Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Σεπ 17, 2026 1:49 am

SbioTech έγραψε:
Πέμ Σεπ 17, 2026 1:46 am
Στο pickandroll που δεν είναι κάποια σπουδαία πηγή και δεν το βρήκα αλλού λέει οτι κοιτάμε σοβαρα τον Cam Whitemore.

Αποψη δεν εχω. Αλλα φαίνεται να είναι explosive επιθετικός, με decent σουτ. Ομως πετάει χαρταετο (sorry χαρταετέ) στην αμυνα, ενω έχει ιατρικό ιστορικό. Έχει κάποιος ιδίοις ομμασι εμπειρία;

https://www.proballers.com/basketball/p ... m-whitmore

Οφτοπικ: O Φίλιππος Συρίγος ηταν για εμένα συνυφασμένος με το μπάσκετ. Ποτε δεν κούρασε οπως ο Σκουντής, ποτέ δεν υπήρξε βαρετός οπως ο Παπαδογιαννης, ηταν πάντα ο εαυτός του. Και ο Γιώργος ηταν όαση μπροστά σε αυτα που καλούμαστε να βλέπουμε...
Αφού το έγραψε το pickandroll σίγουρα δεν έχουμε ασχοληθεί μαζί του. Ξεκάθαρα ψάχνει ο Μπι παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία. Ακόμα και ο Joseph ήταν 6 μήνες Ευρώπη (μπορεί να μην έπαιζε αλλά προπονιόταν με FIBA rules).

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Σεπ 17, 2026 3:25 am

Άραγε γιατί πάνε κάθε καλοκαίρι στην Αμερική και κοιτάνε παίκτες αφού δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ κανέναν;

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Πέμ Σεπ 17, 2026 6:30 am

tokalytero3d έγραψε:
Πέμ Σεπ 17, 2026 3:25 am
Άραγε γιατί πάνε κάθε καλοκαίρι στην Αμερική και κοιτάνε παίκτες αφού δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ κανέναν;
Απο εκεί πήραν τον Μένσα, έναν και καλό!

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Σεπ 17, 2026 8:25 am

qspock έγραψε:
Τετ Σεπ 16, 2026 7:33 pm
Ο Φιλιππος Συριγος υπηρξε τεραστιος στον τομεα του, το δημοσιογραφικο ηθος, υφος και οι περιγραφικες του ικανοτητες υπηρξαν και παραμενουν ανυπερβλητες.

Οι δε συνεντευξεις του στις εκπομπες για το μπασκετ, που μονον αυτος εκανε, καθως και το περιφημο περιοδικο (μοναδικο για τοτε μετα και ..ever "Τριποντο" και την απιστευτη στηλη "διχως μαλλια στη γλωσσα") διαφημισαν το αθλημα και το εβαλαν σε καθε σπιτι, οταν η πορτοκαλι μπαλα ηταν κατι αγνωστο τον Ελληνα φιλαθλο.
These are facts...

Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου: Εμενα λοιπον μου αρεσε πολυ σαν δημοσιογραφος, θεωρω πως υπηρξε εξαιρετικος σε αυτο που εκανε, αντικειμενικος κι ανεπηρεαστος (αποδειχτηκε κι απο την επιθεση που δεχτηκε πως δεν ανηκε στο κατεστημενο), δε φοβοταν να κανει τις δυσκολες ερωτησεις, και να στριμωξει αυτον που επαιρνε συνεντευξη, σεβομενος παντα τη μεγαλη του αγαπη: Το αθλημα της καλαθοσφαιρισης.

Ως τηλεθεατης τον βρηκα απολαυστικο (οι εκπομπες και οι συνεντευξεις του οπως πχ με Στηβ Γιατζογλου) εχουν μεινει στην ιστορια, κριμα που εφυγε νωρις και στερει το αθλημα απο το κομματι του ρεπορταζ και του σχολιασμου τα μεγιστα.

Η εκπομπη της Nova εχει κατρακυλησει σε ελευθερη πτωση απο τοτε που εφυγε, ο ανθρωπος εκανε εκπομπες αρρωστος και μου εχει μεινει αξεχαστο το κουραγιο και το παθος του για αυτο που αγαπουσε.

Τι να λεμε τωρα, δεν υπαρχει δευτερος.
Ίσως είσαι μεγαλύτερος για αυτό και υπάρχει μια νοσταλγία για τον Συρίγο. Μπασκετικά οι γνώσεις του ήταν κάτω του μετρίου, τον θυμάμαι σε περιγραφές φ4 να λέει συνεχώς αρλουμπες απλά ήταν ο μόνος μπασκετικός επί δεκαετίες.

Για να μην μιλήσω για το πόσο συχνά προσέβαλλε παίχτες στον αέρα. Είπε τον Ναβάρο είχαν, έναν παίκτη στα 90ς τον ανεβοκατέβαινε χοντρό και έκθεμα τσίρκου καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και γενικά ήταν αμετροεπης.

Αυτό μπορεί σε κάποιον να φαίνεται ειλικρίνεια αλλά όταν γίνεται συστηματικά πηγαιβει στα όρια αγένειας.

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Σεπ 17, 2026 8:30 am

Pani7.0 έγραψε:
Τετ Σεπ 16, 2026 9:18 pm
Οφ τοπικ αλλα αν σας ξινιζει ο Συριγος, ποιος σας αρέσει δλδ; Τουλάχιστον αυτός έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν έχει διστάσει να κριτικάρει σκληρα μέχρι και τον Γιαννακόπουλο, στον οποίο όλοι οι άλλοι κάθονται σούζα.

Και επίσης ξέρει και μπάσκετ, δε λέει αρλούμπες.
Έχει πολύ αντιπαθητικό ύφος, το οποίο δυστυχώς είχε και ο πατέρας του. Αν τον ακούσεις να μιλάει με στόμφο έχοντας στραβωσει και ελαφρώς το στόμα για 5 λεπτά θα καταλάβεις. Ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον μέσο δημοσιογράφο στυλ Παπαδογιάννη, μελαγιες, Ιωάννου συμφωνώ σε αυτό.

Απλά είναι εκνευριστικος ο τρόπος που μιλάει. Από δημοσιογράφος συμφωνώ αυτός και ο Στέφανου είναι οι μόνοι που έχουν κριτικάρει ανοιχτά τον Γιαννακόπουλο απλά για μένα παραμένει αντιπαθής.

Αν με ρωτάς ποιος με αρέσει θα σου πω ο Δαρδαλης. Πάντα μου άρεσαν οι περιγραφές του στο nba και ο Καουρης στο novasports.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Πέμ Σεπ 17, 2026 10:55 am

Jeight έγραψε:
qspock έγραψε:
Τετ Σεπ 16, 2026 7:33 pm
Ο Φιλιππος Συριγος υπηρξε τεραστιος στον τομεα του, το δημοσιογραφικο ηθος, υφος και οι περιγραφικες του ικανοτητες υπηρξαν και παραμενουν ανυπερβλητες.

Οι δε συνεντευξεις του στις εκπομπες για το μπασκετ, που μονον αυτος εκανε, καθως και το περιφημο περιοδικο (μοναδικο για τοτε μετα και ..ever "Τριποντο" και την απιστευτη στηλη "διχως μαλλια στη γλωσσα") διαφημισαν το αθλημα και το εβαλαν σε καθε σπιτι, οταν η πορτοκαλι μπαλα ηταν κατι αγνωστο τον Ελληνα φιλαθλο.
These are facts...

Απο κει και περα ειναι θεμα γουστου: Εμενα λοιπον μου αρεσε πολυ σαν δημοσιογραφος, θεωρω πως υπηρξε εξαιρετικος σε αυτο που εκανε, αντικειμενικος κι ανεπηρεαστος (αποδειχτηκε κι απο την επιθεση που δεχτηκε πως δεν ανηκε στο κατεστημενο), δε φοβοταν να κανει τις δυσκολες ερωτησεις, και να στριμωξει αυτον που επαιρνε συνεντευξη, σεβομενος παντα τη μεγαλη του αγαπη: Το αθλημα της καλαθοσφαιρισης.

Ως τηλεθεατης τον βρηκα απολαυστικο (οι εκπομπες και οι συνεντευξεις του οπως πχ με Στηβ Γιατζογλου) εχουν μεινει στην ιστορια, κριμα που εφυγε νωρις και στερει το αθλημα απο το κομματι του ρεπορταζ και του σχολιασμου τα μεγιστα.

Η εκπομπη της Nova εχει κατρακυλησει σε ελευθερη πτωση απο τοτε που εφυγε, ο ανθρωπος εκανε εκπομπες αρρωστος και μου εχει μεινει αξεχαστο το κουραγιο και το παθος του για αυτο που αγαπουσε.

Τι να λεμε τωρα, δεν υπαρχει δευτερος.

...έναν παίκτη στα 90ς τον ανεβοκατέβαινε χοντρό και έκθεμα τσίρκου καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και γενικά ήταν αμετροεπης.
Tracy Pearson τον Guildford Kings. Είχε πει χοντράδες (τι ειρωνεία ε;) σε εκείνο το ματς, αλλά ήταν και άλλη εποχή τότε. Τα 90ς είχαν φουλ υπερβολή σε κάποια πράγματα, πλήρη αθωότητα σε άλλα, γενικά όμως πιστεύω είναι θετικό το πρόσημο(μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός κριτής καθώς είναι τα παιδικά-εφηβικά μου χρόνια).

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Σεπ 17, 2026 11:03 am

steph.larry έγραψε:
Jeight έγραψε:

...έναν παίκτη στα 90ς τον ανεβοκατέβαινε χοντρό και έκθεμα τσίρκου καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και γενικά ήταν αμετροεπης.
Tracy Pearson τον Guildford Kings. Είχε πει χοντράδες (τι ειρωνεία ε;) σε εκείνο το ματς, αλλά ήταν και άλλη εποχή τότε. Τα 90ς είχαν φουλ υπερβολή σε κάποια πράγματα, πλήρη αθωότητα σε άλλα, γενικά όμως πιστεύω είναι θετικό το πρόσημο(μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός κριτής καθώς είναι τα παιδικά-εφηβικά μου χρόνια).
Αλλες εποχες αλλα το να λες υποτιμητικα "βγηκε ο χοντρος να παρει την μπαλα, οπα κανει και ντριμπλεσ" λες και ειναι αρκουδα με χαλκα δεν εχει θεση σε καμια εποχη. Ηταν σε λαιβ μεταδοση αγωνα. Και δεν ηταν μονο αυτο, εχει πει και πολλα αλλα. Εχει πει παικτες δειλους κατα την μεταδοση, ειχε πει τον Ναβαρο σι...αμα και αυτα ειναι μονο που θυμαμαι, θα υπαρχουν απειρα ακομα.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Πέμ Σεπ 17, 2026 11:27 am

Jeight έγραψε:
steph.larry έγραψε:

Αλλες εποχες αλλα το να λες υποτιμητικα "βγηκε ο χοντρος να παρει την μπαλα, οπα κανει και ντριμπλεσ" λες και ειναι αρκουδα με χαλκα δεν εχει θεση σε καμια εποχη. Ηταν σε λαιβ μεταδοση αγωνα. Και δεν ηταν μονο αυτο, εχει πει και πολλα αλλα. Εχει πει παικτες δειλους κατα την μεταδοση, ειχε πει τον Ναβαρο σι...αμα και αυτα ειναι μονο που θυμαμαι, θα υπαρχουν απειρα ακομα.
ειχε χαρακτηρισει τον ριτσαρσον αδερφη του ελεους , στο χοντρος θα κολλησουμε ?

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Pani7.0

junior
Reactions:

Πέμ Σεπ 17, 2026 11:49 am

Jeight έγραψε:
Πέμ Σεπ 17, 2026 8:30 am
Pani7.0 έγραψε:
Τετ Σεπ 16, 2026 9:18 pm
Οφ τοπικ αλλα αν σας ξινιζει ο Συριγος, ποιος σας αρέσει δλδ; Τουλάχιστον αυτός έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν έχει διστάσει να κριτικάρει σκληρα μέχρι και τον Γιαννακόπουλο, στον οποίο όλοι οι άλλοι κάθονται σούζα.

Και επίσης ξέρει και μπάσκετ, δε λέει αρλούμπες.
Έχει πολύ αντιπαθητικό ύφος, το οποίο δυστυχώς είχε και ο πατέρας του. Αν τον ακούσεις να μιλάει με στόμφο έχοντας στραβωσει και ελαφρώς το στόμα για 5 λεπτά θα καταλάβεις. Ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον μέσο δημοσιογράφο στυλ Παπαδογιάννη, μελαγιες, Ιωάννου συμφωνώ σε αυτό.

Απλά είναι εκνευριστικος ο τρόπος που μιλάει. Από δημοσιογράφος συμφωνώ αυτός και ο Στέφανου είναι οι μόνοι που έχουν κριτικάρει ανοιχτά τον Γιαννακόπουλο απλά για μένα παραμένει αντιπαθής.

Αν με ρωτάς ποιος με αρέσει θα σου πω ο Δαρδαλης. Πάντα μου άρεσαν οι περιγραφές του στο nba και ο Καουρης στο novasports.
Κοιτα δε θα επιμείνω στο υφος. Κατανοω τι λες. Κατ εμε ο Φιλιππας ειχε αυθεντικά ξινό και ξερολίστικο υφος. Και επισης ηταν και προσβλητικός πολλες φορες. Ο Γιώργος απ την άλλη φαινεται πιο ευαίσθητο παιδί. Και σαν να προσπαθει λιγο να μπει σε αυτον τον ρόλο και να "συγκριθει" με το μεγεθος του πατερα του.

Αλλά οκ, οπως το βλεπει κανεις. Όμως το θαρρος της γνωμης του δεν συγκρίνεται με του Στεφάνου. Ο οποίος ειναι μια χαρα αξιοπρεπής μεν, πολυ κοντά στη διοίκηση του Ολυμπιακού δε. Με ο,τι συνεπάγεται αυτό. Ενώ ο Συριγος δεν εχει τις πλατες κανενος. Και παρ όλα αυτα κανει κριτικη αδιακρίτως και ταυτοχρονα εμπεριστατωμενα. Αυτό ειναι σπάνιο για την δημοσιογραφια του σημερα κι εγώ προσωπικά το εκτιμώ απεριόριστα.

glenrice90

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 17, 2026 11:57 am

fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Σεπ 17, 2026 11:27 am
Jeight έγραψε:

ειχε χαρακτηρισει τον ριτσαρσον αδερφη του ελεους , στο χοντρος θα κολλησουμε ?
Ο Θεοφιλοπουλος ήταν αυτός.

Συρίγος εριστικουλης, καπελωνε συν-σχολιαστες καργα, μέτριο σπικαζ (γιατί κι αυτό από μόνο πρέπει να κρίνεται σα σκιλλ) και πολλές καφενειακες στιγμές μέσα στον αγώνα. Ιστορική φιγούρα βέβαια αλλά το ένα δεν αναιρει το άλλο

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Πέμ Σεπ 17, 2026 12:17 pm

Jeight έγραψε:
steph.larry έγραψε:

Ναι, δεν διαφώνω. Αλλά είναι αλλιώς να το βλέπουμε με τα δεδομένα του σημέρα, όπου δικαίως καταδικάζουμε τέτοιο ύφος και σχολιασμό, και αλλιώς με τα δεδομένα του τότε, όπου τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές ήταν πολύ πιο υπαρκτές στην καθημερινότητα μας. Δεν έχω πρόθεση να δικαιολογήσω τον συγχωρεμένο, όμως αυτός (όπως και πολλοί άλλοι) μοιραία ήταν προϊόν της εποχής του ως ένα βαθμό.

