Παναθηναικός - Επικαιρότητα
Συντονιστής: Captains
- manj13

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: MJ,Bodiroga,Διαμαντιδης
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manj13 την Παρ Ιουν 12, 2020 2:57 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
“I own the guy guarding me.”...Μichael Jordan....The G.O.A.T.
- gkostas37

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, SF
- Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μην ανησυχείς, καταλαβαίνω πως τα λεςausterity_blues έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:37 amδεν είναι καθόλου το ίδιο, εμείς και μόνιμα Α2 να μείνουμε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε ματσάρες με τις τοπ ομάδες της Ευρώπης. δηλαδή ρε παιδί μου άσε τα έσοδα και τα έξοδα και τα κέρδη και τις ζημιές και όλα αυτά τα οποία ξαφνικά έγιναν τόσο σημαντικά για όλους μας, καθαρά μπασκετικά ως φίλαθλος έχεις συνειδητοποιήσει τι θα βλέπεις από του χρόνου;gkostas37 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:16 amΘα έκανα την ίδια ερώτηση και για την απόφαση του ΟΣΦΠ να πέσει Α2. Αν δεν φύγει το κατεστημένο του Βασιλακόπουλου, τι θα κάνετε; Θα παίζετε μια ζωή Α2? Είναι απλά μια απόφαση.austerity_blues έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:03 amμια ερώτηση σε όλους αυτούς που είναι υπέρ της αποχώρησης του Παναθηναϊκού και μιλάνε για ασκούς (ασκό) του Αιόλου που θα ανοίξουν και επερχόμενη διάλυση της Euroleague κτλ. αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δεν ανοίξουν οι ασκοί και οι άλλες ομάδες δεν ακολουθήσουν και δε διαλυθεί η Ευρωλίγκα τι κάνετε;
είστε τόσο σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί που είστε διατεθειμένοι να βασίσετε το μέλλον σας σε χέρια τρίτων;
(συγγνώμη αν ακούγομαι επιθετικός, ούτε καν είναι αυτός ο σκοπός μου, είναι ειλικρινής απορία την οποία δεν αντέχω να εκφράσω καλύτερα στις 2.30 το πρωί)
Σαφώς χάνουν και οι δύο, δε τίθεται θέμα, απλά εσείς περισσότερα. Όσο κακό και να βρίσκεις το επίπεδο των ομάδων από το 6 και κάτω, δεν υπάρχει φιλόδοξος παίκτης που θα προτιμήσει τον Παναθηναϊκό του BCL αν έχει πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας. Και επειδή ανέφερες το ποδόσφαιρο, σκέψου το επίπεδο των παικτών που έχουν έρθει σε εμάς τα τελευταία 10 χρόνια επειδή "έχουν όνειρο να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ" και σύγκρινε το με τους δικούς σας που έρχονται "σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός". Το brand name δε σε πάει πολύ μακριά τη σημερινή εποχή, η προβολή σε πάει. και την προβολή την αποκτάς παίζοντας με τους καλύτερους.gkostas37 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:16 amΑυτή την στιγμή ο ΠΑΟ πέρα απο το πρεστιζ και κάποια έσοδα (νομίζω υπερβόλή τα 15Μ. Με αυτή την λογική η ΚΑΕ βγάζει και κέρδος) δεν χάνει τίποτα. Ειδικά απο την στιγμή που με τα ρόστερ που φτιάχνει, τα θέματα με τους προπονητές και το μπάτζετ που βάζει ο Γιαννακόπουλος δεν πας πουθενά. Προσωπικά θεωρώ η EL δεν θα την χαλάσει καθόλου αν μετά απο 2-3 χρόνια ζητήσουμε να γυρίσουμε πίσω. Μην τρελαθούμε κιολας, σιγά το επίπεδο των ομάδων που μαζεύει απο το 6 και κάτω. Τόσο απο άποψη ρόστερ, όσο και brand name. Όπως είπα και πριν για μένα με απόχωρηση του ΠΑΟ χάνουν και οι 2. Δεν είναι τσουλου της μπάλας που αν φύγει η Μίλαν ή η Τσέλσι υπάρχουν απο πίσω άλλα 10 μεγαθήρια. Εδώ μιλάμε αν θα παίξει η Παρτιζάν ή η Βίρτους και αν ανέβει ομάδα Eurocup.
BTW, με αυτά που είπε ο Γιαννακοπουλος και έτσι όπως τον βλέπετε, πόσο πιο καλό ροστερ πιστεύετε θα έφτιαχνε αν έπαιζε EL ή πόσο θα τον ένοιαζε να πάμε τουλάχιστον στους 8 και γενικά να κάνει ανταγωνιστική ομάδα. Εδώ κοντεύουμε να διαλυθούμε με τους οργανωμένους, θα παίξουμε σχεδον ολη την σεζον χωρις κοσμο κλπ, ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια φαίνεται να μην εχουν την τρελα του θαναση και του παύλου να πετάνε λεφτά σε ένα πηγάδι χωρις πάτο.
- Quincy

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Μακάρι να σκεφτόταν κι ο ΔΓ σαν κοινός θνητός κι όχι σαν τον Τόνυ Μοντάνα ή τον Κορλεόνε, αλλά γενικά χάνομαι με την λογική του ποστ. Δηλαδή κούνησε το δάχτυλο ο Μπερτομέου και πως να το ανεχτεί αυτό ο ΔΓ που έχει λεφτά λες και είναι κανένας κοινός θνητός άρα είναι λογικά όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες; Πιθανόν έτσι να σκέφτεται ο ΔΓ, αλλά ας μείνουμε λογικοί εμείς :smile:manj13 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:54 amΜαλλον πολλοι σκεφτομαστε σαν ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ....Θα εισασταν εσεις ΛΕΦΤΑΔΕΣ οπως ο Γιαννακοπουλος που κουμανταρουν κοσμο και καθοριζουν πολιτικες εως και κυβερνησεις και θα καθοσασταν να σας κουναει το δαχτυλο ο -ποιος?- καθε Ζορντι???..Ε μαλλον γι αυτο δεν ειμαστε ΛΕΦΤΑΔΕΣ!!!
- τουλουμπα

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
ο μπερτι ιδρωνει απο τωραmanj13 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:47 amΕ θα δουμε λοιπον στη συνελευση αν η Εφες αλλα και λοιπα σωματεια που παιρνουν τα λεφτα του Παναθηναικου του Ολυμπιακου και της Μακαμπι θα τους αρεσει να παρουν το....χαμογελο του Τζορντι..Αλλα και ομαδες οπως οι πρωτοκλασσατες να διαπραγματευτουν τα τηλεοπτικα τους οταν στα φ8 δεν θα πεφτουν με τον Παναθηναικο του ΟΑΚΑ αλλα με την Βιρτους και την Παρτιζαν....Μιλαμε για prime time ματς τηλεοπτικα...Θα δουμε ομως...Ας αρχισουν τα ευρωπαικα media να πυροβολουν το Ζορντι μεχρι τη Συνελευση...Μονη μου ευχη.. η επομενη ''δημοσιογραφικη'' ομοβροντια να πεσει απο ΙΣΡΑΗΛ μερια...Μετα θ αρχισει να ιδρωνει ο Ζορντι....austerity_blues έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:38 amΦίλε manj13, ομάδες χρειάζεστε να το πουν αυτό, όχι Λιθουανούς δημοσιογράφους και τη γυναίκα του Σβεντ.manj13 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:18 amΠου σαι Ζορντι...Αμα αρχισαν και οι ΞΕΝΟΙ δημοσιογραφοι ΑΠΟ ΤΩΡΑ.... :evil: https://www.onsports.gr/basket/euroleag ... mpertomeoy![]()
και οπως διαπιστωσες και καποιοι αλλοι ιδρωνουν για να μην φυγουμε απτην ευρωλιγκα
- manj13

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: MJ,Bodiroga,Διαμαντιδης
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ερμηνευεις την ''λογικη'' αντιδραση και κινηση καποιου για να δεις το στοχο του βασει των ΔΙΚΩΝ του δυνατοτητων...Οχι των δικων μας που οδηγουν σε αλλα συμπερασματα...Το αν σκεφτεται ο ΔΓ σαν Τονυ Μοντανα ή ο Κοκκαλης παλιοτερα σαν σεριφης Τσακ Νορις οταν ελεγε τους Βαρδινογιαννηδες ''κοτες'' που εφυγαν σε συνεντευξη Τυπου κρινονται εκ του αποτελεσματος....Ιδωμεν...Quincy έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 3:27 amΜακάρι να σκεφτόταν κι ο ΔΓ σαν κοινός θνητός κι όχι σαν τον Τόνυ Μοντάνα ή τον Κορλεόνε, αλλά γενικά χάνομαι με την λογική του ποστ. Δηλαδή κούνησε το δάχτυλο ο Μπερτομέου και πως να το ανεχτεί αυτό ο ΔΓ που έχει λεφτά λες και είναι κανένας κοινός θνητός άρα είναι λογικά όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες; Πιθανόν έτσι να σκέφτεται ο ΔΓ, αλλά ας μείνουμε λογικοί εμείς :smile:manj13 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 2:54 amΜαλλον πολλοι σκεφτομαστε σαν ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ....Θα εισασταν εσεις ΛΕΦΤΑΔΕΣ οπως ο Γιαννακοπουλος που κουμανταρουν κοσμο και καθοριζουν πολιτικες εως και κυβερνησεις και θα καθοσασταν να σας κουναει το δαχτυλο ο -ποιος?- καθε Ζορντι???..Ε μαλλον γι αυτο δεν ειμαστε ΛΕΦΤΑΔΕΣ!!!
“I own the guy guarding me.”...Μichael Jordan....The G.O.A.T.
Η νεα εποχη που ερχεται, αν θεωρησουμε οτι ο κυκλος της ομαδας εκλεισε,ssoulliss έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 11, 2020 9:08 pmΔύο πράγματα θέλω να γράψω.
1. Το γάντι που πέταξε ο Παναθηναϊκός το σήκωσε ο ένας από τους δύο στόχους (ο Μπακογιάννης) απαντώντας σήμερα στον Παπαδάκη για άριστες σχέσεις με την οικογένεια αλλά και για ραντεβού το προσεχές διάστημα για το γήπεδο. Ταπεινή μου γνώμη, δημόσιες σχέσεις έκανε ο δήμαρχος.
2. Η Βαρέζε ήταν ο αντίστοιχος Παναθηναϊκός από τα τέλη της δεκαετίας του 60 εώς περίπου το 1985. Λόγω λαθών της και δυνάμωμα των αντιπάλων της κατέρρευσε μέσα σε λίγα χρόνια με απότέλεσμα να πέσει κατηγορία (1992). Από τότε δεν ξανασήκωσε κεφάλι. Οι ομοιότητες νομίζω πως είναι αρκετές.
Ο Παναθηναϊκός δεν θα πέσει κατηγορία, ούτε θα διαλύθεί αλλά μπορεί να έχει κάνει τον κύκλο του και τώρα να χρειάζεται νέο πλάνο για να ξανασταθεί στα πόδια του. Ίσως και με άλλο ιδιοκτήτη. Θα δούμε, προσεχώς.
μου θυμιζει τις εποχες του Αρη.
Οταν απο την ομαδα εφυγε Ιωαννιδης, Γκαλης Γιαννακης.
Ηταν ακομα ημερες δοξας, χωρις την επομενη μερα. Ακομα ο Αρης διατηρουσε την αιγλη του.
Σημερα βλεπουμε δυστυχως που βρισκεται η ομαδα που ειχε συσπηρωσει την μπασκετικη Ελλαδα.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Η Ευρωλιγκα θα χασει για αρχη σαν πρεστιζ, αυτο πιθανως να πειραξει τους αλλους 10
Ομως το να θεωρουμε οτι οι αλλες 10 θα κλαψουν επειδη θα χασουν 100-200 χιλιαρικα ο καθενας απο το τηλεοπτικο(κι αυτο παιζεται, πιθανως υπαρχουν τροποι να καλυφθει η χασουρα) ειναι για γελια
Επισης θυμαστε τι ηταν η Μπολονια το 2000;
Οτι απο το τελευταιο της φαιναλ 4 της το 2002 εφτασε 2018 για την υπολογιζει ξανα καποιος;
Αν παμε BCL και δεν ακολουθησει κανενας παμε για αντιστοιχη πορεια
Υποψιν στην επομενη συνελευση οπως και σε καθε συνελευση ο Μπερτομεου δεν εχει δικαιωμα ψηφου. Οι ομαδες και μονο ψηφιζουν
Ομως το να θεωρουμε οτι οι αλλες 10 θα κλαψουν επειδη θα χασουν 100-200 χιλιαρικα ο καθενας απο το τηλεοπτικο(κι αυτο παιζεται, πιθανως υπαρχουν τροποι να καλυφθει η χασουρα) ειναι για γελια
Επισης θυμαστε τι ηταν η Μπολονια το 2000;
Οτι απο το τελευταιο της φαιναλ 4 της το 2002 εφτασε 2018 για την υπολογιζει ξανα καποιος;
Αν παμε BCL και δεν ακολουθησει κανενας παμε για αντιστοιχη πορεια
Υποψιν στην επομενη συνελευση οπως και σε καθε συνελευση ο Μπερτομεου δεν εχει δικαιωμα ψηφου. Οι ομαδες και μονο ψηφιζουν
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εντύπωση μου κάνουν τα τελείως διαφορετικά ποσά που έχουν ακουστεί για τα τηλεοπτικά και κυμαίνονται στο ότι οι ομάδες εισπράτουν από 2 έως 3,5 εκατομμύρια.
Αυτό που φάινεται να ισχύει είναι ότι ως και φέτος η συμφωνία με την Nova προέβλεπε 8 εκατομμύρια ανά έτος για να φτάσει στα 11 και κάτι για την τριετία που ξεκινάει από την σεζόν 2020-2021.
Επίσης δεν είμαι και σίγουρος ότι ισχύει το 52%-48% στην μοιρασιά των ποσών. (στην οποία λογικά πρέπει να λογαριάζουμε και τον Προμηθέα στο ποσό που του αναλογεί.
Δεν ξέρουμε και πως λειτουργούν τα τηλεοπτικά στο BCL αν τελικά ο ΠΑΟ πάει εκεί.
Πάντως αν έως τώρα ο ΠΑΟ έπαιρνε 2 εκατομμύρια από την Ευρωλίγκα θεωρώ πιθανόν να περιορίσει την ζημιά από τα τηλεοπτικά. Το μεγάλο πλήγμα θα είναι στα εισιτήρια και ως προς τον όγκο αυτών που θα πηγαίνουν στο γήπεδο αλλά και στο πόσο θα τιμολογεί το "προϊόν".
Αυτό που φάινεται να ισχύει είναι ότι ως και φέτος η συμφωνία με την Nova προέβλεπε 8 εκατομμύρια ανά έτος για να φτάσει στα 11 και κάτι για την τριετία που ξεκινάει από την σεζόν 2020-2021.
Επίσης δεν είμαι και σίγουρος ότι ισχύει το 52%-48% στην μοιρασιά των ποσών. (στην οποία λογικά πρέπει να λογαριάζουμε και τον Προμηθέα στο ποσό που του αναλογεί.
Δεν ξέρουμε και πως λειτουργούν τα τηλεοπτικά στο BCL αν τελικά ο ΠΑΟ πάει εκεί.
Πάντως αν έως τώρα ο ΠΑΟ έπαιρνε 2 εκατομμύρια από την Ευρωλίγκα θεωρώ πιθανόν να περιορίσει την ζημιά από τα τηλεοπτικά. Το μεγάλο πλήγμα θα είναι στα εισιτήρια και ως προς τον όγκο αυτών που θα πηγαίνουν στο γήπεδο αλλά και στο πόσο θα τιμολογεί το "προϊόν".
- Nemesakos

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Το γράφω γιατί το διάβασα, χωρίς ωστόσο να το ξέρω.
Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά ζητάει να μεταβιβάσει την άδειά του σε κάποια άλλη ομάδα. Όχι να αποχωρήσει απλά. Αυτό επί της ουσίας είναι μέσα στο καταστατικό της διοργάνωσης. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα βρεθεί θα πρέπει να γίνει μέτοχος στην θέση του αποχωρήσαντα μετόχου. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που πληρούν και οι υπόλοιπες 10 ομάδες. Η Παρτιζάν και η Βίρτους που ακούγονται γράφετε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια. Και δεν μιλάνε απλά για συμμετοχή με wild card αλλά για θέση στο τραπέζι, θέση ισότιμου συνομιλητή μετόχου.Θέση με το 5ετές ακόμα συμβόλαιο που έχει ο Παναθηναϊκός.
Βέβαια ένα brand name σαν αυτό της Μπάγερν μάλλον τα πληροί, οπότε αν εκεί στηρίζεται ο Παναθηναϊκός τότε δεν ξέρω τι θα γίνει... Θα ήθελα κιόλας να ξέρω ποια τα κριτήρια για θέση στο τραπέζι των μετόχων..
Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά ζητάει να μεταβιβάσει την άδειά του σε κάποια άλλη ομάδα. Όχι να αποχωρήσει απλά. Αυτό επί της ουσίας είναι μέσα στο καταστατικό της διοργάνωσης. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα βρεθεί θα πρέπει να γίνει μέτοχος στην θέση του αποχωρήσαντα μετόχου. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που πληρούν και οι υπόλοιπες 10 ομάδες. Η Παρτιζάν και η Βίρτους που ακούγονται γράφετε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια. Και δεν μιλάνε απλά για συμμετοχή με wild card αλλά για θέση στο τραπέζι, θέση ισότιμου συνομιλητή μετόχου.Θέση με το 5ετές ακόμα συμβόλαιο που έχει ο Παναθηναϊκός.
Βέβαια ένα brand name σαν αυτό της Μπάγερν μάλλον τα πληροί, οπότε αν εκεί στηρίζεται ο Παναθηναϊκός τότε δεν ξέρω τι θα γίνει... Θα ήθελα κιόλας να ξέρω ποια τα κριτήρια για θέση στο τραπέζι των μετόχων..
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Στα τηλεοπτικά απ'ότι έχω καταλάβει υπήρχε ένα συμβόλαιο ανα χώρα με το 52% του οποίου να πηγαίνει στην Ευρωλίγκα(για τα πριμ νικών κλπ) και το 48% να το μοιράζονται οι ομάδες της χώρας.Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 10:04 amΕντύπωση μου κάνουν τα τελείως διαφορετικά ποσά που έχουν ακουστεί για τα τηλεοπτικά και κυμαίνονται στο ότι οι ομάδες εισπράτουν από 2 έως 3,5 εκατομμύρια.
Καλή η απορία σου για τον Προμηθέα γιατί το συμβόλαιο της νοβα είναι ενιαίο για Ευρωλίγκα-Eurocup οπότε κι ο Προμηθέας κάτι θα έπαιρνε από το τηλεοπτικό.
Πράγματι ως τώρα 8 μύρια έδινε η νοβα, θεωρητικά θα πήγαινε στα 11 από την ερχόμενη σεζόν το οποίο δε νομίζω να γινόταν έτσι κι αλλιώς λόγω κορωνοιού.
Η ζημιά πράγματι θα είναι στα εισιτήρια και κατ'επέκταση στους χορηγούς, άλλο θα σε πληρώσει ένας χορηγός για να διαφημίζεται σε παιχνίδια απέναντι στη Ρεάλ με το γήπεδο γεμάτο και μεγάλη τηλεθέαση κι άλλο αν το ντέρμπι είναι με τη Σαραγόσα και τη Νίμπουρκ και το γήπεδο μισοάδειο και μικρή τηλεθέαση.
Η μεγαλύτερη ζημιά όμως θα είναι μακροπρόθεσμα στο brand name αν δεν ακολουθήσει άλλος. Το μεγαλύτερο και μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας είναι το όνομα. Μετά από 3 χρόνια παίζοντας με τις Ράστα Βέχτα αυτού του πλανήτη η αξία πέφτει πολύ
Τα κριτήρια νομίζω είναι τα κριτήρια συμμετοχής στην Euroleague δηλαδή μίνιμουμ μπάτζετ, γήπεδο, απόσταση από αεροδρόμιο κλπ.Nemesakos έγραψε: ↑Παρ Ιουν 12, 2020 10:34 amΤο γράφω γιατί το διάβασα, χωρίς ωστόσο να το ξέρω.
Η Μπολόνια θα τα πληρεί αν χρειαστεί, έχουν πει ότι είναι έτοιμοι να παίξουν.
Η ουσία είναι όμως ότι πρέπει να εγκριθεί από τους υπόλοιπους 10, δεν μπορούμε να την δώσουμε σε όποιον γουστάρουμε
Κι εδώ μπαίνει το άλλο που σκεφτόμουν χτες, θα μπορούσαν για να καλύψουν τη χασούρα να βγάλουν τη θέση σε δημοπρασία.
Πως είναι τα προολυμπιακά της FIBA που υπάρχει μια τιμή εκκίνησης κι από εκεί και πέρα είναι πλειστηριασμός για το ποιος θα το διοργανώσει;
Να πουν έχουμε τιμή εκκίνησης πχ 3 εκατομμύρια κι όποιος ενδιαφερόμενος ας προσέλθει, αν όχι η Μπολόνια καμιά Ζενίτ ή καμιά Χίμκι θα βρεθεί να τα δώσει για να έχει εγγυημένη συμμετοχή ως το 2025.
Κι αν πάρει το εγγυημένο ομάδα που ήδη συμμετέχει στη διοργάνωση μπορείς να βάλεις στη θέση μας άλλη μια με wild card πχ τη Μπολόνια ή τη Παρτίζαν
- aiver

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πάντως τα περι κατάντιας και κατρακύλας, νομίζω είναι και λίγο θέμα φιλάθλων. Αν ο κόσμος μείνει δίπλα στην επιλογή της ομάδας, δεν μιλάμε για κατάντια, πάλι ψηλά θα παραμεινει ο πήχης, απλά με νέα δεδομένα. Κατάντια είναι αυτό που έγινε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Εδώ δεν μιλάμε για ολική καταστροφή, αλλά από ότι φαίνεται για μία κόντρα μέχρι τέλους, με τον δγ να τραβάει τα λουριά μέχρι το τέρμα, και να φαίνεται πως η απόφαση αποχώρησης είναι ακόμα λίγο αμφιλεγόμενη. Δεν νομίζω να ήθελε να πουλήσει ένα brand και να προσπαθούσε να του ρίξει τόσο την αξία του.
Η αλήθεια είναι μέχρι πρότινος ήμουν απολύτως κάθετος με την έξοδο από EL, σαν Παναθηναικός. Σαν φίλαθλος του μπασκετ ομως, ήμουν ανέκαθεν κατά της Euroleague. Δεν είμαστε Αμερική, τα εγχώρια πρωταθλήματα ανέκαθεν αποτελούσαν κάτι σημαντικό. Λόγω ανταγωνισμού στα πρωταθλήματα έφτασαν όλοι εκεί που έφτασαν, λόγω εγχώριων πρωταθλημάτων εξελίχθηκαν τα ταλέντα που εξελίχθηκαν, λόγω εγχώριων πρωταθλημάτων υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά τα τμήματα ακαδημιών. Η Euroleague με την κλειστή λίγκα, ουσιαστικά κατέστρεφε όλο το ευρωπαικό μπασκετ. Όταν ο Προμηθέας που κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, φοβάται να κάνει το επόμενο βήμα γιατί δεν μπορεί να ελπίζει σε μία κατάκτηση ή wildcard για την είσοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Δεν είμαστε Αμερική, η Αμερική έχει στήσει όλο το σύστημα της γύρω απο το NCAA, που δεν είναι εγχώρια πρωταθλήματα, είναι άλλο πράγμα.
Το μόνο πράγμα που ζηλεύω το ποδόσφαιρο είναι το πόσο ωραία στημένα είναι τα πρωταθλήματα της FIFA, βλ. Champions League, Europa League. Έτσι έπρεπε να είναι και στο μπασκετ, και είμαι κάθετος σε αυτό. Να δίνεις τη δυνατότητα σε ΟΛΕΣ τις ομάδες να ζητάνε το επόμενο βήμα. Να ξέρει ότι η ΑΕΚ ή ο Προμηθέας ότι μία κατάκτηση θα του δώσει την είσοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα, και ο Παναθηναικός και ο Ολυμπιακός να έχουν τον ανάλογο ανταγωνισμό.
Η έξοδος του Παναθηναικού προφανώς δεν θα φέρει τίποτα από όλα αυτά στο προσκήνιο, σαν οπαδός η πιθανή αποχώρηση με στεναχωρεί απο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά με ευχαριστεί σαν οπαδό της FIBA και των ενωμένων Εγχώριων-Ευρωπαικών πρωταθλημάτων.
Υ.Γ. Ίσως όλα αυτά τα λέω γιατί είμαι και λίγο ρομαντικός.
Εδώ δεν μιλάμε για ολική καταστροφή, αλλά από ότι φαίνεται για μία κόντρα μέχρι τέλους, με τον δγ να τραβάει τα λουριά μέχρι το τέρμα, και να φαίνεται πως η απόφαση αποχώρησης είναι ακόμα λίγο αμφιλεγόμενη. Δεν νομίζω να ήθελε να πουλήσει ένα brand και να προσπαθούσε να του ρίξει τόσο την αξία του.
Η αλήθεια είναι μέχρι πρότινος ήμουν απολύτως κάθετος με την έξοδο από EL, σαν Παναθηναικός. Σαν φίλαθλος του μπασκετ ομως, ήμουν ανέκαθεν κατά της Euroleague. Δεν είμαστε Αμερική, τα εγχώρια πρωταθλήματα ανέκαθεν αποτελούσαν κάτι σημαντικό. Λόγω ανταγωνισμού στα πρωταθλήματα έφτασαν όλοι εκεί που έφτασαν, λόγω εγχώριων πρωταθλημάτων εξελίχθηκαν τα ταλέντα που εξελίχθηκαν, λόγω εγχώριων πρωταθλημάτων υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά τα τμήματα ακαδημιών. Η Euroleague με την κλειστή λίγκα, ουσιαστικά κατέστρεφε όλο το ευρωπαικό μπασκετ. Όταν ο Προμηθέας που κάνει τεράστιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, φοβάται να κάνει το επόμενο βήμα γιατί δεν μπορεί να ελπίζει σε μία κατάκτηση ή wildcard για την είσοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Δεν είμαστε Αμερική, η Αμερική έχει στήσει όλο το σύστημα της γύρω απο το NCAA, που δεν είναι εγχώρια πρωταθλήματα, είναι άλλο πράγμα.
Το μόνο πράγμα που ζηλεύω το ποδόσφαιρο είναι το πόσο ωραία στημένα είναι τα πρωταθλήματα της FIFA, βλ. Champions League, Europa League. Έτσι έπρεπε να είναι και στο μπασκετ, και είμαι κάθετος σε αυτό. Να δίνεις τη δυνατότητα σε ΟΛΕΣ τις ομάδες να ζητάνε το επόμενο βήμα. Να ξέρει ότι η ΑΕΚ ή ο Προμηθέας ότι μία κατάκτηση θα του δώσει την είσοδο στο κορυφαίο πρωτάθλημα, και ο Παναθηναικός και ο Ολυμπιακός να έχουν τον ανάλογο ανταγωνισμό.
Η έξοδος του Παναθηναικού προφανώς δεν θα φέρει τίποτα από όλα αυτά στο προσκήνιο, σαν οπαδός η πιθανή αποχώρηση με στεναχωρεί απο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά με ευχαριστεί σαν οπαδό της FIBA και των ενωμένων Εγχώριων-Ευρωπαικών πρωταθλημάτων.
Υ.Γ. Ίσως όλα αυτά τα λέω γιατί είμαι και λίγο ρομαντικός.
- aiver

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν είχανε λίγο χιούμορ θα το στήναμε όλοι μαζί, να πάρουν και τα χαμένα απο τα τηλεοπτικά

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο