Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει απλή κλήρωση και να βάλουν την Παρτιζάν ξεχωριστά από τον Ερυθρό, τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό, την Ρεάλ με την Μπάρτσα, την Εφες με την Φενέρ, ενώ λογικά θα έχουν και όσο γίνεται ένα διαχωρισμό βάσει γκρουπ δυναμικότητας. Δεν πιστεύω πάντως ότι θα είναι απλώς γεωγραφική η κατανομή, δεν συμφέρει την Ευρωλίγκα.TuTiS έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 8:39 pmΑπλά με προβλημάτισε μια φράση ότι «θέλουν να κρατήσουν τα rivalries»nikolas_asteri έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 7:38 pm
Δεν νομίζω να είναι τόσο χαζοί που να το κάνουν γεωγραφικά. Δεν βγάζει κανένα νόημα.
Euroleague 2026-2027: Επικαιρότητα & Γενική Συζήτηση
Συντονιστής: Captains
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δε ξέρω πως θα έβγαινε ο αριθμός των παιχνιδιών αλλά αν γίνει σύστημα με περιφέρειες θα ήθελα να είναι στυλ NBA όπου θα συνεχίσουν να παίζουν όλοι με όλους.
Αλλά πχ οι ομάδες της ίδιας περιφέρειας να παίζουν 2 φορές ενώ διαφορετικών 1 φορά και να γίνεται κλήρωση ποιος θα είναι ο γηπεδούχος.
Επίσης μια επιπλέον φάση playoffs θα μου άρεσε.
Δηλαδή μίνι playoff σε κάθε περιφέρεια για να βγουν οι 4 πρώτοι και μετά αυτοί να παίζουν κανονικά playoffs για να βγουν οι 4 του final 4.
Όσο το μπάσκετ μεγαλώνει και υπάρχουν όλο και περισσότερες δυνατές ομάδες γίνεται πιο εφικτό αλλά και πάλι το μεγάλο μου ερώτημα είναι πως θα μπορούσαν να βρεθούν αρκετά δυνατές ομάδες ώστε από τις 20 να πάει στις 24-28 για να έχει η κάθε περιφέρεια 12-14 ομάδες χωρίς να υπάρξει πτώση του επιπέδου.
Σε σενάριο με επιστροφή των Ρώσων αυτό γίνεται πιο εφικτό, έχοντας 1-2 πολύ δυνατές Ρώσικες, 1-2 Ελληνικές ακόμα (ΠΑΟΚ ή/και Άρη), ίσως καμιά Ισπανική ακόμα, τη Ρόμα του Ντόντσιτς αν φανεί ότι πάνε για μεγάλα πράγματα κλπ.
Αλλά πχ οι ομάδες της ίδιας περιφέρειας να παίζουν 2 φορές ενώ διαφορετικών 1 φορά και να γίνεται κλήρωση ποιος θα είναι ο γηπεδούχος.
Επίσης μια επιπλέον φάση playoffs θα μου άρεσε.
Δηλαδή μίνι playoff σε κάθε περιφέρεια για να βγουν οι 4 πρώτοι και μετά αυτοί να παίζουν κανονικά playoffs για να βγουν οι 4 του final 4.
Όσο το μπάσκετ μεγαλώνει και υπάρχουν όλο και περισσότερες δυνατές ομάδες γίνεται πιο εφικτό αλλά και πάλι το μεγάλο μου ερώτημα είναι πως θα μπορούσαν να βρεθούν αρκετά δυνατές ομάδες ώστε από τις 20 να πάει στις 24-28 για να έχει η κάθε περιφέρεια 12-14 ομάδες χωρίς να υπάρξει πτώση του επιπέδου.
Σε σενάριο με επιστροφή των Ρώσων αυτό γίνεται πιο εφικτό, έχοντας 1-2 πολύ δυνατές Ρώσικες, 1-2 Ελληνικές ακόμα (ΠΑΟΚ ή/και Άρη), ίσως καμιά Ισπανική ακόμα, τη Ρόμα του Ντόντσιτς αν φανεί ότι πάνε για μεγάλα πράγματα κλπ.
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εμένα μου φαίνεται δύσκολο να μην υπάρξει πτώση του επιπέδου απλώς γιατί οι καλοί παίκτες είναι συγκεκριμένοι και ο ανταγωνισμός από παντού πλέόν. Όμως είναι και σχετικό, το ζητούμενο είναι περισσότερο να είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες και να μην ξεφεύγουν κάποιες αυτό κάνει και την Ευρωλίγκα συναρπαστική.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες που περνάνε στο επόμενο στάδιο είτε play off είτε όποιο άλλο, αν υπάρχουν 10 θέσεις και 24 ομάδες θα βλέπουμε από πολύ νωρίς αδιάφορες ομάδες.
