Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 27, 2026 9:42 am

yawn.brigade έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 9:38 am
SbioTech έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 7:45 am
Όταν ο Θωμάς είπε λιγότερο, δεν ζήτησε να παίζει 10λ. Αλλα ενα διαχειριστικό 15-18λ. Το ίδιο και ο CMM δεν θα είπε κόουτς βαζε με 5λεπτα.
ο Μονέκε χθες είπε ότι ο Μακιντάιρ ήξερε καιρό για τον Μοντέρο οπότε φαντάζομαι του παρουσιάστηκε ένα αγωνιστικό πλάνο που τον έπεισε.

ή μπορεί απλά να αποφάσισε ότι το να πάρει συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων στα 32 του σε ομάδα διεκδικητή της Ευρωλίγκας δεν είναι κακή εξέλιξη για την καριέρα του.

εμένα μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει το ότι θέλει να έρθει ο Μοντέρο. στα 23 του θα περίμενα είτε να κάτσει στη Βαλένθια με το διπλάσιο συμβόλαιο που του προσφέρθηκε και να είναι ο ηγέτης είτε να πάει σε άλλη ομάδα που θα είναι βασικός και θα γράφει νούμερα.
Ισως για τον Μοντερο να ειναι προκληση να ερθει στον πρωταθλητη Ευρωπης και να γινει ο βασικος ασος. Μπορει να το βλεπει ετσι.

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 27, 2026 10:58 am

Jeight έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

ο Μονέκε χθες είπε ότι ο Μακιντάιρ ήξερε καιρό για τον Μοντέρο οπότε φαντάζομαι του παρουσιάστηκε ένα αγωνιστικό πλάνο που τον έπεισε.

ή μπορεί απλά να αποφάσισε ότι το να πάρει συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων στα 32 του σε ομάδα διεκδικητή της Ευρωλίγκας δεν είναι κακή εξέλιξη για την καριέρα του.

εμένα μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει το ότι θέλει να έρθει ο Μοντέρο. στα 23 του θα περίμενα είτε να κάτσει στη Βαλένθια με το διπλάσιο συμβόλαιο που του προσφέρθηκε και να είναι ο ηγέτης είτε να πάει σε άλλη ομάδα που θα είναι βασικός και θα γράφει νούμερα.
Ισως για τον Μοντερο να ειναι προκληση να ερθει στον πρωταθλητη Ευρωπης και να γινει ο βασικος ασος. Μπορει να το βλεπει ετσι.
Ο Μοντερο btw οπως και ο Μακινταιρ -δυστυχως γι' αυτους- δε ρωτησαν τον Μονεκε για το που θα παιζουν τη νεα χρονια. Το λεω γιατι τον ειδα οτι ξεφυσουσε και ξαναξεφυσουσε για το που θα χωρεσουν ολοι στον Ολυμπιακο της νεας χρονιας.

Πιστευω ο Μπαρτζωκας θα βρει τη λυση, μη παθει τπτ απο το αγχος το παιδι και τι θα κανουμε χωρις το 2ο καλυτερο 4αρι της λιγκας.

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τετ Μάιος 27, 2026 11:05 am

Καλημέρα πρωταθλητές Ευρώπης!

:wave:

Ας πω και εγώ τις σκέψεις μου πάνω σε αυτά που λέτε.
Πριν το Φ4 θεωρούταν περίπου σίγουρο ότι φεύγει ο Πίτερς που ήταν όντως ο μόνος που δεν ήταν οκ με τον ρόλο του. Τώρα φαίνεται ότι είναι 50/50.

-Ο Σάσα όταν γύρισε και πήρε τέτοιο συμβόλαιο έβγαζε τρελό άγχος (που δεν είχε στην προηγούμενη θητεία του) να είναι MVP, leader και να σηκώσει την κούπα. Σαν ευθύνη περισσότερο απέναντι στην προσδοκία μας και τα χρήματα που παίρνει. Τώρα που τα πήρε και τα δύο πιστεύω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κάνει λίγο πίσω για το καλό της ομάδας, το βλέπει υποθέτω ότι και εκείνον θα βοηθήσει.

Ο μόνος τρόπος να μπορεί και ο ίδιος να βγάζει περισσότερη διάθεση πίσω είναι να παίζει λίγο λιγότερο. Άλλωστε είναι πολλά τα ματς και δεν θα μας κάθεται κάθε χρόνο να μην χτυπάει κανείς από τους δύο.

-Κατά τα άλλα, ο Παπ θα συνεχίσει άλλον έναν χρόνο με σκοπό να σταματήσει χρονιά εθνικής. Παρόλα αυτά, ο ρόλος του θα είναι περιορισμένος σε χρόνο μέσα στην χρονιά, δεν θα κόψει χρόνο από κανέναν αλλά θα είναι εκεί όποτε χρειαστεί.

-Ο Σάκης θέλει να μείνει και ισχύει ότι για τον Παπ. Δεν ενοχλεί, μόνο + είναι.

-Ο Φουρνιέ πριν το Φ4 σκεφτόταν μέχρι και να πει ότι θα παίξει ένα χρόνο και τέλος. Σε κάθε περίπτωση και εκείνος δεν θέλει να τρώει τόσο ξύλο σε τόσο μεγάλη σεζόν, νομίζω θα παίζει αισθητά περισσότερο στην ποστ σίζον και με πλάνο να μην τρώει το ξύλο στις επιθέσεις. Εκεί μπαίνει ο Μοντέρο.

- Ο Γουόκαπ επίσης είναι πολύ ταλαιπωρημένος σωματικά, έχει συμφωνήσει αν όχι ζητήσει ο ίδιος να περάσει σε μπακ απ ρόλο του χρόνου. Εκεί μπαίνει ο Μάκινταιρ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μου φαίνεται απόλυτα λογικό να έκλεισε η ομάδα δύο βασικά γκαρντ για του χρόνου.

Θεωρητικά, αν μείνει ο Πίτερς, θα είναι κάπως έτσι:

Μάκινταιρ-Ντόρσει-Γουορντ-Σάσα-Μιλού
Γουόκαπ-Μοντέρο-Φουρνιέ-Πίτερς-Τζόουνς

Και θα κλείνουν το ματς κάθε φορά όσοι τραβάνε/ταιριάζουν στο ματς κτλ.

Με Χολ και Παπ ή Σάκη 12ο

Αν μείνει ο Πίτερς αμφιβάλλω ότι θα πάρει άλλον φόργουορντ, αν και λογικά θα προσθέσει ένα διαβατήριο.

Έχει μεγάλη σημασία να έχεις μεγάλο ρόστερ γιατί εκτός από περισσότερα σκληρά ματς φέτος και στα εγχώρια, θα πρέπει όταν φτάσεις πριν την ποστ σίζον να έχεις αρκετά κορμιά ικανά να κάνουν προπονήσεις με μεγάλη ένταση. Έτσι την πατήσαμε πέρυσι, φέτος μας έκατσε καλά (και είχαμε μεγάλο ρόστερ), του χρόνου λογικά θα θέλει να κρατήσει και έναν Κόρι Τζόζεφ ή να φέρει μέσα στην χρονιά έναν ρολιστα.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μάιος 27, 2026 11:10 am

Εγώ διαφωνώ με τον σχεδιασμό και εν γενεί με το τόσο μεγάλο ρόστερ. Θεωρώ ότι φέτος λειτούργησε κυρίως από τύχη - συγκυρίες. Και εξηγούμαι:

1. Ο Ντιλικινά ήταν μια μέσα τρεις έξω και οι άλλοι δύο Αμερικάνοι ήρθαν στα μέσα της χρονιάς. Ο Μόρις τραυματίστηκε για ένα και πλέον μήνα. Έτσι απλά έπαιζε όποιος ήταν διαθέσιμος. Εάν ήταν και οι 4 συνεχόμενα υγιείς θα υπήρχε πρόβλημα.
2. Στο τρία ο Ward ήταν νεοφερμένος και Παπ - Μακισικ είναι παιδιά του Μπι. Οριακά χάρη τους κάνει που είναι στο ρόστερ.
3. Στο 4 είχαμε θέμα με τον ρόλο του Πίτερς.
4. Στο 5 ο Ταιρικ ήρθε στην μέση της χρονιάς και αυτός και έβγαλε πρόβλημα στο γόνατο. Επομένως, δεν θα γκρινιάξει για τα δεκάλεπτα που έπαιζε. Του χρόνου, όμως, θα γίνει της πουτάνας αν συνεχιστεί το ροτέισον τριών ψηλών.
5. Ο Ντόρσει φέτος δεν γκρίνιαζε, αλλά έχουμε δει τι θα γίνει εάν πάει πίσω για να παίξουν και οι άλλοι. Είναι παίκτης με ανασφάλειες που θέλει να παίζει πολύ και να επιβεβαιώνει ότι είναι hot. Αν γυρίσουμε στο τι γινόταν πέρυσι μπορεί να μετατραπεί σε ορολογιακή βόμβα.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Μάιος 27, 2026 11:16 am

Christofis έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 7:15 am
Arkoudiarhs 7 έγραψε:
Τρί Μάιος 26, 2026 11:08 pm

για 3αρι εχει ακουστει κατι?
Ειναι ψιλοκλεισμενος ο Ροντεν. Το παλευουμε για Ντιαλο . Πολλα θα εξαρτηθουν απο τον Πιτερς
Γι αυτόν άκουσα μένει Παρί. Μακάρι ν ερχότανε, μου αρέσει και μένα. Θα έχουμε μόνιμα αφάνα στο τρία.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:

Τετ Μάιος 27, 2026 11:19 am

Jeight έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 9:01 am
Μην πεφτετε στην παγιδα που επεσε ο παο. Ο ποιοτικοτερος παικτης δεν ειναι και ο ιδανικοτερος. Δηλαδη ο σορτς σε ενας θα ηταν καλυτερο φιτ απο τζοσεφ? Ειλικρινα πειτε μοο.

Επισης ο πετρουσεφ και τα μυαλα που κουβαλαει δεν εχουν θεση σρον Ολυμπιακο. Ναι ο χαρακτηρας παιζει ρολο οσο και αν καποιοι ειρωνευεστε αυτην την πολιτικη της ομαδας.
Δες την άμυνα του Τζόσεφ στον Λάιλς και θα λάβεις την απάντηση σου..
Ο Σορτς είναι ο πιο ιδιαίτερος παίκτης της λίγκας. Είναι παικταράς αλλά μόνο σε συγκεκριμένες Line ups και συγκεκριμένο ρόστερ μπορεί να σταθεί. Αλλιώς είναι unplayable

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:

Τετ Μάιος 27, 2026 11:21 am

Jeight έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

Ο Μοντέρο φέτος έπαιζε 21 λεπτά. Στον Οσφπ θα παίζει σίγουρα περισσότερα.

Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton

Τετ Μάιος 27, 2026 11:29 am

Απο την ισχνή ενημερωση που εχω ειναι οπως το ειπε ο Γιατρος.
Το παλευουμε για Ντιαλο (τον θελουν πολλοι σαν τρελοι). ο κοουτς Μπι εχει αναψει ενα τεραστιο πρασινο φως για Ντιαλο και πως να μην το κανει αλλωστε.
καποιοι αλλοι λενε στην πιατσα οτι εχουμε κλεισει 3αρι.
Αλλα ενα ντομινο σιγουρα εκρεμμει και εχει να κανει και με τον Πητερς.

Αν ισχυει οτι το παλευουμε για Ντιαλό πως γινεται να το κανουμε χωρις να εχει ξεκαθαρισει ακομα του Πητερς; Δεν βγαζει κ πολυ νοημα.

Βεβαια ο Στεφανου χτες ειπε οτι ο Πητερς κατα πασα πιθανοτητα θα φυγει.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Τετ Μάιος 27, 2026 12:04 pm

Επειδη διαβαζω διαφορα για το που θα χωρεσουν ολοι κλπ.
Ολοι οι καλοι χωράνε. Ο Μπαρτζωκας θα την βρει την ακρη. Ας ερθουν πρωτα ολοι αυτοι που ακουγονται, γιατι εγω μεχρι να δω ανακοινωση της ομαδας δεν πιστευω τιποτα.
Αν οντως ερθουν, θεωρω το πλανο ειναι να κανει και rotation μεταξυ των αγωνων, αν ειναι ολοι υγιεις. Ωστε να παραμεινουν φρεσκοι.
Οταν παιζουμε 2-3 παιχνιδια τη βδομαδα, σε ενα παιχνιδι θα παιζει ενας, στο δευτερο παιχνιδι αλλος κλπ. Αναλογα και με τις αναγκες του αντιπαλου καθως οι παικτες εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ τους.
Επισης, ας τους δουμε πρωτα τους νεους (αν οντως ερθουν) ποιος θα δεσει με την ομαδα και θα πιασει υψηλα στανταρτ και στο παρκε. Διοτι το τι καναν φετος δεν σημαινει οτι θα το κανουν σε μια αλλη ομαδα και του χρονου. Για παραδειγμα τον Μακινταιρ τον εχουμε δει να παιζει 25-30 λεπτα τα τελευταια 3 χρονια, το πως θα αποδιδει σε ενα rotation 15-20 λεπτων ειναι ερωτηματικο. Ο Μοντερο επισης θα πρεπει να προσαρμοστει σε ενα εντελως διαφορετικο μπασκετ. Αυτα θα παρουν χρονο και το αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου μονο βεβαιο δεν ειναι. Δεν θα εκπλαγω δηλαδη ενας απο τους 2 να μεινει πισω στο ροτεισον εν τελει.
Επισης ο Γουοκαπ μπαινει στα 34, δεν τον λες μεγαλο ακομα αλλα οπως και να χει θεωρω το πλανο ειναι να μειωθει ο χρονος του δεν μπορει να παιζει 3 χ 23λεπτα τη βδομαδα. Το ιδιο και ο Φουρνιε θα ειναι ενα χρονο μεγαλυτερος και ειναι ερωτηματικο το πως θα παρουσιαστει και του χρονου.
Ας ερθουν καλοι παικτες και ολα θα παρουν το δρομο τους. Η ομαδα εχει καλη χημεια και ρολους και αυτο δεν θα αλλαξει με 3-4 προσθηκες. Οποιος δεν μπορεσει να προσαρμοστει σε αυτο και δημιουργησει θεμα, απλα θα μεινει εκτος εν τελει. Δεν θα αλλαξει ολη η ομαδα χαρακτηρα για εναν παικτη.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Μάιος 27, 2026 12:26 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 11:21 am
Jeight έγραψε:

Ο Μοντέρο φέτος έπαιζε 21 λεπτά. Στον Οσφπ θα παίζει σίγουρα περισσότερα.
Δεν θα παίζει περισσότερο. Γύρω στα 18’-21’ θα παίζει για να έχει ένταση στο παιχνίδι του. Γενικότερα θέλει την ερχόμενη σεζόν ο Μπι θέλει να αυξηθεί αρκετά το τέμπο και την ένταση στα plays οπότε θες μεγάλο ρόστερ. Τον Fournier θα τον δούμε πρακτικά από Φεβρουάριο και μετά όπως ήταν πάντα σε όλη την καριέρα του.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Μάιος 27, 2026 12:55 pm

Για βγείτε οι ινσαιντερς και μιλήστε εκτός από ντιαλο τι άλλο όνομα μπορεί να έχουμε κλείσει στο 3;Μου παν ότι έχει κλείσει βόμβα και στο 3 οπότε δεν είναι ο ροντεν.. εκτός του Ντιαλό μόνο ο χεζονια κολλάει με την περιγραφή..

Άλλο 3ρι μεγάλο όνομα δεν μου έρχεται εκτός και εννοούν κάναν τειλορ από βαλενθια

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μάιος 27, 2026 12:59 pm

Rivers15 έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 12:04 pm
Επειδη διαβαζω διαφορα για το που θα χωρεσουν ολοι κλπ.
Ολοι οι καλοι χωράνε. Ο Μπαρτζωκας θα την βρει την ακρη. Ας ερθουν πρωτα ολοι αυτοι που ακουγονται, γιατι εγω μεχρι να δω ανακοινωση της ομαδας δεν πιστευω τιποτα.
Αν οντως ερθουν, θεωρω το πλανο ειναι να κανει και rotation μεταξυ των αγωνων, αν ειναι ολοι υγιεις. Ωστε να παραμεινουν φρεσκοι.
Οταν παιζουμε 2-3 παιχνιδια τη βδομαδα, σε ενα παιχνιδι θα παιζει ενας, στο δευτερο παιχνιδι αλλος κλπ. Αναλογα και με τις αναγκες του αντιπαλου καθως οι παικτες εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ τους.
Επισης, ας τους δουμε πρωτα τους νεους (αν οντως ερθουν) ποιος θα δεσει με την ομαδα και θα πιασει υψηλα στανταρτ και στο παρκε. Διοτι το τι καναν φετος δεν σημαινει οτι θα το κανουν σε μια αλλη ομαδα και του χρονου. Για παραδειγμα τον Μακινταιρ τον εχουμε δει να παιζει 25-30 λεπτα τα τελευταια 3 χρονια, το πως θα αποδιδει σε ενα rotation 15-20 λεπτων ειναι ερωτηματικο. Ο Μοντερο επισης θα πρεπει να προσαρμοστει σε ενα εντελως διαφορετικο μπασκετ. Αυτα θα παρουν χρονο και το αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου μονο βεβαιο δεν ειναι. Δεν θα εκπλαγω δηλαδη ενας απο τους 2 να μεινει πισω στο ροτεισον εν τελει.
Επισης ο Γουοκαπ μπαινει στα 34, δεν τον λες μεγαλο ακομα αλλα οπως και να χει θεωρω το πλανο ειναι να μειωθει ο χρονος του δεν μπορει να παιζει 3 χ 23λεπτα τη βδομαδα. Το ιδιο και ο Φουρνιε θα ειναι ενα χρονο μεγαλυτερος και ειναι ερωτηματικο το πως θα παρουσιαστει και του χρονου.
Ας ερθουν καλοι παικτες και ολα θα παρουν το δρομο τους. Η ομαδα εχει καλη χημεια και ρολους και αυτο δεν θα αλλαξει με 3-4 προσθηκες. Οποιος δεν μπορεσει να προσαρμοστει σε αυτο και δημιουργησει θεμα, απλα θα μεινει εκτος εν τελει. Δεν θα αλλαξει ολη η ομαδα χαρακτηρα για εναν παικτη.
Αυτά τα όλοι οι καλοί χωράνε που γράφεις ίσχυαν μόνο στην Κουμουνιστικη Κίνα. Στο μπάσκετ σίγουρα όχι.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Τετ Μάιος 27, 2026 1:00 pm

Ο Χουπφελας ελεγε οτι ο Ντιαλο θελει οπωσδηποτε να παει σε ομαδα οπου θα παρει την φανελα βασικου σπιτι του. Αυτο θεωρητικα θα μπορουσε να γινει εδω με ward backup 3 και τον Παπ τελευταια χρονια να παιζει ελαχιστα.

Δεν βλεπω γιατι καποια παιδια εδω επιμενουν με Φουρνιε η Πιτερς στο 3. Δεν βγαινει αυτο για πανω απο 5-7 λεπτα. Ο Μπαρτζωκας θελει αλλα στοιχεια απο τα τριαρια του. Κυριως αμυντικα

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μάιος 27, 2026 1:05 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 12:55 pm
Για βγείτε οι ινσαιντερς και μιλήστε εκτός από ντιαλο τι άλλο όνομα μπορεί να έχουμε κλείσει στο 3;Μου παν ότι έχει κλείσει βόμβα και στο 3 οπότε δεν είναι ο ροντεν.. εκτός του Ντιαλό μόνο ο χεζονια κολλάει με την περιγραφή..

Άλλο 3ρι μεγάλο όνομα δεν μου έρχεται εκτός και εννοούν κάναν τειλορ από βαλενθια
Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι τους έχει πείσει ο Μπαρτζώκας ότι θα παίζουν όλοι από 18-21 λεπτά αξιοκρατικά, στο πέντε τρία Σέντερ θα μοιράζονται την θέση και που και που θα κάθεται ο Μάκινταιρ ή ο Μοντέρο για να ξεκουραστεί στις διπλές εβδομάδες για να μπει ο Τζόζεφ; :roofl: :roofl:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Μάιος 27, 2026 1:09 pm

Ξέρω γώ.. από την στιγμή που πείσανε τον μοντερο να ρθει όλα να τα περιμένουμε ..ο Ντιαλό χωράει για μένα γιατί θα παίζει και 4.. άρα θα πρέπει να χαιρετήσει πιτερς

Ο χεζονια έχει 30% usage και όλο ποστάρει.. δεν ξέρω πως θα χωρέσει αν έρθει

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”