Euroleague Play-in 2026 : Panathinaikos (7) vs Monaco (8)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση

Νικητής

Παναθηναϊκός
24
65%
Μονακό
13
35%

Σύνολο ψήφων: 37
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Απρ 22, 2026 1:20 pm

MichaelKoch έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:18 pm
Conan1982 έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:01 pm

Τέλεια, πάμε να το ελέγξουμε:
Από το 2016 έως σήμερα στα 8 χρόνια που είχαμε πρωταθλητή οι πρωταθλητές εκείνης της χρονιάς προκρίθηκαν στο F4
με 3-0 2 φορές
με 3-1 3 φορές
με 3-2 2 φορές.

Δεν φαίνεται να ισχύει με αυτό το δείγμα το συμπέρασμα σου.
Το να προκριθείς με 3-0 ή 3-1 πάλι δε σημαίνει κατι απόλυτο. Μπορεί να έπαιξες 2 παιχνίδια στον πόντο και να ήταν αίμα και άμμος ή να κέρδισες στη παράταση κτλ. Αυτή είναι δικιά μου θέση και φιλοσοφία, δε γουστάρω πρωτιά στη κανονική διάρκεια, θέλω δύσκολα ματς και ματς χωρίς χαλάρωση, εσύ μπορεί να έχεις άλλη φιλοσοφία, ιτς οκ
Άλλο πράγμα να λες ότι είναι η δική σου φιλοσοφία που είναι δεκτό και άλλο να λες ότι το επιβεβαιώνουν και τα γεγονότα.

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Απρ 22, 2026 1:29 pm

Conan1982 έγραψε:
MichaelKoch έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:18 pm

Το να προκριθείς με 3-0 ή 3-1 πάλι δε σημαίνει κατι απόλυτο. Μπορεί να έπαιξες 2 παιχνίδια στον πόντο και να ήταν αίμα και άμμος ή να κέρδισες στη παράταση κτλ. Αυτή είναι δικιά μου θέση και φιλοσοφία, δε γουστάρω πρωτιά στη κανονική διάρκεια, θέλω δύσκολα ματς και ματς χωρίς χαλάρωση, εσύ μπορεί να έχεις άλλη φιλοσοφία, ιτς οκ
Άλλο πράγμα να λες ότι είναι η δική σου φιλοσοφία που είναι δεκτό και άλλο να λες ότι το επιβεβαιώνουν και τα γεγονότα.
Για θύμισε μου, γιατί δε θυμάμαι κάτι τέτοιο ..

Εικόνα
redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Απρ 22, 2026 1:45 pm

MichaelKoch έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:14 pm
redcard έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 11:59 am
Δε ξερω τι θα γινει φετος ουτε του χρονου ουτε του παραχρονου, δεν ειμαι μαντης αλλα εχω μια ειλικρινή απορια:

Η Ευρωλιγκα, ζωη να χει, θα εχει αλλα 100-200 χρονια ζωης που λεει ο λόγος. Πιστευετε όντως καποιοι οτι σε ΟΛΑ τα επομενα χρονια (του φετινου συμπεριλαμβανομενου) δε θα συμβει ΠΟΤΕ ο πρωτος ή ο τέταρτος της regular να κερδισει τη κουπα επειδη αυτο δεν εχει γινει ως τωρα; Οτι αυτο ας πουμε στεκει δλδ στατιστικά, λογικά κλπ;

Για καποιο παραξενο λόγο θυμηθηκα μια φραση ενος φιλου μου στην Ελλαδα που οταν του εξηγουσα πριν χρόνια καποια πραγματα που παρατηρουσα στην ελληνικη καθημερινοτητα και δεν εβγαζαν κανενα νόημα, μου ειπε το εξης αποκαλυπτικο που μου εμεινε για παντα: "Δε μπορεις να διανοηθεις σε ποσους ανθρωπους εκει εξω λειπει η κοινη λογικη".

Σκληρη αληθεια, την εχω θυμηθει πολλες φορες τα επομενα χρονια και εχει εξηγησει πολλά.
Δεν είπε κανείς ότι ο 1ος ή ο 4ος δεν θα το πάρει ποτέ. Αυτό είναι δικό σου άλμα, όχι δικό μου point.

Το point είναι πολύ πιο απλό: μέχρι σήμερα, στο συγκεκριμένο format, κανείς από αυτές τις θέσεις δεν το έχει σηκώσει. Αυτό δεν είναι μαντεία, ούτε μεταφυσική, ούτε “θεωρία”. Είναι καταγραφή αυτού που έχει συμβεί.

