Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Djole77

sophomore
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 15, 2026 6:39 pm

Pani7.0 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:30 pm
Christofis έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:15 pm

Του χρονου ομως μπορει να ειναι.
3 χρονια
3 φαιναλ φορ
2 Ευρωλιγκες, 1 ημιτελικος με 30αρα
2 final four MVP,
3 πρωταθληματα

Τον βαζεις στην ζυγαρια ναι ή οχι;

Υ.Γ τωρα ειδα τον εωτησε και ο Σακ
Τα 11 χρονια δεν τα εγραψα για να δειξω το ποσοστο επιτυχιών.

Αλλά για το πόσο μεγάλο μέρος της καριέρας του πέρασε ο συγκεκριμενος εδώ, πόσο συνέδεσε το όνομά του, πόσο μόχθησε, πώς άντεξε την πιεση του να ηγείσαι του Ολυμπιακού επί μια δεκαετία.

Και μιλάμε για άλλον Ολυμπιακό. Αυτόν της αποχώρησης των Αφών το καλοκαιρι του 11', του my-way, πριν το "μεχρι τελους" κλπ κλπ

Οπότε ναι, σε αυτήν τη ζυγαριά δεν πρόκειται να μπει κανένας. Ούτε αντίστοιχα και κανένας Βεζένκοφ πχ δίπλα στον Πρίντεζη.

Πιο ενδιαφέρουσα κατ εμε θα ηταν μια σύγκριση Ντούντα-Μπαρτζώκα. Εδώ σας θέλω πραγματικά :mrgreen:
Αν λεγόταν μπαρτζοκοβιτς δεν θα υπήρχε καν θέμα σύγκρισης. Και πάλι βέβαια Μπαρτζώκας...

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 15, 2026 6:43 pm

Pani7.0 έγραψε:
Christofis έγραψε:

3 χρονια
3 φαιναλ φορ
2 final four MVP,
3 πρωταθληματα

Αλλά για το πόσο μεγάλο μέρος της καριέρας του πέρασε ο συγκεκριμενος εδώ, πόσο συνέδεσε το όνομά του, πόσο μόχθησε, πώς άντεξε την πιεση του να ηγείσαι του Ολυμπιακού επί μια δεκαετία.

Και μιλάμε για άλλον Ολυμπιακό. Αυτόν της αποχώρησης των Αφών το καλοκαιρι του 11', του my-way, πριν το "μεχρι τελους" κλπ κλπ

Οπότε ναι, σε αυτήν τη ζυγαριά δεν πρόκειται να μπει κανένας. Ούτε αντίστοιχα και κανένας Βεζένκοφ πχ δίπλα στον Πρίντεζη.

Πιο ενδιαφέρουσα κατ εμε θα ηταν μια σύγκριση Ντούντα-Μπαρτζώκα. Εδώ σας θέλω πραγματικά :mrgreen:
Ο Ντουντα εχει ενα προβαδισμα γιατι αυτο που εκανε το 12 εχει ΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ (και λιγη τυχη μεταξυ μας). Ηταν αδιανοητο, αλλαξε την ιστορια του Ολυμπιακου και εθεσε ενα μοντελο που κρατησε πανω απο δεκαετια με τα καλα και τα κακα του.

Ο Μπαρτζωκας για μενα ειναι ο καλυτερος ελληνας προπονητης μπασκετ ολων των εποχων. Ειναι ν2 πισω απο Ντουντα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Ιουν 15, 2026 6:51 pm

ντουντα εντωμεταξυ εβγαλε πριντεζη (με αυτον ανεβηκε επιπεδα),παπ,μαντζαρη,σλουκα(αν και τον αντιπαθουσε),χαινς κτλ..Η ομαδα του στην ουσια πρωταγωνιστησε για παρα πολλα χρονια.Σε αυτο το κομματι πιστευω αξεπεραστος.

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιουν 15, 2026 6:56 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:03 pm
ο χουαντσο ειναι τρομερο φιτ για μας..τον χουαντσο ομως τον ρωτησατε αν θελει να παιζει πισω του βεζε?γιατι απο τον παο αν εχει θεμα ειναι επειδη ηρθε μπροστα του ο χαπι τραβελερ.Και ο χαπι τραβελερ κουτι μας κουμπωνει αγωνιστικα..
Οι χρόνοι μια χαρά βγαίνουν και ο Χουάντσο έχει καλές σχέσεις με Σάσα (απ' όσο είδα τουλάχιστον τη γλώσσα του σώματος). + - 5 λεπτά δεν είναι θέμα. Θα βρεθεί άκρη. Αν θελεις τώρα και την άποψή μου για τον Πίτερς, την κρίνω λίγο υπερβολική (εννοείται σεβαστή) για το ότι θέλει περισσότερο χρόνο. Τι είναι 5-10 λεπτά λιγότερα μπροστά στην αθανασία μιας Ευρωλίγκας; Γνώμη μου πάντα. Την αγάπη μου στον Αλεκάρα.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Ιουν 15, 2026 7:01 pm

Και επειδή ο Χαρταετός δεν ρωτήθηκε, πρέπει να τοποθετηθεί αυτοβούλως:

Δεν θέλω να φύγει ο Τζόζεφ. Σουτζουκάκι φορέβερ εντ έβερ! Είναι πολύ μεγάλος παίκτης και ας μην ξεχνάμε ότι ήρθε μέσα στη χρονιά. Για τέταρτος πάντα και εφόσον δεν υπάρχει κάποιος αξιόλογος Έλληνας.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 7:07 pm

Pani7.0 έγραψε:
Christofis έγραψε:

3 χρονια
3 φαιναλ φορ
2 final four MVP,
3 πρωταθληματα

Εγω παλι ως νοσταλγος του Παρελθοντος παντα θα βαζω Σπαν και Πριντεζη πανω απο ολους αλλα οπως εβαζα τον Ριβερς που ως παιδακι στο δημοτικο ηταν η πρωτη μπλουζα που ζηλεψα και ηθελα να εχω μετα απο εκείνο το παιχνιδι που ειδα και παιζει να ειναι και το πρωτο μπασκετικο παιχνιδι πλην ΝΒΑκαι τζορνταν(βαζανε επαναληψη τα παιχνιδια μεσημεριανες ωρες και τα βλεπα) θυμαμαι στη ζωη. Καποτε τον άποκαθηλωσα για τον Σπανουλη και ισως καποτε να αποκαθηλωσω τον Σπανουλη για καποιον αλλον.

Τελικα ομως ο καθε ενας σημανε διαφορετικη εποχη για την ομαδα. Ο Ριβερς μας εβαλε στον Χαρτη, ο Σπανουλης μας καθιερωσε στην ελιτ και τωρα ο Φουρνιε μας ξεπλυνε ολες τις καταρες των τελευταιω ετων. Καθε ενας συμβολιζει μια εποχη και καθε ενας εχει τη σημασια του

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 7:12 pm

Pani7.0 έγραψε:
Christofis έγραψε:

3 χρονια
3 φαιναλ φορ
2 final four MVP,
3 πρωταθληματα

Ο Ντουντα μας εβαλε στον Χαρτη. Εχτισε μια ομαδαρα που με βαση το μπατζετ ομοια της δεν ειχαμε δει απο την Γιουγκοπλαστικα. Νομιζω ο βαθμος δυσκολιας της ευρωλιγκας το 1997 και το 2012 δεν συγκρινονται με τις υπολοιπες δυο. Αλλα η ομαδα του Μπαρτζωκα επαιξε το ποιο ομορφο μπασκετ εχω δει απο αυτη την ομαδα σε ολη μου την ζωη . Αξιοσημειωτη ειναι και η σταθεροτητα αυτης της ομαδας. Προς το παρον ειναι ισοπαλια αλλα θεωρω οτι οταν ο Μπι φυγει απο την ομαδα θα τον εχει ξεπερασει στο μυαλο μου

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Δευ Ιουν 15, 2026 7:14 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:03 pm
ο χουαντσο ειναι τρομερο φιτ για μας..τον χουαντσο ομως τον ρωτησατε αν θελει να παιζει πισω του βεζε?γιατι απο τον παο αν εχει θεμα ειναι επειδη ηρθε μπροστα του ο χαπι τραβελερ.Και ο χαπι τραβελερ κουτι μας κουμπωνει αγωνιστικα..
Κοίταζα λίγο τα advanced stats του στη EuroLeague από την ώρα που ήρθε ο NHD. Κάτι λιγότερο από 16 λεπτά, αλλά με σχεδόν ανύπαρκτο usage (σχεδόν 10% από τον Φεβρουάριο και μετά). Πέρισυ ο Μίλου που έκανε το τραμ πάνω κάτω στο γήπεδο είχε σχεδόν 16%.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Ιουν 15, 2026 7:23 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:51 pm
ντουντα εντωμεταξυ εβγαλε πριντεζη (με αυτον ανεβηκε επιπεδα),παπ,μαντζαρη,σλουκα(αν και τον αντιπαθουσε),χαινς κτλ..Η ομαδα του στην ουσια πρωταγωνιστησε για παρα πολλα χρονια.Σε αυτο το κομματι πιστευω αξεπεραστος.
Ομοίως στην σύγχρονη εποχή ο Μπαρτζώκας ανέδειξε τον Σάσα ,Μακκισικ, Φαλ, Γουοκαπ και Πίτερς θα πω εγω. Μια πενταδα που συνδυάστηκε με τις περισσότερες συνεχομενες συμμετοχές σε Φ4, 2 χρονιές που παιξαμε το καλύτερο μπασκετ στην Ευρώπη και μια κούπα, ενώ ως διάδοχος του Ντουντα και με την πρώτη του ομαδα σε αυτο το επίπεδο πρωταθλητισμού έκανε ενα σπάνιο back to back. Εκτιμώ τον Ντουντα από τον Πανιωνιο ακομα, δεν ξεχνω τα 2 Ευρωπαϊκά. Το πρώτο του Ντουντα έσπασε την τότε κατάρα οπως το φετινό την σύγχρονη. Εγω τους τοποθετώ δίπλα δίπλα αλλά ως διάρκεια και επιτυχίες ο Μπαρτζωκας ειναι αυτην την στιγμη ψηλότερα με προοπτική να ανέβει κι άλλο.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Δευ Ιουν 15, 2026 7:34 pm

Εν τω μεταξυ και οι 2 παικτες της ομαδας που εχουν βγει 3 φορες mvp ευρωλιγκας ειχαν τον ιδιο προπονητη. Τυχαιο δεν εναι παντως οσο και να λεμε για τον Ντουντα οτι ηταν μαστερ στην αναδειξη και στην "ενηλικιωση" νεαρων παικτων. Που ηταν.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Δευ Ιουν 15, 2026 7:40 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:24 pm
SbioTech έγραψε:

Γιατρέ συμφωνούμε, ο λόγος που δεν μπορεί ο Φουρνιε στο 3 έχει σχέση με το κορμί που τον μαρκάρει. Αν τον μαρκάρει 3αρι, χάνει το οποίο υψονετρικο πλεονέκτημα εχει απέναντι στο αντίπαλο γκαρντ (σουτάρει πιο άνετα, διεισδύει πιο ανετα). Δεν ηταν θέμα χημείας με Τάιλερ
αν ο φουρνιε ειχε θεμα αμα τον μαρκαραν 3ρια δεν θα βαζαν ολοι οι προπονητες 3ρια να τον μαρκαρουν? :lol: τις περισσοτερες φορες τον μαρκαρουν 2 παικτες κιολας.Ο λογος που δυσκολευεται ο φουρνιε στο 3 κατα την γνωμη μου ειναι οτι εχει λιγοτερες μπαλες..Ναι μεν μπορει να παιξει οφ μπολ αλλα οταν υπαρχει ο ντορσει στο 2 που δεν την δινει απο το αριστερο στο δεξι τοτε τσαμπα ανεβοκατεβαινει ο γαλλος.

εγω πιστευω οτι αν παιξουν γουοκαπ μοντερο φουρνιε θα ειναι ασυλληπτη περιφερεια..ο γουοκαπ θα κανει τον μαντζαρη του 12 ,και μοντερο φουρνιε θα εναλλασονται στο ον/οφ μπολ..με την διαφορα οτι ο μοντερο στα ποδια περναει τους παντες και εχει τρομερο χειρισμο.
Μπορεί και να ισχύει. Άλλωστε είναι η μόνη viable option αν έρθουν και οι δυο.

Στο αν τον μαρκάρει 3αρια, σε περίπτωση που έπαιζε στο 2, αυτό θα σήμαινε οτι ενα γκαρντ του αντιπαλου θα μαρκάρει τον λχ Γουορντ ή Παπ.

