Μισθοί και Σύγκριση ρόστερ ΠΑΟ & ΟΣΦΠ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 25, 2026 6:46 pm

SteveNashidis έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 8:59 pm
SbioTech έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 3:20 pm
Η σύγκριση είναι λίγο άκυρη, ή μάλλον αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα. Και οι δυο ομάδες πληρώνουν φοβερές υπεραξίες για παίκτες που δεν υπολογίζονται, δεν παίζουν, ή υπο-αποδίδουν προκλητικά (ο Ολυμπιακός πιο πολύ στην πρώτη περίπτωση, ο παναθηναϊκός στη δεύτερη).

Η σύγκριση που έγραψα είναι καθαρά μισθολογικού τύπου. Ποιος ξοδεύει και που τα χρήματα του σε συμβόλαια. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του μετά στους υπόλοιπους τομείς.

Η υπεραξία που αναφέρεις είναι παγκόσμιο γεγονός. Ξεκινάει από το ΝΒΑ , NCAA και καταλήγει μέχρι Ευρώπη και σε πρωταθλήματα με γηγενείς παίκτες.

Όταν δεν υπάρχουν Έλληνες που να μπορούν να σταθούν Ευρωλίγκα, οι 12 καλύτεροι θα έχουν μεγαλύτερη τιμή για να παίξουν πρώτα στις 2 αυτές ελληνικές ομάδες. Όσο ισχύει το 6+6 φυσικά.
Δεκτό, εννοείται, απλώς λέω ότι το κάκιστο κατ' εμέ στήσιμο του ρόστερ με τα τόσα μπαλώματα είναι πιο υπεύθυνο για το ύψος του μπάτζετ παρά η παρουσία λχ 10 παικταράδων.

Δλδ, με το μπάτζετ αυτό θα έπρεπε να είχαμε μια 12αδα τρένο +2-3 πρότζεκτ (Έλληνες&Ξένους). Αντ' αυτού έχει φτάσει αισίως η ομάδα φέτος 18+Μπουρνελές+2 συμβόλαια. Ακόμα και ο Μεντιλίμπαρ στο ποδόσφαιρο κάπου εκεί κοντά τραβάει τη γραμμή, ενώ πλέον έχουμε οριακά παραπάνω συμβόλαια ενεργά από ομάδες ΝΒΑ.

Και ναι, έχει αλλάξει το μπάσκετ, έχεις επιβάρυνση παικτών, θες πολλούς παίκτες, yada yada yada, αλλά μεγάλο κομμάτι είναι απλώς κάκιστος προγραμματισμός.

Κατανοητό ότι απλώς επιχειρείται μια σύγκριση. Απλώς νομίζω ότι σηκώνει λίγο παραπάνω συζήτηση από απλή παράθεση των αριθμών.

Για εμένα είναι άριστο δείγμα ότι και οι δυο ομάδες κακοδιοικούνται.

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Κυρ Αύγ 02, 2026 11:27 am

Γιατρέ ρίξε καμία βουτιά και για εμάς και μην ανησυχείς. Θα φτάσουμε τις 1000 σελίδες ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια για το αγαπημένο θέμα όλων: το αν θα πάρουμε 1.2 ή 1.5 buy out για το Θωμά... :bblove: :welcome:

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 02, 2026 11:49 am

Christofis έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 10:37 am
Εγω παντως δεν ξερω τιποτα για αποχωρηση Γουοκαπ
Ακόμα και εμεις που δεν είμαστε ινσαιντερ υο μαθαμε γιατρέ, η πηγη σου δεν ... :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Αύγ 02, 2026 12:25 pm

Και στο Φως βλεπω σημερα λεει πως παει Ντουμπαι.

Άβαταρ μέλους
coach blue

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Αύγ 02, 2026 12:25 pm

SbioTech έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 10:09 am
Είδα σήμερα πρόταση καφενειακού επιπεδου στον σκύλο για τον Όλινικ. Ακουω γνώμες στο τελείως θεωρητικό επίπεδο που ερχόταν στα 35 του.

