Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:01 am

Coach Periklis έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 12:58 am
Αν δεν είναι ούτε οι γονείς του, κανείς από τους δύο κιόλας, τότε πάσο και δεν ισχύει αυτό που λέω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αποδεικνύει τη γραμμή συγγένειας
Δες το λινκ στο edit. Μπορείς (αν καταλαβαίνω καλά) να το κάνεις και λόγω παππούδων.

Αλλά ρε παιδί μου, για να σου δώσω να καταλάβεις. Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και μένω στη Γαλλία. Αν κάνω παιδί, και δεν το δηλώσω στις ελληνικές αρχές, δεν θα έχει Ελληνική υπηκοότητα. Θα έχει δικαίωμα να την πάρει, αλλά το κράτος δεν μπορεί να μυριστεί ότι ένα παιδί γεννήθηκε κάπου στον κόσμο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:11 am

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 1:01 am
Coach Periklis έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 12:58 am
Αν δεν είναι ούτε οι γονείς του, κανείς από τους δύο κιόλας, τότε πάσο και δεν ισχύει αυτό που λέω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αποδεικνύει τη γραμμή συγγένειας
Δες το λινκ στο edit. Μπορείς (αν καταλαβαίνω καλά) να το κάνεις και λόγω παππούδων.

Αλλά ρε παιδί μου, για να σου δώσω να καταλάβεις. Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και μένω στη Γαλλία. Αν κάνω παιδί, και δεν το δηλώσω στις ελληνικές αρχές, δεν θα έχει Ελληνική υπηκοότητα. Θα έχει δικαίωμα να την πάρει, αλλά το κράτος δεν μπορεί να μυριστεί ότι ένα παιδί γεννήθηκε κάπου στον κόσμο.
Εγώ έγραψα κάτι με γνώμονα ότι έχει 2 Έλληνες πολίτες γονείς ( βάσει του άρθρου που έχει ως πηγή η wiki του παιδιού και λέει έχει Έλληνες γονείς και ο παππούς από Σπάρτη η γιαγιά από χιο κλπ κλπ)

Εφόσον απ' ότι λέτε προκύπτει ότι δεν έχει Έλληνες πολίτες αλλά απλώς ελληνικής καταγωγής γονείς, σαφώς πρέπει να γίνουν ληξιαρχικες εργασίες μέχρι να φτάσουμε εκεί

Αυτό που είπα ήταν με βάση την στρεβλή αντίληψη μου ότι αυτά ήταν λυμένα.

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:22 am

Coach Periklis έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 1:11 am
Εγώ έγραψα κάτι με γνώμονα ότι έχει 2 Έλληνες πολίτες γονείς ( βάσει του άρθρου που έχει ως πηγή η wiki του παιδιού και λέει έχει Έλληνες γονείς και ο παππούς από Σπάρτη η γιαγιά από χιο κλπ κλπ)

Εφόσον απ' ότι λέτε προκύπτει ότι δεν έχει Έλληνες πολίτες αλλά απλώς ελληνικής καταγωγής γονείς, σαφώς πρέπει να γίνουν ληξιαρχικες εργασίες μέχρι να φτάσουμε εκεί

Αυτό που είπα ήταν με βάση την στρεβλή αντίληψη μου ότι αυτά ήταν λυμένα.
GK_23 έγραψε:
Σάβ Μαρ 23, 2024 3:19 pm
Να προσθέσω σε όσα αναφέρει το άρθρο πως ο Poulakidas έχει ελληνική καταγωγή και από τους δύο γονείς του. Οι παππούδες των γονιών του μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, οι γονείς του έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του, Mike Poulakidas, είναι δικηγόρος ενώ η μητέρα του, Hadi Poulakidas-Pagonis ασχολείται με τις επιχειρήσεις εστίασης της οικογένειας στην Aurora του Illinois. Και τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, Tia και Elias Poulakidas, παίζουν μπάσκετ στο high school.
Πηγή: viewtopic.php?p=151059#p151059

@nikolas_asteri Έχεις δίκιο, η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω παππού/γιαγιάς αλλά σε αυτήν την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εντοπίσει την εγγραφή του Έλληνα προγόνου του (του παππού/της γιαγιάς του) σε Ελληνικό Δήμο και να προμηθευτεί το πιστοποιητικό γέννησης του. Νομίζω ότι είναι σαφώς ευκολότερη η διαδικασία εφόσον ένας εκ των γονέων είναι Έλληνας πολίτης.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:24 am

Ρε τι παίκτης είναι ξέρει κανείς ?? Είναι 3αρι??

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:39 am

prime7 έγραψε:
Δευ Ιούλ 13, 2026 1:24 am
Ρε τι παίκτης είναι ξέρει κανείς ?? Είναι 3αρι??
Είναι swingman. Εμένα το παιχνίδι του μου θυμίζει αρκετά τον Matt Lojeski. Σε βάθος χρόνου στην Ευρωλίγκα περισσότερο ως 3άρι θα τον έβλεπα.

xavier

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: j kidd
Αγαπημένη ομάδα: Aris

Δευ Ιούλ 13, 2026 1:55 am

για μενα θεωρω οτι δεν υπαρχει θεμα πουλακιδα για τον ολυμπιακο. το ονομα του απλα χρησιμοποιειται για να ασκηθει πιεση σε γουοκαπ και ντορσει...θα παραμεινει νβα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”