Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1841
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Απρ 07, 2025 4:32 pm

kite26 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 12:41 pm
Ο Φουρνιέ αναμένεται να αποδείξει την αξία του. Οι άλλοι έφεραν Ευρωπαϊκό πέρσι, καλώς ή κακώς. Αν πιστεύω ότι είναι παικταράς; Φυσικά και το πιστεύω, έχει δείξει δείγματα της κλάσης του. Απλώς, αυτό που λέω είναι ότι χρειάζεται να δείξει ποιος είναι και στις ειδικές συνθήκες. In Olympiakos we trust.
Δεν φέρνει ποτέ ένας παίκτης μόνος του την EL. Ουτέ καν δύο μαζί, είναι πολύ απλοικός τρόπος σκέψης. Είναι η ομάδα ως σύνολο που κερδίζει μαζί με τον προπονητή. Ως μονάδες 1 προς 1 το να συγκρίνεις έναν παίκτη που έπαιξε 15 χρόνια στο ΝΒΑ, είχε για συνεχόμενες χρονιές σχεδόν 20 πόντους μ.ο και έχει βγάλει καμιά 150αριά εκ, και έχει το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων για ένα franchise σαν τους Nicks είναι τουλαχιστον γελοίο.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1841
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Απρ 07, 2025 4:56 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 3:26 pm
GK_23 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 2:51 pm

Μήπως επειδή δεν είναι guard και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως ο secondary ball handler όταν βρίσκεται στο παρκέ?

Ως SF έχει εξαιρετικό χειρισμό, καλύτερο από τα περισσότερα τριάρια στην Ευρωλίγκα.
Δεν μπορείς όμως να του ζητάς να τρέχει pnr και iso plays στα clutch λεπτά κρίσιμων αγώνων.
Σωστή η παρατήρηση, ίσως δεν είναι και τυχαία η πτώση της απόδοσης του, συνέπεσε με τις ελλείψεις στα γκαρντ, για να.δουμε σε τι σχήματα θα παίξει τώρα που υπάρχει και ο Λι.
Αυτότ το είχε πει και ο Hoopfellas όταν τραυματίστηκε ο Γουόκαπ. Ότι δλδ εκείνοι που επηρεάζονται πρωτίστως από την έλειψη του Τόμας είναι κυρίως ο Σάσα και ο Φουρνιέ. Έχετε παρατηρήσει πόσο δυσκολεύεται πλέον ο Σάσα να σκοράρει και πόσο περισσότερο αναγκάζεται να ντριπλάρει? Εμένα αυτό μου χτυπάει πολύ στο μάτι πάντως.

2
2 Εικόνα
steph.larry

senior
Reactions: 273
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Απρ 07, 2025 5:13 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 4:56 pm
Conan1982 έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 3:26 pm

Σωστή η παρατήρηση, ίσως δεν είναι και τυχαία η πτώση της απόδοσης του, συνέπεσε με τις ελλείψεις στα γκαρντ, για να.δουμε σε τι σχήματα θα παίξει τώρα που υπάρχει και ο Λι.
Αυτότ το είχε πει και ο Hoopfellas όταν τραυματίστηκε ο Γουόκαπ. Ότι δλδ εκείνοι που επηρεάζονται πρωτίστως από την έλειψη του Τόμας είναι κυρίως ο Σάσα και ο Φουρνιέ. Έχετε παρατηρήσει πόσο δυσκολεύεται πλέον ο Σάσα να σκοράρει και πόσο περισσότερο αναγκάζεται να ντριπλάρει? Εμένα αυτό μου χτυπάει πολύ στο μάτι πάντως.
Είναι λογικό εδώ που τα λέμε. Αμφότεροι είναι κακοί αμυντικοί, οπότε με την απουσία του αμυντικού ογκόλιθου, πρέπει να προσπαθούν περισσότερο και οι δύο και στην πίσω μεριά του παρκέ. Στους συγκεκριμένους 2 παίχτες η άμυνα μάλλον τους κουράζει αρκετά παραπάνω σε σχέση με άλλους του ρόστερ μας, και τους χαλάει και τον επιθετικό ρυθμό.

Αυτό δείχνει και πόσο σημαντικός είναι ο Γουόκαπ για την ομάδα μας. Μπορεί να κάθεται ως αντιτουριστικός σε κάποιους λόγω της έλλειψης σουτ και του γενικότερου ταβανιού που έχει επιθετικά, όμως ο τύπος παίζει να είναι ο συμπαίχτης όνειρο του κάθε σκόρερ επιπέδου. Θα μοιράσει τη μπάλα σωστά, δε θα γκρινιάξει, θα αντέξει/ρίξει μπασκετικό ξύλο, είναι παίχτης ομάδας που θα κάνει ό,τι του πουν ότι χρειάζεται η ομάδα από αυτόν. Ακόμα και στην επίθεση πέρυσι έπαιρνε παραπάνω προσπάθειες όταν αναγκαζόταν, και ας μην του ταιριάζει και ας μην αισθάνεται άνετα με αυτό.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6618
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Απρ 07, 2025 5:54 pm

Παιδια ο φουρνιε μεχρι στιγμης οποτε χρειαστηκε να βαλει μπαζερ μπιτερ η να το παρει πανω του το εκανε..Τι του εφυγε η μπαλα με την μπαρτσα(νομιζω) μετα για ποτε ειδαν την μπαλα να ακουμπαει το διχτακι ουτε το καταλαβαν..Με τον σπανουλη μοιαζει υπερβολικα στο πως μεταμορφωνεται για να κλατσαρει..οκ δεν τον εχουμε δει σε φ4,αλλα με την γαλλια το χει κανει ενα σορο φορες που ειναι αντιστοιχης κρισιμοτητας. Το λεει η ψυχουλα του αποδεδειγμενα.

Τωρα η κριτικη που του γινεται επειδη δεν πηγε ταπα ολη την σεζον να βαραει 30ρες ενω εχουμε προκριθει την βρισκω υπερβολικη..Οταν/αν κουβαλησει στο φ4 δεν θα το θυμαται κανενας το ντεφορμαρισμα,οπως και ειχαν εξαφανιστει οσοι τον κραζαν μεχρι τον νοεμβρη..Δεν ειδα εναν να πει...μα καλα τι ελεγα για ολοκληρο φουρνιε..ειχαν γραφτει οργια.

Γενικα γινεται υπερβολικη κριτικη σε ολοκληρη την ομαδα ενω παιζει χωρις ασσους και 5ρια και προσπαθει να ενταξει και 2-3 παικτες στο συστημα..ουτε θελω να σκεφτω τι θα γραφοταν αν δεν ημασταν πρωτοι και ειχαμε περασει εδω και ενα μηνα.Το αστειο ειναι οτι αυτοι που την κραζουν λενε δεν εχει ψυχολογια και δεν αντεχει στα κρισιμα ενω αυτοι κανουν αυτη την κατασταση χ100 :lol:

Οπως και να χει φτασανε τα πλει οφ και το κρισιμο σημειο που θα φανει απο τι ειναι φτιαγμενοι ολοι..Τουλαχιστον να κραζουμε ενω κρινεται κατι :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 534

Δευ Απρ 07, 2025 6:03 pm

shaq7 έγραψε:
Τωρα η κριτικη που του γινεται επειδη δεν πηγε ταπα ολη την σεζον να βαραει 30ρες ενω εχουμε προκριθει την βρισκω υπερβολικη..Οταν/αν κουβαλησει στο φ4 δεν θα το θυμαται κανενας το ντεφορμαρισμα,οπως και ειχαν εξαφανιστει οσοι τον κραζαν μεχρι τον νοεμβρη..Δεν ειδα εναν να πει...μα καλα τι ελεγα για ολοκληρο φουρνιε..ειχαν γραφτει οργια.
το να του ασκείται κριτική που είναι ντεφορμέ είναι όντως υπερβολικό, το να υπάρχει μια Α ανησυχία για το πότε θα ξεντεφορμαριστεί μου φαίνεται λογικό από την άλλη.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Απρ 07, 2025 6:17 pm

yawn.brigade έγραψε:
shaq7 έγραψε:
το να του ασκείται κριτική που είναι ντεφορμέ είναι όντως υπερβολικό, το να υπάρχει μια Α ανησυχία για το πότε θα ξεντεφορμαριστεί μου φαίνεται λογικό από την άλλη.
μπα εμενα ουτε αυτο μου φαινεται λογικο..βασει οσα εχουμε δει απο τις ομαδες του μπαρτζωκα στα πλει οφ ειναι εκει..δεν ανησυχω καθολου για το ξεντεφορμαρισμα..Αυτο που καταλαβαινω και οντως το νιωθω και εγω ειναι αν οντως εχουμε την ψυχολογια να σηκωσουμε την κουπα..Μας πιανει ολους τρελο αγχος απο προπονητες μεχρι οπαδους,καποιοι που ειναι και τα 2 αστο :roofl: Το οποιο ομως δεν εχει νοημα να το συζηταμε συνεχεια γιατι μονο χειροτερο το κανει,θα το μαθουμε σε κανα 2 μηνες.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1367
Αγαπημένη θέση: PG

Δευ Απρ 07, 2025 6:38 pm

Dimmitz έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 3:40 pm

Γελάω με αυτό που έγραψε κάποιος πιο πάνω ότι ο Πίτερς θα γυρίσει στα γνωστά πεντάλεπτα στα κρίσιμα. Ο Πίτερς δεν θα πέσει κάτω από 17-15 λεπτά θυμηθείτε το (κάτω από 20 πιστεύω, αλλά είπα 17 για να μην είμαι υπερβολικός).
Εδω , εγω το εγραψα . Οτι ειδαμε μεσα στην σαιζον οταν ηταν παροντες τα τζουρασικ μποις και οτι ειχαμε δει και προπερσι σε πλει οφ και φαιναλ φορ εγραψα .

Μακαρι να μην ξαναγινει και θα γελαω και εγω μαζι με σενα :)

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3554
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Δευ Απρ 07, 2025 6:58 pm

yawn.brigade έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Εγώ δεν του ασκώ πάντως κριτική επειδή είναι ντεφορμε, κάνω μερικές διαπιστώσεις που ισχύουν όλη την χρόνια ανεξαρτήτως απόδοσής του. Πιστεύω στην ομάδα και ότι θα είναι έτοιμη όταν πρέπει αλλά μέσω της αύξησης της έντασης, της ομαδικής λειτουργίας δεν θεωρώ ότι πρέπει να περιμένουμε από τον Φουρνιε να μας πάρει και να μας οδηγήσει στην κούπα. Αν συνοδευτεί από μεγάλα δικά τουατς τόσο το καλύτερο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Απρ 07, 2025 7:17 pm

ο πιτερς που θα το παιζει το 17λεπτο? Στο 3 προσωπικα δεν το βλεπω,μονο υπο περιεργες συνθηκες..στο 4 να παιζει ο σασα 23λεπτα το αποκλειω και βαζω και το σπιτι μου πανω :D Αλλο να το αξιζει ο αλεκος να παιζει τοσο αλλο οτι ειναι ρεαλιστικο να γινει σε κρισιμα ματς και χωρις να εχουμε τραυματισμους.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 762

Δευ Απρ 07, 2025 7:52 pm

Φίλοι μου coach blue και shaq, ο Πίτερς δεν θα πέσει κάτω από 17 λεπτά στα playoff, το υπογράφω. Θα παίξει τόσο στην θέση τρία (θα φάει χρόνο από Παπ και Σακ) όσο και στην θέση πέντε, ακόμα και μετά την επιστροφή των δεινοσαύρων (για λίγο βέβαια). Ήδη προβλέπω σχήμα με Γκός, Λι, Πίτερς, Σάσα, Φαλ.

Τα playoff είναι σειρά πέντε αγώνων και θα παίξουν περισσότερο οι πιο έτοιμοι και οι πιο φορμαρισμένοι. Ο Πίτερς συγκαταλέγεται και στις δυο κατηγορίες και είναι ο ορισμός του παίκτη που έχει κερδίσει τα λεπτά του με την αξία του.

Θεωρώ τον coach έξυπνο άνθρωπο, είναι προφανές ότι βλέπει ότι ο παίκτης πάει να εξελιχθεί σε μηχανή και δεν είναι τόσο τρύπα στην άμυνα όσο στην αρχή της σεζόν, ήδη έχει χρησιμοποιήσει το σχήμα με Σάσα-Πίτερς ανά καιρούς, θα βρει τρόπο να τους βάλει και τους δυο μαζί. Εδώ έπαιξαν πέρυσι στην σειρά με την Μπάρτσα ο Μπραζ και ο Σίκμα, θα περιοριστεί ο Πίτερς στα 5 λεπτά; Όχι μόνο θα παίξει 15+ λεπτά, αλλά θα είναι και από τους πρωταγωνιστές στην σειρά. Δεν το προβλέπω απλά, το υπογράφω.

Προφανώς, το f4 είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, εκεί ναι είναι πιθανό να δούμε πολύ σφιχτά ροτεισον και να επιστρέψουμε στο γνωστό 35-5. Αν και έχω ένα feeling ότι αν φτάσουμε εκεί (τελικό), επειδή ο συγκεκριμένος στον τελικό του Κανουνας δεν πάτησε παρκέ, υπάρχει ένα σενάριο να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο.

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Απρ 07, 2025 7:57 pm

Sokos έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 4:28 pm

Mid range έχει μια χαρά ο Fournier. Τα περισσότερα που έχει πάρει τα χει βάλει νομίζω. Τα ποσοστά του στα δίποντα χαλάνε από τα κακά τελειώματα στα drive.
29/69 Middies 42%
55/108 at the rim 51%

κανενα απο τα 2 δεν ειναι καλο νουμερο tbh.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Δευ Απρ 07, 2025 8:35 pm

Dimmitz έγραψε:
Δευ Απρ 07, 2025 7:52 pm
Φίλοι μου coach blue και shaq, ο Πίτερς δεν θα πέσει κάτω από 17 λεπτά στα playoff, το υπογράφω. Θα παίξει τόσο στην θέση τρία (θα φάει χρόνο από Παπ και Σακ) όσο και στην θέση πέντε, ακόμα και μετά την επιστροφή των δεινοσαύρων (για λίγο βέβαια). Ήδη προβλέπω σχήμα με Γκός, Λι, Πίτερς, Σάσα, Φαλ.

Προφανώς, το f4 είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, εκεί ναι είναι πιθανό να δούμε πολύ σφιχτά ροτεισον και να επιστρέψουμε στο γνωστό 35-5. Αν και έχω ένα feeling ότι αν φτάσουμε εκεί (τελικό), επειδή ο συγκεκριμένος στον τελικό του Κανουνας δεν πάτησε παρκέ, υπάρχει ένα σενάριο να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο.
Για τα πλει οφ το ακουω ,για το φ4 οπως λες και εσυ δεν βλεπω πως θα παρει πανω απο 10΄ ακομα και αν το αξιζει.

Θα παιξει ρολο και σε ποια ομαδα θα πεσουμε..Πχ με την παρι πως θα παιξει στο 3?πιο ευκολα παιζει στο 5..Βεβαια να τον ξαναδουμε 5ρι θα ναι τραγικο θεωρω ενω εχουμε φαλ μιλου ραιτ..Με μπαρτσα παλι ο μακισικ οργιαζει σιγα μην του φαει λεπτα ο αλεκος..Μην κοιτας τωρα που λειπουν 5παικτες και παιζαμε με καφενειο..

ο αλεκος παντως σε κρισιμους αγωνες συνηθως το λεει η ψυχουλα του.το κακο ειναι οτι συνηθως χανουμε,βλεπε φ4 με ρεαλ..η στα ματς με μπαρτσα που χασαμε..

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1367

Δευ Απρ 07, 2025 8:53 pm

Ο κοουτς συχνα θελει τρεις χειριστες και χωρις σεντερ να ακουμπησει η μπαλα δεν υπαρχει μοσιον .

Στο τεσσερα ο βεζενκοφ παιζει 30+ ακομα και με τα ασπρα χωματα .

Να δω που θα βρει τα 20 λεπτα ο πιτερς .

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Ο Πίτερς πρέπει πάσει θυσία να παίξει και στο 3! ΄Εχουμε μεγάλο πρόβλημα στο 3 καθώς Παπ και Σακ βάζουν γκολ επιθετικά.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 762

Δευ Απρ 07, 2025 9:26 pm

coach blue έγραψε:
Ο κοουτς συχνα θελει τρεις χειριστες και χωρις σεντερ να ακουμπησει η μπαλα δεν υπαρχει μοσιον .

Στο τεσσερα ο βεζενκοφ παιζει 30+ ακομα και με τα ασπρα χωματα .

Να δω που θα βρει τα 20 λεπτα ο πιτερς .
Το ακούω αυτό που λες για τους τρεις χειριστές και ναι ο Πίτερς θα βρει 20 λεπτά με τον Σάσα να παίζει 30. Πραγματικά δεν το βλέπετε ρε παιδιά ότι το σχήμα με Σάσα-Πίτερς (στο πέντε) μαζί στο παρκε δουλεύει πολύ καλά όλη τη σεζόν;

Εσείς μπορεί να μην το βλέπετε, αλλά ο coach το βλέπει σίγουρα. Διαφορετικά, δεν θα δοκίμαζε καν σχήματα και με τους δυο στο παρκέ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα τους έβαζε λίγο στην αρχή της σεζόν και αν έβλεπε ότι είναι δυσλειτουργικό δεν θα το δοκίμασε. Ειδικά τώρα με την φόρμα του Αλέκου και την αθλητικοτητα που έχουμε στο 1-2 με την προσθήκη του Λι, βγαίνει άνετα σαν σχήμα.

Γενικά, πιστεύω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό από την περπατημένη στο τελευταίο στάδιο της σεζόν. Κάτι που δουλεύεται στις προπονήσεις και δεν έχει εμφανιστεί ακόμη. Ακόμη και πέρυσι η χρησιμοποίηση Σίκμα στην σειρά με Μπάρτσα ήταν κάτι μη αναμενόμενο.

Shaq αν θες το παίζω στοίχημα ένα 20αρικο, τόσο σίγουρος είμαι γι αυτό που λέω.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”