Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:26 pm

kein έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:21 pm
basilis_.kts έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:16 pm

πραγματικα χωρις ιχνος εξυπναδας εφερνα μητογλου χτες στον ολυμπιακο και με 1.5εκ...εμενα μου αρεσει,θεωρω πως στον παναθηναικο τις 2 τελευταιες χρονιες με αταμαν αδικηθηκε.και επειδη βλεπω πως στον παναθηναικο γενικως δεν πολυεκτιμαται θα τον εφερνα για πισω απο βεζενκοφ με ελληνικο διαβατηριο.τον εκτιμω παρα πολυ σαν παικτη και γουσταρω που τα δινει ολα οταν παιζει απεναντι μας
Ο ντινος αδικήθηκε, το έλεγα ακόμα και όταν όλοι έπεφταν να τον φάνε. Θέλει έναν αθλητικό παίχτη δίπλα του για να αποδώσει στο σημερινό μπάσκετ. Τα 1,5 για τα σημερινά δεδομένα είναι πλέον λογικα. Και αν είναι λογικα του ντινου, Ε μάλλον και τα 2 μοιάζουν λογικα για τον ουοκαπ που ήταν ο βασικός άσος της πρωταθλήτριας Ευρώπης και έχει ελληνικό διαβατήριο. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μου. Δεν έγραψα κάτι άλλο.
να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να παίζει περισσότερο ο Μήτογλου φέτος κόβοντας λεπτά από ΝΧΝ, Χουάντσο και Γιαμπουσέλε :P

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:27 pm

kein έγραψε:
basilis_.kts έγραψε:

πραγματικα χωρις ιχνος εξυπναδας εφερνα μητογλου χτες στον ολυμπιακο και με 1.5εκ...εμενα μου αρεσει,θεωρω πως στον παναθηναικο τις 2 τελευταιες χρονιες με αταμαν αδικηθηκε.και επειδη βλεπω πως στον παναθηναικο γενικως δεν πολυεκτιμαται θα τον εφερνα για πισω απο βεζενκοφ με ελληνικο διαβατηριο.τον εκτιμω παρα πολυ σαν παικτη και γουσταρω που τα δινει ολα οταν παιζει απεναντι μας
Ο ντινος αδικήθηκε, το έλεγα ακόμα και όταν όλοι έπεφταν να τον φάνε. Θέλει έναν αθλητικό παίχτη δίπλα του για να αποδώσει στο σημερινό μπάσκετ. Τα 1,5 για τα σημερινά δεδομένα είναι πλέον λογικα. Και αν είναι λογικα του ντινου, Ε μάλλον και τα 2 μοιάζουν λογικα για τον ουοκαπ που ήταν ο βασικός άσος της πρωταθλήτριας Ευρώπης και έχει ελληνικό διαβατήριο. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μου. Δεν έγραψα κάτι άλλο.
την αποψη μου για την γουοκαπ την εχω χιλιοπει οποτε δεν αναλωνομαι σε αυτο...απλα θεωρω πως αν ισχυει το 5εκ για 3ετη δηλαδη πες 1.7εκ δεν νομιζω πως η διαφορα με τους αφους ειναι στα 300χιλ.δηλαδη ο γουοκαπ δεν νομιζω να λεει μαγκες καντε τα 2εκ και μενω.νομιζω υπαρχει μεγαλη διαφορα με οτι ζηταει-παιρνει απο ντουμπαι.γι αυτο και εχει ξεσηκωθει
δεν θα χαλουσε τον κοσμο να φυγει για 300χιλ διαφορα.ζηταει χρημα ο θωμας πολυ.αν πχ η ντουμπαι του δινει 3εκ αντε να πει στον ολυμπιακο με 2.5εκ μενω,οχι με λιγοτερα

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:28 pm

AlexD έγραψε:
Προσωπικά πιο πολύ με ανησυχεί να πάρει τόσο μεγάλο συμβόλαιο και για τόσα χρόνια ο Ντόρσεϊ παρά να το πάρει (αναλογικά) ο Θωμάς πάντως. Στον Θωμά έχω εμπιστοσύνη ότι άμα μείνει θα παίξει όσο μπορεί, στον Τάιλερ όχι και τόσο.
Αν δεν τα βρούνε και φύγει άλλο, αν μείνει όμως δεν τον φοβάμαι.
Κανονικα κ οι δυο επρεπε να ειχαν ανανεωσει ηδη. Ειδικα ο Γουοκαπ επρεπε να εχει γινει αναπροσαρμογη απ τον Γεναρη με ενα σοβαρο συμβολαιο. Εκτος αν δεν τον/τους υπολογιζει η ομαδα οποτε τζαμπα καταντησε σηριαλ, ας τους αφησει να πανε φετους ή του χρονου εκει που θα τους δωσουν περισσοτερα.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:32 pm

Rivers15 έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:23 pm
yawn.brigade έγραψε:

η ιστορία δείχνει πως όταν καίγεται ο κώλος τους οι Αφοί πληρώνουν (και υπεραξίες) για να κρατήσουν ένα παίκτη.

ο Βεζένκοφ π.χ. έφυγε έχοντας συμβόλαιο 2κάτι και μετά από ένα χρόνο πήρε σχεδόν 4 για να επιστρέψει.
Ο Σασα ηταν ισως η μονη εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα. Καλως ή κακως υπαρχουν πολλα αλλα παραδειγματα που δειχνουν πως οι αφοι δεν μπαινουν σε πλειστηριασμους. Ακομα κ παικτες που χτυπανε δινουν παντα οσα πιστευουν πως αξιζει ο παικτης κ οχι απαραιτητα οσα πρεπει να δωσουν για να κανουν τη μεγαλυτερη προσφορα. Και στον Μιλου (σε μια περιοδο που ειχαμε χασει ηδη το φαλ με σοβαρο τραυματισμο) δεν καναμε την υψηλοτερη προταση (με βαση οσα διαβαζαμε στα ΜΜΕ). Το οτι ο Μιλου ευτυχως δεχθηκε να μεινει με λιγοτερα ειναι αλλο θεμα.
και τον Σάσα και τον Μίλου καιγόμασταν να τους κρατήσουμε και τους κρατήσαμε.

ειδικά αν φύγει και ο Γουόκαπ η παραμονή του Ντόρσεϊ θα αποτελεί μονόδρομο γιατί αλλιώς θα χάσουμε όλα σχεδόν τα καλά μας ελληνικά διαβατήρια. δε νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί ακόμα κι αν χρειαστεί να υπογράψουν κλαίγοντας το νέο συμβόλαιο του Ντόρσεϊ :D

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:34 pm

basilis_.kts έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:27 pm
kein έγραψε:

την αποψη μου για την γουοκαπ την εχω χιλιοπει οποτε δεν αναλωνομαι σε αυτο...απλα θεωρω πως αν ισχυει το 5εκ για 3ετη δηλαδη πες 1.7εκ δεν νομιζω πως η διαφορα με τους αφους ειναι στα 300χιλ.δηλαδη ο γουοκαπ δεν νομιζω να λεει μαγκες καντε τα 2εκ και μενω.νομιζω υπαρχει μεγαλη διαφορα με οτι ζηταει-παιρνει απο ντουμπαι.γι αυτο και εχει ξεσηκωθει
δεν θα χαλουσε τον κοσμο να φυγει για 300χιλ διαφορα.ζηταει χρημα ο θωμας πολυ.αν πχ η ντουμπαι του δινει 3εκ αντε να πει στον ολυμπιακο με 2.5εκ μενω,οχι με λιγοτερα
Δεν ξέρω τι γίνεται στις διαπραγματεύσεις ούτε με ενδιαφέρει να πω την αλήθεια αλλά ούτε και θεωρώ ότι διαρρέουν πάντα σωστά οι πληροφορίες. Εγώ απλά υποστήριξα ότι αν ο ντινος και ο τολιο παίρνουν 1,5 , τότε τα 2 εκ για τον τομας με το ελληνικό διαβατήριο είναι λογική τιμή. Τι να κάνουμε που έτσι ανέβηκε απότομα η αγορά. Για 3 δεν μίλησα ποτε, ούτε για υποθετικά σενάρια. Την προσωπική μου εκτίμηση απλως ανέπτυξα.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:35 pm

yawn.brigade έγραψε:
Rivers15 έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:23 pm

Ο Σασα ηταν ισως η μονη εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα. Καλως ή κακως υπαρχουν πολλα αλλα παραδειγματα που δειχνουν πως οι αφοι δεν μπαινουν σε πλειστηριασμους. Ακομα κ παικτες που χτυπανε δινουν παντα οσα πιστευουν πως αξιζει ο παικτης κ οχι απαραιτητα οσα πρεπει να δωσουν για να κανουν τη μεγαλυτερη προσφορα. Και στον Μιλου (σε μια περιοδο που ειχαμε χασει ηδη το φαλ με σοβαρο τραυματισμο) δεν καναμε την υψηλοτερη προταση (με βαση οσα διαβαζαμε στα ΜΜΕ). Το οτι ο Μιλου ευτυχως δεχθηκε να μεινει με λιγοτερα ειναι αλλο θεμα.

ειδικά αν φύγει και ο Γουόκαπ η παραμονή του Ντόρσεϊ θα αποτελεί μονόδρομο γιατί αλλιώς θα χάσουμε όλα σχεδόν τα καλά μας ελληνικά διαβατήρια. δε νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί ακόμα κι αν χρειαστεί να υπογράψουν κλαίγοντας το νέο συμβόλαιο του Ντόρσεϊ :D
παντως μετα την υπογραφη φρανσισκο με 3.5 απεναντι πιστευω πως ο ταιλερ δεν θα υπογραψει τιποτα αν δεν υπαρχει το 3 μπροστα...μεταξυ μας δεν θα εχει αδικο.

Sokin100

Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:38 pm

tokalytero3d έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:14 pm
Αυτός ο both gach λεει τίποτα;
Ηταν ισως το καλυτερο 3ρι του eurocup. Πρωτος σκορερ της ομαδας που το κατέκτησε.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:39 pm

εγω παντως το πα πανω στο σχολιο του κειν να παρει ενα καλο συμβολαιο ο γουοκαπ..ε 1.7 μεχρι τα 37 του ειναι υπερτιμιοτατο και σιγουρα με αρκετη υπεραξια μεσα..τωρα αν ο θωμας θελει συμβολαιο φουρνιε με γεια του με χαρα του,να βρει και ενα μπαι αουτ 2+εκ να παει να τα παρει απο αλλου.Το αν καποιος παικτης δεν νιωθει ικανοποιημενος με αυξηση 50% δεν παει να πει οτι η προσφορα που του γινεται δεν ειναι ηδη πολυ καλη και πρεπει να του κανει 200%.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:40 pm

basilis_.kts έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

παντως μετα την υπογραφη φρανσισκο με 3.5 απεναντι πιστευω πως ο ταιλερ δεν θα υπογραψει τιποτα αν δεν υπαρχει το 3 μπροστα...μεταξυ μας δεν θα εχει αδικο.
Δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 3 εκ. Έχει διαβατήριο, έκανε εξαιρετική σεζόν, είναι σε καλή ηλικία , η αγορά κάθε χρόνο πάει προς τα πάνω και ο ΔΠΓ είναι στην γωνία με κάνα 4αρι εκ στο χέρι.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Milterman

Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:40 pm

basilis_.kts έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 1:13 pm
TuTiS έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 1:06 pm

Νομίζω τα έχεις κάνει σαλάτα. 1-2-5 είμαστε ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Στο 3 υπάρχει μεγαλύτερη τρύπα σε σχέση με πέρυσι στο 1 ενώ στο 4 είναι μόνο ο MVP της Ευρωλίγκας. Στο 1-2-5 η ομάδα είναι τέρμα λειτουργική αφού πρακτικά η σεζόν περιλαμβάνει γύρω στα 70 παιχνίδια και αποκλείεται να είναι πάντα όλοι υγιής.
αυτο που λεω ειναι πως στα παιχνιδια ευρωλιγκας δεν μπορεις να κατεβαινεις με 4 ασσους αν ολοι ειναι υγιεις οποτε καποιος πρεπει να κοβεται...θεωρητικα απο τους τζοσεφ,μοντερο,μακινταιρ,γουοκαπ κανεις δεν ειναι για να κοβεται απο την 12αδα.αυτοματως δημιουργειται προβλημα.
εκτος αν οι ασσοι σου ειναι οι τζοσεφ,μακινταιρ,γουοκαπ και ο μοντερο προοριζεται μονιμα στο 2 και ο φουρνιε μονιμα στο 3.
ετσι το δεχομαι αλλά για μενα αυτο το πραγμα δεν ειναι λειτουργικο
Ο κοουτς εχει πει οτι στο συγχρονο μοασκετ, εκτός απο τον άσο και το πεντε δεν κοιταει θεσεις. Ενα σχημα με Μακινταιρ Μοντερο Φουρνιε μοιαζει πολυ δυνατό στα χαρτια. Μακινταιρ ορφανωνει και κανει ντραιβ, Μοντερο δημιουργει και σκοραρει (δεν εχει προβλημα και οφ μπολ και εχει το προσον οτι γραφει νουνερα χωρις τρελο usage και πολλα λεπτά στο παρκε), Φουρνιε παιζει περισσοτερο οφ μπολ και σαν εξτρα δημιουργος. Μαζι με Βεζενκοφ η αλλον σουτερ στο 4 εχεις και πολυ καλο spacing και ειναι πολυ δυσκολο να αντιμετωπιστει απο οποιδηποτε αμυνα γιατι δεν σου δινει τιποτα που να μπορεις να στοχεύσεις. Αμυντικα βαζεις τον Μοντερο πανω στον ασσο και τον Μακινταιρ στο 3 η πανω σε αυτον που θες να περιορίσεις περισσοτερο, ενω και ο Φουρνιε ειναι αρκετα καλος στην αμυνα και εχει και μεγεθος.

Θα προτιμουσα 3ρι αντι του Γουοκαπ αν παιρναμε κατι πολυ δυνατο, οπως πχ Ντιαλο η Χεζονια η ακομα και Jones Garcia, αλλα επειδη κατι τετοιο ειναι δυσκολο να γινει προτιμω την εμπειρια του Γουοκαπ (εφοσον μεινει θα παιξει καλα γιατι και ο χαραχτηρας του ειναι τετοιος και δεν τον συμφερει να ειναι αδιαφορος).

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:42 pm

του ντορσει 3 του δινουν λενε και αυτος ξεκινησε απο 3.5.ε λογικα απο 3 μεχρι 3.2 θα παει η δουλεια...

Άβαταρ μέλους
Djole77

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:45 pm

shaq7 έγραψε:
του ντορσει 3 του δινουν λενε και αυτος ξεκινησε απο 3.5.ε λογικα απο 3 μεχρι 3.2 θα παει η δουλεια...
Εικασίες από την πιάτσα και αυτές; Από την άλλη εχει αναφερθεί δεν βιαζόμαστε να κάνουμε ανανέωση. Μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται γιατί το μπάτζετ για φέτος έχει κλειδώσει.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:46 pm

basilis_.kts έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

καλά και πριν τον Φρανσίσκο τόσα και παραπάνω ζητούσε :P

τέλος πάντων, μακάρι να μην είναι κριτήριο για την ομάδα μας το πόσα λεφτά έδωσε ο κ. Δημήτρης στο Μήτογλου και πόσα ο Άρης στον Τολιόπουλο.

σφιχτοί οι Αφοί, άπλας ο κ. Δημήτρης αλλά τα ρόστερ αγωνιστικά είναι τέρμα συγκρίσιμα, άσε που και με τόσα φανταστικομύρια που μοιράζει αβέρτα δεν έχει καταφέρει να μας πάρει παίκτη αλλά ας μη την ξαναπιάσουμε αυτή την κουβέντα.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:47 pm

Djole77 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Εικασίες από την πιάτσα και αυτές; Από την άλλη εχει αναφερθεί δεν βιαζόμαστε να κάνουμε ανανέωση. Μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται γιατί το μπάτζετ για φέτος έχει κλειδώσει.
κι αυτό ως εκτίμηση της πιάτσας ακούγεται.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:50 pm

Djole77 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
στο σπορταλ τα διαβασα πριν..καλα αυτο για το μπατζετ ακουγεται μεγαλη μουφα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”