Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

euroleague
Reactions: 907
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:43 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:11 pm
θεωρητικα εχεις τον εβανς για αυτο..ενω επισης και ο λι ειναι ισως το πιο αθλητικο γκαρντ της ευρωλιγκας με το καλυτερο μπασιμο και ενεργεια..οκ σουτ δεν εχει..αλλα ο μπαρτζωκας τον εβαλε να κανει τον γουοκαπ..οποτε ποιος μας λεει οτι δεν θα κανει το ιδιο και στον επομενο?Ο μπαμπ θα φιταρε ακριβως στον ρολο του γουοκαπ.
Ρε φίλε επειδή το λες και το ξαναλές..Πέρυσι ήταν μια ειδική συνθήκη. Ήρθε ο Λι προς το τέλος της σεζόν για αντί-Ουόκαπ, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, με την πίεση να έχει φτάσει στα ήψη ήδη από και πριν τα playoff.

Υπήρχε λογική στο επιχείρημα σου να του πει ο Μπι, πάρε την μπάλα αγόρι μου και καν την ότι θες;

Εδώ ο Πίτερς και ο Κάνααν την πρώτη τους χρονιά δυσκολεύτηκαν πολύ να προσαρμοστούν στο σύστημα που παίζουμε, και δεν είναι και άσοι.

Ο Λι εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά, ο Χριστοφής πχ, τρελαίνεται με τον παίκτη, άσε, όμως, να τον κρίνουμε του χρόνου, διότι προς το παρόν είναι μέλος της ομάδας.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1292
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:47 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:40 pm
Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 12:13 pm
Εχετε καταλαβει οτι ολη αυτη η γκρινια προερχεται απο "ευρωλιγκα η αποτυχια" που πρεσεβευετε καποιοι εδω? Ποιος σας ειπε οτι παμε για την ευρωλιγκα φετος?
φιλε μου εγω προσωπικα θελω να ερθουν παικτες που να φερουν κατι διαφορετικο τοσο στη δημιουργια οσο και στο σκο χωρις αν υστερουνσ την αμυνα . καλο το γυρω γυρω ολοι αλλα αν η πασα δεν γινεται ασσιστ μενει σκετη πασα. καλη η πιεση αλλα αν δεν μεταφραζεται σε καλη αμυνα μενει πιεση . θελω να δω μπασκετ κι οχι γυρω γυρω ολοι κι η μπαλα στο Βεζενκοφ οχι γιατι ο Σασα δεν τα σταζει αλλα γιατι αν κλεισουν το σασα παμε για κολλυβα κι ας βαζει ο φουρνιε 30 . με λιγα λογια κοντο να σκοραριε και να πασαριε και ψηλο ' ψηλους να ξερουν να υποδεχτουν την πασα και να την αξιοποιησουν οχι να την κρατανε απο το κοτσανι.
Η γνώμη μου είναι πως δεν πρόκειται να δούμε τίποτα ουσιαστικά καινούργιο. Αυτή η στιγμή ρεαλιστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για κούπες. Οι πραγματικοί στόχοι αυτή στιγμή και βάσει κινήσεων είναι 1-2 θέση στην Ελλάδα και οκτάδα στην Ευρωλίγκα.

Τώρα αν αλλάξει κάτι, πάρουμε πραγματικά διαμάντια εκεί που πονάμε, αναθεωρούμε. Σκληρό ίσως, αλλά ρεαλιστικό.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:48 pm

Dimmitz έγραψε:
shaq7 έγραψε:
θεωρητικα εχεις τον εβανς για αυτο..ενω επισης και ο λι ειναι ισως το πιο αθλητικο γκαρντ της ευρωλιγκας με το καλυτερο μπασιμο και ενεργεια..οκ σουτ δεν εχει..αλλα ο μπαρτζωκας τον εβαλε να κανει τον γουοκαπ..οποτε ποιος μας λεει οτι δεν θα κανει το ιδιο και στον επομενο?Ο μπαμπ θα φιταρε ακριβως στον ρολο του γουοκαπ.
Ρε φίλε επειδή το λες και το ξαναλές..Πέρυσι ήταν μια ειδική συνθήκη. Ήρθε ο Λι προς το τέλος της σεζόν για αντί-Ουόκαπ, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, με την πίεση να έχει φτάσει στα ήψη ήδη από και πριν τα playoff.

Υπήρχε λογική στο επιχείρημα σου να του πει ο Μπι, πάρε την μπάλα αγόρι μου και καν την ότι θες;

Εδώ ο Πίτερς και ο Κάνααν την πρώτη τους χρονιά δυσκολεύτηκαν πολύ να προσαρμοστούν στο σύστημα που παίζουμε, και δεν είναι και άσοι.

Ο Λι εμένα δεν μου αρέσει προσωπικά, ο Χριστοφής πχ, τρελαίνεται με τον παίκτη, άσε, όμως, να τον κρίνουμε του χρόνου, διότι προς το παρόν είναι μέλος της ομάδας.
Για το Λι κράτα μια επιφύλαξη, έδειξε κάποια καλά δείγματα ο παίκτης. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
steph.larry

senior
Reactions: 448
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:48 pm

Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:36 pm
Ο μπατλερ ειναι πολυ καλυτερος παικτης απο γκος. Καλυτερα handles σουταρει μετα απο ντριμπλα και δεν τραυματιζεται τοσο συχνα. Δεν ειναι απλα λιγο καλυτερος γκος
Αυτό ήθελα να πω αλλά δεν το αποτύπωσα ίσως όπως θα ήθελα. Η φιλοσοφία στο παίξιμο του ομοιάζει με Γκος (στα μάτια μου τουλάχιστον), αλλά εννοείται ότι είναι πολύ καλύτερος όπως λες.

2
2 Εικόνα
Jeight

senior
Reactions: 473
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:51 pm

Εχουν κοινα στοιχεια αλλα πιο πολυ μοιαζει με εβανς. High iq, καλος σκορερ (οχι τοσο καλος οσο ο εβανς), εξαιρετικα handles και αλλαγες κατευθυνσεις οπως ο εβανς, καλος στην πιεση, καλος catch n shoot, μπορει να δημιουργησει δικο του σουτ (οχι τοσο καλα οπως ο εβανς αλλα εχει και mid range και 3ποντο)

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7252
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:52 pm

Dimmitz έγραψε:
shaq7 έγραψε:

γιατι στον κανααν δεν του αλλαξε τον τροπο παιχνιδιου?ηταν ποτε αμυντικος σκυλος ο κανααν ?
εγω δεν βλεπω λογικη παντως και να παρεις τον λι και να τον βαλεις να παιζει ετσι..ας επαιρνε καποιον που μπορουσε να το κανει.ο λι δεν ηρθε στο ξεκινημα του δευτερου γυρου?13 αγωνες ρεγκιουλαρ επαιξε πριν τα κρισιμα.δεν ηταν θεμα προσαρμογης,ο λι στο αεροδρομιο ελεγε εγω δεν ηρθα εδω για σκορερ αλλα να παιξω αμυνα και να βοηθησω με αλλους τροπους.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Jeight

senior
Reactions: 473
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:53 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:40 pm
Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 12:13 pm
Εχετε καταλαβει οτι ολη αυτη η γκρινια προερχεται απο "ευρωλιγκα η αποτυχια" που πρεσεβευετε καποιοι εδω? Ποιος σας ειπε οτι παμε για την ευρωλιγκα φετος?
φιλε μου εγω προσωπικα θελω να ερθουν παικτες που να φερουν κατι διαφορετικο τοσο στη δημιουργια οσο και στο σκο χωρις αν υστερουνσ την αμυνα . καλο το γυρω γυρω ολοι αλλα αν η πασα δεν γινεται ασσιστ μενει σκετη πασα. καλη η πιεση αλλα αν δεν μεταφραζεται σε καλη αμυνα μενει πιεση . θελω να δω μπασκετ κι οχι γυρω γυρω ολοι κι η μπαλα στο Βεζενκοφ οχι γιατι ο Σασα δεν τα σταζει αλλα γιατι αν κλεισουν το σασα παμε για κολλυβα κι ας βαζει ο φουρνιε 30 . με λιγα λογια κοντο να σκοραριε και να πασαριε και ψηλο ' ψηλους να ξερουν να υποδεχτουν την πασα και να την αξιοποιησουν οχι να την κρατανε απο το κοτσανι.
Κατσε γιατι περα του Γουοκαπ ολοι οι κοντοι σκοραρουν. Οι εβανς, ντορσει, φουρνιε δεν ειναι κοντοι και σκορερ? Αρα εσυ θες ασο που να απειλει. Συμφωνουμε αλλα δεν γινεται να ακυρωσουμε και τον γουοκαπ. Λεμε για two way χαρακτηρα και εσεις θελετε να διωξετε ενα τοπ 5 αμυντικο στην ευρωλιγκα επειδη ειναι αστοχος στα φ4. Την υπολοιπη χρονια ειναι πολυτιμος, ναι η οχι?

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

a1greece
Reactions: 793

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:54 pm

kite26 έγραψε:
Οι πραγματικοί στόχοι αυτή στιγμή και βάσει κινήσεων είναι 1-2 θέση στην Ελλάδα και οκτάδα στην Ευρωλίγκα.

Τώρα αν αλλάξει κάτι, πάρουμε πραγματικά διαμάντια εκεί που πονάμε, αναθεωρούμε. Σκληρό ίσως, αλλά ρεαλιστικό.
καθόλου ρεαλιστικό.

πέρυσι όλη τη χρονιά συζητούσαμε ότι η ομάδα δεν αντέχει την πίεση του φαβορί. φέτος, χωρίς να έχει φύγει κανένας παίκτης από αυτούς που μας έκαναν (θεωρητικά) φαβορί θα έχουμε στόχο την οκτάδα;

ούτε οι υπόλοιποι έχουν δυναμώσει τόσο πολύ ούτε εμείς έχουμε αποδυναμωθεί τόσο.

από τους παίκτες που είχαν ρόλο πέρυσι έχουν φύγει ο Γκος και (πρακτικά) ο Φαλ, ενώ έχουμε Κίναν Έβανς και Γουόρντ και περιμένουμε μια μεταγραφή στα γκαρντ και ένα δεύτερο ψηλό.

λίγη ψυχραιμία!

0
Stam Tziant

a1greece
Reactions: 617

Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:36 pm
Ο μπατλερ ειναι πολυ καλυτερος παικτης απο γκος. Καλυτερα handles σουταρει μετα απο ντριμπλα και δεν τραυματιζεται τοσο συχνα. Δεν ειναι απλα λιγο καλυτερος γκος
Ο Βutler είναι παιχταράς. Του είχαν βρει ένα ιατρικό θέμα όταν μπήκε στο κολλέγιο (υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια) και μάλιστα το πρώτο κολλέγιο στο οποίο είχε πάει τον απέρριψε γι' αυτό το λόγο. Βέβαια στο Baylor τον δέχθηκαν κανονικά, έκανε παπάδες εκεί, πήραν και το πρωτάθλημα το 21. Παίζει χωρίς πρόβλημα, με ιατρική παρακολούθηση πάντα.

Αν έρθει Ευρώπη είναι δεδομένο ότι θα καταλήξει να είναι minimum στο επίπεδο του Goss (με περισσότερο ταλέντο και λιγότερο floor general χαρακτηριστικά), maximum στο επίπεδο του υγιή Keenan Evans (και με καλύτερη άμυνα). Απλά θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο προσαρμογής. Μπορεί ο πρώτος χρόνος του να είναι στα πιο ρηχά, μέχρι να συνηθίσει το στυλ παιχνιδιού και από τον δεύτερο και μετά να κάνει παπάδες.

Ξαναλέω από μετριότητες τύπου Thompson χίλιες φορές. Μην τρελαθούμε, εδώ ήταν τίμιος πρώτη σεζόν στην Ευρωλίγκα ο Trent Forrest που δεν έχει ούτε το μισό ταλέντο του Butler.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

senior

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:55 pm

Επίσης για τον Λι, εγώ συμφωνώ με τον Χριστόφη. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ήρθε μεσούσης της σεζόν σε ομάδα με υψηλή βαθμό δυσκολίας ως προς την προσαρμογή, του ζητήθηκε να παίξει κάτι το οποίο ούτε του ταιριάζει και οριακά μπορούσε να υποστηρίξει, και ο τύπος αδιαμαρτύρητα πρόσφερε όπως και όσο μπορούσε. Κατάφερε να μην είναι αρνητικός και οκ, είναι λογικό να μας φαίνεται άοσμος και αδιάφορος, αλλά στο μικρό δείγμα του στον Ολυμπιακό δεν έπαιξε καθόλου στον ρόλο του, ας μη το ξεχνάμε.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:59 pm

ο μπατλερ ειναι 24 μπορει να του παρει μια ολοκληρη χρονια να προσαρμοστει στο εδω μπασκετ..χλωμο να ρθει και να πεταει φωτιες αμεσως..παντως απο οσους εχουν ακουστει ειναι η καλυτερη λυση..ο αλλος ο κοκκαλος ειναι παικταρας αλλα εκτος οτι δεν νομιζω να ρχεται δεν νομιζω οτι κολλαει με τον μπαρτζω.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

senior

Πέμ Ιούλ 17, 2025 2:01 pm

Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:51 pm
Εχουν κοινα στοιχεια αλλα πιο πολυ μοιαζει με εβανς. High iq, καλος σκορερ (οχι τοσο καλος οσο ο εβανς), εξαιρετικα handles και αλλαγες κατευθυνσεις οπως ο εβανς, καλος στην πιεση, καλος catch n shoot, μπορει να δημιουργησει δικο του σουτ (οχι τοσο καλα οπως ο εβανς αλλα εχει και mid range και 3ποντο)
Έχουν ειδοποιό διαφορά πιστεύω το γεγονός πως ο Έβανς βασίζει πολύ από το επιθετικό παιχνίδι του στην εκρηκτικότητα των ποδιών του (γι'αυτό και ή τόση αμφοβολία σχετικά με την επάνοδο του). Στον butler εγώ δε βλέπω αυτό, μου φαίνεται σαν παίχτης που βασίζεται πολύ περισσότερο στο μυαλό του ας πουμε παρά σε στυγνό ένστικτο, όπως έκανε και ο Γκος, αλλά όχι πάλι σε αυτό το βαθμό. Είναι δηλαδή κάτι ανάμεσα σε Έβανς-Γκος το στυλ του, πιο εγκεφαλικός από τον 1ο και πιο αθλητικός από τον 2ο.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Πέμ Ιούλ 17, 2025 2:05 pm

παντως αν παρουμε αμερικανο θα παμε με δυο ασσους που θα πηγαινουν πρωτη φορα στο φ4..ουτε ο εβανς εχει παιξει σε αυτο το επιπεδο..οι μονοι εμπειροι στα γκαρντ θα ειναι ο γουοκαπ(δεν τα παει και τοσο καλα εκει) ο φουρνιε και ο ντορσει (αν παιζει)

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Πέμ Ιούλ 17, 2025 2:05 pm

yawn.brigade έγραψε:
kite26 έγραψε:
Οι πραγματικοί στόχοι αυτή στιγμή και βάσει κινήσεων είναι 1-2 θέση στην Ελλάδα και οκτάδα στην Ευρωλίγκα.

καθόλου ρεαλιστικό.

πέρυσι όλη τη χρονιά συζητούσαμε ότι η ομάδα δεν αντέχει την πίεση του φαβορί. φέτος, χωρίς να έχει φύγει κανένας παίκτης από αυτούς που μας έκαναν (θεωρητικά) φαβορί θα έχουμε στόχο την οκτάδα;

ούτε οι υπόλοιποι έχουν δυναμώσει τόσο πολύ ούτε εμείς έχουμε αποδυναμωθεί τόσο.

από τους παίκτες που είχαν ρόλο πέρυσι έχουν φύγει ο Γκος και (πρακτικά) ο Φαλ, ενώ έχουμε Κίναν Έβανς και Γουόρντ και περιμένουμε μια μεταγραφή στα γκαρντ και ένα δεύτερο ψηλό.

λίγη ψυχραιμία!
Όχι, δεν το λέω με νεύρα ή απογοήτευση. Είναι απαραίτητο να είμαστε ταπεινοί και να έχουμε χαμηλά το τόπι. Τώρα, αν έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις, είναι καλοδεχούμενες.

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1466

Πέμ Ιούλ 17, 2025 2:06 pm

steph.larry έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:16 pm
prime7 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 17, 2025 1:08 pm
Εμένα το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι θέλανε να πάρουνε τον Μπαμπ. Εχώ βαρεθεί να παίζουμε με Guard χωρίς προσωπική φάση και τρίποντο. Θέλουμε επιτέλους έναν να της μιλάει της μπάλας,να σπάει αστραγάλους. Το παιχνίδι 100 πάσες να το βάλει ο Βεζενκοφ το έχω βαρεθεί να το βλέπω. Πέρα από αποτέλεσμα θέλουμε να βλέπουμε και κάναν παίκτη εντυπωσιακό να γουστάρουμε. Το παικταράς δεν έχει να κάνει μόνο να σπάσουμε την κατάρα της Ευρωλίγκας αλλά και το τι βλέπουμε σε κάθε αγώνα. Οπότε οπωσδήποτε κοντό από Αμέρικα με τρέλα να μπουκαρει,να σουτάρει και να έχει full ενέργεια.
Νομίζω ότι ο γκαρντ που περιγράφεις έχουν από την ομαδά αποφασίσει να είναι ο Έβανς, κάτι που θα εξηγούσε και το γιατί κυνηγούσαν Μπαμπ. Τζογάρισμα τρελό δε το συζητάμε, αλλά μπορεί ο Εβανς να μας κάνει να κωλοτουμπιάζουμε ομαδικώς (και μακάρι δηλαδή).

Στα δικά μου μάτια, ακόμη και όλα να πάνε κατ'ευχήν με αυτόν, πάλι δεν έχεις την προσωπικότητα στα γκαρντ που θα είναι αδίστακτος με κρύο αίμα στην crunch time, για αυτό ήθελα και τον Μιτσιτς στην ομάδα. Βέβαια, την τελευταία φορά που θεωρητικά είχαμε τέτοιον (Σλούκα), δεν δικαίωσε τις προσδοκίες ούτε του τελευταίου σουτ, ούτε καν των τελευταίων επιθέσεων (τελικός του 23)
Κοιτα εγω περισσοτερο αγχωνομαι για τον πως θα ειναι πνευματικα ο εβανς παρα σωματικα. Σωματικα κανει προοπονησεις κοντα 5 μηνες και δεν εχει βγαλει τιποτα αρα το θεμα του θα ειναι ποσο θα μπαινει στις φασεις και ποσο θα παει στις έπαφες αυτο που εκανε τον παικτη την παικταρα που ηταν. Να μας βγει καρολ γιατι βαραει τριποντα στημενος μεσα απο το γυρω γυρω ολοι θα το κανει σίγουρα και με συνεπεια αλλα ετσι δεν θα ειναι ο παικτς που χρειαζομαστε.

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”