Πλάγια βήματα 0
Floor spacing 100
Μπασκετικό iq 100
Κάθετο άλμα 0

Αλλα κορμι 2.13 που ανετα παιζει τις 2 θεσεις. Αν τον ταιριαξεις με Τζοουνς δεν θα ηταν αποτυχία...
Όταν το διάβασα μου θύμισε τον σαντινο μαρελα. Κελυ κελυ, κελυ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Αύγ 02, 2026 12:38 pm

Linas έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 10:49 am
Επίσης εγώ τον Γουοκαπ από καθαρά τεχνικής άποψης θα τον κράταγα…Το γεγονός ότι ξέρει να τρέχει το σύστημα Μπαρτζωκα και να βγάλει τις κρισιμες άμυνες που κανένας Ροντεν πχ δεν θα βγάλει, τον κάνει υπεραπαραιτητο για 15λ

Επίσης το σχήμα με Γουοκαπ-Μοντερο-Φουρνιε- αθλητικό 4αρι και Τζοουνς το θεωρώ πολύ λειτουργικό…Ο Μοντερο και ο Φουρνιε θα έχουν αμυντικούς σωματοφύλακες με Γουοκαπ και 4αρι ενώ η δημιουργία και η απόφαση του Μοντερο θα κάνουν εξαιρετικά λειτουργικό τον Φουρνιε σαν off ball wing

Όπως έχω πει και παραπάνω μην φοβάστε τον Φουρνιε στο 3 με τον Μοντερο δίπλα του…Άλλο Μοντερο και άλλο Ντορσευ που κοίταζε μόνο το καλάθι, σαν παρτενέρ του Φουρνιε…Και όταν έρθει η ώρα, στις 4ες περιόδους, ο Φουρνιε θα ανεβαίνει στο 2 με τον Μοντερο στο 1 και θα παίρνουν όλες τις αποφάσεις στο σημείο που η μπάλα θα καίει…

Μοντερο- Φουρνιε (+ CMM) ή Σίσκο-Ναν (+ 37,5 Μαΐων Σλουκασ) να παίρνουν αποφάσεις στα τελευταία λεπτά του τελικού Ευρωλίγκας του χρόνου;; Τι θα αγοράζατε;;
Πολύ ωραίο το σχόλιο σου και καλώς όρισες στο φόρουμ. Θα αγόραζα με κλειστά μάτια το Μοντέρο-Φουρνιέ. Απλά το άλλο δίδυμο μπορεί να σκοράρει πιο εύκολα νομίζω, οπότε αν ήθελα instant scoring θα πηγαίνα με τους άλλους δύο.

Linas

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Rivers

Κυρ Αύγ 02, 2026 12:51 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 12:38 pm
Linas έγραψε:
Επίσης εγώ τον Γουοκαπ από καθαρά τεχνικής άποψης θα τον κράταγα…Το γεγονός ότι ξέρει να τρέχει το σύστημα Μπαρτζωκα και να βγάλει τις κρισιμες άμυνες που κανένας Ροντεν πχ δεν θα βγάλει, τον κάνει υπεραπαραιτητο για 15λ

Επίσης το σχήμα με Γουοκαπ-Μοντερο-Φουρνιε- αθλητικό 4αρι και Τζοουνς το θεωρώ πολύ λειτουργικό…Ο Μοντερο και ο Φουρνιε θα έχουν αμυντικούς σωματοφύλακες με Γουοκαπ και 4αρι ενώ η δημιουργία και η απόφαση του Μοντερο θα κάνουν εξαιρετικά λειτουργικό τον Φουρνιε σαν off ball wing

Όπως έχω πει και παραπάνω μην φοβάστε τον Φουρνιε στο 3 με τον Μοντερο δίπλα του…Άλλο Μοντερο και άλλο Ντορσευ που κοίταζε μόνο το καλάθι, σαν παρτενέρ του Φουρνιε…Και όταν έρθει η ώρα, στις 4ες περιόδους, ο Φουρνιε θα ανεβαίνει στο 2 με τον Μοντερο στο 1 και θα παίρνουν όλες τις αποφάσεις στο σημείο που η μπάλα θα καίει…

Μοντερο- Φουρνιε (+ CMM) ή Σίσκο-Ναν (+ 37,5 Μαΐων Σλουκασ) να παίρνουν αποφάσεις στα τελευταία λεπτά του τελικού Ευρωλίγκας του χρόνου;; Τι θα αγοράζατε;;
Πολύ ωραίο το σχόλιο σου και καλώς όρισες στο φόρουμ. Θα αγόραζα με κλειστά μάτια το Μοντέρο-Φουρνιέ. Απλά το άλλο δίδυμο μπορεί να σκοράρει πιο εύκολα νομίζω, οπότε αν ήθελα instant scoring θα πηγαίνα με τους άλλους δύο.
Ναι έχεις δίκιο για το scoring κομμάτι…Εντούτοις θεωρώ ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα πάνε σίγουρα στο Φ4 και θα κοντραριστούν εκεί για το τρόπαιο…Και εκεί θα παίξει ρόλο τι αποφάσεις θα πάρουν τα γκαρντ και όχι ο κάθε αθλητικός φοργουορντ ή το ταλέντο στο σκορ του κάθε Γκαρντ

Είναι μεγάλο στοίχημα πως θα καλουπώσει ο Ομπράντοβιτς παίκτες όπως ο Φρανσισκο και Ναν στο να παίρνουν τη σωστή απόφαση σε ματς κόλαση (είναι η βασική τους αδυναμία μέχρι τώρα στην καριέρα τους)…Υπάρχει βέβαια και ο Σλούκας αλλά θα ειναι 37,5 ετών και είναι ήδη unplayable στην άμυνα

Επιμενω ότι έτσι όπως βλέπω τα ροστερ αυτή τη στιγμή και προσεγγίζοντας το απλοϊκά, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη γραμμή γκαρντ σε όρους απόφασης και clutchness…Με αυτούς θα πήγαινα στον πόλεμο εγώ (και με τον Γουοκαπ😎

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:

Κυρ Αύγ 02, 2026 12:55 pm

SbioTech έγραψε:
Σάβ Αύγ 01, 2026 8:41 pm
Heisenberg έγραψε:
Σάβ Αύγ 01, 2026 8:25 pm

δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο. Η ημερομηνια αυτη ειναι για να τους κανει ανταλλαγη ( trade).

Για να τους κοψει(waive)μπορει να το κανει οποτε θελει
Δεν ξέρω για Ντιαλό. Του Χεζόνια είναι εγγυημένο. Που σημαίνει οτι ο μόνος τρόπος να τον κοψει είναι να του πληρωσει το συμβόλαιο. Το οποίο δεν είναι 750χ που λέγαμε αλλα 1.4Μ. Οπότε λίγο δύσκολο να τον πήραν με μονοετές και να του δώσουν το 1.4Μ.

Εκτός και αν παραιτηθεί απο τα λεφτά γιατι βρέθηκε κάποιος να δώσει το 1Μ στη Ρεαλ. Που λογικά αυτο θα γίνει.

@Djole77 εμένα η μανούβρα του Ντιαλο μου φαίνεται πολυ ύποπτη και δεν πιστεύω οτι θα την έκανε αν δεν είχε ήδη δεμένη προσφορά.

Για το Χεζόνια το έκανε για να απεμπλακεί απο το συμβόλαιο της Ρεαλ. Δεν νομίζω οτι εχει συμφωνήσει με καποιον. Πλειστηριασμό θα κάνει.

Αλλα κατι μεσα μου λέει οτι ο Ντιαλο είναι κλεισμένος απο εμας και για αυτο "περασαν" στο ντούκου τόσες περιπτώσεις στο 3 που δεν ασχοληθήκαμε.
Μακαρι να εχει κλεισει ο Ντιαλο, θα αιτιολογουνταν και η καθυστερηση στο 4 γιατι τοτε ο παιχτης θα πρεπει να εχει πραγματικα πολυ λιγες απαιτησεις χρονου αφου κι ο Ντιαλο μπορει να παιξει και 4...

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:

Κυρ Αύγ 02, 2026 1:05 pm

Linas έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 10:18 am
Νομίζω ότι δεν υπάρχει ομάδα που να δίνει πάνω από 2εκ/έτος στο Γουοκαπ…Δεν βγάζει κανένα νόημα…Αυτό με τα 3 εκ και την Ντουμπαι είναι μεγάλη παπατζα για να πιεστεί ο Ολυμπιακός…Αν είχε πρόταση 9 εκ για 3 χρόνια ο Γουοκαπ θα είχε ήδη φύγει σαν τρελός αφού θα είχε βάλει και από την τσέπη του buy out

Αν ο Ολυμπιακός του δώσει 1,6-1,7 θα τον κρατήσει…Αν θέλει πλέον να το κάνει για τον 3ο πλέι μέικερ του…Πάντως ο Μπαρτζωκας τον θέλει τον Γουοκαπ και θα βρουν εύκολα βάση συνεργασίας μόλις τα πράγματα ηρεμήσουν και ο παίκτης υπογράψει νέο συμβόλαιο (αν λέω πάντα τελικά το προσφέρει ο Ολυμπιακός)
Κι εγω ετσι θεωρω, και ο κομισαριος αυτο που εβγαλε δεν ειναι ηδηση οτι φευγει ο Γουοκαπ αφου ο Ολυμπιακος δεν εχει συμφωνησει...Το οτι τα εχουν βρει Γουοκαπ-Ντουμπαι τι σημαινει: Αν συμφερει το Γουοκαπ πληρωνει τη διαφορα και φευγει. Μεχρι τα 3 που ακουστηκε. Αλλιως παιρνει την αυξηση που θα πλησιασει το επιθυμητο ποσο που θα παρει στη Ντουμπαι ΠΛΗΝ τη διαφορα που θα δωσει απο τη τσεπη του και μενει.
2 μυρια ειναι πολλα λεφτα να τα πληρωσει απο τη τσεπη του και περιμενει να πεσει ο Ολυμπιακος σε απαιτησεις.

Αλλα δε νομιζω οτι ο Μπι συμφωνει...

Linas

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Rivers

Κυρ Αύγ 02, 2026 1:27 pm

Επειδή έχει πέσει πολύς πόνος πάντως με το φοργουορντ στον Ολυμπιακό, θα κάνει μια πρόβλεψη και μια μαντεψια

Η πρόβλεψη είναι ότι ο τελικός θα είναι Ολυμπιακός- ΠΑΟ με τις εξής πεντάδες στα τελευταία 5 λεπτά
Μοντέρο-Φουρνιε-Ντιαλό-Σασα-Τζοόυνς
Σίσκο-Ναν-ΝΗD-Γιαμπουσελε-Λεσορ

Ποιος νικάει εδώ;

Η μαντεψια είναι ότι ο Μπαρτζωκας έχει πετύχει πλέον τα πάντα με τον Ολυμπιακό και με κάθε τρόπο…Εκτός από 1..Να νικήσει τον ΠΑΟ - και μάλιστα με προπονητή τον Ζοτς- σε τελικό Ευρωλίγκας…Τον Ζοτς που -μην γελιόμαστε- είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κατατροπώσει τον μπασκετικό Ολυμπιακό τα τελευταία 35 χρόνια που είναι δυνατές σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι 2 ομάδες (δεν υπάρχει άλλος)

Το χαρτί λοιπόν θα γράψει Μπαρτζωκας και το παραμύθι θα ολοκληρωθεί…Μετά από αυτό μπορεί να πάει πλέον για ψάρεμα και όλοι εμείς μαζί του

Και ζήσαμε εμείς καλά και οι άλλοι χειρότερα (αστειεύομαι)

xavier

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: j kidd
Αγαπημένη ομάδα: Aris

Κυρ Αύγ 02, 2026 1:33 pm

προβλεψη. δεν θα δουμε τελικο ολυμπιακο παναθηναικο σε καμια απο τις 3 διοργανωσεις που συμμετεχουν φετος.
:secret:

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κυρ Αύγ 02, 2026 1:37 pm

Ολυμπιακός: Προτάθηκε ο Λίβερς, πάντα στο μυαλό ο Γκιλ - Fosonline https://share.google/g7mC4P2AhAduXx38v

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Κυρ Αύγ 02, 2026 1:39 pm

berry έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 1:37 pm
Ολυμπιακός: Προτάθηκε ο Λίβερς, πάντα στο μυαλό ο Γκιλ - Fosonline https://share.google/g7mC4P2AhAduXx38v
Φως στα του μπασκετικού Ολυμπιακού πρέπει να είναι πιο αναξιόπιστο κι από Sportdog (γενικώς και για τα πάντα).

Για να δούμε όμως τι είναι αυτός ο Λίβερς...

Άβαταρ μέλους
todorris

a1greece
Reactions:

Κυρ Αύγ 02, 2026 1:48 pm

Linas έγραψε:

Εύκολη ερώτηση,Νο1 clutch παίκτης πέρσι στην Ευρωλίγκα ο Ναν κ Νο2 ο Σίσκο...
αρκεί βέβαια να μην έχει παίξει ο Ναν νωρίτερα 35 λ ,να είναι φρέσκος

Ο Ζοτς δεν ξέρει,ας ρωτήσει εδώ :hammer:
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:

Κυρ Αύγ 02, 2026 2:06 pm

xavier έγραψε:
Κυρ Αύγ 02, 2026 1:33 pm
προβλεψη. δεν θα δουμε τελικο ολυμπιακο παναθηναικο σε καμια απο τις 3 διοργανωσεις που συμμετεχουν φετος.
:secret:
Δηλαδή μου λες θα δούμε τελικό ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ; 😜 :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2026-2027”