Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
JohnnyPao

champion
Reactions: 2599
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Ιούλ 19, 2025 4:44 am

Stam Tziant έγραψε:
Σάβ Ιούλ 19, 2025 4:20 am
tokalytero3d έγραψε:
Σάβ Ιούλ 19, 2025 4:10 am
Και τον παπ θα ξεκινάει στην βασική 5αδα ο Μπαρτζώκας. Μην περιμένετε ο Παπανικολάου να έχει τον ρόλο του Λαρεντζάκη.

Γουοκαπ
Φουρνιε
Παπ
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Έβανς
Ντόρσεϊ/Λι
Γουόρντ/Μακισικ
Πίτερς
Χολ

Το κακο με το εξελ (μέχρι τα κρίσιμα) είναι ότι δεν θα δούμε εύκολα διαφορετικές 5αδες.
Νομίζω αυτή η ασπρουλιάρικη 1st unit θα σπάσει με λίγη αθλητικότητα. :D Και πρέπει. Ο Ward χρειάζεται στην πρώτη πεντάδα. Όπως πιστεύω ότι κι ο Παπανικολάου χρειάζεται στη δεύτερη πεντάδα, σαν defensive playmaker.

Ο Παπανικολάου ακόμα και πέρσι που δεν υπήρχε Ward, σε αρκετά παιχνίδια δεν ξεκίνησε (και δεν ήταν ένα και δύο). Συν ότι ο Μπαρτζώκας έχει δείξει ότι δεν έχει κανένα θέμα να περάσει θρύλους της ομάδας πιο πίσω στο rotation (βλ. Σπανούλη, Πρίντεζη).
Πολύ σωστός, κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Γενικά ο Χολ ταιριάζει καλύτερα με τον Εβανς στον ασο, παρά με τον Γουόκαπ. Οπότε θεωρώ πως ο Θωμάς θα ξεκινάει μαζί με Φουρνιε, Γουορντ (εννοείται), Σάσα και Μιλου. Ενώ από τον πάγκο θα έρχονται οι Έβανς, Ντόρσεϊ, Παπ, Πιτερς, Χολ.

Και πιστεύω θα πάρετε δύο παίχτες ακόμα, έναν 5ο ψηλό στυλ Ταρικ Μπλακ και έναν ασο στη θέση του Λι. Αποκλείεται ο Μπαρτζώκας να πήρε τον Χολ για 2ο αν ο Κώστας είναι 3ος, είναι και ίδιοι παιχτικά πέρα απτο ότι δεν γίνεται οι δύο στους τρεις σεντερ σου να έχουν θέματα με το conditioning. Ο Κώστας θα αλλάζει τον Χολ στην Α1, για αυτο αποκτήθηκε. Ο Κώστας δεν είναι το μπακαπ σεντερ του ΠΑΟ που σήκωσε τη γιουρολιγκ, είναι ο μπακαπ σεντερ της Μούρθια που ούτε εκεί ανταποκριθηκε. Ο Πετρουσεβ χωράει κάλλιστα στην ομάδα σας κατά τη γνώμη μου. Αλλιώς και ένας Νταντσον έστω μια χαρά θα είναι.

Walkup , Evans , Lee(ή άλλον)
Fournier , Dorsey
Ward , Papanikolaou
Vezenkov , Peters
Milutinov , Petrusev , Hall

+McKissic, Larentzakis, Adetokubo, Netzipoglou.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2599
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Σάβ Ιούλ 19, 2025 4:48 am

Stam Tziant έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:24 pm
steph.larry έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:22 pm

Αν ήταν τόσο απλό, νομίζω ότι η ομάδα θα έπαιζε τα ρέστα της και για τον Ταϊρίκ Τζόουνς που συζητιόταν μετά την ανανέωση Μιλού.

Δε νομίζω να συζητάει καν η Παρτίζαν για οποιονδήποτε από τους δυο Τζόουνς.
Καλά κι εγώ αυτό πιστεύω, αλλά εδώ οι απέναντι θέλανε να πάρουν τον Βαλαντσιούνας απ' τους Nuggets. Να μην ονειρευτώ κι εγώ λίγο Carlik?
Η Παρτιζαν πήγε και πήρε ολόκληρο Τζαμπαρι για να βάλει δίπλα στους 2 Τζόουνς, αποκλείεται να τους αφήσει να φύγουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι όποιον ασο και να πάρετε να τον υπογράψετε με 1+1 και να τον αφήσετε του χρόνου για να φέρετε τον Καρλικ που μένει ελεύθερος.

ΥΓ. Μάγκες ο Κιλιαν Χειζ δεν κάνει, θα με θυμηθείτε, είναι λίγος πνευματικά, μέτριος παίχτης γενικά. Ας πάει 2 χρόνια Ασβελ να ψηθεί και βλέπουμε.

2
2 Εικόνα
Dante's Inferno

junior
Reactions: 161
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 19, 2025 5:13 am

tokalytero3d έγραψε:
Σάβ Ιούλ 19, 2025 4:10 am
Και τον παπ θα ξεκινάει στην βασική 5αδα ο Μπαρτζώκας. Μην περιμένετε ο Παπανικολάου να έχει τον ρόλο του Λαρεντζάκη.

Γουοκαπ
Φουρνιε
Παπ
Βεζενκοφ
Μιλουτινοφ

Έβανς
Ντόρσεϊ/Λι
Γουόρντ/Μακισικ
Πίτερς
Χολ

Το κακο με το εξελ (μέχρι τα κρίσιμα) είναι ότι δεν θα δούμε εύκολα διαφορετικές 5αδες.

Εμένα θα μου άρεσε
Έβανς
Φουρνιε
Γουορντ
Βεζενκοφ
Χολ
:shot:
Έχει ειπωθεί από τον ίδιο τον Παπανικολάου ότι, την επόμενη σεζόν ο ρόλος του θα ειναι περιορισμενος

0
Dante's Inferno

junior
Reactions: 161
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing

Σάβ Ιούλ 19, 2025 5:34 am

Για επιπλέον ψηλό, νομίζω ότι χρειαζόμαστε περισσότερο ένα δυνατό 4-5αρι παρά ένα τέταρτο 5αρι.
Προσωπικά θα πήγαινα στην επιλογή Σερτζι Ιμπάκα. Θεωρώ πως έχει το καταλληλότερο φιτ, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η φροντ λάιν μας.
Ήδη κυκλοφορεί ελεύθερος, συνεπώς δεν χρειάζεται να πληρώσουμε για να σπάσουμε συμβόλαιο, είναι δυνατός αμυντικός, θα φέρει εμπειρία, δυναμικότητα και έξτρα αθλητικότητα στην ομάδα κι επιπλέον δεν θα έχει παράλογες απαιτήσεις όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής του λόγω της προχωρημένης ηλικίας του(35 χρόνων είναι). Επίσης, θα μπορεί να βοηθήσει και στο 4 όταν χρειαστεί, ώστε να βγαίνει ένα πιο ορθολογικό σχήμα και να μην υπάρχουν παράπονα για τους χρόνους.
Κάτι σαν την περίπτωση του Ταρίκ Μπλάκ αλλά σε 4-5αρι.

Εναλλακτικά θα κοιτούσα τις περιπτώσεις Τζόρνταν Μίκι, Ποϊθρες, Μοτλεϊ, Κορνελί, Κάιλ Αλεξάντερ και (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις) Ρεϊκουαν Γκρέι.

Υ.Γ. Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλοι οι παίκτες βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ τους, θα μπορούσε να έχει ο Πετρουσεφ ή ο Καμποκλο τον ρόλο του 4-5αριου, αλλά....

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1251

Σάβ Ιούλ 19, 2025 9:08 am

coach blue έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 8:14 pm
shaq7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 8:03 pm

Το θεμα δεν ειναι ο χειζ μονος του..αλλα αν πεις οτι δεν σου βγει ο εβανς τοτε θα χεις 2 ασσους που θα τους παιζουν αντερ..ειδικα αν παιζουμε μοσιον παλι θα δουμε εναν νταγλαρα πανω στον σασα ,αντερ τον ασσο και 2 πανω στον φουρνιε που οκ και 30 να βαλει παλι θα χασεις.

Αν ο εβανς βγει και κανεναν να μην παρουμε μια χαρα ειμαστε..ειδικα αν εχεις χειζ του δινεις μια χρονια να προσαρμοστει.

αν δεν βγει ο εβανς ο χειζ κουτουλαει με μακισικ λι παπ και γουοκαπ..θεωρητικα δεν ειναι για να παιζουν και πολυ φετος αλλα αν το κανουν θα χουμε προβλημα.
Ο λογος για το οποιο θελω φρανσισκο . Οχι μονο δεν τον παιζεις αντερ αλλα στα iso θελει και δευτερο παικτη επανω του .

Τον πρωτο θα τον στειλει για αντιεμετικα στον φαρμακοποιο :wink:
ελα καλημερα με φωναξε κανεις ?

1
1 Εικόνα
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

euroleague

Σάβ Ιούλ 19, 2025 9:10 am

kite26 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 19, 2025 12:57 am
nikolas_asteri έγραψε:

Proctor άκουσα;

Εικόνα
Ταινία είναι;
ποτε γεννηθηκες ? αν δεν εισαι γκριζομαλλης δικαιολογεισαι ...

0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

euroleague

Σάβ Ιούλ 19, 2025 9:12 am

Stam Tziant έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:30 pm
kite26 έγραψε:
Παρ Ιούλ 18, 2025 11:27 pm
Από Σάμερ Λιγκ υπάρχει περίπτωση να φύγει κανείς Ευρώπη; Έβλεπα τον Τάιρις Πρώκτορ τώρα, εικοσάρα χτύπησε με τους Καβς. Νομίζω κάποιος φίλος τον είχε αναφέρει.
Με αυτό το όνομα θα μας πάρουν στο δούλεμα :D
safe επιλογη ... και να σου βγει μεταγραφη του κ@λου ,θα σου πει ο αλλος "εγω σας τα ειχα πει "

5
5 Εικόνα
Jeight

senior
Reactions: 491
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Σάβ Ιούλ 19, 2025 9:31 am

Ο Παπ φετος ειχε 7 λεπτα μικροτερο μ.ο και του χρονου θα εχει ακομα λιγοτερα. Θα ειναι παικτης 10-13 λεπτων στην ευρωλιγκα, ο Ward προοριζεται για βασικος. Οσο για τον Εβανς αν αποδωσει οπως περιμενει το staff σε πολλα παιχνιδια θα κλεινει στο τελος καθως ενα απο τα βασικα του στοιχεια στα scouting reports ειναι το οτι ειναι clutch. Μια πενταδα με εβανς φουρνιε, ward, σασα, μιλου θα ειναι ιδανικη για κλεισιμο παιχνιδιων

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 1043

Σάβ Ιούλ 19, 2025 10:14 am

Όλοι οι Έλληνες μόνο Α1 με εξαίρεση Παπ που θα παίζει λίγο Ευρωλίγκα.

Σέντερ φέρνεις Ντανστον ή Ιμπακα που δεν θέλουν κάνα μεγάλο ρόλο οπότε δεν θα γκρινιάζουν και θα έχεις ποιοτικά λεπτά.

Από θα ήθελα παικταρα αλλά δεν το κόβω. Φέρνεις τουλάχιστον έναν Decent και φέρνεις 5 ψυχογολογους να φτιάξουν τον Έβανς να μπει όπως πρέπει γιατί ιατρικά καλά είναι εδώ και παααρα πολύ καιρό.

Και δίνεις χρόνο και στον Τάιλερ!!!!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 5027

Σάβ Ιούλ 19, 2025 10:25 am

παντως ο ιμπακα περυσι στην ρεαλ γκρινιαζε για τον χρονο του

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1301
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Σάβ Ιούλ 19, 2025 10:38 am

fotis vlachopoulos έγραψε:
Σάβ Ιούλ 19, 2025 9:10 am
kite26 έγραψε:

Ταινία είναι;
ποτε γεννηθηκες ? αν δεν εισαι γκριζομαλλης δικαιολογεισαι ...
Δεν πήγε το μυαλό μου ότι ήταν οι Μπάτσοι. Ωραία ιδέα πάντως να την ξαναδώ, όταν αλλάξει πάλι ο νόμος βέβαια.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Dimmitz

euroleague
Reactions: 916

Σάβ Ιούλ 19, 2025 11:25 am

Jeight έγραψε:
Ο Παπ φετος ειχε 7 λεπτα μικροτερο μ.ο και του χρονου θα εχει ακομα λιγοτερα. Θα ειναι παικτης 10-13 λεπτων στην ευρωλιγκα, ο Ward προοριζεται για βασικος. Οσο για τον Εβανς αν αποδωσει οπως περιμενει το staff σε πολλα παιχνιδια θα κλεινει στο τελος καθως ενα απο τα βασικα του στοιχεια στα scouting reports ειναι το οτι ειναι clutch. Μια πενταδα με εβανς φουρνιε, ward, σασα, μιλου θα ειναι ιδανικη για κλεισιμο παιχνιδιων
Πάνω σε αυτό θέλω να πω ότι κάτι τέτοιο φαίνεται και από την μείωση που του προτάθηκε με ταυτόχρονη επέκταση για άλλον ένα χρόνο. Ο παίκτης θα γυρίσει και καταπονημένος από άλλο ένα Ευρωμπάσκετ. Αποκλείεται να έχει ρόλο μεγαλύτερο των 10 λεπτών, τουλάχιστον στην αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί το παραπάνω ενδεχόμενο. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο και ο Παπ μπει σε ρόλο Πρίντεζη στην τελευταία του σεζόν, χωράει άνετα άλλο ένα τεσσαροπεντάρι και έτσι βγαίνει και νόημα στον μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό.

Παράδειγμα: παίρνεις Ατσούα ή Antony Gill, παίζουν 10 λεπτά στο πέντε και 10-15 στο τέσσερα και ο Πίτερς κατεβαίνει μόνιμα στο τρία και όλοι ευχαριστημένοι.

Πίτερς στο τρία με Ατσουα στο τέσσερα και πεντάρι Χολ είναι τελείως άλλο σενάριο από το Πίτερς-Σάσα που το κραζατε όλοι και δεν το πίστευε ούτε ο κόουτς.

Γενικά εμένα μου αρέσει ο μέχρι τώρα μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Χολ είναι μια πολύ καλή και safe λύση για το πέντε που στην Μονακό δεν έπαιζε πάνω από 15 λεπτά. Αυτό μου λέει (αλλά και οι περισσότεροι αναλυτές τύπου hoopfellas, shotclock κ.ο.κ.) το ίδιο λένε, ότι θα πάρουμε και άλλον ψηλό τέλη Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, αν προκύψει κάτι καλό πάντα.

Μου αρέσει που δεν βιαστήκαμε φέτος και δεν κλείσαμε το ρόστερ με μέτριες λύσεις. Στο πόκερ έχει πλεονέκτημα οποίος μιλάει τελευταίος και το γεγονός ότι και έτσι να ξεκινήσουμε την σεζόν δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις κάτι καλό από την αγορά του NBA είτε στους ψηλούς είτε στους κοντούς, όπως έγινε και με Ναν (αν προκύψει πάντα κάτι αξιόλογο).

Ο Ζέρβας βγήκε και είπε ότι για γκάρντ Σεπτέμβριο-Οκτώβρη, οπότε μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2665
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Ιούλ 19, 2025 11:38 am

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Ιούλ 19, 2025 11:25 am
Jeight έγραψε:
Πάνω σε αυτό θέλω να πω ότι κάτι τέτοιο φαίνεται και από την μείωση που του προτάθηκε με ταυτόχρονη επέκταση για άλλον ένα χρόνο. Ο παίκτης θα γυρίσει και καταπονημένος από άλλο ένα Ευρωμπάσκετ. Αποκλείεται να έχει ρόλο μεγαλύτερο των 10 λεπτών, τουλάχιστον στην αρχή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί το παραπάνω ενδεχόμενο. Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο και ο Παπ μπει σε ρόλο Πρίντεζη στην τελευταία του σεζόν, χωράει άνετα άλλο ένα τεσσαροπεντάρι και έτσι βγαίνει και νόημα στον μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό.

Παράδειγμα: παίρνεις Ατσούα ή Antony Gill, παίζουν 10 λεπτά στο πέντε και 10-15 στο τέσσερα και ο Πίτερς κατεβαίνει μόνιμα στο τρία και όλοι ευχαριστημένοι.

Πίτερς στο τρία με Ατσουα στο τέσσερα και πεντάρι Χολ είναι τελείως άλλο σενάριο από το Πίτερς-Σάσα που το κραζατε όλοι και δεν το πίστευε ούτε ο κόουτς.

Γενικά εμένα μου αρέσει ο μέχρι τώρα μεταγραφικός σχεδιασμός. Ο Χολ είναι μια πολύ καλή και safe λύση για το πέντε που στην Μονακό δεν έπαιζε πάνω από 15 λεπτά. Αυτό μου λέει (αλλά και οι περισσότεροι αναλυτές τύπου hoopfellas, shotclock κ.ο.κ.) το ίδιο λένε, ότι θα πάρουμε και άλλον ψηλό τέλη Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, αν προκύψει κάτι καλό πάντα.

Μου αρέσει που δεν βιαστήκαμε φέτος και δεν κλείσαμε το ρόστερ με μέτριες λύσεις. Στο πόκερ έχει πλεονέκτημα οποίος μιλάει τελευταίος και το γεγονός ότι και έτσι να ξεκινήσουμε την σεζόν δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις κάτι καλό από την αγορά του NBA είτε στους ψηλούς είτε στους κοντούς, όπως έγινε και με Ναν (αν προκύψει πάντα κάτι αξιόλογο).

Ο Ζέρβας βγήκε και είπε ότι για γκάρντ Σεπτέμβριο-Οκτώβρη, οπότε μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει.
Ένα θεμελιώδες πρόβλημα υπάρχει με αυτό, ότι ο Πίτερς στο 3 με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένα ματσαρίσματα είναι σύντομο ανέκδοτο.

Αθλητικά 3αρια δεν μπορεί να τα πιάσει στα πόδια, ακόμα χειρότερα όταν ο αντίπαλος παίζει με 3 γκάρντ και 3αρια σουτέρ δεν μπορεί να τα κυνηγήσει στα σκριν.

Ενώ και στην επίθεση δεν είναι ο παίκτης που αν έχει στο τρίποντο αντίπαλο έναν παίκτη του 1,95 θα γυρίσει πλάτη να τον ποστάρει.

Ούτε ο Μπαρτζώκας έχει δείξει να πιστεύει σε κάτι τέτοιο.
Είναι πολύ πιο πιθανό να δεις τον Φουρνιέ να παίρνει και λεπτά στο 3 μαζί με Γουόρντ και Παπανικολάου παρά να βλέπεις μόνιμα τον Πίτερς με 10-15 λεπτά στο 3.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3545
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Σάβ Ιούλ 19, 2025 11:42 am

Για να εξηγήσει κάποιος γιατί να δώσουμε λεφτά στην Μονακό για buyout σε ενδεχόμενη ανταλλαγή Πετρούσεφ Μάικ Τζείμς;
38 χρονών ο Mike James και επίσης δεν είναι το στυλ που ψάχνουμε στον άσο. Έχει σουτ δηλαδή :drunk: :drunk:

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”