Δεν ειναι ξεκαθαρο εαν ετσι κι αλλιως θα πληρωναμε αυτο το ποσο ανεξαρτητα με το αν τον δηλωναν ή οχι. Σε καθε περιπτωση δεν νομιζω πως το κανανε για να κανουν χαρη στον Φαλ. Ειτε ετσι κι αλλιως θα μετρουσε το συμβολαιο του εφοσον επαψε να ειναι τραυματιας οποτε τον δηλωσαν ή καποιος εκανε χοντρη πατατα. Υποθετω (και ελπιζω) πως το πρωτο ισχυει.
Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Το καπ δεν ξέρουν πόσο θα πάει .. ας πούμε ότι παίρνουν έναν φτηνό να μην το ξεπεράσουν και μετά αυτός δεν βλέπεται βάλε και ένας να τραυματιστεί μέσα στην σεζόν και να θέλει αντικατάσταση τι θα κάνουν ; Δεν θα πληρώσουν 2-3εκ και θα φουνταρουν 30; Οπότε τσάμπα τα υπολογίζετε.. οκ είναι ένας μπούσουλας αλλά μέχρι εκεί
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν τραυματιστεί κάποιος το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του δεν υπολογίζεται καθόλου ως και το ύψος του συμβολαίου του τραυματία. Άρα το συμβολαιο του Φαλ υπολογιζόταν πέρυσι, το συμβόλαιο π.χ του χολ ή του Τζόουνς δεν υπολογιζότανshaq7 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 03, 2026 3:14 amΤο καπ δεν ξέρουν πόσο θα πάει .. ας πούμε ότι παίρνουν έναν φτηνό να μην το ξεπεράσουν και μετά αυτός δεν βλέπεται βάλε και ένας να τραυματιστεί μέσα στην σεζόν και να θέλει αντικατάσταση τι θα κάνουν ; Δεν θα πληρώσουν 2-3εκ και θα φουνταρουν 30; Οπότε τσάμπα τα υπολογίζετε.. οκ είναι ένας μπούσουλας αλλά μέχρι εκεί
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Offtopic συνέχεια, αλλά στο σενάριο που θα έπαιρνε ο Παναθηναικός Ντόρσει δεν θα έφευγε λογικά ο Γκραντ και για λόγους καπ.yawn.brigade έγραψε: ↑Δευ Αύγ 03, 2026 12:56 amέγραφα ποστ με τα ποσά που έβαλες ως quote αλλά έκανα χαζομάρα και το έχασα![]()
στα γρήγορα, αν αφαιρέσουμε τα συμβόλαια των Σλούκα και Γκραντ, χονδρικά 2 εκατ. από το σάλαρι (ο Σλούκας νομίζω 2 θα πάρει φέτος) και προσθέσουμε ένα 3,5άρι του Ντόρσεϊ* ή του Φρανσίσκο συν το συμβόλαιο ενός έξτρα pg που οπωσδήποτε θα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός (και που επίσης θα μετράει ολόκληρο) ξεφεύγει πάρα πολύ το πράγμα.
*του Ντόρσεϊ παραπάνω θα είναι ασυζητητί για να τον πάρει ο Παναθηναϊκός. αν υποθέσουμε ότι του δίνουμε τώρα 2,7 - 2,8 και αυτός ζητάει 3,5 δεν υπάρχει περίπτωση να μη τα δώσουν οι Αφοί, ακόμη κι αν χρειαστεί να κατεβάσουν 2 μπουκάλια ουίσκι για να υπογράψουν![]()
έχοντας χάσει το διαβατήριο του Γουόκαπ και με έξτρα έσοδα από ΣΕΦ και ονοματοδοσία κτλ θα τους πάρουν στο κυνήγι αν χάσουν τον Ντόρσεϊ για τέτοια ποσά. μόνο αν κάνει εξωπραγματική προσφορά ο Παναθηναϊκός ή αν τσακωθούν με τον Ντόρσεϊ θα υπάρχουν πιθανότητες να πάει εκεί.
Πάντως η συζήτηση περι καπ δεν έχει νόημα γιατί είναι pay to win εντελώς.
Αν εσύ είσαι πρόθυμος για τον οποιονδήποτε λόγο να πληρώσεις παραπάνω μπορείς και 100εκ μπάτζετ να έχεις, δεν υπάρχει hard limit.
Θέλω να πω αν κάποιος πει θα δώσω Χ στον κάθε Ντόρσει και ας μου κοστίσει συνολικά 2Χ* γιατί αξίζει για τους γνωστούς λόγους δεν τον εμποδίζει κανένας.
Γενικά οι υπολογισμοί είναι δύσκολοι και γιατί δε ξέρουμε πόσο θα είναι το όριο του καπ κάθε χρονιά (φέτος 10, στην επόμενη τριετία ποιος ξέρει πόσο θα πάει, η λογική λέει ότι κάθε χρόνο θα ανεβαίνει με όλο και περισσότερους να ρίχνουν γερά λεφτά) και γιατί είναι πιο σύνθετο.
Για παράδειγμα για τον Ντόρσει ένας ΔΠΓ θα μπορούσε να σκεφτεί "ας πληρώσουμε το καπέλο για το 2027-2028,από την επόμενη σεζόν θα έχει κλείσει τριετία ο ΝΧΝ και θα βελτιωθεί η κατάσταση". Συν ότι δε ξέρουμε τις προβλέψεις που έχουν κάνει για τα έσοδα.
Αν και πεσμένος και στα 35 πια είναι ότι πρέπει για δεύτερο 4αρι, με εμπειρία που δεν θα γκρινιάζει αν δε παίζει πολύ. Και ας μην είναι όσο φαντεζί επιλογή θα ήταν ένας Σενγκέλια.
Όμως θα ήταν καλή επιλογή μόνο σαν ασφάλεια, με ταυτόχρονη απόκτηση 3-4αριου από απέναντι γιατί χρειάζεται και λίγη φρεσκάδα.
Επειδη γράφετε συχνα κ σεναριο ανταλλαγής του γουοκαπ με ντιακιτε, πως θα βλέπατε αυτη την κίνηση; ο ντιακιτε στην αμερικη επαιζε κυριως 4ρι ενω ευρωπη επαιξε 5ρι. Οποτε πισω απο τον σασα πως τον βλέπετε; λογο οτι παιζει κ τις 2 θεσεις θα μας διευκολύνει στην ελλαδα. Επισης 5ος στις τάπες στην euroleague. Με τον ταιρικ στην ιδια 5αδα να αντισταθμιζει το υψος που χανουμε με ταιρικ δεν ακούγεται κακο.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Κυκλοφορεί εκ νέου το σενάριο ανταλλαγής Γουοκαπ με Ντιακιτε.
Εγω εχω πει οτι το εγκρίνω με τα 100 αλλα οτι ίσως ο Ντιακιτε καθιστα τον Ντοντα obsolete αφου προσφέρει πανω κάτω παρόμοια πράγματα απο τη θεση 5 (+ η παρουσία στο 4)
Με προσθήκη Πουλακιδα στο 3 που επίσης κυκλοφορεί ευρέως (τότε είναι obsolete o Larry)
1η πενταδα: CMM, Dorsey, Ward, Sasha, Milu
2η πενταδα: Μοντερο, Φουρνιε, Παπ/Πουλα, Ντιακιτε, Τζοουνς
Εξτρα: Τζοζεφ, Χολ
12αδα Ελλάδας
1. CMM, Montero
2. Dorsey Fournier
2-3. Netzipoglou
3. Poulakidas
3-4. Pap
4. Sasha
4-5. Diakite
5. Milu, Jones/Χολ, Καραγιαννιδης
Εγω θα έπαιρνα ενα οποιοδήποτε ασσο ελληνα να μπορεί στην ανάγκη να κατεβάσει τη μπαλα εκτος αν έμενε ο Λαρρυ για αυτο το λόγο...
---
Εμένα θα μου άρεσε και ο Gach έχοντας στο μυαλό μου 5αδα CMM, Montero, Gach, Diakite, Jones.
Εγω εχω πει οτι το εγκρίνω με τα 100 αλλα οτι ίσως ο Ντιακιτε καθιστα τον Ντοντα obsolete αφου προσφέρει πανω κάτω παρόμοια πράγματα απο τη θεση 5 (+ η παρουσία στο 4)
Με προσθήκη Πουλακιδα στο 3 που επίσης κυκλοφορεί ευρέως (τότε είναι obsolete o Larry)
12αδα Ελλάδας
1. CMM, Montero
2. Dorsey Fournier
2-3. Netzipoglou
3. Poulakidas
3-4. Pap
4. Sasha
4-5. Diakite
Εγω θα έπαιρνα ενα οποιοδήποτε ασσο ελληνα να μπορεί στην ανάγκη να κατεβάσει τη μπαλα εκτος αν έμενε ο Λαρρυ για αυτο το λόγο...
---
Εμένα θα μου άρεσε και ο Gach έχοντας στο μυαλό μου 5αδα CMM, Montero, Gach, Diakite, Jones.
Εξαιρετικές 12αδες. Ελλαδα ισως οτι καλυτερο μπορουμε να έχουμε ειναι κατι τετοιο. Μπας κ κανει κ κανενα level up ο νετζηπογλου. Συμφωνω κ για gachSbioTech έγραψε: ↑Δευ Αύγ 03, 2026 10:27 amΚυκλοφορεί εκ νέου το σενάριο ανταλλαγής Γουοκαπ με Ντιακιτε.
Εγω εχω πει οτι το εγκρίνω με τα 100 αλλα οτι ίσως ο Ντιακιτε καθιστα τον Ντοντα obsolete αφου προσφέρει πανω κάτω παρόμοια πράγματα.
12αδα Ελλάδας
1. CMM, Montero
2. Dorsey Fournier
2-3. Netzipoglou
3. Poulakidas
3-4. Pap
4. Sasha
4-5. Diakite
---
- Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
συμφωνώ σε όλα, για το αν αυτός ο κάποιος θα το κάνει έχω αμφιβολίεςpan24 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 03, 2026 10:03 amΠάντως η συζήτηση περι καπ δεν έχει νόημα γιατί είναι pay to win εντελώς.
Αν εσύ είσαι πρόθυμος για τον οποιονδήποτε λόγο να πληρώσεις παραπάνω μπορείς και 100εκ μπάτζετ να έχεις, δεν υπάρχει hard limit.
Θέλω να πω αν κάποιος πει θα δώσω Χ στον κάθε Ντόρσει και ας μου κοστίσει συνολικά 2Χ* γιατί αξίζει για τους γνωστούς λόγους δεν τον εμποδίζει κανένας.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Αν δεν δηλωθει στην αρχη της σεζον στο ροστερ της χρονιας κ παλι εξακολουθει να μετραει το συμβολαιο στο salary cap; Πρεπει να γινει διακοπη συμβολαιου για να σταματησει να μετραει;Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 03, 2026 9:01 amΑν τραυματιστεί κάποιος το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του δεν υπολογίζεται καθόλου ως και το ύψος του συμβολαίου του τραυματία. Άρα το συμβολαιο του Φαλ υπολογιζόταν πέρυσι, το συμβόλαιο π.χ του χολ ή του Τζόουνς δεν υπολογιζότανshaq7 έγραψε: ↑Δευ Αύγ 03, 2026 3:14 amΤο καπ δεν ξέρουν πόσο θα πάει .. ας πούμε ότι παίρνουν έναν φτηνό να μην το ξεπεράσουν και μετά αυτός δεν βλέπεται βάλε και ένας να τραυματιστεί μέσα στην σεζόν και να θέλει αντικατάσταση τι θα κάνουν ; Δεν θα πληρώσουν 2-3εκ και θα φουνταρουν 30; Οπότε τσάμπα τα υπολογίζετε.. οκ είναι ένας μπούσουλας αλλά μέχρι εκεί
Εψαξα αλλα δεν ειναι ξεκαθαρο καθως ο κανονισμος μιλαει για registered παικτες αλλα δεν καταλαβα αν εννοει registered per year ή εφοσον κανεις register ενα τριετες συμβολαιο ας πουμε μετραει μεχρι να πωληθει ή να γινει διακοπη ή να τελειωσει.
Κανονικα θα επρεπε να ειναι register per year γιατι αν αποφασισεις εναν παικτη να μην τον δηλωσεις καθολου μια χρονια κ να τον εχεις ας πουμε μονο στη GBL γιατι να υπολογιζεται το συμβολαιο του στο salary cap της ευρωλιγκα;

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο