Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 18, 2026 5:38 pm

Christofis έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 5:32 pm
qspock έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 5:25 pm
Παντως αμα παρει Μπονκα, ας ριξουμε μια ματια στο 2nd unit:

1) Μακινταιρ
2) Ντορσει
3) Γουροντ
4) Μπονκα
5) Χολ ή Ανρθωποφαγος

To σαφες προβλημα το βλεπετε ετσι? Ενας σουταρει οι αλλοι τουβλαρουν.

Καλυτερα Κολσον κι ας ειναι ο Μπονκα καλυτερος παιχτης γενικα. Κολσον και Κι.
Ή Κολσον ή Κι οχι και οι δυο. Παντως προτεραιοτητα ειναι ο πρωτος και οχι δευτερος
Απολυτα λογικο, η χημεια ειναι το παν, το 2nd unit δε μπορει να σουταρει καθολου. Ο Κολσον ειναι εξαιρετικη σταθερα στο σουτ, δινει ριμπαουντ και αμυνα καλυτερη του Πιτερς ενω εχει και ατομικη φαση καλυτερη. Θα δεσει απιστευτα με την ομαδα.
Στο 4 χρειαζεται σταθερο και πολυ ικανο σουτ. Ο Μπονκα αν και δεν εχει κακα ποσοστα, δεν ειναι με την καμια καθαρος σουτερ.

Θα ειχε βεβαια λογικη η αποκτηση και του Μπονκα και του Κολσον αν δεν ανανεωνε ο Παπανικολαου... Και παλι δυσκολο μου ακουγεται, ο Παπ βοηθησε και φετος και ειναι κι Ελληνας...

Μια αλλη επιλογη θα ηταν ο Σορκιν, αλλα αυτος δεν παει στο 3 καθολου. Το οτι παει στο 5 δεν εξυπηρετει τιποτα, αφου στη 12 δα ο Ολυμπιακος θα εχει σχεδον παντα 3 καθαρα σεντερ... Βαλε και το οτι η Μακαμπι θα τον κρατησει, δεν εχει νοημα να τον συζηταμε.

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 18, 2026 6:08 pm

Christofis έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 5:24 pm
shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 3:55 pm
αμυντικα αν ο γουοκαπ ειναι καλα μαζι με ταρικ αυτοι οι 2 και μονο κανουν την αμυνα καλη..ο φουρνιε ειναι καλος αμυντικος ενω και ο μοντερο ειναι τιμιος..οποτε μια χαρα θα ναι νομιζω..και οπως την κοβω απο τις καλυτερες 5δες που θα χουμε.

αν και ειμαι περιεργος αν παλι εχουμε πρωτες και δευτερες 5δες πως θα τις φτιαξει ο μπαρτζω..αν παρουμε ασουτο 4ρι μαζι με μακινταιρ στην δευτερη 5δα μετα θα κλεινουν οι χωροι..

γουοκαπ ντορσει γουορντ σασα μιλου

μακινταιρ μοντερο φουρνιε κι ταρικ

μου φαινεται ετσι θα ξεκινησει ο μπαρτζω με την περσινη πρωτη 5δα και μετα βλεποντας και κανοντας..για πειτε και εσεις καμια γνωμη.Αμα αλλαξει μακινταιρ με γουοκαπ μου φαινονται καλυτερες 5δες..αλλα θα αφησει τον γουοκαπ εκτος εξαρχης?χλωμο
Οκ ας πουμε οτι παμε με αυτο το ροστερ:

Δεν γινεται να χωρισεις Ταιρικ απο Μακινταιαρ ενω το Μοντερο Κι δουλευει καλα στην Βαλενθια.

100% ετσι πιστευω θα πηγαινε ο κοουτς.

Εγω παντως θα το εκανα λιγο διαφορετικο:

Μακινταιαρ, Ντορσει, Γουορντ, Σασα, Ταιρικ
Και
Γουοκαπ, Μοντερο, Φουρνιε, Κι, Μιλουτινοφ καθως στην επιθεση ο Κι μπορει να παιξει με ντριπλα και προσωπο στο καλαθι κατι που δεν κανει ο Σασα ενω αξιοποιεις περισσοτερο το σουτακι του Μιλου που ειναι σχεδον αχαστο απο μεση αποσταση
Μου αρέσουν πολύ τα σχήματα.

Πάντως η τριάδα που αναφέρανε αρκετοί πιο πάνω με Μάκινταιρ-Μοντέρο-Φουρνιέ πιστεύω δεν θα την δούμε σχεδόν ποτέ μαζί. Οταν ο Φουρνιέ πατάει στο τρία θα έχει σίγουρα δίπλα του τον Γουοκαπ. Είναι too much να πας με τρεις on ball παίκτες στην ίδια πεντάδα, ακόμα και αν λειτουργήσουν καλά off ball αυτοί που δεν θα έχουν την μπάλα στα χέρια τους χάνεις πολύ σε δυναμική. Είναι σαν να πάρεις τον Ναν ή τον Φρανσίσκο και να τον έχεις στις γωνίες.

Με Γούκαπ μέσα, την μπάλα στα χέρια θα την έχει ο Μοντέρο ή ο Φουρνιέ.

Jharden13

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis,harden,acie law

Πέμ Ιουν 18, 2026 6:15 pm

η αληθεια ειναι πως και γω εχω απορια πως θα λειτουργησει αυτη η ομαδα των guard.

σιγουρα στους τελικους η ομαδα φανηκε οτι εχει ελλειψη απο εναν ακομη guard (κατι που εγινε ακομη πιο εμφανες με την απουσια του ταιλερ) αλλα πιστευα πως με την ελευση του μαικινταιρ και μονο θα λυνοταν το προβλημα αυτο.

ο μοντερο προφανως και ειναι παιχταρας και αυτην την στιγμη ειναι ισως το μεγαλυτερο project που υπαρχει στην ευρωλιγκα αλλα δεν ξερω πως θα λειτουργησει μια ομαδα με μοντερο,φουρνιε,ντορσει,μακινταιρ.

ελπιζω να μην πεσουμε στην ιδια παγιδα με τον φετινο παο που εβαλε στην ιδια ομαδα ναν, σορτσ.

ο μοντερο ειναι τεραστιο πουλεν αλλα για μενα βαση ορθολογισμου οι καλυτερες προσθηκες θα ηταν μακινταιρ, ενα 2-3αρι 20 λεπτου με 3 and D στοιχεια (ροντεν) και ενα 3-4αρι πχ bonga.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Ιουν 18, 2026 6:55 pm

Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στο πως γίνεται ο σχεδιασμός μετά τη χρονιά του 2024 και πιο έντονα μετά την περσινή. Για αυτό το λόγο επέμενα και επιμένω οτι χρειάζεται μπασκετάνθρωπος ως GM για τον σχεδιασμό. Το να έχει ο πρόεδρος ή ο ''συμπαίκτης" μια καψούρα είναι οκ αλλά δεν μπορεί να γίνεται κανόνας κάθε χρόνο.

Μέχρι φέτος
Heisenberg

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:06 pm

Καθιστε να δουμε ποιους θα παρουμε στο 3-4 και μετα βγαζουμε 5αδες και με τον φουρνιε στο 3.

Δεν νομιζω οτι ο Γουοκαπ θα ειναι τοσο προτεραιοτητα του Κοουτς, του βγαζουμε συνεχως οτι ειναι ερωτευμενος με καποιους παικτες αλλα στην πραξη δεν δειχνει κατι τετοιο. ουτε με το Φαλ το εδειξε ουτε οταν εβαλε τον ντορσευ βασικο αντι φουρνιε.
Ο μοντερο θα ειναι η δυναμη κρουσης αλλα η ευχαριστη εκπληξη θα ειναι ο μακινταιρ, θυμηθειτε το. Αυτος θα παρει τον πολυ χρονο απο τον Γουοκαπ. ο Γουοκαπ μπαινει 34 θα ειναι για ειδικες αποστολες και οσο πιο συγκεκριμενο χρονο θα παιζει και δεν θα του βγαινει η γλωσσα τοσο πιο ανετα θα τα χλατσωνει και αυτος. το εδειξε φετος.
ο Μακινταιρ μπηκε 32 πριν λιγες μερες.εχει 2 χρονακια ακομα φουλ. Στον ερυθρο επαιζε 30-31 λεπτα και του εβγαινε η γλωσσα, στον ολυμπιακο θα ειναι καπως καλυτερος στα ποσοστα του γιατι δεν θα παιζει τοσο. ειχε 33% απ'έξω, θα το ανεβασει θεωρω. και δεν χρειαζεται και πολυ θα παιρνουμε ποντους απο την δημιουργια του και τα κλεψιματα του.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:08 pm

Christofis έγραψε:
qspock έγραψε:

1) Μακινταιρ
2) Ντορσει
3) Γουροντ
4) Μπονκα
5) Χολ ή Ανρθωποφαγος

Ή Κολσον ή Κι οχι και οι δυο. Παντως προτεραιοτητα ειναι ο πρωτος και οχι δευτερος
Ο Κολσον για 4?

Kostas89

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Evan Fournier
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:35 pm

qspock έγραψε:

1) Μακινταιρ
2) Ντορσει
3) Γουροντ
4) Μπονκα
5) Χολ ή Ανρθωποφαγος

Η δεύτερη πεντάδα θα είναι Μοντέρο φούρνιε μεταγραφή σουτέρ μπονγκα(αν κλείσει) Ταιρίκ
Η Γουοκαπ Μοντέρο φούρνιε μπονγκα Ταιρίκ

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:42 pm

Η καλυτερη 5δα μας υποθετω θα ειναι μοντερο φουρνιε μπονγκα*/γουορντ σασα ταρικ..τουλαχιστον αυτην ανυπομονω να δω.

modernam

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:50 pm

shaq7 έγραψε:
Η καλυτερη 5δα μας υποθετω θα ειναι μοντερο φουρνιε μπονγκα*/γουορντ σασα ταρικ..τουλαχιστον αυτην ανυπομονω να δω.
Εγώ θέλω montero, φουρνιε, Ντιαλο, Σάσα, ταρικ

Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:51 pm

Jeight έγραψε:
Christofis έγραψε:

Ο Κολσον για 4?
Ο Κολσον ειναι ενα τεσσαρι παγιδευμενο υψομετρικα σε κορμι τριαριου.

Το ειπα πολλες φορες, θα το πω μια τελευταια. Θα παμε για 2 διπλοθεσιτες στα φοργουορντς. Δεν θα αποκτηθει Κολσον Κι. Θα μπορουσε να αποκτηθει Ντιαλο Κολσον, Μπονγκα Κολσον, Φοντεκιο Κι, και παει λεγοντας.

Επισης επειδη το εχω δει να γραφεται επανελλειμενως οτι η Παρι δεν δινει τον Ροντεν. Ο Ροντεν εχει buyout. Οποιος τον θελει το πληρωνει και τον παιρνει, η Παρι δεν εχει κανεναν λογο.

Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:52 pm

modernam έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 7:50 pm
shaq7 έγραψε:
Εγώ θέλω montero, φουρνιε, Ντιαλο, Σάσα, ταρικ
Αυτη θα μπορουσε να ηταν μια πενταδα 4ου δεκαλεπτου τελικου ευρωλιγκας σε crunch time

Jamesharden13

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Span,hackett,law

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:53 pm

Heisenberg έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 7:06 pm
Καθιστε να δουμε ποιους θα παρουμε στο 3-4 και μετα βγαζουμε 5αδες και με τον φουρνιε στο 3.

Δεν νομιζω οτι ο Γουοκαπ θα ειναι τοσο προτεραιοτητα του Κοουτς, του βγαζουμε συνεχως οτι ειναι ερωτευμενος με καποιους παικτες αλλα στην πραξη δεν δειχνει κατι τετοιο. ουτε με το Φαλ το εδειξε ουτε οταν εβαλε τον ντορσευ βασικο αντι φουρνιε.
Ο μοντερο θα ειναι η δυναμη κρουσης αλλα η ευχαριστη εκπληξη θα ειναι ο μακινταιρ, θυμηθειτε το. Αυτος θα παρει τον πολυ χρονο απο τον Γουοκαπ. ο Γουοκαπ μπαινει 34 θα ειναι για ειδικες αποστολες και οσο πιο συγκεκριμενο χρονο θα παιζει και δεν θα του βγαινει η γλωσσα τοσο πιο ανετα θα τα χλατσωνει και αυτος. το εδειξε φετος.
ο Μακινταιρ μπηκε 32 πριν λιγες μερες.εχει 2 χρονακια ακομα φουλ. Στον ερυθρο επαιζε 30-31 λεπτα και του εβγαινε η γλωσσα, στον ολυμπιακο θα ειναι καπως καλυτερος στα ποσοστα του γιατι δεν θα παιζει τοσο. ειχε 33% απ'έξω, θα το ανεβασει θεωρω. και δεν χρειαζεται και πολυ θα παιρνουμε ποντους απο την δημιουργια του και τα κλεψιματα του.
κυριολεκτικα αν δεν τραυματιζοταν ο φαλ ο μιλουτινοφ θα επαιζε στην μιλανο, αν ο γκος δεν τραυματιζοταν στο τελος της περυσινης σεζον ο ντορσει θα ειχε φυγει και αυτος

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Christofis έγραψε:
Jeight έγραψε:

Ο Κολσον για 4?

Το ειπα πολλες φορες, θα το πω μια τελευταια. Θα παμε για 2 διπλοθεσιτες στα φοργουορντς. Δεν θα αποκτηθει Κολσον Κι. Θα μπορουσε να αποκτηθει Ντιαλο Κολσον, Μπονγκα Κολσον, Φοντεκιο Κι, και παει λεγοντας.

Επισης επειδη το εχω δει να γραφεται επανελλειμενως οτι η Παρι δεν δινει τον Ροντεν. Ο Ροντεν εχει buyout. Οποιος τον θελει το πληρωνει και τον παιρνει, η Παρι δεν εχει κανεναν λογο.
Ωραια επειδη εχω χαθει με τα ονοματα, ποιες ειναι οι επικρατεστερες επιλογες αυτη τη στιγμη?

Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Ιουν 18, 2026 7:57 pm

Jeight έγραψε:
Christofis έγραψε:

Ωραια επειδη εχω χαθει με τα ονοματα, ποιες ειναι οι επικρατεστερες επιλογες αυτη τη στιγμη?
Σημερα που μιλαμε κινουμαστε ενεργα για τον Κολσον. Το ακουσα χθες μου το επιβεβαιωσε και μια ψυχη που εμπιστευομαι πολυ σημερα οποτε δεν εχω λογο να μην το πιστεψω. Ειναι ας πουμε η πιθανοτερη περιπτωση για τον πρωτο παικτη. Μεχρι την περασμενη βδομαδα υπηρξε εντονο ενδιαφερον για τον Κι. Παντως δεν θα ειναι και οι δυο αυτοι μαζι σιγουρα

FabrizioOberto

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Πέμ Ιουν 18, 2026 8:05 pm

Christofis έγραψε:
Πέμ Ιουν 18, 2026 7:57 pm
Jeight έγραψε:

Σημερα που μιλαμε κινουμαστε ενεργα για τον Κολσον. Το ακουσα χθες μου το επιβεβαιωσε και μια ψυχη που εμπιστευομαι πολυ σημερα οποτε δεν εχω λογο να μην το πιστεψω. Ειναι ας πουμε η πιθανοτερη περιπτωση για τον πρωτο παικτη. Μεχρι την περασμενη βδομαδα υπηρξε εντονο ενδιαφερον για τον Κι. Παντως δεν θα ειναι και οι δυο αυτοι μαζι σιγουρα
Εγώ έχω μια επέτειο αύριο και περιμένω "νέα στις 19" Christofis μας...

:Amen:

Edit και ps: πλάκα κάνω προφανώς

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”