Οσο αργός και να είναι ο Παπ, πιστεύεις οτι πολλοί προπονητές θα έβαζαν τον 2αρι τους να τον μαρκαρει;

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Δευ Ιουν 15, 2026 7:42 pm

Πάντως με τον Ντούντα δεν θυμάμαι ποτέ να βλέπεις την ομάδα να παίζει σαν ρομπότ. Τα τελευταία 5 χρόνια πραγματικά η ομάδα κατά περιόδους νομίζεις ότι είναι 2Κ στο τέρμα δύσκολο με τερματισμένους παίκτες. Δεν λέω για φέτος που οκ υπήρχε και το budget που δεν είχε ποτέ στα χέρια του αντίστοιχο ο Ντούντα, αλλά πχ το 2023 που είμασταν με μικρό budget το ίδιο με φέτος βλέπαμε.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 7:47 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 6:24 pm
SbioTech έγραψε:

Γιατρέ συμφωνούμε, ο λόγος που δεν μπορεί ο Φουρνιε στο 3 έχει σχέση με το κορμί που τον μαρκάρει. Αν τον μαρκάρει 3αρι, χάνει το οποίο υψονετρικο πλεονέκτημα εχει απέναντι στο αντίπαλο γκαρντ (σουτάρει πιο άνετα, διεισδύει πιο ανετα). Δεν ηταν θέμα χημείας με Τάιλερ

Άσχετο. Εγώ θα έπαιρνα Βαιλερ Μπαμπ αντι CMM αν εχουν 100% κλειδωμένο τον Μοντερο
αν ο φουρνιε ειχε θεμα αμα τον μαρκαραν 3ρια δεν θα βαζαν ολοι οι προπονητες 3ρια να τον μαρκαρουν? :lol: τις περισσοτερες φορες τον μαρκαρουν 2 παικτες κιολας.Ο λογος που δυσκολευεται ο φουρνιε στο 3 κατα την γνωμη μου ειναι οτι εχει λιγοτερες μπαλες..Ναι μεν μπορει να παιξει οφ μπολ αλλα οταν υπαρχει ο ντορσει στο 2 που δεν την δινει απο το αριστερο στο δεξι τοτε τσαμπα ανεβοκατεβαινει ο γαλλος.

εγω πιστευω οτι αν παιξουν γουοκαπ μοντερο φουρνιε θα ειναι ασυλληπτη περιφερεια..ο γουοκαπ θα κανει τον μαντζαρη του 12 ,και μοντερο φουρνιε θα εναλλασονται στο ον/οφ μπολ..με την διαφορα οτι ο μοντερο στα ποδια περναει τους παντες και εχει τρομερο χειρισμο.
Το θεμα δεν ειναι το ποιος τον μαρκαρει αλλα η ανισορροπια στην αμυνα που φερνει το μεγεθος και οξυδερκεια του Γαλλου οταν παιζει στο δυο σε συγκριση με το 3 κυριως λογω του usage που θα εχει

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιουν 15, 2026 7:55 pm

TuTiS έγραψε:
Πάντως με τον Ντούντα δεν θυμάμαι ποτέ να βλέπεις την ομάδα να παίζει σαν ρομπότ. Τα τελευταία 5 χρόνια πραγματικά η ομάδα κατά περιόδους νομίζεις ότι είναι 2Κ στο τέρμα δύσκολο με τερματισμένους παίκτες. Δεν λέω για φέτος που οκ υπήρχε και το budget που δεν είχε ποτέ στα χέρια του αντίστοιχο ο Ντούντα, αλλά πχ το 2023 που είμασταν με μικρό budget το ίδιο με φέτος βλέπαμε.
Κατσε γιατι θα τρελαθουμε:

Ροστερ 2011: Παπαλουκας, Τεοντοσιτς, Σπανουλης, Τζαμον Λουκας, Χαλπεριν τοτε με την ευφορια στοιχιζε σχεδον οσο ολο το φετινο ροστερ πλην Σασα Φουρνιε

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Δευ Ιουν 15, 2026 8:15 pm

Christofis έγραψε:
Δευ Ιουν 15, 2026 7:55 pm
TuTiS έγραψε:
Κατσε γιατι θα τρελαθουμε:

Ροστερ 2011: Παπαλουκας, Τεοντοσιτς, Σπανουλης, Τζαμον Λουκας, Χαλπεριν τοτε με την ευφορια στοιχιζε σχεδον οσο ολο το φετινο ροστερ πλην Σασα Φουρνιε
Επισης ο Ντουντα ειχε περασει κι απο ΤΣΣΚΑ με ακομα υψηλοτερο μπατζετ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”