yorgos έγραψε: ↑Δευ Δεκ 28, 2020 2:12 pm
Για το γαλλικό δεν ξέρω, αλλά της Ευρωλίγκας το βρίσκω ανώτερο του ΝΒΑ. Το βασικό πρόβλημα με του ΝΒΑ (πέραν του υποκειμενικού κριτηρίου του πώς υπολογίζονται οι πόντοι, όπου ποινικοποιούνται λιγότερο οι κακές εμφανίσεις και προμοτάρονται τα άσκοπα high usages) είναι ότι επιλέγεις παίκτες μόνο μια φορά την εβδομάδα. Αυτό προκαλεί μεγάλες διαστρεβλώσεις διότι και διαφορετικός αριθμός αγώνων υπάρχει, αλλά κυρίως επειδή δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις τραυματίες. Σου τραυματίζεται ένας παίκτης και τον χάνεις για άλλα τρία ματς πέραν αυτού που τραυματίστηκε (τράτζικ, ούτε καν σου παίρνει αυτόματα έναν από τους αναπληρωματικούς σου), χώρια ότι (ΝΒΑ αφού) κάποιοι ξεκουράζονται, άλλοι δεν παίζουν back to back κλπ. Κοινώς είναι πιο βασικό να μαντεύεις ή να ξέρεις ποιος είναι υγιής παρά το πώς θα παίξει απέναντι σε κάποιο συγκεκριμένο αντίπαλο

. Fail.
Ακόμη κι έτσι, πλάκα έχει, συνεχίζω, αλλά λέω πως με το φάντασι της Ευρωλίγκας δε συγκρίνεται είναι περισσότερο ρουλέτα και λιγότερο μπάσκετ.
Έχει μεγαλύτερο στοιχείο ανατροπής το ΝΒΑ Fantasy, για τους λόγους που αναφέρεις (τραυματισμούς, απουσίες από back-to-back παιχνίδια κλπ) συν ότι είναι περισσότερα τα παιχνίδια και κάποιοι παίκτες (μετά τους 3-4 καλούς κάθε ομάδας) καθορίζουν την πορεία της κάθε ομάδας. Αν μπορείς να τους μαντέψεις/ανακαλύψεις τότε είσαι άρχοντας.
Όπως είπαν τα παιδιά που είναι εμπειρότερα από εμάς φίλε
yorgos υπάρχει και η στρατηγική σε αυτό το παιχνίδι (π.χ. συμφέρει η επιλογή ενός παίκτη με περισσότερα παιχνίδια ή ενός με λιγότερα αλλά με καλύτερα stats;). Επίσης οι ομάδες ψιλο-ανακοινώνουν ποιοι παίκτες δεν θα παίζουν back-to-back παιχνίδια, επομένως μπορείς και εκεί να φτιάξεις μια στρατηγική. Εμένα π.χ. με ευνόησε πως ο Harden έκατσε ένα παιχνίδι και πως ο Kawhi έλειψε από εχθές. Πιθανότατα να μην κέρδιζα. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. Οι τραυματισμοί υπάρχουν παντου, δυστυχώς.
Αλλά εσύ ήρθες στο draft αδιάβαστος, περιμένωντας τα SOS
Και συμφωνώ πως τελικά είναι κυρίως θέμα γούστου. Το γαλλικό π.χ. είναι πιο πολύπλοκο και πιο δίκαιο από της Euroleague, το οποίο με τη σειρά του γνωρίζεις τους νικητές από τα μέσα της σεζόν. Θέλει ανανέωση και εκεί.