Εμένα θα μ' άρεσε ένα μικτό σύστημα του τωρινού και του παλιού της Α1.
11ος-12ος παίζουν μεταξύ τους, ο νικητής περνάει και ο χαμένος παίζει με τον νικητή του ζευγαριού 13ος-14ος, μονοί αγώνες για την 12η θέση.
Μετά οι 4 πρώτοι περιμένουν τους νικητές των ζευγαριών 5ος-12ος, 6ος-11ος κ.ο.κ στις 2 νίκες, δεν θα παίξει καμία ομάδα περισσότερα παιχνίδια απ' ότι με το τρέχων σύστημα, έχουν ένα πλεονέκτημα οι 4 πρώτοι εκτός της έδρας και περιορίζονται οι αδιάφορες ομάδες.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να αυξηθούν οι ομάδες που περνάνε στο επόμενο στάδιο είτε play off είτε όποιο άλλο, αν υπάρχουν 10 θέσεις και 24 ομάδες θα βλέπουμε από πολύ νωρίς αδιάφορες ομάδες.
Εμένα θα μ' άρεσε ένα μικτό σύστημα του τωρινού και του παλιού της Α1.
11ος-12ος παίζουν μεταξύ τους, ο νικητής περνάει και ο χαμένος παίζει με τον νικητή του ζευγαριού 13ος-14ος, μονοί αγώνες για την 12η θέση.
Μετά οι 4 πρώτοι περιμένουν τους νικητές των ζευγαριών 5ος-12ος, 6ος-11ος κ.ο.κ στις 2 νίκες, δεν θα παίξει καμία ομάδα περισσότερα παιχνίδια απ' ότι με το τρέχων σύστημα, έχουν ένα πλεονέκτημα οι 4 πρώτοι εκτός της έδρας και περιορίζονται οι αδιάφορες ομάδες.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σε επίπεδο εννοώ την ανταγωνιστικότητα συνολικά, δε θα με πείραζε καθόλου να μην υπάρχουν superteams γιατί πράγματι οι καλοί παίκτες είναι μετρημένοι.
Ίσα ίσα αν πηγαίναμε σε 24-28 ομάδες θεωρώ θα ήταν ίσως και αναγκαία μια αυστηροποίηση του FFP πχ με hard limits ώστε να μην μπορεί κάποιος επειδή πληρώνει να μαζεύει 10 σταρ.
Ίσα ίσα αν πηγαίναμε σε 24-28 ομάδες θεωρώ θα ήταν ίσως και αναγκαία μια αυστηροποίηση του FFP πχ με hard limits ώστε να μην μπορεί κάποιος επειδή πληρώνει να μαζεύει 10 σταρ.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Εμένα το σύστημα με 24 ομαδες θα μου άρεσε. Έχεις 34 αντί 38 παιχνίδια regular season.
Solution1
Αλλα μετα να μην πας σε top8 απευθείας. Τα playoff της Ευρωλιγκας είναι ό,τι πιο ωραίο μπασκετικα. Θα μπορούσαν να πανε σε top16 σταυρωτά καταργώντας τη μπούρδα των play in όπου ομαδες μενουν ανενεργες κρυωνοντας.
Έτσι ομαδα που φτάνει τελικό final4 (χωρίς playin) απο φετος 38+5+2=45 παιχνίδια θα εχει 34+5+5+2=46 παιχνίδια ενω θα έχεις 60 παιχνίδια playoff αντί 20 που έχει τωρα. Περισσότερα rivalries
Solution 2
Επίσης αν σκοπός είναι να μειώσουν το καλεντάρι μπορεί το τοπ16 να γίνεται best of 3 οπότε ομαδα τίτλου 34+3+5+2=44 παιχνίδια
Solution 3
Μπορούν να κάνουν regular season μονών αγωνων όλοι με όλους (23 αγωνες) και τοπ16 μονών αγώνων μεταφέροντας τα αποτελέσματα με ρήτρα να μην παίξεις δυο φορές στην ίδια εδρα (15 αγωνες)
Σύνολο 38 αγώνες όσοι φετος και μετα playoff τοπ8 κλασσικά
Προτιμώ τη λύση 1. Ενδιαφέρουσα και η λύση 3. Η λύση 2 δεν μου αρεσει. Το best of 3 πάντα το σιχαινομουν
Solution1
Αλλα μετα να μην πας σε top8 απευθείας. Τα playoff της Ευρωλιγκας είναι ό,τι πιο ωραίο μπασκετικα. Θα μπορούσαν να πανε σε top16 σταυρωτά καταργώντας τη μπούρδα των play in όπου ομαδες μενουν ανενεργες κρυωνοντας.
Έτσι ομαδα που φτάνει τελικό final4 (χωρίς playin) απο φετος 38+5+2=45 παιχνίδια θα εχει 34+5+5+2=46 παιχνίδια ενω θα έχεις 60 παιχνίδια playoff αντί 20 που έχει τωρα. Περισσότερα rivalries
Solution 2
Επίσης αν σκοπός είναι να μειώσουν το καλεντάρι μπορεί το τοπ16 να γίνεται best of 3 οπότε ομαδα τίτλου 34+3+5+2=44 παιχνίδια
Solution 3
Μπορούν να κάνουν regular season μονών αγωνων όλοι με όλους (23 αγωνες) και τοπ16 μονών αγώνων μεταφέροντας τα αποτελέσματα με ρήτρα να μην παίξεις δυο φορές στην ίδια εδρα (15 αγωνες)
Σύνολο 38 αγώνες όσοι φετος και μετα playoff τοπ8 κλασσικά
Προτιμώ τη λύση 1. Ενδιαφέρουσα και η λύση 3. Η λύση 2 δεν μου αρεσει. Το best of 3 πάντα το σιχαινομουν
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: VSpan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Για να τους έπιασε αυτή η πρεμούρα για τις περιφέρειες (ελέω επιστροφής ρωσικών ομάδων λογικά), 1000 φορές καλύτερα να έδιωχναν Βελερμπάν, Μπεσίκτας, και το πλυντήριο των Αράβων (aka Dubai), να χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχων σύστημα και αντί για final four να υπάρχει best of 5 σειρά. Ίδιο αριθμό αγώνων πάνω κάτω θα έχουν, θα υπάρχουν παντού rivalries (πχ Ρεάλ - Ολυμπιακός). Ειδάλλως αφού θέλουν περιφέρειες καλύτερα να γίνεται με κλήρωση και χωρίς γεωγραφικά κριτήρια γιατί πολύ απλά οι contenders βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη, ενώ στη δυτική περιφέρεια πρακτικά παίζει μόνη της η Ρεάλ (θα πηγαίνει σβηστά τελικό). Πραγματικά, αυτοί που τρέχουν το project της Euroleague λογικά πρέπει να είχαν προϋπηρεσία στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό για να γίνονται όλα ανάποδα…
- Coach Periklis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μου απάντησαν ότι όταν λήξει η συνδρομή μου τον Ιανουάριο, η επόμενη ετήσια θα είναι στα 99,99€Coach Periklis έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 7:02 pmΜου έστειλαν κι εμένα τέτοιο εμειλ. Φαντάζομαι έχει σχέση με τη Βενεζουέλα
Έκανα ακύρωση συνδρομής και έστειλα στο σαπορτ ερώτημα .
Πρέπει να προσθέσουμε ένα emoji heartbroken
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
και σε μένα το ίδιο ισχύει από τον Οκτώβριο, θ περιμένουμε καμιά πρόσφορα το φθινόπωρο για νέους χρήστες με 20% έκπτωσηCoach Periklis έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:26 pmΜου απάντησαν ότι όταν λήξει η συνδρομή μου τον Ιανουάριο, η επόμενη ετήσια θα είναι στα 99,99€Coach Periklis έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 13, 2026 7:02 pmΜου έστειλαν κι εμένα τέτοιο εμειλ. Φαντάζομαι έχει σχέση με τη Βενεζουέλα
Έκανα ακύρωση συνδρομής και έστειλα στο σαπορτ ερώτημα .
Πρέπει να προσθέσουμε ένα emoji heartbroken![]()
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
έκανα λογκίν στο email που είχα βάλει για το euroleague tv και μου ήρθε μήνυμα από την proton ότι επειδή είχα καιρό να μπω σβήστηκε για λόγους ασφαλείας όλο το inbox χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του
πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μου κάνουν εντύπωση οι δικλείδες ασφαλείας της proton αλλά η ερώτηση μου είναι : υπάρχει περίπτωση να μου έχει έρθει παρόμοιο email και να χρεωθώ 100 €; στο προφίλ μου εξακολουθεί να γράφει ότι η ανανέωση θα γίνει αυτόματα στις 4 Οκτωβρίου με χρέωση περίπου 30 €.
πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μου κάνουν εντύπωση οι δικλείδες ασφαλείας της proton αλλά η ερώτηση μου είναι : υπάρχει περίπτωση να μου έχει έρθει παρόμοιο email και να χρεωθώ 100 €; στο προφίλ μου εξακολουθεί να γράφει ότι η ανανέωση θα γίνει αυτόματα στις 4 Οκτωβρίου με χρέωση περίπου 30 €.
- τουλουμπα

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
αν δεν σου γραφει οτι ειναι πριγκηπας απο αφρικη και θελει να σου δωσει λεφτα μην ανησυχειςyawn.brigade έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:32 pmέκανα λογκίν στο email που είχα βάλει για το euroleague tv και μου ήρθε μήνυμα από την proton ότι επειδή είχα καιρό να μπω σβήστηκε για λόγους ασφαλείας όλο το inbox χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του![]()
- kein

- Reactions:
- Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
1
Και σε μένα 46 γράφει στο προφίλ ότι θα ανανεωθεί τον Οκτώβριο αλλά στο μέιλ ήταν ξεκάθαροι ότι από 30/8 θα πάει στα 99 €yawn.brigade έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:32 pmέκανα λογκίν στο email που είχα βάλει για το euroleague tv και μου ήρθε μήνυμα από την proton ότι επειδή είχα καιρό να μπω σβήστηκε για λόγους ασφαλείας όλο το inbox χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του![]()
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
- Coach Periklis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πριν δύο χρόνια τον Ιανουάριο έδωσαν πολύ καλή έκπτωση, βγήκε κάπου στα 60/έτος περίπου δεν θυμάμαι ακριβώςkein έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:29 pmκαι σε μένα το ίδιο ισχύει από τον Οκτώβριο, θ περιμένουμε καμιά πρόσφορα το φθινόπωρο για νέους χρήστες με 20% έκπτωσηCoach Periklis έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:26 pm
Μου απάντησαν ότι όταν λήξει η συνδρομή μου τον Ιανουάριο, η επόμενη ετήσια θα είναι στα 99,99€
Πρέπει να προσθέσουμε ένα emoji heartbroken![]()
Φέτος δεν το έκαναν
Ευχόμαστε να βγάλουν κάτι , 100 είναι τραγικό πόσο για τον μέσο Έλληνα οπαδό κατά την άποψη μου όσο κι αν το θεωρώ απι τις καλύτερες συνδρομές που έχω κάνει ( γουστάρω αγγλόφωνους σπικερς και το on demand content )
Εντιτ : Ναι παιδιά αρχίζω να πιστεύω ότι οι επόμενες συνδρομές θα σκάσουν 100ρια
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
μου είχε συμβεί αυτό με τον Νιγηριανό πρίγκηπα και έκανα ό,τι μου είπε και τελικά ήταν αλήθειατουλουμπα έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:34 pmαν δεν σου γραφει οτι ειναι πριγκηπας απο αφρικη και θελει να σου δωσει λεφτα μην ανησυχειςyawn.brigade έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:32 pmέκανα λογκίν στο email που είχα βάλει για το euroleague tv και μου ήρθε μήνυμα από την proton ότι επειδή είχα καιρό να μπω σβήστηκε για λόγους ασφαλείας όλο το inbox χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του![]()
πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό και μου κάνουν εντύπωση οι δικλείδες ασφαλείας της proton αλλά η ερώτηση μου είναι : υπάρχει περίπτωση να μου έχει έρθει παρόμοιο email και να χρεωθώ 100 €; στο προφίλ μου εξακολουθεί να γράφει ότι η ανανέωση θα γίνει αυτόματα στις 4 Οκτωβρίου με χρέωση περίπου 30 €.![]()
πλέον είμαι πάμπλουτος αλλά τσίπης και θέλω να γλιτώσω το έξτρα 70άρι της Γιούρολιγκ.
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν μπορείς απλά να ακυρώσεις την υπάρχουσα συνδρομή και να κάνεις καινούρια;yawn.brigade έγραψε: ↑Παρ Αύγ 14, 2026 3:32 pmέκανα λογκίν στο email που είχα βάλει για το euroleague tv και μου ήρθε μήνυμα από την proton ότι επειδή είχα καιρό να μπω σβήστηκε για λόγους ασφαλείας όλο το inbox χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του![]()

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο