Είναι τόσο φοβερή αυτή η γενοκτονία, που έχουν αναγκαστεί σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του λεγόμενου "δυτικού κόσμου", μαζί και οι ΗΠΑ και ο τα-ζώα-μου-αργά ΟΗΕ, να την πέσουν στο Ισραήλ (έστω και σε καθαρά φραστικό επίπεδο), για να μην αντιδρούν πολύ έντονα οι πολίτες της Δύσης. Του Ισραήλ του την πέφτει ακόμα και το πανίσχυρο αμερικανοισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ. Μάλιστα, είχα διαβάσει μια διάλεξη ενός Εβραίου της διασποράς, που έκανε στις ΗΠΑ, όπου ο τύπος (Εβραίος) είπε πως "αν ήμουν Παλαιστίνιος, σίγουρα θα ήμουν οργανωμένος στη Χαμάς, με τόσα που τους έχει κάνει το Ισραήλ διαχρονικά".assistant77 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 10:29 amεντελως αστοχη η συγκριση.....το Ισραηλ πραγματοποιει τη μεγαλυτερη γενοκτονια των τελευταιων 50 χρονων,ασχετα αν δε μαθαινουμε τιποτα γιατι ειναι κεντρικο κομματι του δυτικου παγκοσμιου οικονομικου γιγνεσθαι.......απ την αλλη η Χαμας ειναι ειναι μια μικρομεσαια τρομοκρατικη οργανωση πόυ παλευει με σφεντονες και νεροπιστολα......
ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συντονιστής: Captains
- lefpan
- Reactions: 1919
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Till I was told to stand in one
-
- Reactions: 1754
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
φιλε μου τυχαινει ο κολλητος μου να ειναι στρατιωτικος ακολουθος στην πρεσβεια μας εκει.....απ αυτα που μου μεταφερει καταλαβαινω οτι ο μεσος Ισραηλινος(οχι οι φανατισμενοι ακροδεξιοι που κυβερνουν) δεν ειναι ευχαριστημενος απ αυτο που συντελειται στην Παλεστινη.lefpan έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 7:32 pmΕίναι τόσο φοβερή αυτή η γενοκτονία, που έχουν αναγκαστεί σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του λεγόμενου "δυτικού κόσμου", μαζί και οι ΗΠΑ και ο τα-ζώα-μου-αργά ΟΗΕ, να την πέσουν στο Ισραήλ (έστω και σε καθαρά φραστικό επίπεδο), για να μην αντιδρούν πολύ έντονα οι πολίτες της Δύσης. Του Ισραήλ του την πέφτει ακόμα και το πανίσχυρο αμερικανοισραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ. Μάλιστα, είχα διαβάσει μια διάλεξη ενός Εβραίου της διασποράς, που έκανε στις ΗΠΑ, όπου ο τύπος (Εβραίος) είπε πως "αν ήμουν Παλαιστίνιος, σίγουρα θα ήμουν οργανωμένος στη Χαμάς, με τόσα που τους έχει κάνει το Ισραήλ διαχρονικά".assistant77 έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 10:29 am
εντελως αστοχη η συγκριση.....το Ισραηλ πραγματοποιει τη μεγαλυτερη γενοκτονια των τελευταιων 50 χρονων,ασχετα αν δε μαθαινουμε τιποτα γιατι ειναι κεντρικο κομματι του δυτικου παγκοσμιου οικονομικου γιγνεσθαι.......απ την αλλη η Χαμας ειναι ειναι μια μικρομεσαια τρομοκρατικη οργανωση πόυ παλευει με σφεντονες και νεροπιστολα......
0
- Conan1982
- Reactions: 3703
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Διαβάζω τα επιχειρήματα σου και οκ, αλλά λείπουν στοιχεια. Γιατί οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα δεν φεύγουν να πάνε στην Δυτική Όχθη, ή ακόμα καλύτερα γιατί να φύγουν και να εγκαταλείψουν την Γάζα. Το παρουσιάζεις λίγο σαν αυτονόητο. Δέχομαι ότι ειδοποιούν πριν βομβαρδίσουν χτυπήσουν εγκαταστάσεις; Άρα όντως φεύγουν από τα κτίρια για να μην πεθάνουν, σωστά; Άρα δεν υπάρχουν νεκροί άμαχοι σε μεγάλους αριθμούς; Και το τρίτο στοιχείο με την έλλειψη φαγητού, νερού, φαρμάκων, ρεύματος; Είναι ή όχι πραγματικότητα;Christofis έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 3:34 pm
Καμια γενοκτονια δεν γινεται. Μα καμια ομως γενοκτονια θα ηταν να πανε στην δυτικη οχθη και να σκοτωουν αμαχο πλυθησμο. Τωρα κανουν επιδρομες στην γαζα οπου ειναι υπο την εποπτεια τρομοκρατικση οργανωσης, εχουν σκαψει ολη τη γαζα σε 3-4 επιπεδα και εχουν κανει τεραστιες βασεις απο κατω και προσπαθουν να τους καταστρεψουν τις βασεις και να τελειωσουν πια με αυτο τον καρκινο που λεγεται χαμας. Οταν δινεται ανθρωπιστικη βοηθεια και τα λεφτα πανε σε πυραυλους τοτε να το πανε μεχρι τελους. Ο αμαχος ο πλυθησμος εχει αγνοησει πολλακις την ευκαιρια να παει στην δυτικη οχθη αλλα δεν παει. Μενει υπο την εποπτεια της Χαμας. Ημουν εφημερια οταν προν 2 χρονια ριξανε ρουκετα πανω απο το νοσοκομειο μου οχι στη μπερ σεβα που ειναι διπλα αλλα στο κεντρο του τελ αβιβ. Επειδη η εβραιοι εχουν το οπλικο συστημα να της απωθησουν και δεν πεθανανε χιλιαδες αμαχοι δεν ειναι γενοκτονια αλλα οταν ριχνουνε στοχευμενα σε κτιρια, προειδοποιουνε βγειτε εξω και φυγετε γιατι θα το ριξουνε τοτε ειναι γενοκτονια και σκοτωνουνε αμαχους. Με συγχωρεις αλλα γνωμη μου να την ισοπεδωσουν την γαζα. Μονο τοτε οι παλαιστινιοι στην δυτικη οχθη θα μπορεσουν να διεκδικησουν κατι καλυτερο.
Αλλο παλαιστινιακος λαος και παλαιστινιακο κρατος και αλλο Χαμας. Στην Γαζα τον ελεγχο τον εχει η Χαμας και ναι τους τρομοκρατες πρεπει να τους ισοπεδωσουν γιατι εχει 15 χρονια που η κατασταση γινεταινολομπαι χειροτερη. Δηλαδη τωρα στην Ελλαδα υπηρχε μια περιοχη σε μεγεθος της Ανδρου υπηρχε μια τρομοκρατικη οργανωση που εχει σκαψει προς ολη την Ελλαδα τουνελ και βγαινανε τρομοκρατες και σκοτωνανε τα αδερφια μας τις μανες μας τα παιδια μας και ριχνανε ρουκετες παντου χωρις να σκεφτονται απο αμαχους και εσυ ηξερες οτι ειναι εκει δεν θα πηγαινες να τους διαλυσεις σαν κρατος.
Τωρα αν ειναι να μιλησουμε για πολιτικη εννοειται φιλε οι Παλαιστινιοι ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας και αυτο πρεπει να αλλαξει. Κραξε τους Εβραιους για αλλα θεματα σε σχεση με τους Παλαιστινιους αλλα καμια γενοκτονια δεν κανουν.
0
- nikolas_asteri
- Reactions: 3403
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Το ότι κάποιοι πιστεύουν ότι κυριαρχεί ο ανθελληνισμός σε μία χώρα που πιστεύει δυσανάλογα ότι η κουλτούρα της είναι ανώτερη των άλλων, ότι η θρησκεία είναι μέρος της εθνικής ταυτότητας, που δεν γουστάρει γάμους ομοφυλοφίλων, είναι στο 40-45% να δεχθεί μουσουλμάνο ή εβραίο στην οικογένεια και διάφορα άλλα [1] είναι νομίζω ένα κλασικό παράδειγμα του πως κάποιοι ερμηνεύουν τάσεις μέσα από δύο-τρία παραδείγματα που συνάντησαν και βολεύουν στο παραμύθι που έχει συνοψίζεται στο "Ξύπνα έλληνα ο γιόκας σου τον βροντάει με κινέζικα μικιμάου".
[1] https://www.pewresearch.org/religion/20 ... al-issues/
[1] https://www.pewresearch.org/religion/20 ... al-issues/
2
2

- eddiedimitris
- Reactions: 685
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Galis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
1)Ετσι ενημερωτικά πριν οι Ισραηλινοί κανουν τις σημερινές θηριωδίες οι Παλαιστίνιοι καθάρισαν ενα σωρο νεους άοπλους που εκαναν συναυλία ειρήνης και στη συνεχεια καθάρισαν καθημερινούς πολιτες σε κιμπουτς.Γενικοτερα ας μη τα μπλέκουμε με τα αθλητικά αυτα τα θεματα ειναι πολυ λεπτα και ποτε κανεις δεν εχει το απολυτο δικιο η αδικο....
2)Οσον αφορα τον προεδρο του Παναθηναικου,εχουν περασει και αλλοι προεδροι που εχουν προκαλέσει..,Και ο Κοκκαλης και κ Μαρινακης και ο Βαρδινογιαννης με απειλες σε αστυνομικους στο γηπεδο,και ο Μελισσανίδης κλπ κλπ
Τετοια ομως περιπτωση με τοσο ακραίες συμπεριφορες οπως να τη στήνει εξω απ το Σεφ να ζηταει στους Αγγελοπουλους να βγουν να παιξουν ξυλο,να τα βαζει με τα μωρα παιδια του Σπανούλη,να σπαει σουβλατζίδικα ,να χτυπαει οργανωμένα τον αντιπαλο προπονητη δε τα εχουμε ξανα δει ...
Εχοντας διαρκείας στο ποδοσφαιρο ακομα και η εικονα Μαρινακη-Καραπαπα,Κουντούρη με χαλαει απιστευτα ποσο μαλλον το απο πανω
2)Οσον αφορα τον προεδρο του Παναθηναικου,εχουν περασει και αλλοι προεδροι που εχουν προκαλέσει..,Και ο Κοκκαλης και κ Μαρινακης και ο Βαρδινογιαννης με απειλες σε αστυνομικους στο γηπεδο,και ο Μελισσανίδης κλπ κλπ
Τετοια ομως περιπτωση με τοσο ακραίες συμπεριφορες οπως να τη στήνει εξω απ το Σεφ να ζηταει στους Αγγελοπουλους να βγουν να παιξουν ξυλο,να τα βαζει με τα μωρα παιδια του Σπανούλη,να σπαει σουβλατζίδικα ,να χτυπαει οργανωμένα τον αντιπαλο προπονητη δε τα εχουμε ξανα δει ...
Εχοντας διαρκείας στο ποδοσφαιρο ακομα και η εικονα Μαρινακη-Καραπαπα,Κουντούρη με χαλαει απιστευτα ποσο μαλλον το απο πανω
0
-
- Reactions: 1468
- Προειδοποιήσεις:
0
Κοιταξε ειναι πιο περιπλοκο το θεμα απο οσο νομιζεις. Το γραφω κιολας οτι οι παλαιστινιοι ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας και εκει συμφωνω οτι κατι πρεπει να αλλαξει. Ξερεις ποσα λεφτα πανε στην γαζα πολλα εκατομυρια απλα επειδη ειναι απο τον ελεγχο της Χαμας πανε ολα σε ρουκετες και σκαψιμο.Το θεμα ειναι οτι η γαζα δεν ειναι πλεον κατοικισιμη περιοχη αλλα μοα τεραστια στρατιωτικη βαση τρομοκρατων. Προφανως και το να βομβαρδιζετε ενα σπιτι που μενει καποιος ειναι τραγικο ακομη και μετα απο προειδοποιηση αλλα οτι αυτοι επιτρεπουν να χτιζετε βαση τρομοκρατων κατω απο το σπιτι δεν ειναι τους κανει εν μερει συνενοχους. Για αυτο λεω οτι πρεπει να τελειωσει αυτος ο καρκινος που λεγεται Χαμας ωστε οι Παλαιστινιοι να αποκτησουν αυτο που τους αξιζει δηλαδη καλυτερα συνθηκες ζωης. Στην δυτικη οχθη υπαρχει ανθιση χτιζουν οι γυναικες κανουν αισθητικες επεμβασεις ( το ξερω σαν πλαστικος απο συναδελφους που καναμε μαζι εκπαιδευση με χορηγια στο Ισραηλ) χτιζονται πολυτελη σπιτια. Δεν ειναι τοσο τραγικα οσο νομιζουμε. Η γαζα ειναι αλλο πραγμα γιατι ειναι στρατιωτικη βασηConan1982 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 27, 2024 12:47 pmΔιαβάζω τα επιχειρήματα σου και οκ, αλλά λείπουν στοιχεια. Γιατί οι Παλαιστίνιοι στην Γάζα δεν φεύγουν να πάνε στην Δυτική Όχθη, ή ακόμα καλύτερα γιατί να φύγουν και να εγκαταλείψουν την Γάζα. Το παρουσιάζεις λίγο σαν αυτονόητο. Δέχομαι ότι ειδοποιούν πριν βομβαρδίσουν χτυπήσουν εγκαταστάσεις; Άρα όντως φεύγουν από τα κτίρια για να μην πεθάνουν, σωστά; Άρα δεν υπάρχουν νεκροί άμαχοι σε μεγάλους αριθμούς; Και το τρίτο στοιχείο με την έλλειψη φαγητού, νερού, φαρμάκων, ρεύματος; Είναι ή όχι πραγματικότητα;Christofis έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 3:34 pm
Καμια γενοκτονια δεν γινεται. Μα καμια ομως γενοκτονια θα ηταν να πανε στην δυτικη οχθη και να σκοτωουν αμαχο πλυθησμο. Τωρα κανουν επιδρομες στην γαζα οπου ειναι υπο την εποπτεια τρομοκρατικση οργανωσης, εχουν σκαψει ολη τη γαζα σε 3-4 επιπεδα και εχουν κανει τεραστιες βασεις απο κατω και προσπαθουν να τους καταστρεψουν τις βασεις και να τελειωσουν πια με αυτο τον καρκινο που λεγεται χαμας. Οταν δινεται ανθρωπιστικη βοηθεια και τα λεφτα πανε σε πυραυλους τοτε να το πανε μεχρι τελους. Ο αμαχος ο πλυθησμος εχει αγνοησει πολλακις την ευκαιρια να παει στην δυτικη οχθη αλλα δεν παει. Μενει υπο την εποπτεια της Χαμας. Ημουν εφημερια οταν προν 2 χρονια ριξανε ρουκετα πανω απο το νοσοκομειο μου οχι στη μπερ σεβα που ειναι διπλα αλλα στο κεντρο του τελ αβιβ. Επειδη η εβραιοι εχουν το οπλικο συστημα να της απωθησουν και δεν πεθανανε χιλιαδες αμαχοι δεν ειναι γενοκτονια αλλα οταν ριχνουνε στοχευμενα σε κτιρια, προειδοποιουνε βγειτε εξω και φυγετε γιατι θα το ριξουνε τοτε ειναι γενοκτονια και σκοτωνουνε αμαχους. Με συγχωρεις αλλα γνωμη μου να την ισοπεδωσουν την γαζα. Μονο τοτε οι παλαιστινιοι στην δυτικη οχθη θα μπορεσουν να διεκδικησουν κατι καλυτερο.
Αλλο παλαιστινιακος λαος και παλαιστινιακο κρατος και αλλο Χαμας. Στην Γαζα τον ελεγχο τον εχει η Χαμας και ναι τους τρομοκρατες πρεπει να τους ισοπεδωσουν γιατι εχει 15 χρονια που η κατασταση γινεταινολομπαι χειροτερη. Δηλαδη τωρα στην Ελλαδα υπηρχε μια περιοχη σε μεγεθος της Ανδρου υπηρχε μια τρομοκρατικη οργανωση που εχει σκαψει προς ολη την Ελλαδα τουνελ και βγαινανε τρομοκρατες και σκοτωνανε τα αδερφια μας τις μανες μας τα παιδια μας και ριχνανε ρουκετες παντου χωρις να σκεφτονται απο αμαχους και εσυ ηξερες οτι ειναι εκει δεν θα πηγαινες να τους διαλυσεις σαν κρατος.
Τωρα αν ειναι να μιλησουμε για πολιτικη εννοειται φιλε οι Παλαιστινιοι ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας και αυτο πρεπει να αλλαξει. Κραξε τους Εβραιους για αλλα θεματα σε σχεση με τους Παλαιστινιους αλλα καμια γενοκτονια δεν κανουν.
0
-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Προσωπικά δεν θα το πάρω σίγουρα, αλλά δεν θα σου πω ψέμματα... στεναχωριέμαι με αυτά που γράφεις και επειδή έτυχε να τα γράφω αλλού θα στα πω και εσένα.Christofis έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 12:33 amΦιλε χωρις να θελω να παρεξηγηθω και χωρις να θελω να το παρεις προαωπικα. Εχω δουλεψει στο Ισραηλ 4 χρονια, εχω δουλεψει ως γιατρος με αραβες, παλαιστινιους και εβραιους προφανως. Οταν πηγα στο Ισραηλ ημουν πολυ υποψιασμενος κατα των εβραιων. Αλλα οι παλαιστινιοι ειναινη χειροτερη φαρα. Ολα αυτα με τα παιδια που σκοτωνονται τα αμαχα και ειναι τα ιδια παιδια σε καθε επιθεση εχει κουρασει. Τους δοθηκε η ευκαιρια απειρες φορες να πανε στην δυτικη οχθη( δηλαδη παλαιστινη με επιδοματα και παραμενουν σε μια περιοχη μικροτερη της Ανδρου 2-3 εκατομμυρια και να ειναι κατω απο τον ελεγχο τρομοκρατικός οτγανωσης ενω υπαρχει εκλεγεγμενη παλαιστινιακη αρχη. Χιλιες φορες την Μακαμπι παρα οποιαδηποτε αλλη.AlexD έγραψε: ↑Σάβ Φεβ 24, 2024 10:44 amΚαλημέρα στην παρέα.
Εγώ από την μεριά μου δεν μπορώ να αποφύγω να το πω, έχω ξενερώσει απίστευτα με την ΚΑΕ.
Θέλεις να κάνεις γιορτή για να τιμήσεις τον Θρύλο Γιώργαρο Πριντεζη και καλείς την Μακάμπι; Μα, αυτήν την εποχή καλείς την Μακαμπι για γιορτή;
Η Μακάμπι γιορτάζει στα σοσιαλ την σφαγή αμάχων στην Παλαιστίνη με φωτογραφίες στρατιωτών πάνω από συντρίμμια γεμάτα πτώματα παιδιών να κρατάνε κασκόλ της ομάδας χαρούμενοι και από όλες τις ομάδες έπρεπε να καλέσουμε αυτούς; Αυτοί είναι οι φίλοι μας αυτήν την εποχή;
Τι να πω, κρίμα και ντροπή.![]()
Οσο για το Ισραηλ μπηκανε οι αλλοι και σφαξανε αμαχους μεσα στα σπιτια τους, βιασανε γυναικοπαιδα, βαλαν σε κλουβια μωρα και περιμενανε οτι δεν θα εχουν αντιποινα δηλαδη;
Ξερεις οτι για 15 λεπτα πριν καθε επιθεση οι εβραιοι τους ειδοποιουν να εγκαταλειψουν το εκαστοτε κτιριο επαναλαμβανομενα.
Ούτε οι Ισραηλινοί, ούτε οι Παλαιστίνιοι (ή οποιοσδήποτε λαός) είναι "κακή φάρα"...
δεν είναι αυτή η βάση της συζήτησης...
Δεν θα μπω στην διαδικασία να αντικρούσω ιστορικά τον ισχυρισμό ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να φύγουν από τον τόπο τους αλλά επιμένουν να κάτσουν...δεν έχει και σημασία σε αυτή τη φάση. Φανατικοί υπάρχουν και από τις δύο μεριές και μάλιστα η ιστορία έχει δείξει ότι σε κρίσιμες φάσεις βοηθήθηκαν μεταξύ τους οι ακραίοι του Ισραήλ με την Χαμας. Ο Μπίμπι δεν θα ήταν αυτός που είναι σήμερα χωρίς την Χαμας, για αυτό την προτιμούσε από την Φατάχ. Τέλος πάντων.
Σε κάθε περίπτωση, είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν θεωρούμε ολόκληρο τον λαό που ζει στην περιοχή "τρομοκράτες" οπότε όποιος δεν πέρασε στην δυτική όχθη (στην οποία επίσης έχουν γίνει επιθέσεις, 400 νεκροί περίπου) πεθαίνει ως μαχητής πολέμου και όχι ως άμαχος.
Θα σταθώ λοιπόν στο σήμερα και θα σου πω ότι έχοντας παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις μου κάνουν εντύπωση αυτά που γράφεις. Από που ενημερώνεσαι;!
Ειλικρινά, αν μπορείς να αντικρούσεις αυτά που γράφω με πηγές θα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος.
Εσύ μου λες ότι 15' από κάθε επίθεση το Ισραήλ ειδοποιεί για να εκκενώσουν οι άμαχοι. Το έχω δει και εγώ αυτό, sms, τηλέφωνα και με qr code λέει στο κινητό θα ξέρουν που επίκειται θάνατος και αν βρίσκονται στην περιοχή μπορούν να πάνε σε άλλη, που δεν είναι να βομβαρδιστει. Εντυπωσιακή παρουσίαση η αλήθεια είναι, war 3.0 πράμα.
Μάλιστα.
Εγώ πάλι θα πω ότι με βάση τα στοιχεία που μπορούν να υπάρχουν σε μια τέτοια κατάσταση, περίπου κάθε 15' σκοτώνεται ένα παιδί, δηλαδή κάθε φορά που πέφτεις για ύπνο για ένα 8ωρο, μέχρι να ξυπνήσεις έχουν σκοτωθεί 32 παιδιά... και θα θέσω τρία απλά και βασικά ερωτήματα:
1) Αφού δεν έχουν ίντερνετ, σήμα τηλεφώνων ΚΑΙ ρεύμα στο μεγαλύτερο μέρος τους, πως βάζουν qr code ή λαμβάνουν ειδοποίηση με sms; Την πρώτη μέρα των βομβαρδισμών, έγινε ξεκάθαρο ότι μέσα στους πρώτους στόχους ήταν κτήρια υποδομών τηλεπικοινωνιών και μέσα σε λίγες μέρες δεν είχε μείνει σχεδόν καθόλου δίκτυο.
2) Αφού κάποιες (αρκετές) από τις βόμβες που ρίχνουν δύναται να κάνουν ζημιά σε ακτίνα που ισοδυναμεί με 58(!) στάδια ποδοσφαίρου, πόση ώρα έχει ένας άνθρωπος ανά μέτρο για να προλάβει να φύγει, ακόμα και αν έλαβε την ειδοποίηση και εφόσον ήδη σε λιγότερο από δύο μήνες έχουν ρίξει πάνω από 30.000 βόμβες, ΠΟΥ θα πάνε; Υπάρχει μέρος να πάνε; Μαρτυρίες από απεσταλμένους του ΟΗΕ πάντως μας λένε ότι κάποιες ώρες μοιάζει σαν να μην υπάρχει ασφαλές σημείο οπουδήποτε, οι βόμβες πέφτουν βροχή σε ολόκληρη την περιοχή. Λογικό, αφού υπολογίζεται (τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες) ότι έπεφταν περίπου 1000 βόμβες την ημέρα συνολικά.
3) Αφού ο λόγος που υποτίθεται ότι σκοτώνουν αμάχους είναι γιατί έχουν τοποθεσίες στελεχών της Χαμας και βομβαρδίζουν, τους ειδοποιούν πρώτα να φύγουν μαζί με τους αμάχους; Δηλαδή βομβάρδισαν νοσοκομεία λέγοντας ότι εκεί κρύβεται η Χαμας, αλλά στείλανε και μήνυμα πρώτα; Και οι βαριά άρρωστοι πως θα φύγουν από το νοσοκομείο και που θα πάνε εφόσον ήταν εκεί για κάποιο λόγο;
Σε μια συνεχιζόμενη κατάσταση κατοχής ενός πληθυσμού, το να παίρνεις ένα αιματηρό και απαίσιο γεγονός ως βάση συζήτησης είναι κλασσική προπαγάνδα.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την διαμάχη έχουν πεθάνει συντριπτικά παραπάνω Παλαιστίνιοι πριν την 7η Οκτωβρίου. Εκείνη την μέρα η επίθεση ήταν όντως φρικτή και πέθαναν περίπου 1200 Ισραηλινοί, τουλάχιστον οι μισοί ήταν άμαχοι.
Δεν έχει σημασία να μπούμε στο ποιος έχει ποιο δίκιο από τους δύο ιστορικά ως προς τα εδάφη.
Ας δούμε τα δεδομένα μετά την 7η Οκτωβρίου:
-Περίπου το 85% του πληθυσμού προσπάθησε ή κατάφερε να φύγει την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν βομβαρδισμοί. Από τους υπόλοιπους ή όσους δεν τα κατάφεραν, χιλιάδες κοιμούνται στον δρόμο χωρίς το οτιδήποτε.
-Έχουν πεθάνει περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι και αγνοούνται τουλάχιστον 10.000 ακόμα. Έχει μετρηθεί ότι πεθαίνουν περίπου 250 άνθρωποι την ημέρα, την ώρα που το προηγούμενο "ρεκόρ" ήταν 96,5 στην κόλαση της Συρίας. Υπολογίζεται ότι περίπου τα 2/3 των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά. Νιώθεις;
- Το 90% του πληθυσμού μπορεί να μην φάει κάτι μέσα σε μια μέρα όλη αυτήν την περίοδο. Καθαρό νερό υπάρχει με το σταγονόμετρο και οι αρρώστιες που προκύπτουν, συνδυαστικά με την έλλειψη φαρμάκων που υπάρχει έχουν αρχίσει να σκοτώνουν και αυτές αρκετό κόσμο. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας περισσότεροι από 700.000 υποφέρουν από μολυσματικές ασθένειες.
- 13 από τα 36 Νοσοκομεία δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς και χρησιμοποιούνται χωρίς βέβαια να έχουν επί της ουσίας υποδομές, συνολικά το 50%-60% όλων των κτιρίων στην περιοχή έχει καταστραφεί σχεδόν ή ολοκληρωτικά.
- Υπολογίζεται ότι σε λιγότερο από έναν μήνα το Ισραήλ έριξε 25000 τόνους εκρηκτικών, για να καταλάβουμε λίγο τα νούμερα... 15000 τόνοι εκρηκτικών ήταν οι βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασακι. Σήμερα υπολογίζεται πως το νούμερο έχει ξεπεράσει τις 65000. Σε ένα νησάκι μικρότερο της Ανδρου όπως λες...
-Από τις ανακοινώσεις του Ισραήλ, προκύπτει ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει ΕΝΑΝ (1) υψηλόβαθμο της Χαμας. Με ντρόουν... στον Λίβανο. 65.000 τόνοι εκρηκτικών και δεν έχουν έστω έναν επιβεβαιωμένο στόχο. Ανακοινώνουν αόριστα ότι έχουν σκοτώσει περίπου 10.000 στρατιώτες, χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς και χωρίς να έχουν πει μια φορά "σκοτώσαμε το τάδε γνωστό στέλεχος".
Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι τουλάχιστον το 80% των υπογείων τούνελ παραμένει άθικτο και πλήρως λειτουργικό.
Τελικά είναι όλοι τρομοκράτες οπότε δεν υπάρχουν άμαχοι έτσι και αλλιώς ή μια περιοχή μικρότερη από την Άνδρο στην οποία κατοικούν 2+ εκατ. κόσμος είναι μια λίμνη από αμάχους η οποία βομβαρδίζεται σαν να είναι ο αστεροειδής που θα εξαφανίσει την ζωή στην γη αν δεν διαλυθεί;
Μιλάμε για ισοπέδωση ενός λαού και ασφαλώς η περιγραφή της κατάστασης αυτής φέρνει αισθητά περισσότερο σε γενοκτονία αντί για κάποιου είδους πολεμική σύρραξη μεταξύ δύο μερών. Αυτό άλλωστε δείχνει και η απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου και οι ανακοινώσεις του ΟΗΕ ότι ακόμα και μετά την απόφαση το Ισραήλ δεν αφήνει ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει.
Το επιχείρημα της αυτοάμυνας δεν στέκει από πουθενά ούτε λογικά, ούτε βάση διεθνούς δικαίου, ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Ισραήλ δεν το υπερασπίζονται πια.
Και η μαρτυρία σου για τον πύραυλο που αναχαιτίζει το iron dome είναι συνεπής με πολλά βίντεο που έχουμε δει μέσα στα χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά όμως. Οι Παλαιστίνιοι πολεμάνε με νεροπίστολα. Για αυτό και η αναλογία νεκρών είναι τέτοια. Είναι χαώδης η διαφορά στην τεχνολογία, τόσο πολύ που αρκετά μέσα στην Δύση αναρωτήθηκαν μετά την 7η Οκτωβρίου αν είναι τεχνικά εφικτό να πάθει κάτι τέτοιο το Ισραήλ χωρίς να υπάρχει κάποιος "από μέσα", υπονοούσαν προφανώς ότι ο Μπιμπι ίσως να το άφησε να συμβεί για ισχυροποίηση, μέσω πολέμου, της δύσκολης θέσης του στο εσωτερικό.
Αλλά ας μην επεκταθώ σε αυτό.
Να σου παραθέσω και τις πηγές μου:
https://www.wired.com/story/gaza-intern ... 0destroyed.
https://edition.cnn.com/gaza-israel-big ... index.html
https://www.nytimes.com/2023/12/21/worl ... nians.html
https://www.oxfam.org/en/press-releases ... lict-oxfam
https://www.cnn.gr/kosmos/story/402605/ ... ia-ti-gaza
Όλα από ΜΜΕ που αν από κάποιον θα επηρεαστούν και θα πιεστούν θα είναι από το Ισραήλ και όχι από την Παλαιστίνη ή άλλους άραβες, Κινέζους, Ρώσους ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Ούτε καν guardian δεν έβαλα (πάνω κάτω τα ίδια με τους NYT λέει).
Κάνε όμως ένα νοητικό πείραμα για ένα λεπτό. Κλείσε τα μάτια και πήγαινε πίσω στην περίοδο που είχε μπει ο Πουτιν στην Ουκρανία και ήμασταν στα κάγκελα. Αριστεροί με συναυλίες κατά του Πουτιν και του ΝΑΤΟ, δεξιοί και συστημικοί ανέβαζαν σημαίες της Ουκρανίας παντού, χαμός.
Φαντάσου λέει τώρα ότι ένα πρωί όπως πας στην δουλειά ακούς φευγαλέα στο ράδιο κάτι για έναν στρατιώτη που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας. Φτάνεις σε υπολογιστή (ας πούμε ρε παιδί μου ότι είσαι σε γραφείο), κάνεις αναζήτηση "αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία" και πατάς enter. Πατάς στο πρώτο αποτέλεσμα που σου βγάζει, ας πούμε από την Καθημερινή, διαβάζεις για έναν ήρωα Ρώσο στρατιώτη που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την Ρωσική πρεσβεία ουρλιάζοντας ότι δεν θα είναι άλλο συνένοχος του Πουτιν στην σφαγή των Ουκρανών. Χαμός έτσι; Σαν να το βλέπω είναι, τα κανάλια δεν μιλάνε για κάτι άλλο και καταδικάζουν τον Πουτιν λέγοντας ότι τι άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους;
Για κάνε την αναζήτηση να δεις πως παρουσιάστηκε χτες το θέμα. Αμφιβάλλω ότι το έχεις καν ακούσει ότι έγινε...
https://www.aljazeera.com/news/2024/2/2 ... bassy-dies
Η προπαγάνδα από μέρους του Ισραήλ είναι σε άλλο επίπεδο, δεν παίζονται οι άνθρωποι. Αξίζει μελέτης, ειλικρινά το λέω.
2
2

- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ένα λίγο άσχετο περιστατικό αλλά πριν κάνα 2 χρόνια δεν έδιναν ένα βραβείο σε έναν από τους επιστημονικούς μου ήρωες για τη στάση του απέναντι στο θέμα: https://www.timesofisrael.com/mathemati ... ical-saga/
2
2

-
- Reactions: 1754
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
1)απο το 1948 οι Παλεστινιοι βιωνουν μια διαρκη,βιαιη προσπαθεια του Ισραηλινου κρατους να τους απομακρυνει απ τα πατρογονικα τους εδαφη........δεν ξεκινησαν τα παντα στις 7 Οκτωβρη,μην τρελαθουμε....το να εξισωνει καποιος τη Χαμας με το Ισραηλινο κρατος ειναι σαν να εξισωνε καποιος στη διαρκεια της ελληνικης εφταετιας τους χουντικους με τους αντιστασιακους.....eddiedimitris έγραψε: ↑Τρί Φεβ 27, 2024 1:29 pm1)Ετσι ενημερωτικά πριν οι Ισραηλινοί κανουν τις σημερινές θηριωδίες οι Παλαιστίνιοι καθάρισαν ενα σωρο νεους άοπλους που εκαναν συναυλία ειρήνης και στη συνεχεια καθάρισαν καθημερινούς πολιτες σε κιμπουτς.Γενικοτερα ας μη τα μπλέκουμε με τα αθλητικά αυτα τα θεματα ειναι πολυ λεπτα και ποτε κανεις δεν εχει το απολυτο δικιο η αδικο....
2)τους Μαρινακη--Καραπαπα δυστυχως τους εχω ακομα πιο χαμηλα απ τον ΔΠΓ......αποψη μου φυσικα,μπορει να κανω και λαθος αλλα δεν μπορω να τους βλεπω.