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Πέμ Σεπ 17, 2026 12:26 pm

steph.larry έγραψε:
Jeight έγραψε:

Ναι, δεν διαφώνω. Αλλά είναι αλλιώς να το βλέπουμε με τα δεδομένα του σημέρα, όπου δικαίως καταδικάζουμε τέτοιο ύφος και σχολιασμό, και αλλιώς με τα δεδομένα του τότε, όπου τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές ήταν πολύ πιο υπαρκτές στην καθημερινότητα μας. Δεν έχω πρόθεση να δικαιολογήσω τον συγχωρεμένο, όμως αυτός (όπως και πολλοί άλλοι) μοιραία ήταν προϊόν της εποχής του ως ένα βαθμό.
Πάντως Μπατής, Φιλέρης κτλ που επίσης έκαναν μεταδόσεις την δεκαετία του 90... δεν τους θυμάμαι να είναι τόσο προκλητικά αγενείς.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Mood:

Πέμ Σεπ 17, 2026 12:36 pm

Knoxville έγραψε:
Πέμ Σεπ 17, 2026 12:26 pm
steph.larry έγραψε:

Πάντως Μπατής, Φιλέρης κτλ που επίσης έκαναν μεταδόσεις την δεκαετία του 90... δεν τους θυμάμαι να είναι τόσο προκλητικά αγενείς.
Για αυτό είπα ως ένα βαθμό. Σίγουρα είναι πρωτίστως ο χαρακτήρας και δευτερευόντως το περιβάλλον.

Ύστερα υπάρχουν και παραδείγματα (όχι απαραίτητα αναγνωρίσιμων προσώπων) που δείχνουν γενικότερα τάσεις που υπήρχαν τότε. πχ σε πόσους από εμάς που τα ζήσαμε σε νεαρή ηλικία μας είναι ανήκουστο το "ο χοντρός που δε μπορεί να τρέξει θα κάτσει τέρμα". Σαν κάτι νορμάλ λεγόταν αυτό σε σχολείο, στο παιχνίδι στη γειτονια κ.ο.κ. Δεν το λέγανε όλα τα παιδιά, οι παρέες κλπ όμως μπορεί να το άκουγες αρκετά συχνότερα σε σχέση με το σήμερα. Καλά δεν αναφέρω καν τι μαργαριτάρια πετούσαν ενήλικες όπως γυμναστές ή εκπαιδευτικοί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Σεπ 17, 2026 12:44 pm

Ο Φιλιππας σιγουρα ειχε το θαρρος τηε γνωμης του και δεν εκανε δημοσιες σχεσεις. Του το δινω, για αυτο προσπαθησαν να τον φανε. Αλλα τον εχω προλαβει σε μεταδοσεις φ4 το 09, το 11, το 12 και σορι αλλα μπασκετικα λιγα πραγματα. Πολυ αγοραιο και καφενειακο υφος για μεταδοσεις τετιου βεληνεκους.

Pani7.0

junior
Reactions:

Πέμ Σεπ 17, 2026 1:04 pm

Jeight έγραψε:
Πέμ Σεπ 17, 2026 12:44 pm
Ο Φιλιππας σιγουρα ειχε το θαρρος τηε γνωμης του και δεν εκανε δημοσιες σχεσεις. Του το δινω, για αυτο προσπαθησαν να τον φανε. Αλλα τον εχω προλαβει σε μεταδοσεις φ4 το 09, το 11, το 12 και σορι αλλα μπασκετικα λιγα πραγματα. Πολυ αγοραιο και καφενειακο υφος για μεταδοσεις τετιου βεληνεκους.
Δεν ξερω πώς ήταν παλαιότερα αλλά την περίοδο που λες είχε καταλήξει να ακούγεται σαν μπάρμπας σε καφενείο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”