Α2 - Αγωνιστική περίοδος 2023-24

Συντονιστής: Captains

polykos

nba
Reactions: 716
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 27, 2023 2:56 pm

kojito έγραψε:
Παρ Οκτ 27, 2023 11:16 am

Δόξα Λευκάδας - Πανιώνιος 2 Αλεπού ο Καλαμπάκος, θα δυσκολέψει πολύ τον Πανιώνιο αν οι παίκτες του βάλουν τα σουτ. Παρ'ολα αυτά οι κυανέρυθροι έχουν ξεκάθαρη υπεροχή στο ζωγραφιστό οπότε αν την εκμεταλλευτούν και περάσουν την μπάλα μέσα, θα κερδίσουν.
Δεν ξέρω αν ο Πανιώνιος έχει υπεροχή στο ζωγραφιστό, σίγουρα όμως θα την έχει αν ο Σάχπα δεν παίξει, αφού φαίνεται να υπάρχει μια τέτοια "συμφωνία" στην φάση που έφυγε απο Νέα Σμύρνη.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
mandrakoukos

junior
Reactions: 60
Αγαπημένη ομάδα: Amuntas

Παρ Οκτ 27, 2023 2:57 pm

kojito έγραψε:
Παρ Οκτ 27, 2023 11:16 am
Μύκονος - Αμύντας 1 Εύκολο απόγευμα για την Μύκονο απέναντι στον Αμύντα που περιμένει την προσθήκη Πίτερσον (πιθανότατα), ώστε να βελτιωθεί εν'οψει της μάχης της παραμονής.
Αν ισχύουν οι πληροφορίες μου, όχι πολύ φρέσκιες βέβαια, το ποσό που ζήτησε ο Πήτερσον είναι πολύ παραπάνω απ' ό,τι μπορεί να δώσει ο Αμύντας.

Ανεξάρτητα απ' αυτό, εγώ βλέπω ηρωικό διπλό!

0
Γιαννης

a1greece
Reactions: 417

Παρ Οκτ 27, 2023 3:17 pm

ΗΡΩΙΚΗ ημέρα η αυριανή. 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Γιατί να μην έρθουν τα ηρωικά δίπλα ?
Και εγώ ηρωικό διπλό βλέπω για το ΨΥΧΙΚΟ στο Σαλούν.!!

0
mandrakoukos

junior

Παρ Οκτ 27, 2023 11:06 pm

Γιαννης έγραψε:
Παρ Οκτ 27, 2023 3:17 pm
ΗΡΩΙΚΗ ημέρα η αυριανή. 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Γιατί να μην έρθουν τα ηρωικά δίπλα ?
Και εγώ ηρωικό διπλό βλέπω για το ΨΥΧΙΚΟ στο Σαλούν.!!
Αυτό το θεωρώ βέβαιο.

0
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1496
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Σάβ Οκτ 28, 2023 12:37 pm

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ.....1
Αρχιζει να ρολαρει ο Ερμης με κομβικη την προσθηκη του Daniels που ειναι σοβαρος,ομαδικος και εδωσε οντοτητα στο 5.Ωρα να κανει σεφτε και στο Σχηματαρι.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ...2
Πιο κλειστο ροτεισον η Ερυθραια που της λειπει ο Μωραιτης αλλα το θετικο ειναι η προσαρμογη του Μπαζινα που εχει την ικανοτητα να δωσει σκορ σε iso καταστασεις.Δυνατη η Λαμια με λυσεις και ποιοτητα παντου.

ΜΕΓΑΡΙΔΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ....2
Μαλλον ωφεληθηκε η ΝΕΜ απο την αποχωρηση Τουτζιαρακη και παρουσιαζει πιο συμπαγη εικονα με τους εναπομειναντες να εχουν βρει ρολους.Ακομα μονο ψαχνουμε τον καλο Παπαρεγκα.Ο ΓΣΕ πιστευω θα εμφανιστει πιο φρεσκος και μετα την γκελα θα ρεφαρει.