1
1

-
- Reactions: 1468
- Προειδοποιήσεις:
0
Κοιταξε δεχομαι αυτα που λες. Ο μπιμπι οντως ειναι ακομη εκει λογω του οτι εγινε. Οι παλαιστινιοι φιλε ειναι η πιο ασχημη φαρα εννοω οτι δεν ειναι τα καλα παιδια που πολεμανε για τον τοπο τους οπως θελουν να το παρουσιαζουν. Ειναι φανατικοι μουσουλμανοι αυτοι της Χαμας ιδιου επιπεδου με της ISIS και αν ειχαν τη δυνατοτητα θα αφανιζαν τους εβραιους. Ασχημη φαρα ειμαστε και εμεις πι Ελληνες που τρωγομαστε μεταξυ μας. Τουλαχιστον οι Εβραιοι ειναι πολυ πιο δεμενοι σαν λαος. Τους εχω ζησει 5 χρονια. Ο γιος του διευθυντη μου πιαστηκε ομηρος στην συγκεντρωση ειρηνης. Η αδελφη του κολλητου μου εκει σφαγιαστηκε στο σπιτι της. Τα παιδια μια φιλης μου νοσηλευτριας ακομη αγνοουνται. Οταν μπαινεις και κανεις τοσο φρικιαστικα πραγματα τοτε περιμενεις τα χειροτερα οταν πας σε μια υπερδυναμη οπως το Ισραηλ. Το να φυγει αλλος απο το σπιτι του ειναι τραγικο και στο λεει καποιος που η μητερα του ειναι προσφυγας απο το 74 στην Κυπρο που η πεθερα του ειναι προσφυγας στη Κυπρο και που ο πατερας του ειχε αδελφο αγνοουμενο για 40 χρονια για να βρουν μια φαλαγγα απο το δακτυλο του για να του κανουν επικειδιο 40 χρονια σχεδον μετα.AlexD έγραψε: ↑Τρί Φεβ 27, 2024 1:49 pmΠροσωπικά δεν θα το πάρω σίγουρα, αλλά δεν θα σου πω ψέμματα... στεναχωριέμαι με αυτά που γράφεις και επειδή έτυχε να τα γράφω αλλού θα στα πω και εσένα.Christofis έγραψε: ↑Δευ Φεβ 26, 2024 12:33 am
Φιλε χωρις να θελω να παρεξηγηθω και χωρις να θελω να το παρεις προαωπικα. Εχω δουλεψει στο Ισραηλ 4 χρονια, εχω δουλεψει ως γιατρος με αραβες, παλαιστινιους και εβραιους προφανως. Οταν πηγα στο Ισραηλ ημουν πολυ υποψιασμενος κατα των εβραιων. Αλλα οι παλαιστινιοι ειναινη χειροτερη φαρα. Ολα αυτα με τα παιδια που σκοτωνονται τα αμαχα και ειναι τα ιδια παιδια σε καθε επιθεση εχει κουρασει. Τους δοθηκε η ευκαιρια απειρες φορες να πανε στην δυτικη οχθη( δηλαδη παλαιστινη με επιδοματα και παραμενουν σε μια περιοχη μικροτερη της Ανδρου 2-3 εκατομμυρια και να ειναι κατω απο τον ελεγχο τρομοκρατικός οτγανωσης ενω υπαρχει εκλεγεγμενη παλαιστινιακη αρχη. Χιλιες φορες την Μακαμπι παρα οποιαδηποτε αλλη.
Οσο για το Ισραηλ μπηκανε οι αλλοι και σφαξανε αμαχους μεσα στα σπιτια τους, βιασανε γυναικοπαιδα, βαλαν σε κλουβια μωρα και περιμενανε οτι δεν θα εχουν αντιποινα δηλαδη;
Ξερεις οτι για 15 λεπτα πριν καθε επιθεση οι εβραιοι τους ειδοποιουν να εγκαταλειψουν το εκαστοτε κτιριο επαναλαμβανομενα.
Ούτε οι Ισραηλινοί, ούτε οι Παλαιστίνιοι (ή οποιοσδήποτε λαός) είναι "κακή φάρα"...
δεν είναι αυτή η βάση της συζήτησης...
Δεν θα μπω στην διαδικασία να αντικρούσω ιστορικά τον ισχυρισμό ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να φύγουν από τον τόπο τους αλλά επιμένουν να κάτσουν...δεν έχει και σημασία σε αυτή τη φάση. Φανατικοί υπάρχουν και από τις δύο μεριές και μάλιστα η ιστορία έχει δείξει ότι σε κρίσιμες φάσεις βοηθήθηκαν μεταξύ τους οι ακραίοι του Ισραήλ με την Χαμας. Ο Μπίμπι δεν θα ήταν αυτός που είναι σήμερα χωρίς την Χαμας, για αυτό την προτιμούσε από την Φατάχ. Τέλος πάντων.
Σε κάθε περίπτωση, είναι κοινώς αποδεκτό ότι δεν θεωρούμε ολόκληρο τον λαό που ζει στην περιοχή "τρομοκράτες" οπότε όποιος δεν πέρασε στην δυτική όχθη (στην οποία επίσης έχουν γίνει επιθέσεις, 400 νεκροί περίπου) πεθαίνει ως μαχητής πολέμου και όχι ως άμαχος.
Θα σταθώ λοιπόν στο σήμερα και θα σου πω ότι έχοντας παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις μου κάνουν εντύπωση αυτά που γράφεις. Από που ενημερώνεσαι;!
Ειλικρινά, αν μπορείς να αντικρούσεις αυτά που γράφω με πηγές θα ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος.
Εσύ μου λες ότι 15' από κάθε επίθεση το Ισραήλ ειδοποιεί για να εκκενώσουν οι άμαχοι. Το έχω δει και εγώ αυτό, sms, τηλέφωνα και με qr code λέει στο κινητό θα ξέρουν που επίκειται θάνατος και αν βρίσκονται στην περιοχή μπορούν να πάνε σε άλλη, που δεν είναι να βομβαρδιστει. Εντυπωσιακή παρουσίαση η αλήθεια είναι, war 3.0 πράμα.
Μάλιστα.
Εγώ πάλι θα πω ότι με βάση τα στοιχεία που μπορούν να υπάρχουν σε μια τέτοια κατάσταση, περίπου κάθε 15' σκοτώνεται ένα παιδί, δηλαδή κάθε φορά που πέφτεις για ύπνο για ένα 8ωρο, μέχρι να ξυπνήσεις έχουν σκοτωθεί 32 παιδιά... και θα θέσω τρία απλά και βασικά ερωτήματα:
1) Αφού δεν έχουν ίντερνετ, σήμα τηλεφώνων ΚΑΙ ρεύμα στο μεγαλύτερο μέρος τους, πως βάζουν qr code ή λαμβάνουν ειδοποίηση με sms; Την πρώτη μέρα των βομβαρδισμών, έγινε ξεκάθαρο ότι μέσα στους πρώτους στόχους ήταν κτήρια υποδομών τηλεπικοινωνιών και μέσα σε λίγες μέρες δεν είχε μείνει σχεδόν καθόλου δίκτυο.
2) Αφού κάποιες (αρκετές) από τις βόμβες που ρίχνουν δύναται να κάνουν ζημιά σε ακτίνα που ισοδυναμεί με 58(!) στάδια ποδοσφαίρου, πόση ώρα έχει ένας άνθρωπος ανά μέτρο για να προλάβει να φύγει, ακόμα και αν έλαβε την ειδοποίηση και εφόσον ήδη σε λιγότερο από δύο μήνες έχουν ρίξει πάνω από 30.000 βόμβες, ΠΟΥ θα πάνε; Υπάρχει μέρος να πάνε; Μαρτυρίες από απεσταλμένους του ΟΗΕ πάντως μας λένε ότι κάποιες ώρες μοιάζει σαν να μην υπάρχει ασφαλές σημείο οπουδήποτε, οι βόμβες πέφτουν βροχή σε ολόκληρη την περιοχή. Λογικό, αφού υπολογίζεται (τουλάχιστον για τις πρώτες μέρες) ότι έπεφταν περίπου 1000 βόμβες την ημέρα συνολικά.
3) Αφού ο λόγος που υποτίθεται ότι σκοτώνουν αμάχους είναι γιατί έχουν τοποθεσίες στελεχών της Χαμας και βομβαρδίζουν, τους ειδοποιούν πρώτα να φύγουν μαζί με τους αμάχους; Δηλαδή βομβάρδισαν νοσοκομεία λέγοντας ότι εκεί κρύβεται η Χαμας, αλλά στείλανε και μήνυμα πρώτα; Και οι βαριά άρρωστοι πως θα φύγουν από το νοσοκομείο και που θα πάνε εφόσον ήταν εκεί για κάποιο λόγο;
Σε μια συνεχιζόμενη κατάσταση κατοχής ενός πληθυσμού, το να παίρνεις ένα αιματηρό και απαίσιο γεγονός ως βάση συζήτησης είναι κλασσική προπαγάνδα.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την διαμάχη έχουν πεθάνει συντριπτικά παραπάνω Παλαιστίνιοι πριν την 7η Οκτωβρίου. Εκείνη την μέρα η επίθεση ήταν όντως φρικτή και πέθαναν περίπου 1200 Ισραηλινοί, τουλάχιστον οι μισοί ήταν άμαχοι.
Δεν έχει σημασία να μπούμε στο ποιος έχει ποιο δίκιο από τους δύο ιστορικά ως προς τα εδάφη.
Ας δούμε τα δεδομένα μετά την 7η Οκτωβρίου:
-Περίπου το 85% του πληθυσμού προσπάθησε ή κατάφερε να φύγει την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν βομβαρδισμοί. Από τους υπόλοιπους ή όσους δεν τα κατάφεραν, χιλιάδες κοιμούνται στον δρόμο χωρίς το οτιδήποτε.
-Έχουν πεθάνει περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι και αγνοούνται τουλάχιστον 10.000 ακόμα. Έχει μετρηθεί ότι πεθαίνουν περίπου 250 άνθρωποι την ημέρα, την ώρα που το προηγούμενο "ρεκόρ" ήταν 96,5 στην κόλαση της Συρίας. Υπολογίζεται ότι περίπου τα 2/3 των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά. Νιώθεις;
- Το 90% του πληθυσμού μπορεί να μην φάει κάτι μέσα σε μια μέρα όλη αυτήν την περίοδο. Καθαρό νερό υπάρχει με το σταγονόμετρο και οι αρρώστιες που προκύπτουν, συνδυαστικά με την έλλειψη φαρμάκων που υπάρχει έχουν αρχίσει να σκοτώνουν και αυτές αρκετό κόσμο. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας περισσότεροι από 700.000 υποφέρουν από μολυσματικές ασθένειες.
- 13 από τα 36 Νοσοκομεία δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς και χρησιμοποιούνται χωρίς βέβαια να έχουν επί της ουσίας υποδομές, συνολικά το 50%-60% όλων των κτιρίων στην περιοχή έχει καταστραφεί σχεδόν ή ολοκληρωτικά.
- Υπολογίζεται ότι σε λιγότερο από έναν μήνα το Ισραήλ έριξε 25000 τόνους εκρηκτικών, για να καταλάβουμε λίγο τα νούμερα... 15000 τόνοι εκρηκτικών ήταν οι βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασακι. Σήμερα υπολογίζεται πως το νούμερο έχει ξεπεράσει τις 65000. Σε ένα νησάκι μικρότερο της Ανδρου όπως λες...
-Από τις ανακοινώσεις του Ισραήλ, προκύπτει ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει ΕΝΑΝ (1) υψηλόβαθμο της Χαμας. Με ντρόουν... στον Λίβανο. 65.000 τόνοι εκρηκτικών και δεν έχουν έστω έναν επιβεβαιωμένο στόχο. Ανακοινώνουν αόριστα ότι έχουν σκοτώσει περίπου 10.000 στρατιώτες, χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς και χωρίς να έχουν πει μια φορά "σκοτώσαμε το τάδε γνωστό στέλεχος".
Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι τουλάχιστον το 80% των υπογείων τούνελ παραμένει άθικτο και πλήρως λειτουργικό.
Τελικά είναι όλοι τρομοκράτες οπότε δεν υπάρχουν άμαχοι έτσι και αλλιώς ή μια περιοχή μικρότερη από την Άνδρο στην οποία κατοικούν 2+ εκατ. κόσμος είναι μια λίμνη από αμάχους η οποία βομβαρδίζεται σαν να είναι ο αστεροειδής που θα εξαφανίσει την ζωή στην γη αν δεν διαλυθεί;
Μιλάμε για ισοπέδωση ενός λαού και ασφαλώς η περιγραφή της κατάστασης αυτής φέρνει αισθητά περισσότερο σε γενοκτονία αντί για κάποιου είδους πολεμική σύρραξη μεταξύ δύο μερών. Αυτό άλλωστε δείχνει και η απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου και οι ανακοινώσεις του ΟΗΕ ότι ακόμα και μετά την απόφαση το Ισραήλ δεν αφήνει ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει.
Το επιχείρημα της αυτοάμυνας δεν στέκει από πουθενά ούτε λογικά, ούτε βάση διεθνούς δικαίου, ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Ισραήλ δεν το υπερασπίζονται πια.
Και η μαρτυρία σου για τον πύραυλο που αναχαιτίζει το iron dome είναι συνεπής με πολλά βίντεο που έχουμε δει μέσα στα χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά όμως. Οι Παλαιστίνιοι πολεμάνε με νεροπίστολα. Για αυτό και η αναλογία νεκρών είναι τέτοια. Είναι χαώδης η διαφορά στην τεχνολογία, τόσο πολύ που αρκετά μέσα στην Δύση αναρωτήθηκαν μετά την 7η Οκτωβρίου αν είναι τεχνικά εφικτό να πάθει κάτι τέτοιο το Ισραήλ χωρίς να υπάρχει κάποιος "από μέσα", υπονοούσαν προφανώς ότι ο Μπιμπι ίσως να το άφησε να συμβεί για ισχυροποίηση, μέσω πολέμου, της δύσκολης θέσης του στο εσωτερικό.
Αλλά ας μην επεκταθώ σε αυτό.
Να σου παραθέσω και τις πηγές μου:
https://www.wired.com/story/gaza-intern ... 0destroyed.
https://edition.cnn.com/gaza-israel-big ... index.html
https://www.nytimes.com/2023/12/21/worl ... nians.html
https://www.oxfam.org/en/press-releases ... lict-oxfam
https://www.cnn.gr/kosmos/story/402605/ ... ia-ti-gaza
Όλα από ΜΜΕ που αν από κάποιον θα επηρεαστούν και θα πιεστούν θα είναι από το Ισραήλ και όχι από την Παλαιστίνη ή άλλους άραβες, Κινέζους, Ρώσους ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Ούτε καν guardian δεν έβαλα (πάνω κάτω τα ίδια με τους NYT λέει).
Κάνε όμως ένα νοητικό πείραμα για ένα λεπτό. Κλείσε τα μάτια και πήγαινε πίσω στην περίοδο που είχε μπει ο Πουτιν στην Ουκρανία και ήμασταν στα κάγκελα. Αριστεροί με συναυλίες κατά του Πουτιν και του ΝΑΤΟ, δεξιοί και συστημικοί ανέβαζαν σημαίες της Ουκρανίας παντού, χαμός.
Φαντάσου λέει τώρα ότι ένα πρωί όπως πας στην δουλειά ακούς φευγαλέα στο ράδιο κάτι για έναν στρατιώτη που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας. Φτάνεις σε υπολογιστή (ας πούμε ρε παιδί μου ότι είσαι σε γραφείο), κάνεις αναζήτηση "αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία" και πατάς enter. Πατάς στο πρώτο αποτέλεσμα που σου βγάζει, ας πούμε από την Καθημερινή, διαβάζεις για έναν ήρωα Ρώσο στρατιώτη που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την Ρωσική πρεσβεία ουρλιάζοντας ότι δεν θα είναι άλλο συνένοχος του Πουτιν στην σφαγή των Ουκρανών. Χαμός έτσι; Σαν να το βλέπω είναι, τα κανάλια δεν μιλάνε για κάτι άλλο και καταδικάζουν τον Πουτιν λέγοντας ότι τι άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσει να σκοτώνει ανθρώπους;
Για κάνε την αναζήτηση να δεις πως παρουσιάστηκε χτες το θέμα. Αμφιβάλλω ότι το έχεις καν ακούσει ότι έγινε...
https://www.aljazeera.com/news/2024/2/2 ... bassy-dies
Η προπαγάνδα από μέρους του Ισραήλ είναι σε άλλο επίπεδο, δεν παίζονται οι άνθρωποι. Αξίζει μελέτης, ειλικρινά το λέω.
Εγω αυτο που εξηγω ειναι οτι δεν γινεται γενοκτονια γιατι πολυ απλα δεν πανε να αφανησουν τους Παλαιστινιους.
Αυτο με τα νεροπιστολα φιλε μου δεν ειναι δικαιολογια. Επειδη δηλαδη εχουν λιγοτερα οπλα μπορουν να στοχευουν κατοικημενες περιποχες και νοσοκομεια χωρις προειδοποιηση; Δηλαδη αν κατι παει λαθος με το συστημα εκει δεν θα ειναι νεροπιστολο.
Ξερεις ποσους παλαιστινιους εχω περιθαλψει στο τμημα εγκαυματων; Αμετρητους. Ποτε δεν μου δοθηκε η εντθπωση οτι νοσηλευτικο ή ιατρικο προσωπικο δεν εδωσε τα μεγιστα για χαρη τους. Αυτο φιλε μου στην Ελλαδα δεν θα γινοταν και ντρεπομαι που το λεω.
Οι πηγες μου ειναι απο φιλους παλαιστινιους στη Δυτικη οχθη και εβραιους που πολυ εχουν επιταχθει για το πολεμο. Μας ειχαν φερει θυμαμαι δυο εγκαυματιες αμαχους απο το νοσοκομειο της Μπερ σεβα απο τη γαζα σε πολυ σοβαρη κατασταση που και καλα ηταν απο εκρηξη γκαζιου και τελικα οταν ξυπνησαν ο ενας εκμυστηρευτηκε οτι δεν θελει να παει πισω γιατι τον αναγκαζε η Χαμας να κανει εργασιες στο διπλανο κτηριο που εμενε για την εγκατασταση μηχανισμου για ρουκετες. Αυτα που σου λεω δεν μου ειπε καποιος αλλα τα βιωσα εγω
2
2

- brandon_roy
- Reactions: 576
- Προειδοποιήσεις:
1
-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Λες ότι τα δυτικά μίντια κάνουν προπαγάνδα κατά του Ισραήλ, συμμάχου των ΗΠΑ, υπέρ του λαού της Παλαιστίνης ή της Χαμας;brandon_roy έγραψε: ↑Τρί Φεβ 27, 2024 3:22 pmΤι ξέρεις εσύ ρε φίλε που ζεις εκεί και τα βλέπεις με τα μάτια σου? Αφού τα δυτικά μίντια εδώ, που δε κάνουν ποτέ προπαγάνδα και δε λεν ποτέ ψέμματα, μας τα λένε αλλιώς. Κάνε μας τη χάρη.![]()

Τι πηγή θέλεις; Al Jazeera; Από Ρωσία; Κίνα;
Κάποια χώρα της λατινικής Αμερικής; που δεν κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Χαμας και δεχόμαστε τις ειδήσεις;

0
- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ε καλά τώρα τι ψάχνεις κι εσύ; Νόμιζα θα είχες απελπιστεί από τις καλοκαιρινές συζητήσεις. Χαρά στο κουράγιο σουAlexD έγραψε: ↑Τρί Φεβ 27, 2024 3:29 pmΛες ότι τα δυτικά μίντια κάνουν προπαγάνδα κατά του Ισραήλ, συμμάχου των ΗΠΑ, υπέρ του λαού της Παλαιστίνης ή της Χαμας;brandon_roy έγραψε: ↑Τρί Φεβ 27, 2024 3:22 pmΤι ξέρεις εσύ ρε φίλε που ζεις εκεί και τα βλέπεις με τα μάτια σου? Αφού τα δυτικά μίντια εδώ, που δε κάνουν ποτέ προπαγάνδα και δε λεν ποτέ ψέμματα, μας τα λένε αλλιώς. Κάνε μας τη χάρη.![]()
Τι πηγή θέλεις; Al Jazeera; Από Ρωσία; Κίνα;
Κάποια χώρα της λατινικής Αμερικής; που δεν κάνουν προπαγάνδα υπέρ της Χαμας και δεχόμαστε τις ειδήσεις;![]()

1
1