Δεν συμφωνείς γιατί επικεντρώνεσαι στις τελευταίες ομάδες που ας μην κρυβόμαστε δεν μπορούν να ακολουθήσουν το "καράβι". Στην κορυφή είδαμε τι έγινε, χαμός του δράμαλη ! Οι ομάδες που διεκδικούν πλέι οφ είναι πολύ κοντά σε δυναμικότητα, και όλοι κινδυνεύουν να χάσουν από όλους. Δεν βλέπω να έχουν αποδυναμωθεί οι μεγάλοι (ροστεράρες έχουν ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΕΦΕΣ, ΡΕΑΛ και με ελάχιστη -ή λίγη γενικά- διαφορά σε ποιότητα έπονται οι Φενέρ, Μονακό, Μπάρτσα. Ενώ ομάδες όπως Αρμανι, Παριζαν, Ερυθρός έχουν πολύ δυνατά ροστερ από άλλοτε απλώς δεν σημαίνει ότι πάντα θα πετύχει η "συνταγή", τρανο παράδειγμα η ρεαλ. Και για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και οι Παρι, Μπαγερν με χαμηλότερα μπατζετ μια χαρα παιχταράδες έχουν και παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ σε θέαμα). Ουσιαστικά μια μικρή μερίδα πλέον δεν είναι τόσο ανταγωνιστική, δηλαδή οι Μπολόνια, Μπασκονια, Ζαλγκίρις, Μακαμπι και Βιλερμπαν. Αλλά δεν τις λες χάλια, δεν τις κερδίζεις άνετα πουθενά, πρέπει να προσπαθήσεις, και η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον 2 από αυτές παραδοσιακά φτιάχνουν καλές ομάδες, μετά πουλάνε παίχτες και πάλι από την αρχή. Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν πρέπει να είανι στην Ευρωλίγκα και δεν είναι καθόλου ανταγωνιστική είναι η. Αλμπα, μόνο αυτή ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. γενικά έχει αρχίσει να πέφτει περισσότερο χρήμα, και φαίνεται. Έρχονται άλλωστε και πιο εύκολα παίχτες από την απέναντι πλευρά. Νομίζω ότι σε μπερδεύει λίγο το γεγονός ότι οι δύο αιώνιοι ρίξαν απότομα λεφτά, ξεπέρασαν τις ισπανικές, και σου δίνουν την εντύπωση ότι έπεσε το επίπεδο ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα ανέβιε κι άλλο το επίπεδο και θα δούμε από φέτος παίχτες επιπέδου Φουρνιέ, Ναν κλπ να περνάνε τον ατλαντικό με κατεύθυνση προς ανατολάς.Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 17, 2025 1:03 pmΔεν συμφωνώ και πολύ ούτε για την αύξηση του ανταγωνισμού ούτε για το θέαμα.kein έγραψε: ↑Πέμ Απρ 17, 2025 10:40 am
Ναι βλέπω, Ομάδες σαν την Πάρι, Μπαγερν, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΕΦΕΣ είναι απολαυστικές να τις παρακολουθείς όταν πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Βλέπεις πλέον σκόρ μεγαλύτερα, και περισσότερο θέαμα (δεν μιλάω για πολύ πίσω, ας πούμε 5-10 χρόνια πίσω). Εντάξει δεν είμαστε ΝΒΑ, άλλα γενικά το θέμα έχει ανέβει. Δεν νομίζω αλώστε να θέλουμε να γίνουμε ΝΒΑ, δηλαδή να έχουμε μια εντελώς χαλαρή regular και να σοβαρεύουμε στα πλέι οφ. Θέλουμε να κρατήσουμε και το χαρακτήρα του every game matters που χαρακτηρίζει την λίγκα. Βέβαια οι διαβολοβδομαδες και η αύξηση των ομάδων έχει τα αρνητικά της, αλλά σε γενικές γραμμές ναι βλέπουμε καλύτερο θέμα, σίγουρα, πέρα από το ενδιαφέρον που δημιουργεί η ανταγωνιστικότητα.
Για την αύξηση του ανταγωνισμού δεν παρατηρώ κάποια αξιοσημείωτη διαφορά
οι 9 τελευταίες ομάδες έκαναν:
2024-2025: 118 Νίκες
2023-2024: 114 Νίκες
2022-2023: 117 Νϊκες
202-2021: 115 Νίκες
Μικρές διαφορές, κυρίως η αύξηση του ανταγωνισμού οφείλεται νομίζω ότι στην κορυφή δεν υπάρχουν 1-2 ομάδες φόβητρα και όχι στα πιο κάτω κλιμάκια.
Για το θέμα και την αύξηση του σκορ, θεωρώ (προσωπική εκτίμηση ξεκάθαρα) ότι φταίνε οι κατευθύνσεις που δίνουν στην διαιτησία, είναι ο σκοπός τους να αυξήσουν τεχνητά το σκορ και έχουν ξεχειλώσει τον κανονισμο΄με το act of shoot, πλέον οι παίκτες δεν τολμούν να παίξουν άμυνα και να κάνουν φάουλ γιατί ο επιτιθέμενος κάνει ότι σουτάρει και τον πηγαίνουν στις βολές. Για μένα αυτό έχει επηρεάσει πολύ το παιχνίδι φέτος.
Θέλω υψηλό σκορ αλλά με τις άμυνες να μπορούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, όχι να τις περιορίζουν.
Στο θέμα του ακτ οφ σούτιν κι εγώ στην αρχή ήμουν πολύ αρνητικός, και ακόμα είμαι στο θέμα του τρίποντου πχ που κάπως θα πρέπει να βρουν μια λύση, ωστόσο από την άλλη μειώθηκαν αισθητά τα φάουλ που έκοβαν τη ροή του αγώνα και γενικά έχει μειωθεί αισθητά το φαινόμενο να βλέπουμε κατς αντί για μπάσκετ σε πόλους αγώνες. Είναι πολλές φορές που ομάδες πήγαιναν με την λογική θα κάνω 100 φάουλ δεν θα μου τα σφυρίξουν όλα, δεν γίνεται. Πλέον σταδιακά βλέπουμε να επικρατεί το πιο επιθετικό μπάσκετ, υπάρχει πληθώρα παιχτών που μιλάνε στην μπάλα και αυτό τους βοηθάει να παίξουν μπάσκετ όχι κατς. Μου αρέσει η άμυνα αλλά η καθαρή, να βλέπουμε και λίγο να ματώνει το διχτάκι ρε συ , όχι μονό βολές.