Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 05, 2026 12:27 pm

big_lebowski έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:15 pm
Είναι μύθος ότι ο Φρανσίσκο δεν είναι off ball παικτης
Πέρσι είχε 1,15 ppp σε spot up κ 1,5 σε catch & shoot.Επαιζε εξ ιδου κ on κ οφφ (μαζί με Γκος)
Προφανώς τον έχεις για να του δώσεις τη μπάλα, αλλά όταν πάρει τη μπάλα σε οφ μπολ δράση στο τρίποντο ειναι απειλή όχι όπως ο Σορτς πέρσι που ήξερες πως θα κλείσουν μέσα οι αντίπαλοι
Το πρόβλημα με τη συνύπαρξη των 2 δεν είναι η επίθεση αλλά η off ball αμυνα.Στη μπάλα είναι καλός αμυντικός αλλά off ball χάνεται (οπως κι ο Ναν)
Κοιτα μπορει να εχεις και δικιο. Τον φρανσισκο τον εχω στο μυαλο μου κυριως στα 4α δεκαλεπτα γιατι κυριως εκει τον εχω παρακολουθησει τα τελευταια 2 χρονια με την Ζαλγκιρις. Εκει η μπαλα ηταν κυριως στα χερια του. Μην ξεχναμε οτι ξεκινησε ως δυαρι που ο σπανουλης τον εκανε ασσο λογω τοθ εξαιρετικου χειρισμου του και την ικανοτητα στην πασα. Θα δειξει σιγουρα ειναινποκυ καλυτερο φιτ απο τον Σορτς

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 12:29 pm

big_lebowski έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:26 pm
Ναι κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω
Μπορεί να δηλωθεί ως Έλληνας κανονικά στη πορεία εάν πάρει την υπηκοότητα ακόμα κι αν αρχικά είχε δηλωθεί ως ξένος

Είναι μάλλον λάθος αυτό που γράφει ο γιατρος
Στο παρελθον παντως με μητρου λονγκ και Γουοκαπ. Οι παικτες δεν μπορουσαν να δηλωθουν ως ελληνες παρα μόνον απο την νεα χρονια. Ειχαν βγει αρθρα τοτε που το εξηγουσαν. Δεν εχω δει κανονισμο παρα βασισμενος το λεω σε αυτο που ειχε βγει τοτε. Φυσικα αυτοι που τα γραφουν ειναι οι γνωστοι παπατζηδες που κραζουμε καθημερινα

Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 12:35 pm

Rolf έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 12:21 pm
Christofis έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 11:34 am

Ο Φαλ λογικα δεν θα δηλωθει στην Α1 στην αρχη της χρονιας καθως αν δηλωθει ως ξενος μετα δεν θα μπορει να λογιστει ως ελληνας. Λογικα θα δηλωθει με τονπου το παρει θεωρω το πολυ μεχρι το τελος του Χρονου.

Ο Μπαντιο προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου και τον θεωρω απατη. Αυτο τονλεω απο πριν ακουστει για τον Παο. Για τον ρολο του defensive stopper στην περιφεριεα μια χαρα ειναι.
Αυτό με τον Φαλ δεν ισχύει, πού το είδες γραμμένο;

Και γιατί θεωρείς απάτη τον Μπαντιό; Καθαρά μπασκετικά ρωτάω.
Τον θεωρω εναν παικτη με πολυ κακα τελειωματα και κοντα και μακρια απο το καλαθι(πολυ αγαρμπος) που και αυτος απαιτει πολυ ωρα την μπαλα στα χερια για αυτο που προσφερεγ. Επισης βαζει πολυ επιθετικα τα χερια του (σε ασχημο βαθμο) που με τον Παναθηναϊκό αφεθηκε να το κανει ενω δεν θεωρω οτι θα του χαριζετε παντα και θα ειναι προβλημα εαν οι σκληρες επαφες σφυριζονται ευκολα. Μου θυμιζει πολυ τον Θανασοκουμπο σε αυτο. Γενικα δεν μου γεμιζει το ματι. Αυτο ειναι προσωπικη αποψη ετσι και το εχω γραψει και οταν καποια παιδια ρωτησαν αν θα εκανε σε εμας.
Γενικα αυτο που μου ξυνιζει δεν βασιζεται σε ατατιστικα στοιχεια παρα το πως τον εχω στο μυαλο οπως τον εχω δει με τα ματια.

Stelios97

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Nunn
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Αύγ 05, 2026 12:47 pm

Ο.μπαντιο ηταν φοβερος στην βαλενθια κ σε αμυνα κ επιθεση κ ειδικα με εμας εκανε φοβερες εμφανισεις στα πλειοφ βεβαια αυτο μπορει να αλλαξει αν τον σφυριζουν τα φαουλ ευκολα του χρονου κ εχει 2 φαουλ σε 2 λεπτα!εμενα μαρεσει πολυ ο παιχτης γιατι ειναι αθλητικος κατι που ελειπε απο την περιφερεια μας!

