Καλά μην προεξοφλούμε ότι δεν θα κάνει τίποτα. Υπάρχει και το παράδειγμα του Wright. Επιπλέον χιαστού ήτανε το μήκος της έριδος ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Φέτος τον ήθελε πάλι η Μπαρτσελόνα. Την ίδια γκρίνια είχαμε και πριν 5 χρόνια με τον Fall όπου είχε παρόμοια νούμερα με τον Ndiaye.
Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: VSpan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
AlexD

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν είναι και αστεία ή επιπέδου Μενσα που λέγεται πιο πάνω ρε συ, είπαμε. Ένας ρολίστας είναι με συγκεκριμένα πολύ δυνατά και αδύναμα χαρακτηριστικά που θεωρητικά μπορεί ακόμα να εξελιχθεί σε λίγο καλύτερο παίχτη. Αν δεν σου βγει καθόλου και αυτό δημιουργεί όντως κενό (ανάλογα αν θα γίνει άλλη κίνηση και τι) θα πάρεις άλλον, όλα οκ.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν εννοείς την καψούρα του @τουλουμπα θεωρώ ότι ακόμα και ο Μπουρούσης μετά από μια σχάρα προβατίνα παίζει να είναι καλύτερος…yawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Αύγ 12, 2026 11:48 pmσκέφτηκα μόλις κάτι που μου έφερε τρόμο :
ο Ndiaye δε κολλάει με τους σέντερ μας λόγω σουτ.
υπάρχει περίπτωση να φύγει ο Χολ και να έρθει και σέντερ με σουτ;
και είναι και το θέμα των τριών ξένων στο 5.
λέτε να έρθει σέντερ με ελληνικό διαβατήριο και σουτ;![]()
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
αξίζει! μπορεί εγώ να μη μπορώ να το καταλάβω αλλά ίσως να μπορέσει ο Μπαρτζώκας.qspock έγραψε: ↑Τετ Αύγ 12, 2026 10:03 pmΟσο για την εναρξη των παιχνιδιων και το αν ταιριαζει ο Σασα με τον Μιλου δε νομιζω οτι αξιζει να το αναλυσω περεταιρω... Αν καποιος δε θελει δεν μπορει ας μη το δει, με το ζορι δε γινεται...yawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Αύγ 12, 2026 9:55 pm
τι "καλή τύχη"; πριν από 3 μήνες πήρε Ευρωλίγκα έτσι.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ναι γιαυτο θα πρεπε να παιζει και 3 για να συμπληρωνει 20λ..ακομα και να μεινει ο γουοκαπ δεν μπορεις να τον βαλεις ιδια 5δα με ντιαγε ,ουτε τον μακινταιρ..γενικα δεν βγαινουν ευκολα λειτουργικες 5δες με αυτον..η λογικη ειναι οτι τον πηραμε για γεμισμα και θα ρθει και αλλος.
κοντι γουοκαπ? τζοσεφ
μοντερο ντορσει
γουορντ φουρνιε
σασα ντιαγε
μιλου ταρικ χολ
με κοντι γουοκαπ δεν ταιριαζει,ο τζοσεφ ποσο θα παιζει?
με γουορντ δεν ταιριαζει.ενω ουτε καποιο 5ρι με σουτ εχουμε..γενικα νομιζω ο μπαρτζωκας το να σουταρει ο παικτης πρεπει να το βαζει τελευταιο..
η ομαδα εχει 3 σουτερ αντε να βαλω και τον μοντερο που τραβαει παικτη 4..θελω να πιστευω θα φυγει ο γουοκαπ και θα ρθει 3ρι με σουτ ιδανικα χεζονια.
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Για εμένα η ανάγνωση της μεταγραφής N'diaye είναι η εξής:
Φτάσαμε λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας έχοντας μόνο ένα καθαρό 4άρι στο ρόστερ και έχοντας ποσοτικό αλλά και ποιοτικό κενό στην αθλητικότητα στις θέσεις 3-4 όπου μόνο ο Γουόρντ είναι σκληρός παίχτης.
Ο N'diaye έχει εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών, αλτικότητα και επιτάχυνση πρωτίστως και όχι τόσο αθλητικότητα με την έννοια του εκτοπίσματος για τζαρτζαρισμα. Οπότε μπορεί να καρφώνει ανελέητα, να παίξει εξαιρετικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, να κάνει contest τα μακρινά σουτ του αντιπάλου από τις θέσεις 3 εως πέντε τουλάχιστον και να μαζέψει και κανένα ριμπάουντ.
Εκεί τελειώνουν τα θετικά, το 55-57% βολές και το 18-24% τρίποντο που έχει ως ποσοστά αναλόγως με τη διοργάνωση, απλώς δεν μπορούν να χωνευτούν σε ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Είναι συνεπώς η καβάτζα των 10-12 λεπτών στο 4 που ενίοτε θα κάνει τον αμυντικό καμικάζι. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον φετινό του Νιλικίνα, δηλαδή υψηλό buy out για παίχτη που έρχεται ως λύση ανάγκης και είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
Καθαρά προσωπικές μου εκτιμήσεις που απ'οτι είδα γράψανε και άλλοι συμφορουμίτες επίσης είναι ότι:
- ο Γουόκαπ δεν θα παραμείνει ως έχει, είτε θα παροπλιστεί/φύγει τελείως μέχρι τον χειμώνα ή θα ανανεώσει με αυξημένες απολαβές (δίνω ελάχιστες πιθανότητες σε αυτό το σενάριο).
- το staff πιστεύει σε βελτίωση του Γουόρντ και θέλει να του δώσει αυτόν τον χώρο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν
- o Φουρνιέ στο 1ο μισό της σεζόν θα πάρει πολύ χρόνο στο 3 ως συμπληρωματικός, απλώς όχι με Ντόρσεϊ στην ίδια πεντάδα. Άλλωστε μετά την κατάκτηση της ευρωλίγκας δεν καίγεται να παίζει πολύ στη regular, το έχει πει
- αν για τον οποιοδήποτε λόγο μέσα στη χρονιά φύγουν από το NBA είτε ο Χεζόνια είτε ο Ντιαλό, ένας από τους δύο θα υπογράψει σε εμάς. Σε φάση sign first, ask questions later. Απλώς επειδή με τα αν δεν μπορείς να κάνεις πλάνο, σωστά η ομάδα δεν βασίζεται υπερβολικά εκεί
Με βάση τα παραπάνω, το ρόστερ μας έχει κλείσει, αλλά μόνο για τώρα. Δεν θεωρώ ότι η άνοιξη του 2027 θα μας βρει χωρίς προσθαφαιρέσεις. Το παράπονο μου και η απορία μου μόνο είναι ότι αφού πας και παίρνεις N'diaye, γιατί να μην πάρεις Μπλοσομγκέϊμ, Κι ή Ντιακιτέ όσο ήταν διαθέσιμοι. Σκας 400 χιλιαρικα buy out Αυγουστιάτικα αφού ξέμεινες από επιλογές και παίρνεις χειρότερο παίχτη από αυτούς. Την αστειότητα ότι δεν έρχεται καλός παίχτης για πίσω από Βεζένκοβ δεν μπορώ να την δεχτώ, συγγνώμη. Ομάδες όπως η Dubai και ο ΠΑΟ έχουν μαζέψει πολλά κορμιά και ποιότητα στα forward, αλλά είχε πρόβλημα πχ ο τζαρόνι το μπρατσόνι να είναι αναπληρωματικός του Σασα, "δεν χωράνε" μωρέ. Ασόβαρα πράγματα
Φτάσαμε λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας έχοντας μόνο ένα καθαρό 4άρι στο ρόστερ και έχοντας ποσοτικό αλλά και ποιοτικό κενό στην αθλητικότητα στις θέσεις 3-4 όπου μόνο ο Γουόρντ είναι σκληρός παίχτης.
Ο N'diaye έχει εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών, αλτικότητα και επιτάχυνση πρωτίστως και όχι τόσο αθλητικότητα με την έννοια του εκτοπίσματος για τζαρτζαρισμα. Οπότε μπορεί να καρφώνει ανελέητα, να παίξει εξαιρετικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, να κάνει contest τα μακρινά σουτ του αντιπάλου από τις θέσεις 3 εως πέντε τουλάχιστον και να μαζέψει και κανένα ριμπάουντ.
Εκεί τελειώνουν τα θετικά, το 55-57% βολές και το 18-24% τρίποντο που έχει ως ποσοστά αναλόγως με τη διοργάνωση, απλώς δεν μπορούν να χωνευτούν σε ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Είναι συνεπώς η καβάτζα των 10-12 λεπτών στο 4 που ενίοτε θα κάνει τον αμυντικό καμικάζι. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον φετινό του Νιλικίνα, δηλαδή υψηλό buy out για παίχτη που έρχεται ως λύση ανάγκης και είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
Καθαρά προσωπικές μου εκτιμήσεις που απ'οτι είδα γράψανε και άλλοι συμφορουμίτες επίσης είναι ότι:
- ο Γουόκαπ δεν θα παραμείνει ως έχει, είτε θα παροπλιστεί/φύγει τελείως μέχρι τον χειμώνα ή θα ανανεώσει με αυξημένες απολαβές (δίνω ελάχιστες πιθανότητες σε αυτό το σενάριο).
- το staff πιστεύει σε βελτίωση του Γουόρντ και θέλει να του δώσει αυτόν τον χώρο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν
- o Φουρνιέ στο 1ο μισό της σεζόν θα πάρει πολύ χρόνο στο 3 ως συμπληρωματικός, απλώς όχι με Ντόρσεϊ στην ίδια πεντάδα. Άλλωστε μετά την κατάκτηση της ευρωλίγκας δεν καίγεται να παίζει πολύ στη regular, το έχει πει
- αν για τον οποιοδήποτε λόγο μέσα στη χρονιά φύγουν από το NBA είτε ο Χεζόνια είτε ο Ντιαλό, ένας από τους δύο θα υπογράψει σε εμάς. Σε φάση sign first, ask questions later. Απλώς επειδή με τα αν δεν μπορείς να κάνεις πλάνο, σωστά η ομάδα δεν βασίζεται υπερβολικά εκεί
Με βάση τα παραπάνω, το ρόστερ μας έχει κλείσει, αλλά μόνο για τώρα. Δεν θεωρώ ότι η άνοιξη του 2027 θα μας βρει χωρίς προσθαφαιρέσεις. Το παράπονο μου και η απορία μου μόνο είναι ότι αφού πας και παίρνεις N'diaye, γιατί να μην πάρεις Μπλοσομγκέϊμ, Κι ή Ντιακιτέ όσο ήταν διαθέσιμοι. Σκας 400 χιλιαρικα buy out Αυγουστιάτικα αφού ξέμεινες από επιλογές και παίρνεις χειρότερο παίχτη από αυτούς. Την αστειότητα ότι δεν έρχεται καλός παίχτης για πίσω από Βεζένκοβ δεν μπορώ να την δεχτώ, συγγνώμη. Ομάδες όπως η Dubai και ο ΠΑΟ έχουν μαζέψει πολλά κορμιά και ποιότητα στα forward, αλλά είχε πρόβλημα πχ ο τζαρόνι το μπρατσόνι να είναι αναπληρωματικός του Σασα, "δεν χωράνε" μωρέ. Ασόβαρα πράγματα
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ισχύει, αλλά μέχρι τώρα είχαμε 4άρια που σουτάρουν.
με Ndiaye και τα 5άρια που έχουμε εξασφαλίζεις ότι θα έχεις μίνιμουμ 2 άσουτους στην 5άδα κάθε στιγμή. και μάλιστα παίκτες ρακέτας και οι δύο, που σημαίνει ότι τα γκαρντ μας πέραν του ότι θα πρέπει να είναι κίλλερ στο σουτ θα έχουν έξτρα πίεση γιατί το spacing θα πάει περίπατο.
δε πρόκειται να γκρινιάξω ιδιαίτερα αλλά είμαι πραγματικά περίεργος πώς θα λειτουργήσει αυτό σε σετ παιχνίδι.
το 1+1 συμβόλαιο του Ndiaye επιβεβαιώνει μάλλον ότι είναι ο φετινός μας Νιλικίνα και ότι μάλλον θα πάρουμε κι άλλο παίκτη αργότερα. αυτός που θα έρθει θα πρέπει οπωσδήποτε να σουτάρει καλά.
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ο μπλοσομγκειμ ηθελε να ρθει το χε πει..δεν ειναι δικαιολογια το δεν ερχονται παικτες αφου εχουμε λεπτα να δωσουμε..πχ ο μπονγκα παραπανω χρονο θα χε σε μας..
η φαση θυμιζει πολυ το περσινο με τον νιλικινα..μας βρομαγαν τοσοι παικτες και τελικα στο τελος φεραμε οτι βρηκαμε απλα για να εχουμε κορμια.εντωμεταξυ γουοτφορντ και τους αλλους απο νβα δεν τους θελουμε επειδη δεν εχουν εμπειρια
η φαση θυμιζει πολυ το περσινο με τον νιλικινα..μας βρομαγαν τοσοι παικτες και τελικα στο τελος φεραμε οτι βρηκαμε απλα για να εχουμε κορμια.εντωμεταξυ γουοτφορντ και τους αλλους απο νβα δεν τους θελουμε επειδη δεν εχουν εμπειρια
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν ρίξεις μια ματιά στα advanced stats στην Euroleague του και τα συγκρίνεις με το «μπρατσόνι», τον Key ακόμα και με τον NHD, στα αμυντικά του καθήκοντα είναι αρκετά καλύτερος και από τους 3. Είναι πραγματικά αυτό το διαφορετικό που θέλουμε στο 4. Ίσα ίσα που είναι παίκτης Low risk - High reward. Τώρα περιμένουμε το 3άρι που λογικά θα πρέπει να είναι killer.steph.larry έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 12:13 amΓια εμένα η ανάγνωση της μεταγραφής N'diaye είναι η εξής:
-
AlexD

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Καλά ναι και εγώ περιμένω να δω πως θα λειτουργήσει αυτό. Μπορεί να πάρει όντως Πάπα και να έχει δώσει εντολή στον Μιλού να βαράει όλο το καλοκαίρι μέσης απόστασης και τρίποντα να μας τρελάνει τελείως. Εμένα μου αρέσει κιόλας ο παίχτης οπότε έτσι και αλλιώς δεν γκρινιάζω, αλλά το ότι θα ξεκινήσει έτσι και βλέπει (ανάλογα πως θα κουμπώσει ο παίχτης, πως θα είναι ο Γουόρντ και ίσως κανένας Πουλακίδας) μετά τι χρειάζεται όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν και άλλοι παίχτες από ΝΒΑ το ακούω.yawn.brigade έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 12:18 amισχύει, αλλά μέχρι τώρα είχαμε 4άρια που σουτάρουν.
με Ndiaye και τα 5άρια που έχουμε εξασφαλίζεις ότι θα έχεις μίνιμουμ 2 άσουτους στην 5άδα κάθε στιγμή. και μάλιστα παίκτες ρακέτας και οι δύο, που σημαίνει ότι τα γκαρντ μας πέραν του ότι θα πρέπει να είναι κίλλερ στο σουτ θα έχουν έξτρα πίεση γιατί το spacing θα πάει περίπατο.
δε πρόκειται να γκρινιάξω ιδιαίτερα αλλά είμαι πραγματικά περίεργος πώς θα λειτουργήσει αυτό σε σετ παιχνίδι.
το 1+1 συμβόλαιο του Ndiaye επιβεβαιώνει μάλλον ότι είναι ο φετινός μας Νιλικίνα και ότι μάλλον θα πάρουμε κι άλλο παίκτη αργότερα. αυτός που θα έρθει θα πρέπει οπωσδήποτε να σουτάρει καλά.
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Κοίτα, low risk σίγουρα γιατί παίρνει λίγα λεφτά, με ένα βασικό μείον το buyout που θα δώσουμε όπου στις άλλες περιπτώσεις οι παίχτες βγήκαν στην αγορά ως ελεύθεροι. Βέβαια δε τα βάζω εγώ τα λεφτά, οπότε it is what it is.TuTiS έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 12:23 amΑν ρίξεις μια ματιά στα advanced stats στην Euroleague του και τα συγκρίνεις με το «μπρατσόνι», τον Key ακόμα και με τον NHD, στα αμυντικά του καθήκοντα είναι αρκετά καλύτερος και από τους 3. Είναι πραγματικά αυτό το διαφορετικό που θέλουμε στο 4. Ίσα ίσα που είναι παίκτης Low risk - High reward. Τώρα περιμένουμε το 3άρι που λογικά θα πρέπει να είναι killer.steph.larry έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 12:13 amΓια εμένα η ανάγνωση της μεταγραφής N'diaye είναι η εξής:
Το high reward κομμάτι του δεν μπορώ να το διακρίνω, και μιλάω αποκλειστικά για την εικόνα στο παρκέ σε όσα παιχνίδια έχει τύχει να δω και θυμάμαι. Τα στατιστικά λένε μέρος της αλήθειας, στην πράξη οι Κι, Μπλόσομγκεϊμ και Ντιακιτέ φαίνονται πιο ισορροπημένοι παίχτες, αυτός εδώ που πέρνουμε φαντάζει μονόπατο-μονοκόματο one-trick-pony με ασυγχώρητες αδυναμίες όπως πχ οι βολές.
Edit: Στο 3 συμφωνώ πως θα έρθει κάτι δυνατό, αλλά πιστεύω όχι άμεσα

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο