Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2136
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 12, 2025 10:22 am

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε μέσω Instagram όσον αφορά τον Βαλαντσιούνας, τονίζοντας: «Θέλουμε να τον υπογράψουμε. Εκείνος θέλει να έρθει σε εμάς. Αν η ομάδα του όμως δεν πει "ναι", τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι κάποια πράγματα που δεν είναι στο χέρι μας. Θα τελειώσει η ιστορία και θα τα πούμε».
https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/ ... i-mesa-sto

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3673
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Ιούλ 12, 2025 10:39 am

SteveNashidis έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 12:54 am
Έστω ότι τον αποκτάει τον Βαλαντσιουνας, τον αφήνει ελεύθερο και τα 10 μύρια του Βαλ εξαφανίζονται (γιατί δεν ζητάει αποζημίωση ο λιθουανος) από το σαλαρι καπ των Ντένβερ. Πάλι δεν υπάρχει το trade exception από το συμβόλαιο του Βαλ. Νομίζω ότι δημιουργούνται άλλα exception(MLE ή bi annual)από το γεγονός ότι φεύγουν από τον περιορισμό του 1st Apron.
kein έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 12:25 am
Το Ντένβερ αν θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο και να πάρει το εξεπσιον για να βρει άλλον παίχτη με 14-15 μύρια πρέπει λογιστικά να το κάνει μέχρι 30/7. Αλλιώς μετά το φορτώνεται το συμβόλαιο.
Το trade exception ανάποδα δεν λειτουργεί; Οι Nuggets έδωσαν συμβόλαιο που κόστιζε 5 και πήραν συμβόλαιο που κοστίζει 10, άρα αν έχει κάποιος το trade exception δεν είναι οι Nuggets αλλά οι Kings. Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον το έχει μόνο στο πλαίσιο trade όχι για free agents και waived.
Αν πάλι εννοεί ο Kein ότι o λιθουανός αρνείται όλο το συμβόλαιο και γίνεται buy out πάλι δεν υπάρχει περιορισμός ως το τέλος Ιουλίου.
Δεν γίνονται καν όλα τα συμβόλαια guaranteed τώρα άλλα γίνονται στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου άλλα αργότερα.
Αν τον θέλουν τόσο πολύ ωστόσο και είναι θέμα οικονομικό και εξασφάλισης δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να γίνει waived και μετά να του δώσουν ένα εγγυημένο διετές συμβόλαιο λίγο μεγαλύτερο από το τωρινό; Γίνεται αυτό;

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3330
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Ιούλ 12, 2025 10:52 am

Conan1982 έγραψε:
Αν τον θέλουν τόσο πολύ ωστόσο και είναι θέμα οικονομικό και εξασφάλισης δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να γίνει waived και μετά να του δώσουν ένα εγγυημένο διετές συμβόλαιο λίγο μεγαλύτερο από το τωρινό; Γίνεται αυτό;
Μα τότε μπορεί να τον τσιμπήσει άλλος (στο 2μερο που είναι στη waiver list).

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:02 am

nikolas_asteri έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Ισχύει αυτό αν αρνηθεί όλο το συμβόλαιο;

0
Άβαταρ μέλους
kein

euroleague
Reactions: 818
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:11 am

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 12:32 am
kein έγραψε:

Τι να σου δείξω έγγραφο ρε Νικόλα. Μπες στη. Ιστοσελίδα και διάβασε όλους τους κανόνισμους αν θες να χορτάσεις έγραφα ! Η ουσία είναι ακριβώς από πάνω στο μήνυμα που απαντώ στον Κόναν. Το Ντένβερ αν θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο και να πάρει το εξεπσιον για να βρει άλλον παίχτη με 14-15 μύρια πρέπει λογιστικά να το κάνει μέχρι 30/7. Αλλιώς μετά το φορτώνεται το συμβόλαιο.
Κατ'αρχάς το αρχικό μου μήνυμα αφορούσε τα trades. Κατά δεύτερον λες να μην έψαξα πριν σε ρωτήσω; Δεν μπορώ να βρω τίποτα που να κάνει ιδιαίτερη την 30 Ιουλίου. Πίστευα ότι εσύ ξέρεις ακριβώς που να δεις άρα δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να ποστάρεις ένα λινκ. Και δεν φανταζόμουν ότι θα αγακακτούσες :D Τεσπα, μπορεί να τα καταφέρω άλλη φορά ή μπορεί κάποιος πιο υπομονετικός να με διαφωτίσει :peace:
Κοίξε Νικόλα αν ζητάς μεταξύ αστείου και σοβαρού "έγγραφο" ... ε μεταξύ αστείου και σοβαρού θα σου πω αυτό που σου είπα. Υπάρχει η επίσημη ιστοσελίδα και είναι προσβάσιμη σε όλους. Εγώ απλά εξέφρασα αυτά που ξέρω όχι ως λογιστής άλλα απλά επειδή ασχολούμαι κάποια χρόνια. Και κακώς είπα trade, ενώ το θέμα είναι στο MLE exeption , επίσης τέγραψα 30/7 αντί για 31 που λήγει ο μήνας.

Εν συντομία, αυτά που εγώ ξέρω και από οσο είδα δεν έχουν αλλάξει: Το μορατόριουμ έχει ήδη περάσει από τις αρχές του μηνα, και τώρα υπάρχει μέχρι τέλος του μήνα 31/7 το "πρακτικό" deadline που ξεκλειδώνει το πλήρες MLE (δηλαδή14,1M στην παρουσα φάση). Από την 1η Αυγούστου αν το Ντενβερ δεν έχει ξεφορτωθεί το συμβόλαιο και είναι πάνω από το apron, το MLE μειώνεται σημαντικά και γίνεται η "Taxpayer MLE", που συνήθως είναι περίπου 10 εκατ (ανάλογα με το salary cap). Αυτό είπα ή ήθελα να πω. Ότι είναι περισσότερο λογιστικό το θέμα.

0
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
kein

euroleague

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:15 am

Conan1982 έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 12:54 am
Έστω ότι τον αποκτάει τον Βαλαντσιουνας, τον αφήνει ελεύθερο και τα 10 μύρια του Βαλ εξαφανίζονται (γιατί δεν ζητάει αποζημίωση ο λιθουανος) από το σαλαρι καπ των Ντένβερ. Πάλι δεν υπάρχει το trade exception από το συμβόλαιο του Βαλ. Νομίζω ότι δημιουργούνται άλλα exception(MLE ή bi annual)από το γεγονός ότι φεύγουν από τον περιορισμό του 1st Apron.
kein έγραψε:
Το Ντένβερ αν θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο και να πάρει το εξεπσιον για να βρει άλλον παίχτη με 14-15 μύρια πρέπει λογιστικά να το κάνει μέχρι 30/7. Αλλιώς μετά το φορτώνεται το συμβόλαιο.
Το trade exception ανάποδα δεν λειτουργεί; Οι Nuggets έδωσαν συμβόλαιο που κόστιζε 5 και πήραν συμβόλαιο που κοστίζει 10, άρα αν έχει κάποιος το trade exception δεν είναι οι Nuggets αλλά οι Kings. Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποιον το έχει μόνο στο πλαίσιο trade όχι για free agents και waived.
Αν πάλι εννοεί ο Kein ότι o λιθουανός αρνείται όλο το συμβόλαιο και γίνεται buy out πάλι δεν υπάρχει περιορισμός ως το τέλος Ιουλίου.
Δεν γίνονται καν όλα τα συμβόλαια guaranteed τώρα άλλα γίνονται στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου άλλα αργότερα.
Το εξήγησα και πιο πανω στον Νικόλα, Το θέμα είναι οικονομικό -λογιστικό. Μέχρι τα τέλη του μήνα μπορεί να πάρει το πλήρες MLE (14 εκ) αν αποδεσμεύσει τον Γιόνας (αν έχει ήδη πάρει το trade). Από την 1η αυγούστου αν το Ντενβερ δεν έχει ξεφορτωθεί το συμβόλαιο και είναι πάνω από το apron, το MLE μειώνεται σημαντικά και γίνεται η "Taxpayer MLE", που συνήθως είναι περίπου 10 εκατ (ανάλογα με το salary cap).

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:18 am

Conan1982 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:02 am
nikolas_asteri έγραψε:

Ισχύει αυτό αν αρνηθεί όλο το συμβόλαιο;
Είμαι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση με το buy out αλλά ίσως και να μην έχει διαφορά.

Θέλω να πω: ας πούμε ότι γίνεται bought out για $0 και πάει στα waivers. Τώρα μπορεί να τον πάρει οποιαδήποτε ομάδα με μίνιμουμ; Μπορεί να πει ο παίκτης «δεν θέλω». Στα συνηθισμένα waives νομίζω πρέπει να πας στην ομάδα που σε παίρνει, δεν έχει μαμουσουτου.

Στα πιο συνηθισμένα buy outs, ο παίκτης δεν παίρνει $0 και συνήθως κανονίζει με την ομάδα που θα πάει για έξτρα λεφτά που καλύπτουν τη διαφορά. Δεν ξέρω πως δουλεύει η φάση όταν ο παίκτης θέλει να αφήσει λεφτά «στο τραπεζι».

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:27 am

kein έγραψε:
Κοίξε Νικόλα αν ζητάς μεταξύ αστείου και σοβαρού "έγγραφο" ...
kein έγραψε:
από οσο είδα δεν έχουν αλλάξει
Βασικά ήθελα να εκεί που πήγες και το είδες να μου έλεγες κι εμένα μου να πάω να το δω. Ένα λινκ, όχι έγγραφο στο σπίτι μου με κούριερ τον Σίλβερ :D Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει αρκετά και ξέρεις τι λες αλλά για κάποιο δικό σου λόγο δεν θέλεις να μου πεις που να βρω αυτή την πληροφορία.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:28 am

kein έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:15 am
Το εξήγησα και πιο πανω στον Νικόλα, Το θέμα είναι οικονομικό -λογιστικό. Μέχρι τα τέλη του μήνα μπορεί να πάρει το πλήρες MLE (14 εκ) αν αποδεσμεύσει τον Γιόνας (αν έχει ήδη πάρει το trade). Από την 1η αυγούστου αν το Ντενβερ δεν έχει ξεφορτωθεί το συμβόλαιο και είναι πάνω από το apron, το MLE μειώνεται σημαντικά και γίνεται η "Taxpayer MLE", που συνήθως είναι περίπου 10 εκατ (ανάλογα με το salary cap).
Αφού μιλάμε για το MLE exception και όχι για το trade Exception επίσης δεν ισχύει, για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει (την full) πρέπει όντως μετά και την χρήση του να μην ξεπερνά to 1st apron και άρα πιθανότατα να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Λιθουανού. Αλλά η 1 Αυγούστου δεν ισχύει, το αν μια ομάδα μπορεί να την χρησιμοποιήσει ή όχι υπολογίζεται βάσει του salary την χρονική στιγμή που την χρησιμοποιεί κάθε ομάδα, επίσης αν την χρησιμοποιήσεις δεν μπορείς να ξεπεράσεις το 1st apron όλη την σεζόν.
Όμως η προθεσμία όχι δεν ισχύει, μπορεις να την χρησιμοποιήσεις ως και κάπου στα μέσα Ιανουαρίoυ στην πλήρη αξία της και από εκεί και μετά πέφτει αναλογικά.

0
Άβαταρ μέλους
kein

euroleague

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:41 am

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:27 am
kein έγραψε:
Κοίξε Νικόλα αν ζητάς μεταξύ αστείου και σοβαρού "έγγραφο" ...
kein έγραψε:
από οσο είδα δεν έχουν αλλάξει
Βασικά ήθελα να εκεί που πήγες και το είδες να μου έλεγες κι εμένα μου να πάω να το δω. Ένα λινκ, όχι έγγραφο στο σπίτι μου με κούριερ τον Σίλβερ :D Φαίνεται ότι το έχεις ψάξει αρκετά και ξέρεις τι λες αλλά για κάποιο δικό σου λόγο δεν θέλεις να μου πεις που να βρω αυτή την πληροφορία.
Ρε Νικολα σου μοιάζω για κανέναν χαρτογιακά που μπαίνω στα site και κοιτάζω λογιστικά τι αλλάζει κάθε μέρα στο ΝΒΑ για να σου βρω λινκ που υπάρχει ακριβώς ο κάθε κανονισμός ? Αν σου μοιάζω λάθος εντύπωση έχεις.

Σου εξήγησα απλά και ωραία τι παίζει, μέχρι τέλος του μήνα ισχύει το πλήρες MLE στα 14 εκ αν τον ξεφορτωθούν, μετά την πρώτη Αυγουστου το καθεστώς είναι άλλο, αν δεν έχουν ξεφορτωθεί το συμβόλαιο και είναι πάνω από το tax apron, το ισχύει καθεστώς Taxpayer MLE με περίπου 10 εκατ αν δεν κάνω λάθος. Δηλαδη μία ή άλλη. Αν θέλουν να κερδίσουν τα +4 εκ. τότε είναι μέχρι τέλος του Μήνα. Αυτά είναι θέματα που τα γνωρίζουν όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με το ΝΒΑ, δεν ψάχνουν να βρου έγγραφα και ιστορίες. Όπως. εμείς ξέρουμε ότι πχ ισχύει καθεστώς 6+1 ξενοι στην Α1 αλλα δεν ξερουμε και που ακριβώς υπάρχει το έγγραφο. Αν θέλει κάποιος να το βρει το ψάχνει. Φόρουμ είμαστε και λεμε την γνώμη μας (πότε σωστή ποτέ λανθασμένη) δεν καλούμαστε να αποδείξουμε φορο-λογιστικά τα λεγόμενα μας κάθε φορά.

Με ένα πρόχειρο search μπορείς να βρεις πολλά στο ίντερνετ, πχ στο www.spotrac.com βρίσκεις ότι θες απο salary κλπ. ή εδώ https://www.nba.com/news/free-agency-explained έχει καποιες πληροφοριες που μπορει να σου φανουν χρήσιμες, δεν εχω χρονο να ψαξω περισσοτερο, κανε κι εσυ τίποτα ....

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:48 am

kein έγραψε:
δεν εχω χρονο να ψαξω περισσοτερο, κανε κι εσυ τίποτα ....
Δεν έχεις χρόνο να μου στείλεις το λινκ που είπες πιο πάνω ότι είδες αλλά έχεις χρόνο να γράφεις τόσα πολλά; Δεν είσαι υποχρεωμένος να μου αποδείξεις την αλήθεια αυτού που λες φυσικά, νόμιζα ότι εσύ ο ίδιος θα το ήθελες. Τεσπα, καλή καρδιά, κάτι θα ξέρεις παραπάνω λογικά, φαίνεται ότι έχεις ψαχτεί.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

euroleague

Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:54 am

nikolas_asteri έγραψε:
kein έγραψε:
δεν εχω χρονο να ψαξω περισσοτερο, κανε κι εσυ τίποτα ....
Δεν έχεις χρόνο να μου στείλεις το λινκ που είπες πιο πάνω ότι είδες αλλά έχεις χρόνο να γράφεις τόσα πολλά; Δεν είσαι υποχρεωμένος να μου αποδείξεις την αλήθεια αυτού που λες φυσικά, νόμιζα ότι εσύ ο ίδιος θα το ήθελες. Τεσπα, καλή καρδιά, κάτι θα ξέρεις παραπάνω λογικά, φαίνεται ότι έχεις ψαχτεί.
Καταρχάς άλλαξε το υφάκι σου γιατί ΔΕΝ είμαστε φιλαράκια από το στρατό. ΟΚ ?

Επίσης το πως ορίζω εγώ το χρόνο μου και πως τον διαθέτω είναι δικό μου θέμα, και πίστεψε με το να απαντώ σε εσένα δεν είναι προτεραιότητα από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο κάνω, και ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος ν αποδείξω τίποτα και σε κανένα, ΔΕΝ είμαστε σε δικαστήριο , σε φόρουμ είμαστε, πάρτο αλλιώς φίλε, κι αν θες να βρει κάτι κάτσε ψάξε, δεν είμαστε υπάλληλοι σου.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Σάβ Ιούλ 12, 2025 12:08 pm

kein έγραψε:
Σάβ Ιούλ 12, 2025 11:54 am
nikolas_asteri έγραψε:

Καταρχάς άλλαξε το υφάκι σου γιατί ΔΕΝ είμαστε φιλαράκια από το στρατό. ΟΚ ?

Επίσης το πως ορίζω εγώ το χρόνο μου και πως τον διαθέτω είναι δικό μου θέμα, και πίστεψε με το να απαντώ σε εσένα δεν είναι προτεραιότητα από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο κάνω, και ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος ν αποδείξω τίποτα και σε κανένα, ΔΕΝ είμαστε σε δικαστήριο , σε φόρουμ είμαστε, πάρτο αλλιώς φίλε, κι αν θες να βρει κάτι κάτσε ψάξε, δεν είμαστε υπάλληλοι σου.
Χμ μάλλον έγινε κάποια παρεξήγηση/παρανόηση.

Κατ’αρχας συγγνώμη αν είπα κάτι που σε πείραξε, δεν ήταν ο σκοπός μου να έχω κάποιο συγκεκριμένο υφάκι. Άλλωστε δεν έχω πάει στρατό και δεν ξέρω πως μιλάνε οι φίλοι από το εκεί μεταξύ τους.

Για τα κεφαλαία που τονίζεις, έχεις δίκιο σε όλα, όμως είπα συγκεκριμένα ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις άρα συμφωνούμε, δεν καταλαβαίνω την ένσταση σου. Μάλιστα είπα ότι για να επιμένεις τόσο μάλλον το έχεις ψάξει αρκετά και κάτι θα ξέρεις. Συγγνώμη και πάλι αν κάτι σε πείραξε, δεν ήταν ο σκοπός μου.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

euroleague

Σάβ Ιούλ 12, 2025 12:16 pm

Για να επανέλθω λίγο σε θέματα ρόστερ, χθες κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Γκρικόνις ολοκλήρωσε με επιτυχία την θεραπεία και ότι υπάρχει αισιοδοξία στο θέμα του. Μακάρι να ισχύει, μας έλειψε πολύ ένας τέτοιος παίχτης πέρσι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7079
Αγαπημένη θέση: SG, C