.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Το μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, αλλά όχι και αντίστοιχη διαφορά σε απόδοση και αποτελέσματα. Με πολλά εσωτερικά προβλήματα, τσακωμούς (ο αστικός μύθος λέει για Άρη-Μίλε), σιωπηρές απομακρύνσεις στελεχών (Μαγγίνας) και πολύ γκρινιάρη κόσμο. Δίκαια πρώτος ωστόσο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ: Με πολλά σκαμπανεβάσματα, ικανή να κερδίσει τον Πανιώνιο εκτός έδρας (το έκανε) και εντός να χάνει από τη Μύκονο ή να κερδίσει στο νήμα το Μεσολόγγι. Βασικά δεν είμαι σίγουρος τι θέλουν οι άνθρωποι εκεί, τι στόχο έχουν.
ΜΙΛΩΝ: Έχω σε εκτίμηση τον Καραγιάννη, αλλά πολλά χάλια η ομάδα επί των ημερών του, αναλογικά με το ρόστερ. Τρομερή βελτίωση με Κουρή, ο οποίος θα μπορούσε να είναι και κόουτς της χρονιάς, βοήθησε πάααααρα πολύ και ο Μπράιαντ.
ΜΕΓΑΡΙΔΑ: Θεωρώ πως ότι έχουν κάνει είναι υπέρβαση δεδομένου που ήταν πριν από 3 χρόνια και με το γήπεδο που έχουν. Πολλοί τους συμπαθούν, ακόμα περισσότεροι τους αντιπαθούν, άρα ως αδιάφορους δεν τους προσπερνάς με τίποτα. Δεν μπορώ να ψυχολογήσω Μάνταλο με καμία δύναμη.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Αν θέλω να δω δύο ομάδες να επιστρέφουν στην Α1, μετά τον Πανιώνιο είναι ο Ηρακλής. Έκανε διορθωτικές κινήσεις που έπιασαν, ο Αγγέλου κάνει το "κλικ", πολύ ανυπόμονος και γκρινιάρης κόσμος και εδώ, όπως στη Νέα Σμύρνη.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Από τις ομάδες που έχω δει τις λιγότερες φορές απ' όλες τις άλλες, ο Λιόγας όπως πάντα με τα καλά του και τα στραβά του, θεωρώ πως φέτος περισσότερο η πλάστιγγα στα πεπραγμένα και την επίδραση που είχε, γέρνει προς το συν ξεκάθαρα.
ΠΑΠΑΓΟΥ: Ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, τα κατάφερε περίφημα. Μπορούσε ένα κλικ καλύτερα, αλλά και τρια κλικ χειρότερα, οπότε νομίζω ικανοποιημένοι είναι. Κοντά στο χαμηλότερο μπάτζετ, βάλτε και ίσως το μικρότερο -αναγκαστικά- ροτέισιον, λόγω βάθους πάγκου.
ΜΥΚΟΝΟΣ: Τα κάστρα πέφτουν από μέσα είπε ο Σκαραφίγκας, δείχνοντας τον Τσάμη, αλλά το κάστρο είχε ήδη γκρεμιστεί από τη ρίζα. Εγώ θέλω ομάδες σαν τη Μύκονο να σπάνε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη και γενικά είναι ωραίο τα νησιά να μπορούν να στηρίξουν ομάδες. Ο Σκαραφίγκας θα πάει στο Δούκα που είναι πιο γερό κάστρο...
ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ: Θέλω να τον δω και του χρόνου στην κατηγορία. Θέλω να έχουμε πολλές επαρχιακές ομάδες. Έχει γήπεδο, κάποιες σωστές βάσεις, μακάρι να βοηθά λίγο περισσότερο και η τοπική κοινωνία αλλά και οι φίλαθλοι.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Έχει ένα αξιόλογο και φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο, αλλά η κατηγορία έχει δυσκολέψει και δεν είναι για πειράματα, ούτε κάθε φέτος του Άι-Γιαννιού όπως πέρσι. Εν ολίγοις πιστεύω ότι αν δεν είχε πάρει ξένους και Αθηναίου θα τον κλαίγαμε φέτος.
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: Αποτυχημένη επιλογή της wild card από την ΕΟΚ. Νομίζω αυτό, τα λέει όλα.
ΨΥΧΙΚΟ: Η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν, δίχως άλλο. Ο Ρεμεντέλας μιλώντας, έδωσε την εξήγησή του, μου φάνηκε επαρκής, απλά έχω να σημειώσω πως στο σύλλογο δεν αντιλήφθηκαν πόσο άλλαξε προς το ανταγωνιστικότερο η κατηγορία.
ΑΜΥΝΤΑΣ: Πλήρωσε τα λάθη του και τιμωρήθηκε. Δεν ξέρω ειλικρινά όμως, αν ο Κουρής θα τον έσωζε. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή εκτιμώ, αλλά γενικότερης φιλοσοφίας και στησίματος. Θα πω κάτι παρόμοιο με το Ψυχικό, σαν να "μεγαλώνει" η κατηγορία και να μη χωρά πλέον τον Αμύντα.
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η δεύτερη ομάδα που έχω δει λιγότερες φορές μαζί με τον Κόροιβο, δεν έχω συνεπώς να πω πολλά. Σίγουρα δεν ήταν ομάδα πλέι οφ, αλλά σίγουρα η τελευταία θέση τους αδικεί κάπως.
Είδαμε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο με τον τελευταίο να μπορεί να κερδίσει τον πρώτο και αυτό είναι μεγάλο κέρδος.
Ο πρώτος έκανε 8 ήττες, ο τελευταίος έπεσε με δέκα νίκες(!!), δηλαδή 33% ποσοστό νικών!
Κόσμος στα γήπεδα, αρκετοί νέοι παίκτες -όχι πολλοί, αλλά όχι και λίγοι-, καλοί Έλληνες, καλοί ξένοι επίσης στην πλειοψηφία τους, πολλοί παίζουν και Α1 άνετα.
Η δική μου πρόταση, αν μας διαβάζει ο Τάσος (ένας είναι ο Τάσος), είναι:
-πρωτάθλημα 18 ομάδων. Τις αντέχει το σύστημα, φάνηκε φέτος.
-ο πρώτος απ' ευθείας άνοδο στην Α1, η 2η θέση στα πλέι οφ και πλέι ιν.
-Για το προς τα κάτω, έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
Εγώ θα πρότεινα λοιπόν 18 ομάδες στην Α2 και να πέφτουν 2 απ' ευθείας και 2 στα πλέι άουτ και από κει και κάτω, δύο ομίλους των 16-18 στη Β' εθνική και 4 ομίλους των 16-18 στη Γ' εθνική.