Άλλο το “δεν έχει γίνει μέχρι τώρα” και άλλο το “δεν θα γίνει ποτέ”. Το πρώτο είναι fact. Το δεύτερο είναι πρόβλεψη. Εγώ μίλησα για το πρώτο, εσύ απαντάς λες και ειπώθηκε το δεύτερο.

Αν το πάρει φέτος ο 1ος ή ο 4ος, πολύ ωραία. Τότε θα αλλάξει και το στατιστικό. Μέχρι τότε όμως το ιστορικό record παραμένει αυτό που είναι, όχι αυτό που θα θέλαμε να είναι.

Οπότε δεν χρειάζεται ούτε “κοινή λογική”, ούτε βαρύγδουπες ατάκες. Χρειάζεται απλώς να ξεχωρίζουμε το μέχρι σήμερα από το από εδώ και πέρα.

Το να λες “κάποτε μπορεί να γίνει” δεν αναιρεί το “μέχρι τώρα δεν έχει γίνει”. Απλώς είναι μια άλλη κουβέντα.

Επίσης, αυτό με τη κοινή λογική και τη σοφία του φίλου σου, δεν ήταν και καμμία γαμάτη σκέψη πάντως, define κοινή λογική (!;)
Α οκ, με συγχωρεις, νομιζα οτι τοση ωρα το αναφερεις για να αποδειξεις κατι για το μελλον αλλα εσυ λες οτι απλα καταθετεις ενα γεγονος που εχει συμβει στο παρελθον, τελεία.

Πολυ ωραια, αρα αφου αποδεχεσαι οτι αυτο το fact δε σημαινει κατι για το μελλον, αυτο σημαινει ανετα οτι μπορει ο 1ος ή ο 4ος να κατακτησει (ακομα και απο φετος) τη Euroleague ανεξαρτητα αν δεν το εχει καταφερει κανεις 1ος ή 4ος στο παρελθον.

Συμφωνησαμε λοιπον.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος redcard την Τετ Απρ 22, 2026 1:46 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τετ Απρ 22, 2026 1:46 pm

MichaelKoch έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Βεβαίως:
MichaelKoch έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 12:48 pm
Οπότε, το εξηγώ και το έχω γράψει και σε παλιότερο ποστ,
αυτή η στατιστική δείχνει για μένα,
πόσο σημαντικό είναι να περάσεις Final4 μέσα από μια σειρά απαιτητική πάρα σβηστά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που θεωρώ ότι η πρώτη θέση είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:

Τετ Απρ 22, 2026 2:06 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:46 pm
MichaelKoch έγραψε:

Βεβαίως:
MichaelKoch έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 12:48 pm
Οπότε, το εξηγώ και το έχω γράψει και σε παλιότερο ποστ,
αυτή η στατιστική δείχνει για μένα,
πόσο σημαντικό είναι να περάσεις Final4 μέσα από μια σειρά απαιτητική πάρα σβηστά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που θεωρώ ότι η πρώτη θέση είναι παγίδα.
Δείχνει για μένα ..
Θεωρώ..

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:

Τετ Απρ 22, 2026 2:11 pm

redcard έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:45 pm
MichaelKoch έγραψε:
Τετ Απρ 22, 2026 1:14 pm
Α οκ, με συγχωρεις, νομιζα οτι τοση ωρα το αναφερεις για να αποδειξεις κατι για το μελλον αλλα εσυ λες οτι απλα καταθετεις ενα γεγονος που εχει συμβει στο παρελθον, τελεία.

Πολυ ωραια, αρα αφου αποδεχεσαι οτι αυτο το fact δε σημαινει κατι για το μελλον, αυτο σημαινει ανετα οτι μπορει ο 1ος ή ο 4ος να κατακτησει (ακομα και απο φετος) τη Euroleague ανεξαρτητα αν δεν το εχει καταφερει κανεις 1ος ή 4ος στο παρελθον.

Συμφωνησαμε λοιπον.
Δε νομίζω να χρειάζεται τόση κουβέντα, είναι ξεκάθαρο δε σημαίνει κάτι για το μέλλον αλλά δε σημαίνει και τίποτα.

Δεν προβλέπει το μέλλον, απλώς περιγράφει ένα μέχρι τώρα pattern.
Άλλο ένδειξη, άλλο απόδειξη.

Οι ενδείξεις όμως δεν είναι υπέρ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EL_Insider

junior
Reactions:

Τετ Απρ 22, 2026 2:35 pm

Περίμενα πιο εύκολη νίκη του ΠΑΟ. Μέτριος ήταν γενικά αλλά και πάλι ήταν για εικοσάρα η Μονακό την οποία την κράτησε κοντά η διαστημική εμφάνιση του Τζέιμς.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”