2022-2023-Ολυμπιακός - Μεταγραφές και προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 5031
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Αύγ 18, 2023 1:57 pm

Για πρώτη φορά ο Μάικ Τζέιμς πήρε θέση μιλώντας ευθέως και χωρίς… χρησμούς για τα περί συμφωνίας με τον Ολυμπιακό, την διερευνητική συζήτηση με τον Γιαννακόπουλο και τις πιθανότητες να αποχωρήσει φέτος από τη Μονακό.
Ο Μάικ Τζέιμς ξεκαθάρισε τη σχέση του με τη Μονακό και πως παραμένει στην ομάδα, ενώ μίλησε και για τις επαφές με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αλλά και το μέλλον του την επόμενη σεζόν.

Μιλώντας στο podcast του Ντονάτας Ουρμπόνας ο Τζέιμς ανέφερε και τα περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού πως «δεν συμφώνησα με καμία ομάδα, αλλά είχα δεχθεί κρούσεις σχετικά με το μέλλον μου εδώ. Απλώς εξέταζα τις επιλογές μου».

Και συνέχισε για τη σχέση του με τη Μονακό, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα σχετικά με τη δική του διάθεση παραμονής: «Δεν ξέρω αν είμαι ακρογωνιαίος λίθος ή μέρος του σχεδιασμού της ομάδας, αλλά μου είπαν ότι θα μείνω, οπότε είμαι εδώ. Δεν πήρα πραγματικά καμία απάντηση, απλώς ότι θα μείνω εδώ για φέτος ή δεν μου επιτρέπεται να φύγω. Όποιο κι αν είναι το σωστό ρήμα, είμαι εδώ. Νομίζω ότι αν δεν είχα μέλλον δεν υπήρχε νόημα να μείνω φέτος. Δεν ήθελα επέκταση συμβολαίου, αλλά κάποιου είδους επικοινωνία για το τι συμβαίνει, αλλά δεν πήρα απάντηση, πέρα από ότι μένω και δεν επιτρέπεται να κοιτάξω προς άλλη ομάδα. Έχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο».

Eνώ για την επόμενη χρονιά (2024-25) τόνισε: «Νομίζω πως για αυτή τη σεζόν είμαι εδώ. Το επόμενο καλοκαίρι είμαι ελεύθερος και θα δούμε τι θα γίνει».

Και για τον Παναθηναϊκό και το ενδιαφέρον της ομάδας, απάντησε: «Δεν ξέρω πόσο δυνατό ήταν αυτό. Εγώ και ο DPG (Δημήτρης Γιαννακόπουλος) έχουμε μια σχέση. Μιλάμε συχνά. Νομίζω ότι ρώτησε ποια είναι η κατάστασή μου με τη Μονακό. Του είπα ότι δεν πίστευα πως θα φύγω, νόμιζα ότι θα έμενα. Οπότε ουσιαστικά σταμάτησε ακριβώς εκεί. Αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά θα υπήρχε περισσότερη συζήτηση».

Για τα σενάρια που τον ήθελαν στον Ολυμπιακό: «Όλοι ξέρουν τι μπορώ να προσφέρω στο γήπεδο. Οι φήμες σε μπερδεύουν, οπότε αν υπάρχει μία φήμη ότι θες να πας στον Ολυμπιακό και θες να πας στην Ζάλγκιρις, μπορεί η Ζάλγκιρις να εκνευριστεί και να αποσύρει την προσφορά. Η αξία μου όμως μένει ίδια ανεξάρτητα από τις φήμες».

Για την έλευση του Κέμπα Ουόκερ: «Ήταν δύσκολο με τρεις γκαρντ πέρσι, οπότε με τέσσερις μοιάζει αδύνατο, αλλά υποθέτω ότι θα βρούμε λύση. Θα έχουμε αρκετή πίεση. Δεν ξέρω πώς θα δουλέψει, αλλά έχει ενδιαφέρον. Θα είμαι χαρούμενος αν βοηθήσει και του αρέσει, επειδή έχει συνηθίσει να παίζει διαφορετικό μπάσκετ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε.

Συζητήσαμε με τον κόουτς, όμως δεν νομίζω ότι αυτός έκανε αυτή τη μεταγραφή. Θα πρέπει να βρει λύσεις μέσα στην χρονιά. Πέρσι παίζαμε με τρία γκαρντ και συχνά μάρκαρα το αντίπαλο τριάρι, αλλά δεν είμαι καλός σε αυτό. Φέραμε τον Κέμπα και αξίζει να παίζει, κάτι που ίσως σημαίνει ότι θα μαρκάρω πάλι αντίπαλους σμολ φόργουορντ. Δεν είναι κάτι που θέλω να κάνω. Μπορώ να το κάνω για ένα διάστημα, αλλά έχουμε 4 γκαρντ που είναι κάτω από 1.90 μέτρα. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο Κέμπα, αλλά είμαι ο μοναδικός πόιντ γκαρντ αυτή τη στιγμή στο ρόστερ».

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 5031

Παρ Αύγ 18, 2023 1:58 pm

mixalisgate7 έγραψε:
Παρ Αύγ 18, 2023 1:43 pm
berry έγραψε:
Παρ Αύγ 18, 2023 1:34 pm
https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... -sto-telos
Δεν λέει κάτι που δεν ξέρουμε το άρθρο, να δούμε μέχρι πότε ο Ναν θα περιμένει να να βρει συμβόλαιο στο NBA.
μεσα σεπτεμβριου οπως και ο μιχαλιουκ
και κατι μου λεει και οι 2 θα παρουν οτι συμβολαιο τους δωσουν και θα μεινουν

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 18, 2023 2:16 pm

Εγώ προβλέπω ότι ο Ναν είναι τελικά λίγο πιο ζεστός στην επιστροφή στο ΝΒΑ μέσω Ευρώπης.
Προβλέπω επίσης πως στην περίπτωση του έχουμε προβάδισμα γιατί είναι περίπτωση που δουλεύουμε καιρό.

Λέω δηλαδή ότι δίνω ένα 90% να έρθει Ευρώπη, 75% να έρθει πριν τελειώσει ο μήνας και 75% να είναι στον Ολυμπιακό :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions: 2280
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Παρ Αύγ 18, 2023 2:35 pm

AlexD έγραψε:
Παρ Αύγ 18, 2023 2:16 pm
Εγώ προβλέπω ότι ο Ναν είναι τελικά λίγο πιο ζεστός στην επιστροφή στο ΝΒΑ μέσω Ευρώπης.
Προβλέπω επίσης πως στην περίπτωση του έχουμε προβάδισμα γιατί είναι περίπτωση που δουλεύουμε καιρό.

Λέω δηλαδή ότι δίνω ένα 90% να έρθει Ευρώπη, 75% να έρθει πριν τελειώσει ο μήνας και 75% να είναι στον Ολυμπιακό :D
Τον Αδωνη είχες για δάσκαλο ρε ;

Τι μαθηματικά είναι αυτά; Ζαλίστηκα ο πρωτοδεσμιτης

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary

Παρ Αύγ 18, 2023 2:37 pm

Α όχι στέκει

Δεν είχα διαβάσει καλά το πρόβλημα

Λαυρακι με ουζάκι γαρ

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary

Παρ Αύγ 18, 2023 2:40 pm

Πάντως αν το ρεπορτάζ για ναν είναι σαν του τζεϊμς( δεν πιστεύω) μας βλέπω με μακρουντερ στάνταρ

0
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary

Παρ Αύγ 18, 2023 3:03 pm

Πω ρε φαντάζεστε να διαλεξε η ΚΑΕ τον Μελαγιες φέτος για έμπιστο/ευνοουμενο;

Ζούμε μεγάλες στιγμές

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Αύγ 18, 2023 3:04 pm

Αν ο Κεμπά είναι καλά στα πόδια του ο Τζέιμς δεν θα έχει θέση! Κακή επιλογή για τον ίδιο να μείνει εκεί!
Δεν τον αφήνουν ελεύθερο γιατί δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα είναι ο παίχτης! Αυτός θα βρίσκει και δελεαστικό να παίζει πρώτη φίρμα αν δεν βγει ο Κεμπά!

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2605
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Παρ Αύγ 18, 2023 3:09 pm

Τέλος και επίσημα όλα τα σενάρια περι James στον Ολυμπιακό, μετά τις δηλώσεις τόσο του παιχτη, όσο και του προπονητή του. Είναι ξεκάθαρα πως ο Mike ήθελε να φυγει, αλλά είναι ξεκάθαρο πως και η Μονακο ήθελε τεράστια αποζημίωση για να τον αφήσει και δεν είχε κανείς σκοπό να τη δώσει, ούτε ο ίδιος ο παιχτης, ούτε ο ΟΣΦΠ ας πουμε. Άλλωστε, το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και μην σας πω πως μπορεί να μείνει και νωρίτερα... Πάντως σίγουρα οπότε βγει σε διαθεσιμότητα θα υπάρξουν πάρα πολλές ομάδες που θα ενδιαφερθούν. Και το 1 εκατομμύρια που ακούστηκε σαν το buy out που ζητάνε οι Γάλλοι λίγο μου φαίνεται, εδώ τόσα πλήρωσε η Μπαρτσα για τον Parra στη Μπαταλονα. Πάντως αν ο James ξεπεράσει τη δυσαρέσκεια του μπορούν να φτιάξουν μια υπερομάδα στο Πριγκιπάτο, εγώ προσωπικά θα τους παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Να δούμε τώρα για ποιον παιχτη θα κινηθεί ο Ολυμπιακός.. να πούμε κι ολας πως οι "έγκυροι" κόκκινοι δημοσιογράφοι μετα τη φόλα του Mirotic που δήθεν είχε κλείσει στον ΟΣΦΠ, έπεσαν έξω και όσον αφορά τον Mike James που τον παρουσίαζαν ως κλεισμένο και πως είναι θέμα χρόνου (όπως έπεσαν έξω και κάποια παιδιά απτο forum που το είχαν σιγουρο). Γίνονται αυτά, προφανώς μιλάμε για υπόθεση τύπου Shengelia/Dorsey/κλπ. Πάντως στη θεση του Μπαρτζώκα αν δεν έβρισκα γκαρντ επιπέδου Nunn, θα πήγαινα σε κάποιον ψηλο για 8ο ξενο και θα άφηνα τη περιφέρεια ως έχει. Αν χρειαστεί και δει πως δεν του βγαίνει, μπορεί να κάνει κάποια προσθήκη τον Οκτώβρη.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2605
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Παρ Αύγ 18, 2023 3:15 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Αν ο Κεμπά είναι καλά στα πόδια του ο Τζέιμς δεν θα έχει θέση! Κακή επιλογή για τον ίδιο να μείνει εκεί!
Δεν τον αφήνουν ελεύθερο γιατί δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα είναι ο παίχτης! Αυτός θα βρίσκει και δελεαστικό να παίζει πρώτη φίρμα αν δεν βγει ο Κεμπά!
Ο ΠΑΟ είχε κάποτε Διαμαντιδη, Σάρας, Νικολας, Σπανουλη. Διαφωνώ πλήρως με το σχόλιο σου, θεωρώ πως η Μονακο φτιάχνει υπερομαδα φετος (αν και έχεις λάθος που λες πως ήταν επιλογή του Μάικ να μεινει, αυτός να φυγει ήθελε, απλά δεν τον αφησαν).

Βλέπουμε μια ομαδα με μια σούπερ 4αδα στα γκαρντ, προφανώς τη καλύτερη στην Ευρώπη, με Οκομπο, Λοιντ, Τζειμς, Κεμπα και απο πίσω τον κακόμοιρο τον Στραζελ (που δεν θα βρίσκει χρόνο ούτε στις προπονήσεις πλεον). Στο 3-4-5 γίνεται πανικός από αθλητικούς και αμυντινογενεις παιχτες για να καλύπτουν τους σταρ στα γκαρντ. Στο 3/4 Ντιαλο, Μπλοσομγκειμ, Τάρπεϊ, Κορνελι, Τζον Μπραουν και στη θεση του σέντερ ΤΡΕΙΣ ευρωλιγκατους παιχτες : Χολ, Μοτιεγιουνας και Τζαιτε, και τον Μακουντου από πίσω (που μάλλον θα πάει δανεικος φετος).

Χαμός θα γίνει! Ο μόνος που δεν με εμπνέει είναι ο προπονητής τους.

0
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary

Παρ Αύγ 18, 2023 3:21 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τέλος και επίσημα όλα τα σενάρια περι James στον Ολυμπιακό, μετά τις δηλώσεις τόσο του παιχτη, όσο και του προπονητή του. Είναι ξεκάθαρα πως ο Mike ήθελε να φυγει, αλλά είναι ξεκάθαρο πως και η Μονακο ήθελε τεράστια αποζημίωση για να τον αφήσει και δεν είχε κανείς σκοπό να τη δώσει, ούτε ο ίδιος ο παιχτης, ούτε ο ΟΣΦΠ ας πουμε. Άλλωστε, το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και μην σας πω πως μπορεί να μείνει και νωρίτερα... Πάντως σίγουρα οπότε βγει σε διαθεσιμότητα θα υπάρξουν πάρα πολλές ομάδες που θα ενδιαφερθούν. Και το 1 εκατομμύρια που ακούστηκε σαν το buy out που ζητάνε οι Γάλλοι λίγο μου φαίνεται, εδώ τόσα πλήρωσε η Μπαρτσα για τον Parra στη Μπαταλονα. Πάντως αν ο James ξεπεράσει τη δυσαρέσκεια του μπορούν να φτιάξουν μια υπερομάδα στο Πριγκιπάτο, εγώ προσωπικά θα τους παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Να δούμε τώρα για ποιον παιχτη θα κινηθεί ο Ολυμπιακός.. να πούμε κι ολας πως οι "έγκυροι" κόκκινοι δημοσιογράφοι μετα τη φόλα του Mirotic που δήθεν είχε κλείσει στον ΟΣΦΠ, έπεσαν έξω και όσον αφορά τον Mike James που τον παρουσίαζαν ως κλεισμένο και πως είναι θέμα χρόνου (όπως έπεσαν έξω και κάποια παιδιά απτο forum που το είχαν σιγουρο). Γίνονται αυτά, προφανώς μιλάμε για υπόθεση τύπου Shengelia/Dorsey/κλπ. Πάντως στη θεση του Μπαρτζώκα αν δεν έβρισκα γκαρντ επιπέδου Nunn, θα πήγαινα σε κάποιον ψηλο για 8ο ξενο και θα άφηνα τη περιφέρεια ως έχει. Αν χρειαστεί και δει πως δεν του βγαίνει, μπορεί να κάνει κάποια προσθήκη τον Οκτώβρη.
Μπορεί να γίνει η έκπληξη και να είναι και 3αρι που μπορεί να παίξει και 4

Όλα τα περιμένω

Θα δώσουν πόνο και θα φωνάζουμε κι άλλο

0
Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Αύγ 18, 2023 3:26 pm

JohnnyPao έγραψε:

Ακριβώς αυτό!
Στο 1-2 έχουμε ένα σωρό παίκτες και είμαστε γενικώς καλυμμένοι.
Στο 4-5, όμως, έχουμε μια τρυπάρα, να -με το συμπάθιο. Αν ήμασταν φορτηγό και κουβαλούσαμε τρύπες και μας έπεφτε αυτή κάτω και κάναμε όπισθεν για να την πιάσουμε, θα πέφταμε μέσα! Τόσο μεγάλη είναι!
Βέβαια, επίσης, παραμένει και η άλλη τρύπα, στο 3, αλλά αυτή την έχουμε συνηθίσει πια και την κουτσοβολεύουμε.

ΥΓ: Η τρύπα στο 4-5 είναι ποσοτική και όχι ποιοτική. Από ποιότητα είμαστε μια χαρά. Αν όμως φάει κανένα χαλασμένο χάμπουργκερ ο Φαλ ή ο Μιλού και μας λείψουνε για 1-2 παιχνίδια (δεν μιλάμε καν για σοβαρούς τραυματισμούς -μακριά από μας!), τότε την κάτσαμε τη βάρκα. Θα βαράει υπερωρίες ο Τανούλης.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lefpan την Παρ Αύγ 18, 2023 3:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Παρ Αύγ 18, 2023 3:28 pm

Να είναι ψηλός, καμιά αντίρρηση. Να έχει σκορ όμως με κάποιο τρόπο και να είναι και αθλητικός.

Κάτι σαν τον Τζ. Μίκι το φονικό ποντίκι.

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Αύγ 18, 2023 3:30 pm

JohnnyPao έγραψε:
Παρ Αύγ 18, 2023 3:15 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Ο ΠΑΟ είχε κάποτε Διαμαντιδη, Σάρας, Νικολας, Σπανουλη. Διαφωνώ πλήρως με το σχόλιο σου, θεωρώ πως η Μονακο φτιάχνει υπερομαδα φετος (αν και έχεις λάθος που λες πως ήταν επιλογή του Μάικ να μεινει, αυτός να φυγει ήθελε, απλά δεν τον αφησαν).

Βλέπουμε μια ομαδα με μια σούπερ 4αδα στα γκαρντ, προφανώς τη καλύτερη στην Ευρώπη, με Οκομπο, Λοιντ, Τζειμς, Κεμπα και απο πίσω τον κακόμοιρο τον Στραζελ (που δεν θα βρίσκει χρόνο ούτε στις προπονήσεις πλεον). Στο 3-4-5 γίνεται πανικός από αθλητικούς και αμυντινογενεις παιχτες για να καλύπτουν τους σταρ στα γκαρντ. Στο 3/4 Ντιαλο, Μπλοσομγκειμ, Τάρπεϊ, Κορνελι, Τζον Μπραουν και στη θεση του σέντερ ΤΡΕΙΣ ευρωλιγκατους παιχτες : Χολ, Μοτιεγιουνας και Τζαιτε, και τον Μακουντου από πίσω (που μάλλον θα πάει δανεικος φετος).

Χαμός θα γίνει! Ο μόνος που δεν με εμπνέει είναι ο προπονητής τους.
Άλλες εποχές, άλλες προσωπικότητες, διαφορετικοί παίχτες! Πιστεύω πως η Μονακό πάει και πάλι για αποτυχία!

0
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary

Παρ Αύγ 18, 2023 3:30 pm

Ναι απλά στο τεσσαροπεντιο δεν θες και τίποτα φοβερό

Βέβαια από την άλλη αν ισχύουν οι γραφές, ο κοουτς έναν σκόρερ ηγέτη θέλει ανεξαρτήτως θέσης

Βλέπε Ναν Τζέιμς Κλαϊμπερν Μιροτιτς

Αν ερθει ΑΥΤΟΣ όλα φτιάχνονται

Όπως άκουγε και ο Κέβιν Κοστνερ τον ξυπολυτο Τζο ," ιφ γιου μπιλτ ιτ χι γουιλ καμ"

Υ.Γ Ματαρελλη και Πιτσιλαδη τα.καλυτερα ούζα. Καλό είναι να μην αναμειγνυονται όμως

0
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”