ΠΑΠΑΓΟΥ-ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ.......1
Μπορει να κανω και λαθος,αλλα η ΑΕΨ μου δινει την εντυπωση κορεσμου και ελλειψης κινητρου.Και αναφερομαι στις παλιοσειρες,κατι που φρεναρει και την ενσωματωση των νεοαποκτηθεντων.Αντε να δουμε επιτελους και τον Burke.
Οι Στρατηγοι απο την αλλη,στο πρωτο παιχνιδι που εμφανιστηκε ο γνωστος Κοης,απεδρασαν σαν σιφουνες απο τον ΓΣΕ.Με τον ηγετη τους να αποδιδει στα στανταρ του,μπορουν να νικησουν οποιονδηποτε.

ΜΥΚΟΝΟΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ ....1
Χουχουμαρος νομιζω εχει καπαρωσει απο τωρα το season MVP !!

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ........2
Δεν το ηξερα αυτο για Σαχπατζιδη που μας ενημερωσε ο polykos.Οχι οτι θα αλλαζα πονταρισμα,αλλα θα ειχε ενδιαφερον να δουμε ποσο θα κοντραρει η Λευκαδα.Τουλαχιστον ελπιζω να εχει επιστρεψει το πουλεν μου ο Ευσταθιαδης για μην χτυπησει ξανα σχεδον 40λεπτο η παιχτουρα ο Djordjevic.Με την ελπιδα οτι θα ξεμπουκωσει και ο Σκουλιδας.....

ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ...2
Καλυτερη ομαδα ο Τρικουπης που αδικειται απο την διαφορα στον Μιλωνα και με Παναγιωτη Ερμειδη ισως να ειχαμε αλλο αποτελεσμα.Αν ειχε και εναν ακομα πλαγιο (ο Τσουργιαννης αδικειται με την χρησιμοποοιηση του στο 3) θα μιλαγαμε για βασικο διεκδικητη των πλειοφ.

ΜΙΛΩΝ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ......1
Ξεκαθαρο φαβορι ο Μιλων,ελπιζω ο Καραγιαννης να ξεκινησει βασικο τον Πετριδη !!

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Οκτ 28, 2023 5:15 pm

Ο Σαχπατζίδης παίζει πάντως, σκοραρε κιολας, η Δόξα δεν αστοχει με τίποτα στην πρώτη περίοδο.

0
yiatsou

senior
Reactions: 25
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης,Boban,Turner

Σάβ Οκτ 28, 2023 7:14 pm

Και συνέχισε να σκοράρει τρίτη και τέταρτη περίοδο....

1
1 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 716

Σάβ Οκτ 28, 2023 8:06 pm

Ο Βεργίνης έλειπε με κάποιο ιατρικό θέμα.
Ο Σαχπα έπαιξε, ο καυγας στο τέλος μάλλον αυτό το θέμα είχε σαν αντικείμενο.
Το δίδυμο των ψηλών της Δόξας στην αξιολόγηση πήρε 22+17, ενώ του Πανιωνιου 8+7.
Αυτό και μόνο για μένα λέει πολλά.
Οντας Πανιώνιος, περιμένω αλλαγές στο αγωνιστικό αλλά και στο διοικητικό κομμάτι.

2
2 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
yiatsou

senior
Reactions: 25
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης,Boban,Turner

Κυρ Οκτ 29, 2023 10:29 am

Καλημέρα, συμφωνώ απόλυτα με τον polykos και επιπρόσθετα αναφέρω κατά την προσωπική μου άποψη παίζαμε άναρχο μπάσκετ και καθόλου άμυνα!

0
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1496
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Κυρ Οκτ 29, 2023 5:50 pm

Έχω έρθει να παρακολουθήσω ματσάκι της national league 2 και μόλις έσκασε μύτη κοουτς Κουρής παρεούλα με.......Πίτερσον🤫🤔

1
1 Εικόνα
Γιαννης

a1greece
Reactions: 417

Κυρ Οκτ 29, 2023 7:18 pm

ΟΛΟΙ για τον mandrakoukos δουλεύουν!!!

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
abovetherim

senior
Reactions: 220

Δευ Οκτ 30, 2023 12:18 am

abovetherim έγραψε:
Παρ Οκτ 27, 2023 11:01 am
ΕΡΜΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1 Πήρε και ψηλό ο Ερμής, έρχεται και από μεγάλη νίκη
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ-ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 1 Αμφίρροπο νομίζω, κλείνω προς το άσσο
ΜΕΓΑΡΙΔA-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 2 Μετά τη γκέλα εντός με Παπάγου, αν είναι πλήρεις δύσκολα θα χάσουν
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟ 2 Κάπου θα το σπάσει το ρόδι ο Ρεμεντέλας
ΜΥΚΟΝOΣ-ΑΜΥΝΤΑΣ 1 Ακλόνητο
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 Ακλόνητο
ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚ 2 Δεν με πείθει ο Κόροιβος
ΜΙΛΩΝ-ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ 1 Ακλόνητο
4-4 και το ένα από τα τρία ακλόνητα πήγαν περίπατο...
Καλή η διαίσθηση για Ερμή που όντως είναι σε καλό φεγγάρι και για τη δύσκολη νίκη της Ερυθραίας. Από κει και πέρα, Μεγαρίδα , Παπάγου, Κόροιβος και κυρίως ο Καλαμπάκος, μας έριξαν σε κουβά χωρίς πάτο...

0
Άβαταρ μέλους
megapoxy

a1greece
Reactions: 667
Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings

Δευ Οκτ 30, 2023 4:24 pm

Δημοσιεύτηκε στο site της Elite League μία "έρευνα" με τα ποσοστά των ομάδων στα τρίποντα, ποια είνα καλύτερη και τι αποκλίσεις έχει ως τώρα στα καλύτερα/χειρότερά της παιχνίδια.

Έχοντας χαζέψει κάποια ματς της Α2 και κάποια της Α1 (έτσι τα έχω μάθει τώρα τι να κάνουμε;) μιας και είναι προσβάσιμα όλα πλέον μέσω ertflix/youtube μου έκανε εντύπωση πως στη χαμηλότερη κατηγορία οι Έλληνες παίκτες είναι αρκετά πιο εύστοχοι στο τρίποντο από τους αντίστοιχους Έλληνες στην παραπάνω κατηγορία. Έριξα μια ματιά στις ομαδικές στατιστικές κατηγορίες (από το site του ΕΣΑΚΕ) και οι μισές ομάδες της Elite League σουτάρουν με καλύτερο ποσοστό από τις μισές ομάδες της Basket League από το τρίποντο. Δεν έχω το χρόνο για να τσεκάρω έναν έναν τους Έλληνες σε κάθε ομάδα αλλά σίγουρα θα υπερέχουν αρκετά παραπάνω οι της Α2 αν τους δούμε συγκεντρωτικά.

Μόνο οι Φλιώνης, Μαντζούκας, Μωραϊτης, Παπανικολάου, Τολιόπουλος, Χρυσικόπουλος και Ζάρας σουτάρουν πάνω από 40% και οι περισσότεροι από αυτούς με λίγες προσπάθειες (λιγότερες από 2 ανά παιχνίδι).

Στην Elite League που είναι πιο εύκολη η αναζήτηση υπάρχουν 33 παίκτες με πάνω από 40% ευστοχία για παράδειγμα, κάποιοι από αυτούς με λίγες προσπάθειες βέβαια, αλλά πάνω από 20 σουτάρουν 2+ ανά παιχνίδι.

Τα γράφω αυτά μιας και όπως γράφετε πολλοί έχουμε γίνει πολύ "άσουτοι" ως Εθνική ομάδα πρόσφατα και λείπουν εντελώς οι κλασικοί Έλληνες σουτέρ που είχαμε στο παρελθόν.

0
abovetherim

senior
Reactions: 220

Δευ Οκτ 30, 2023 6:23 pm

megapoxy έγραψε:
Δευ Οκτ 30, 2023 4:24 pm
Δημοσιεύτηκε στο site της Elite League μία "έρευνα" με τα ποσοστά των ομάδων στα τρίποντα, ποια είνα καλύτερη και τι αποκλίσεις έχει ως τώρα στα καλύτερα/χειρότερά της παιχνίδια.

Έχοντας χαζέψει κάποια ματς της Α2 και κάποια της Α1 (έτσι τα έχω μάθει τώρα τι να κάνουμε;) μιας και είναι προσβάσιμα όλα πλέον μέσω ertflix/youtube μου έκανε εντύπωση πως στη χαμηλότερη κατηγορία οι Έλληνες παίκτες είναι αρκετά πιο εύστοχοι στο τρίποντο από τους αντίστοιχους Έλληνες στην παραπάνω κατηγορία. Έριξα μια ματιά στις ομαδικές στατιστικές κατηγορίες (από το site του ΕΣΑΚΕ) και οι μισές ομάδες της Elite League σουτάρουν με καλύτερο ποσοστό από τις μισές ομάδες της Basket League από το τρίποντο. Δεν έχω το χρόνο για να τσεκάρω έναν έναν τους Έλληνες σε κάθε ομάδα αλλά σίγουρα θα υπερέχουν αρκετά παραπάνω οι της Α2 αν τους δούμε συγκεντρωτικά.

Μόνο οι Φλιώνης, Μαντζούκας, Μωραϊτης, Παπανικολάου, Τολιόπουλος, Χρυσικόπουλος και Ζάρας σουτάρουν πάνω από 40% και οι περισσότεροι από αυτούς με λίγες προσπάθειες (λιγότερες από 2 ανά παιχνίδι).

Στην Elite League που είναι πιο εύκολη η αναζήτηση υπάρχουν 33 παίκτες με πάνω από 40% ευστοχία για παράδειγμα, κάποιοι από αυτούς με λίγες προσπάθειες βέβαια, αλλά πάνω από 20 σουτάρουν 2+ ανά παιχνίδι.

Τα γράφω αυτά μιας και όπως γράφετε πολλοί έχουμε γίνει πολύ "άσουτοι" ως Εθνική ομάδα πρόσφατα και λείπουν εντελώς οι κλασικοί Έλληνες σουτέρ που είχαμε στο παρελθόν.
Οι αριθμοί λένε τη μια όψη του νομίσματος. Εγώ σου λέω ότι μπορείς να πας και στη γ' εθνική και στο α' τοπικό, είτε εσκα είτε εσκανα και να βρεις παίκτες που βάζουν και 4 και 5 και 6 τρίποντα στο ματς και το έχουν κάνει και 8 και 10 φορές μέσα σε μια σεζόν. Η ερώτηση είναι απλή: αν τον ίδιο παίκτη τον τοποθετήσεις σε ένα ρόστερ Α1 με αυτό το ρόλο, μόνο να σουτάρει, και του δώσεις 6 τρίποντα, θα βάλει τα 3?
Εγώ λέω ότι αυτός ο παίκτης που έχει συνηθίσει να παίζει με τη μπάλα, να έχει την επαφή με τη μπάλα για να μπορεί αν είναι κι εύστοχος, αν πάρει 10 πάσες ζήτημα να βάλει 1. Επίσης ακόμα κι αν τα βάλει, είναι εξίσου δύσκολο να είναι άρτιος και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού που απαιτεί το υψηλό επίπεδο: πάσα, διάβασμα των μις-ματς, άμυνα, περιστροφές, πιθανότατα δηλαδή έχει ελλείψεις που δεν του επιτρέπουν να παίξει παραπάνω ή ακόμα μπορεί να είναι νεαρός, άπειρος και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο παραπάνω επίπεδο. Όχι ότι η Α1 είναι κανένα ΝΒΑ, αλλά αν βάλεις έναν 25χρονο Αμερικανό γκαρντ απέναντι σε έναν 20-21 ετών Έλληνα, είναι η μέρα με τη νύχτα.

2
2 Εικόνα
mandrakoukos

junior

Τρί Οκτ 31, 2023 10:46 am

gspara έγραψε:
Κυρ Οκτ 29, 2023 5:50 pm
Έχω έρθει να παρακολουθήσω ματσάκι της national league 2 και μόλις έσκασε μύτη κοουτς Κουρής παρεούλα με.......Πίτερσον🤫🤔
Ο Κουρής τον θέλει τρελά. Το ζήτημα είναι ποιος καλύπτει το κόστος του!

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “A2 Εθνική-Elite League”