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 05, 2026 1:30 pm

Christofis έγραψε:
Rolf έγραψε:

Τον θεωρω εναν παικτη με πολυ κακα τελειωματα και κοντα και μακρια απο το καλαθι(πολυ αγαρμπος) που και αυτος απαιτει πολυ ωρα την μπαλα στα χερια για αυτο που προσφερεγ. Επισης βαζει πολυ επιθετικα τα χερια του (σε ασχημο βαθμο) που με τον Παναθηναϊκό αφεθηκε να το κανει ενω δεν θεωρω οτι θα του χαριζετε παντα και θα ειναι προβλημα εαν οι σκληρες επαφες σφυριζονται ευκολα. Μου θυμιζει πολυ τον Θανασοκουμπο σε αυτο. Γενικα δεν μου γεμιζει το ματι. Αυτο ειναι προσωπικη αποψη ετσι και το εχω γραψει και οταν καποια παιδια ρωτησαν αν θα εκανε σε εμας.
Γενικα αυτο που μου ξυνιζει δεν βασιζεται σε ατατιστικα στοιχεια παρα το πως τον εχω στο μυαλο οπως τον εχω δει με τα ματια.
Καμία σχέση δεν έχει με τον Θανάση ο Μπαντιό και ούτε έχει άγαρμπα τελειώματα, απλά κάποιες φορές κάνει πιο δύσκολα τελειώματα. Έχει σουτ μέσης απόστασης, βάζει βολές, τι από όλα αυτά κάνει ο Θανάσης; Θα σου πω εγώ, τίποτα.

Άβαταρ μέλους
Rolf

Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Τετ Αύγ 05, 2026 2:00 pm

Christofis έγραψε:
Rolf έγραψε:

Ο Θανάσης δεν έχει σουτ ούτε από κοντά ούτε από μακριά, ούτε χειρισμό μπάλας. Δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του φάση και επιθετικά είναι σχεδόν ακίνδυνος. Ο Μπαντιό, αντίθετα, είναι δυάρι σε σώμα άσου. Έχει πολύ καλό χειρισμό, αξιόπιστο σουτ και δεν μπορείς να τον παίζεις κάτω από το σκριν, γιατί θα στο βάλει. Ακόμα και σωματικά δεν συγκρίνονται. Ο Μπαντιό είναι πολύ πιο γρήγορος, πιο ευέλικτος και με τελείως διαφορετικά μπασκετικά χαρακτηριστικά. Είναι άκυρη σύγκριση γενικά.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 05, 2026 2:09 pm

Rolf έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 2:00 pm
Christofis έγραψε:

Ο Θανάσης δεν έχει σουτ ούτε από κοντά ούτε από μακριά, ούτε χειρισμό μπάλας. Δεν μπορεί να φτιάξει μόνος του φάση και επιθετικά είναι σχεδόν ακίνδυνος. Ο Μπαντιό, αντίθετα, είναι δυάρι σε σώμα άσου. Έχει πολύ καλό χειρισμό, αξιόπιστο σουτ και δεν μπορείς να τον παίζεις κάτω από το σκριν, γιατί θα στο βάλει. Ακόμα και σωματικά δεν συγκρίνονται. Ο Μπαντιό είναι πολύ πιο γρήγορος, πιο ευέλικτος και με τελείως διαφορετικά μπασκετικά χαρακτηριστικά. Είναι άκυρη σύγκριση γενικά.
Μα είπε για ένα συγκεκριμένο κομμάτι που του θυμίζει τον Θανάση. Δεν έκανε γενική σύγκριση.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Christofis

allstar
Reactions:

Τετ Αύγ 05, 2026 2:18 pm

Ρε θα με τρελανετε. Που συγκρινα εγω τον θαναση για το σουτ και τα τελειωματα του. Ειπα οτο στην αμυνα βαζει πολυ αγαρμπα τα χερια και στο κομματι αυτο μου θυμιζει τον Θαναση.

Τεσπα. Οπως ειπα αυτο ειναι προσωπικη αποψη. Δεν μου αρεσει ο παικτης και οπως δεν θα σας την αλλαξω εγω δεν θα κου την αλλαξετε και εσεις. Τα ιδια θα ελεγα ακομη και ηταν στον Ολυμπιακο.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Αύγ 05, 2026 3:15 pm

Christofis έγραψε:
Rolf έγραψε:

ο θανασης οπως και ο κωτσος αν δεν λεγονταν αντεντοκουμπο θα εκαναν αλλη δουλεια και σιγουρα δεν θα ηταν μπασκετμπολιστες

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τετ Αύγ 05, 2026 3:25 pm

Ο Μπαντιό επαιζε πολυ καλη on ball αμυνα, στα όρια (ή πέρα απο τα όρια) του φαουλ.

Δεν μπορεί να κραζετε Ευρωλιγκα το Μάιο που τον άφηναν να "δερνει" το Ναν και τωρα να τον αποθεωνετε ως αμυντικο destroyer.

Η αλήθεια βέβαια είναι στη μέση.

Επιθετικά τωρα. Αν ανατρέξετε στα θρεντ των προημιτελικων θα δείτε οτι το έγραφα και τότε, οτι ο Μπαντιο ηταν ο κύριος λόγος που τουλάχιστον 2 παιχνίδια έγιναν ροντέο στο 4ο δεκάλεπτο αφου εκανε προσωπικό φεστιβάλ μπλουμπεριάς με λάθος πάσες, αβίαστα λαθη, κακές αποφάσεις.

Βεβαίως με Ζοτς και την ποικιλία των γκαρντ σας δεν θα φτάσει ποτέ αυτο να είναι παράγοντας.

Θεωρώ οτι ο παίκτης θα είναι "ειδικων αποστολων" οταν θα σφίγγει η αμυνα. Δεν είναι παίκτης που θα βασίσει ο Ζοτς την ομαδα πανω του.

Άβαταρ μέλους
Rolf

Reactions:
Mood:

Τετ Αύγ 05, 2026 4:13 pm

Christofis έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 2:18 pm
Ρε θα με τρελανετε. Που συγκρινα εγω τον θαναση για το σουτ και τα τελειωματα του. Ειπα οτο στην αμυνα βαζει πολυ αγαρμπα τα χερια και στο κομματι αυτο μου θυμιζει τον Θαναση.

Τεσπα. Οπως ειπα αυτο ειναι προσωπικη αποψη. Δεν μου αρεσει ο παικτης και οπως δεν θα σας την αλλαξω εγω δεν θα κου την αλλαξετε και εσεις. Τα ιδια θα ελεγα ακομη και ηταν στον Ολυμπιακο.
Δεν έχουν καμία σχέση σαν παίκτες. Ούτε σωματικά, ούτε μπασκετικά. Διαφέρουν σε δύναμη, κορμί, άνοιγμα χεριών, ύψος, τα πάντα. Άλλα κορμιά, άλλοι ρόλοι. Αμυντικά επίσης δεν έχουν καμία σχέση. Μαρκάρουν διαφορετικές θέσεις, κάνουν άλλες δουλειές στο γήπεδο και καλύπτουν τελείως διαφορετικές ανάγκες. Εξακολουθώ να θεωρώ άκυρη τη σύγκριση

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 05, 2026 4:31 pm

Rolf έγραψε:
Τετ Αύγ 05, 2026 4:13 pm
Δεν έχουν καμία σχέση σαν παίκτες. Ούτε σωματικά, ούτε μπασκετικά. Διαφέρουν σε δύναμη, κορμί, άνοιγμα χεριών, ύψος, τα πάντα. Άλλα κορμιά, άλλοι ρόλοι. Αμυντικά επίσης δεν έχουν καμία σχέση. Μαρκάρουν διαφορετικές θέσεις, κάνουν άλλες δουλειές στο γήπεδο και καλύπτουν τελείως διαφορετικές ανάγκες. Εξακολουθώ να θεωρώ άκυρη τη σύγκριση
Βρε καλέ μου, το μόνο που είπε είναι ότι του θυμίζει τον Θανάση στο πως βάζει πολύ χέρια στην άμυνα με αποτέλεσμα να κάνει πολλά φάουλ (ή να ξεφεύγει όταν είναι τσιλ ο διαιτητής). Δεν έκανε καμία άλλη σύγκριση. Τι διάολο συμβαίνει;
Christofis έγραψε:
Επισης βαζει πολυ επιθετικα τα χερια του (σε ασχημο βαθμο) που με τον Παναθηναϊκό αφεθηκε να το κανει ενω δεν θεωρω οτι θα του χαριζετε παντα και θα ειναι προβλημα εαν οι σκληρες επαφες σφυριζονται ευκολα. Μου θυμιζει πολυ τον Θανασοκουμπο σε αυτο.

Εικόνα
manos_89

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Dejan

Τετ Αύγ 05, 2026 5:31 pm

Και γω δεν ήμουν θετικός τόσο στην απόκτηση του Μπαντιό κυρίως γιατί θα προτιμούσα pg με αυτόν τον ρόλο, αλλά:
1) είναι ένας παίκτης σε καλή ηλικία που βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο
2) είναι τοπ αμυντικά, οπότε ακόμα και να μην βελτιωθεί θα είναι υπερχρήσιμος
3) θα έχει προπονητή τον Ζέλικο. Μπορεί να βελτιωθεί το decision making του, η αντίληψη του και γενικά μπορεί να δούμε την κορυφαία version του.

Για το ρόστερ της ομάδας μας φέτος νομίζω ότι στη θεωρία τουλάχιστον δεν έχουμε αντίπαλο. Και ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό ρόστερ αλλά αν δεν φέρει 2 υπεραμυντικούς στο 4 κυρίως και στο 3 θα είναι κάπως σοφτ. Νομίζω ότι είμαστε με διαφορά η πιο 2 way ομάδα στη λίγκα και μπορούμε να παίξουμε την καλύτερη άμυνα που είναι αυτό που δίνει τίτλους.

villiskabas

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης

Τετ Αύγ 05, 2026 7:03 pm

Nikolas asteri in Christofis mind mode ON

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions: