golitog7 έγραψε: ↑Πέμ Μάιος 01, 2025 8:41 am
Θέλω να γίνω μάντης κακών. Αν αποκλειστούμε φέτος από Ρεάλ με 2-0 πιστεύω θα φύγει ο κοουτς. Και καλά θα κάνει κατά τη γνώμη μου. Σου δίνει την εντύπωση η ομάδα ότι έχει βαλτώσει κάπως. Σα να τερμάτησε αυτό το μοντέλο και θέλει ανανέωση. Σ αυτές τις περιπτώσεις η ανανέωση επέρχεται είτε με την κατάκτηση της κούπας είτε με αλλαγή προπονητή και μοντέλου. Και η Τσσκα είχε φτάσει σ αυτό το σημείο να τερματίζει συνέχεια πρώτη, να πηγαίνει φ4 και να γυρνάει με άδεια χέρια. Μόνο που αυτή αλλαζανε συνέχεια προπονητή μέχρι να βρουν κάποιον να τους οδηγήσει στο κύπελλο. Μόλις το κατάφεραν στα καπάκια, μετά από δύο χρόνια πήραν και δεύτερο.
Εγω πιστευω πως θα περασουμε απο σημερα στο final4 αλλα ανεξαρτητως του αποψινου ή της γενικοτερης καταληξης της χρονιας, το καλοκαιρι πρεπει να παρθουν καποιες αποφασεις για το ροστερ που θα απαιτησουν και 2-3 βηματα πισω απο τον κοουτς.
Το πρωτο βημα ειναι να δοθει επιτελους η βαρυτητα που πρεπει στους γκαρντ με προσωπικοτητα, δε ξερω τι σκαλωμα ειναι αυτο που υπαρχει αλλα πρεπει να τελειωσει. Φετος ηταν/ειναι μια χρονια με πολυ μεγαλες απαιτησεις, με πιεση, με επιστροφη Σασα κλπ. και ο αρχικος μας σχεδιασμος ηταν να παιξουμε στο 1-3 με Γουοκαπ, Γκος, Μακισικ, Παπ, Βιλντοζα και Ντορσει δλδ περιπου με τη περιφερεια της Τρίτης. Δε θελω καν να σκεφτομαι τι θα βλεπαμε φετος αν δεν ερχοταν ο Φουρνιε κυριολεκτικα ουρανοκατεβατος στο τελος του καλοκαιριου, με πιανει απελπισια.
Το δευτερο βημα ειναι οτι η οποια αναθεση ρολων την επομενη χρονια πρεπει να γινει χωρις συναισθηματισμους. Καταλαβαινω οτι ο κοουτς εχει δεθει πολυ με καποιους παίχτες και σεβομαι τον ανθρωπινο παραγοντα αλλα οχι εις βαρος της ομαδας. Αν ο Παπ ή ο Μακισικ π.χ. ειναι για να κουνανε πετσετες πλεον, let it be, δεν αφαιρει αυτο κατι απο τη διαχρονικη προσφορά τους, απλα τι να κανουμε, δε γλιτωνει κανεις απο τον χρονο.
Τα παραπανω θα ισχύουν ακομα και αν η χρονια εχει ιδανικη καταληξη. Αν η ομαδα παρει π.χ. την Ευρωλιγκα θα φυγει ναι μεν ενα τεραστιο ψυχολογικο βαρος αλλα αυτο δε πρεπει να μας παρασυρει συναισθηματικα ουτε να μας μπερδεψει ως προς την ουσια. Ουτε ο Παπ με τον Μακισικ θα γινουν νεοτεροι, ουτε ο Γουοκαπ με τον Φαλ θα γινουν ξαφνικα αλλοι παιχτες. Χρειάζεται λογικη.
Τεσπα η συζητηση ειναι αρκετα προωρη και μαλλον ανεπικαιρη, ολο το καλοκαιρι αυτα θα συζηταμε.