JohnnyPao έγραψε: ↑Κυρ Απρ 20, 2025 4:00 am
Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το μεγάλο VS μιρκο ροστερ. Που εγώ όταν λέω όχι μεγάλο, εννοώ όχι ροστερ άνω των 15 παιχτών και άνω των 9-10 ευρωλιγκατων, όχι σε μια περιφερειακη γραμμή με 5-6 τοπ επιπέδου γκαρντ...
Μάθαμε λοιπόν σήμερα πως ο Ντιαλο ανανέωσε με την Μονακο για 1,7 εκατ τον χρόνο (3ετες). Κάποιοι τον πρότειναν για τον Οσφπ, τους ρωτάω εγώ... γιατί ο Ντιαλο να έρθει σε εσάς και να μοιράζεται τη θέση με Παπανικολάου, Φουρνιε (που τον θέλετε στο "3" για να χωρέσετε τους υπόλοιπους γκαρντ) και Πιτερς? Αντι να μείνει ως βασικούρα στη Μονακο? Από την άλλη γιατί οι Αφοί και ο Μπαρτζώκας να δώσουν σε έναν συμπληρωματικο παίχτη τόσα λεφτά?
Ένα παιδί από εδώ ο kraft με ρώτησε τις προάλλες αν θα με χάλαγε ο Ντιαλο αντι του Παπαπέτρου, ως 3/4αρι με άμυνα, low post και σουτ. Εννοείται πως ΔΕΝ θα με χάλαγε, αλλά μάλλον θα χάλαγε τον ίδιο τον παίχτη κάτι τέτοιο. Η ίδια ερώτηση ισχύει και εδώ, γιατί να μην μείνει στη Μονακο ως βασικός και ανταυτού να ρθει στον ΠΑΟ να παίζει τα 10 λεπτά που έπαιρνε ο Παπαπέτρου. Και φυσικά γιατί ο ΔΠΓ και ο Αταμαν να δώσουν 1,7 εκατ σε παίχτη για αυτόν τον ρόλο, ενώ αυτά τα 10-15 λεπτά μπορεί με άνεση να τα δώσει κάποιος άλλος με πολύ λιγότερα λεφτά...
Τα ίδια ισχύουν για τον κάθε Ντιαλο, Πετρουσεφ, Γκος, Κιναν Έβανς, Γουοκαπ που τους φαντάζεστε 9ους και 10ους παίχτες του rotation σας, ενώ αλλού θα μπορούσαν να είναι βασικούρες. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε λίγο πιο ρεαλιστες στα ροστερ που φτιάχνουμε από εδώ και πέρα, έτσι θα μπορεί να γίνει και πιο ουσιαστική συζήτηση, αλλιώς ας βάζουμε και τον Ντουραντ.
Παράθεση κάνω μόνο το τελευταίο σου μήνυμα γιατί αν τα έκανα όλα θα έπιανε 3 σελίδες το post!
(....) Λες να σε διάβασε ο Ντιαλο και αποφάσισε να μείνει στη Μονακό? Είναι κομμάτι κάποιου ονείρου αυτό έτσι?
Να σου ξαναπώ κάποια πράγματα (....)
Μπλέκεις τον Πετρουσεφ με το Γουοκαπ και τον παραλληλίζεις με τον Ντιαλό και μας λες ότι κάναμε και τριάρι το Φουρνιε για να χωρέσουμε τα γκαρντ στον Ολυμπιακό. Επίσης μας είπες ότι κάναμε και τριάρι το Λι όταν εσύ τον τοποθετούσες στη θέση του point guard αδιαπραγμάτευτα ενώ εγώ σου έλεγα ότι είναι combo το οποίο μου το ξαναλές εν τελει.
Σε άλλο post μας λες γιατί να κρατήσει το Γoυοκαπ με 1,5 άμα είναι να παίζει τρίτος ενώ έχει το Μητρου Λονγκ με 500!!!Wtf???
(.....)
Τους Ντιαλό-Γουορντ εγώ τους θέλω για βασικούς και όχι 2ους ή 3ους όπως λανθασμένα εσύ μου αποδίδεις. Δε χρειάζεται πολύ σκέψη πάντως για να το καταλάβει κάποιος αυτό, το μονο που έχει να κάνει είναι να σκεφτεί ότι ο Παπανικολάου είναι 35. Επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι όταν σου γράφω εγώ, πάντα υποστηρίζω τι πιστεύω εγώ και όχι ο Ολυμπιακός ή ο Μπαρτζώκας. Εσύ βέβαια γράφεις κάτι και νομίζεις ότι αντιπροσωπεύεις τη μια και μόνη πραγματική αλήθεια!!!
Μου λες ότι υποστηρίζω ότι ο Γουοκαπ θα παίζει πολύ λιγο του χρόνου. Πάλι αυθαίρετο συμπέρασμα, ποτέ δεν το είπα. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι ο ΓΟυοκαπ έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω του από τη στιγμή που τραυματίστηκε και μετά. Ίδιο ερωτηματικό έχει και ο Εβανς καθώς και ο Λεσόρ και ο Γκριγκόνις. Οσο και αν θές να βαυκαλίζεσαι και να πιστεύεις ότι η ομαδάρα σας έχει μάγους που μπορούν να βλέπουν το μέλλον και το ξέρουν ήδη πως θα επανέλθει ο Γκριγκόνις, δυστυχώς εκτίμηση μου είναι ότι οποιος το νομίζει αυτό μάλλον κοιμάται όρθιος και πληρώνει ξενοδοχείο!!!
Για να επανέλθω λοιπόν στον ΓΟυοκαπ, αν ο αγαπημένος μας μόνος καθαρός point guard δεν εμφανιστεί στην κατάσταση που τον ξέρουμε στο υπόλοιπο κομμάτι της διαρκειας του συμβολαίου του, δε πανα παίρνει και 10 εκατομύρια, η ομάδα είναι υποχρεωμένη να ψάξει εναλλακτικές από τη νέα χρονιά οι οποίες θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της αναπλήρωσης των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού που χάνει ο Ολυμπιακός. Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να αναπληρώσει το κενό του Γουοκαπ. Στην κατάσταση αυτή προστίθεται και το ερωτηματικό του Έβανς καθώς και το ερωτηματικό της ανανέωσης ή όχι του Γκος. Δεν είναι μια κατάσταση που κάποιος ξέρει την απάντηση και γι' αυτό θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό έχουν επιλέξει να μην πάρουν γρήγορες αποφάσεις. Από ότι φαίνεται βέβαια τις έχεις πάρει εσύ τις αποφάσεις για την ομάδα μας και δεν έχουμε μάλλον κάτι άλλο οι υπόλοιποι να πούμε!!!
Επίσης στην περίπτωση που ο ΓΟυοκαπ δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στο συνηθισμένο ρόλο του δε σημαίνει ότι οι Αγγελλόπουλοι θα τον πετάξουν στα αζήτητα. Για παίκτες που έχουν συνδεθεί με την ιστορία του, στον Ολυμπιακό λειτουργούν με έναν τρόπο που εσείς οι Παναθηναικοί δε μπορείτε να το καταλάβετε εύκολα. Αν θες στο εξηγώ κι αυτό
Ούτε για πετρουσεφ μπορεί κάποιος να πεί κάτι με ασφάλεια. Ούτε ο ίδιος ξέρει τι θα γίνει, ούτε ο Ολυμπιακός. Δεν παύει όμως ο Πετρουσεφ να είναι ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού είτε παίξει είτε δεν παίξει τελικά και σίγουρα από την περίπτωσή του έχει να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Δεν είναι περίπτωση Γουοκαπ που ενδεχομένως να χάσει(λεφτά) ή Βιλντόζα στον Παναθηναικό (που ακόμα τον πληρώνει για να παίζει στον αιώνιο αντίπαλο του!!) Βέβαια πάλι εδώ εσύ γνωρίζεις τη μια και μοναδική αλήθεια από ότι μας λες!!!
Μας παρουσίασες με ιδιαίτερα χλευαστική διάθεση επίσης το κάτωθι σχήμα:
Shorts - Goss - Walkup
Evans - Lee - Dorsey
Fournier - Ward - Papanikolaou
Vezenkov - Peters - Petrusev
Fall - Oturu - Milutinov
Προφανώς και δεν το έχει προτείνει κανείς αυτό και είναι μια από τις γνωστές υπερβολές σου για να μας πείσεις για ένα κίβδηλο επιχείρημα σου.
Βγάλε Μιλουτίνοφ και έναν από τους Shorts - Goss - Walkup
Evans - Lee και πάλι είσαι μια χαρά.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, βάλε λοιπόν για παράδειγμα Κώστα Αντετοκουμπο ή άλλον Έλληνα στη θέση του Μιλουτίνοφ και επίσης αν υποθέσουμε ότι ένας εκ των Εβανς-ΓΟυοκαπ θα έχει έναν σκιώδη ρόλο στην ομάδα την επόμενη χρονιά, αποκτάς ένα πάρα πολύ καλό ροστερ χωρίς καμία ανισορροπία. Ακόμα και τον Wright να κρατήσει αντί για Οτούρου πάλι είσαι μια χαρά. Πρόσθεσε Λαρετζάκη και Μητρου Λονγκ και έχεις 16-17 ενεργούς παίκτες με 10 ξένους(ότι και φέτος).
Επίσης αυτό που σίγουρα δε μπορείς να καταλάβεις είναι ότι παίκτες όπως ο Πιτερς, ο ΓΟυοκαπ, ο Φαλ , ο Παπανικολάου, ο Λαρετζάκης είναι δεμένοι(για διαφορετικούς λόγους) με την ομάδα και αποδεδειγμένα δε βλέπουν το μέλλον τους σαν άλλοι επαγγελματίες.
Το ρόστερ λοιπόν της επόμενης χρονιάς είναι κάτι που δε μπορεί να προβλεφθεί εύκολα, είναι συνάρτηση των αποτελεσμάτων της φετινής χρονιάς(κακώς για μένα) καθώς και πολλών άλλων παραμέτρων που δεν είναι τόσο απλές όσο νομίζεις και μας παρουσιάζεις.