Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2451
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιουν 20, 2025 7:33 pm

Εγώ νομίζω πως για το 4/3 είναι πολύ πιο ταιριαστές επιλογές ο Blossomgame, o Justin Anderson, o Bonga, παρά ο Parker. Δεν μαρεσει σαν επιλογή, μου θυμίζει Clyburn στην Εφες του 23. Θέλει πάρα πολλές μπάλες ο Jabari για να αποδώσει, σκεφτείτε ότι στη Μπαρτσα είχε παρόμοιο usage με αυτό του Nunn σε εμάς.

2
2 Εικόνα
MOZZARTDR

Reactions: 4
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 20, 2025 8:01 pm

goodpost.gif
JohnnyPao έγραψε:
Εγώ νομίζω πως για το 4/3 είναι πολύ πιο ταιριαστές επιλογές ο Blossomgame, o Justin Anderson, o Bonga, παρά ο Parker. Δεν μαρεσει σαν επιλογή, μου θυμίζει Clyburn στην Εφες του 23. Θέλει πάρα πολλές μπάλες ο Jabari για να αποδώσει, σκεφτείτε ότι στη Μπαρτσα είχε παρόμοιο usage με αυτό του Nunn σε εμάς.

0
Dimmitz

euroleague
Reactions: 775
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιουν 20, 2025 8:06 pm

JohnnyPao έγραψε:
Είχε αυτό το usage γιατί στην Μπάρτσα δεν απειλούσε κάνεις εκτός από αυτόν και τον Πάντερ. Η Μπάρτσα είχε τεράστιο θέμα στα γκάρντ, οπότε έπρεπε κάποιος να αναλάβει το επιθετικό σκοράρισμα.

Ο Jabari είναι πολύ καλός spot up σουτέρ και θα ανοίξει το γήπεδο για τα γκάρντ σας να πάνε προς το καλάθι. Τα τεσσάρια που αναφέρεις θα φέρουν σκληράδα, αλλά είναι και αυτοί pack the paint και πολύ streaky σουτέρ από το τρίποντο. Κάπως μπουκώνει πολύ το πράγμα.

Εγώ, πάλι, βλέπω ότι με Πάρκερ απλά θα είστε αμαρκάριστοι. Δεν θα μπορεί καμία άμυνα να προσαρμοστεί σε καποιον, γιατί όλοι απειλούν από παντού. Επίσης, ο παίκτης είναι φωτιά και στο transition και με Shorts και Osman θα πάρετε πάρα πολύ εύκολο σκορ εκεί. Ούτε στα λεπτά βλέπω πρόβλημα γιατί ο παίκτης έπαιζε 22 λεπτά, μάλλον δεν μπορεί να παίξει παραπάνω λόγω του ποδιού του. Τι 22 τι 18 από την στιγμή που και τα ματς είναι περισσότερα, θα πληρώνεται καλά και θα κάνει και πρωταθλητισμό.

Επίσης, ο Άταμαν δεν παίζει με εξελάκι, αν ο Πάρκερ τραβάει σε ένα παιχνίδι θα τον αφήσει μέσα 30 λεπτά. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί με τον Χουάντσο. Στο ένα θα παίζει περισσότερο ο ένας και ο άλλος θα ξεκουράζεται και αντίστοιχα.

3
3 Εικόνα
MOZZARTDR

Reactions: 4

Παρ Ιουν 20, 2025 8:15 pm

JohnnyPao έγραψε:
Ωραίες οι προτάσεις που αναφέρεις,το θέμα είναι εκτός του Anderson που είναι φευγάτος,ποιοι από τους υπόλοιπους μπορούν να είναι διαθέσιμοι.Κριμα πάντως τον πουλέν σου ο Nick Willer Babb έκλεισε στην Εφές.Απ'οτι διάβασα θα μείνει ελεύθερος ο Τόμπσον της Εφές.Αγωνιζεται σε θέσεις όπου οι ομάδα δεν έχει ανάγκη αλλά μήπως υπό όρους θα ήταν μια καλή πρόταση?

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6640
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιουν 20, 2025 8:18 pm

παρκερ ειναι τοπ παικτης..αν δεχεται να ρθει για τετοιο ρολο δεν το συζηταμε..αλλα δεν ξερω τι θα γινει με την αμυνα πια,ειδικα αν παρουν και ρογκαβοπουλο..μετα πια πας για 130-120 :lol: ειδικα αν φερουμε και μεις μισιτς η τζειμς τα ντερμπι θα ναι χαρλεμ

2
2 Εικόνα
todorris

senior
Reactions: 154

Παρ Ιουν 20, 2025 8:29 pm

Εσείς που θεωρείτε ότι δεν χρειαζόμαστε 4άρι καλό σποτ σουτέρ, θυμηθείτε λίγο πόσες φορές βρίσατε όταν τα χάνανε αμαρκάριστοι Μήτο (κυρίως) κ Χουάντσο όταν πέφταν όλοι σε Ναν ή Σλούκα κτλ και τι γινόταν όταν ήταν ελεύθεροι στο τριπ Βέζε κ Πήτερς...Εγώ νομίζω ότι ο πρώτος παίκτης που ψάχνει ο Αταμάν,περισσότερο κι από 5άρι,είναι κάποιος στυλ Τζαμπάρι,θυμηθείτε τις αντιδράσεις του,μέχρι και Σάμο έβαλε μέσα

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 894
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Παρ Ιουν 20, 2025 8:45 pm

Το θέμα που δομείται με πιθανή έλευση Πάρκερ είναι ο σέντερ για τον οποίον θα κινηθείς μετά. Το πλάνο εξαρχής είχα γράψει ότι έχει δύο επιλογές. Η πρώτη εξ' αυτών είναι να πας για βαρβάτο PF όπως ο Πάρκερ, από τον οποίο μπορείς να πάρεις σκορ και να μετατοπίσεις τον Ντίνο στο 5, υπογράφοντας παράλληλα και ένα ακόμα 5άρι με rim protection κυρίως και καλά αμυντικά φίλτρα. Το δεύτερο μονοπάτι είναι να αφήσεις τα 4άρια σου ως έχει δοκιμάζοντας ανά περιπτώσεις και τον Οσμάν εκεί και βάζοντας στην εξίσωση και τον Σάμο, υπογράφοντας σε αυτήν την περίπτωση έναν σέντερ ολικής, παρόμοιας δηλαδή κλάσης με τον Ματίας. Το σενάριο να πάρουμε 4άρι τύπου Πάρκερ και 5άρι κλάσης Λεσόρ, προσωπικά το βρίσκω δύσκολο και δύσκολα διαχειρίσιμο αν θέλετε, καθότι μετά μαζεύεται πολύ star quality στην ομάδα, αρκετή ανάγκη για μπάλες και κατοχές από πολύ κόσμο, γεγονός που θα έθετε στον κόουτς τη δύσκολη εξίσωση να βρει λειτουργικές 5άδες με γενικό two-way χαρακτήρα.

0
JohnnyPao

champion

Παρ Ιουν 20, 2025 8:56 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Ιουν 20, 2025 8:06 pm
JohnnyPao έγραψε:
Είχε αυτό το usage γιατί στην Μπάρτσα δεν απειλούσε κάνεις εκτός από αυτόν και τον Πάντερ. Η Μπάρτσα είχε τεράστιο θέμα στα γκάρντ, οπότε έπρεπε κάποιος να αναλάβει το επιθετικό σκοράρισμα.

Ο Jabari είναι πολύ καλός spot up σουτέρ και θα ανοίξει το γήπεδο για τα γκάρντ σας να πάνε προς το καλάθι. Τα τεσσάρια που αναφέρεις θα φέρουν σκληράδα, αλλά είναι και αυτοί pack the paint και πολύ streaky σουτέρ από το τρίποντο. Κάπως μπουκώνει πολύ το πράγμα.

Εγώ, πάλι, βλέπω ότι με Πάρκερ απλά θα είστε αμαρκάριστοι. Δεν θα μπορεί καμία άμυνα να προσαρμοστεί σε καποιον, γιατί όλοι απειλούν από παντού. Επίσης, ο παίκτης είναι φωτιά και στο transition και με Shorts και Osman θα πάρετε πάρα πολύ εύκολο σκορ εκεί. Ούτε στα λεπτά βλέπω πρόβλημα γιατί ο παίκτης έπαιζε 22 λεπτά, μάλλον δεν μπορεί να παίξει παραπάνω λόγω του ποδιού του. Τι 22 τι 18 από την στιγμή που και τα ματς είναι περισσότερα, θα πληρώνεται καλά και θα κάνει και πρωταθλητισμό.

Επίσης, ο Άταμαν δεν παίζει με εξελάκι, αν ο Πάρκερ τραβάει σε ένα παιχνίδι θα τον αφήσει μέσα 30 λεπτά. Αντίστοιχα, το ίδιο θα συμβεί με τον Χουάντσο. Στο ένα θα παίζει περισσότερο ο ένας και ο άλλος θα ξεκουράζεται και αντίστοιχα.
Που το είδες βρε συ ότι παίζει 22 λεπτά μέσο όρο? :shock:

27 λεπτά μέσο όρο έπαιξε τη χρονιά που μας πέρασε σε 38 παιχνίδια και την αμέσως προηγούμενη 24 λεπτά μέσο όρο (στη σειρά με τον ΟΣΦΠ στα πλειοφ έπαιζε 30 λεπτα). Επιπλέον, οχι ο Parker δεν είχε 27% usage από ανάγκη στη Μπαρτσα, είχε τόσο γιατί είναι τέτοιος παίχτης, δεν μπορεί να αποδώσει αλλιώς, είναι σαν να ζητάς από τον Lorenzo Brown να παίζει 15 λεπτά, ας μην θυμηθώ πως πήγε αυτό... Και ναι, δεν θα υπάρχει άμυνα να μας μαρκάρει αν φέρουμε τον Jabari, αλλά επίσης και η δικιά μας άμυνα δεν θα μπορεί να μαρκάρει ΚΑΜΙΑ επίθεση. Και προσωπικά εμένα το δεύτερο με φοβίζει πολύ περισσότερο από το πρώτο. Ομάδες χωρίς καλές άμυνες δεν πάνε πουθενά, ο ΟΣΦΠ το ξέρει από πρώτο χέρι αυτό. Τέλος, λες πως κάποιες φορές θα παίζει ο Juancho 30 λεπτά και άλλες ο Parker, το θέμα είναι πως αν σε αυτήν την ομάδα που φτιάχνεται οι Juancho και Grant δεν παίζουν από 30 λεπτά, τότε η ομάδα που πάει να φτιαχτεί θα τρώει 120 πόντους σε κάθε ματς. Και θα βάζει 110, όχι 130... Άρα θα χάνει.

0
JohnnyPao

champion

Παρ Ιουν 20, 2025 9:00 pm

todorris έγραψε:
Εσείς που θεωρείτε ότι δεν χρειαζόμαστε 4άρι καλό σποτ σουτέρ, θυμηθείτε λίγο πόσες φορές βρίσατε όταν τα χάνανε αμαρκάριστοι Μήτο (κυρίως) κ Χουάντσο όταν πέφταν όλοι σε Ναν ή Σλούκα κτλ και τι γινόταν όταν ήταν ελεύθεροι στο τριπ Βέζε κ Πήτερς...Εγώ νομίζω ότι ο πρώτος παίκτης που ψάχνει ο Αταμάν,περισσότερο κι από 5άρι,είναι κάποιος στυλ Τζαμπάρι,θυμηθείτε τις αντιδράσεις του,μέχρι και Σάμο έβαλε μέσα
Spot up shooter δεν διαφωνεί κανείς πως θέλουμε, ο Jabari βέβαια δεν είναι ακριβώς αυτό. Είναι ένας ultra scorer που μπορεί να βάλει την μπάλα στο διχτάκι με πάμπολλους τρόπους, όμως είναι on ball παίχτης και οχι από αυτούς που περιμένουν στη γωνία να πάρουν τη πάσα από τα γκαρντ και να γράψουν τρίποντο. Επίσης δεν ξέρω γιατί το ξεχνάτε, αλλά πέρα από σουτερ, θέλουμε και καλό ΑΜΥΝΤΙΚΟ.

0
JohnnyPao

champion

Παρ Ιουν 20, 2025 9:01 pm

MOZZARTDR έγραψε:
Παρ Ιουν 20, 2025 8:15 pm
JohnnyPao έγραψε:
Ωραίες οι προτάσεις που αναφέρεις,το θέμα είναι εκτός του Anderson που είναι φευγάτος,ποιοι από τους υπόλοιπους μπορούν να είναι διαθέσιμοι.Κριμα πάντως τον πουλέν σου ο Nick Willer Babb έκλεισε στην Εφές.Απ'οτι διάβασα θα μείνει ελεύθερος ο Τόμπσον της Εφές.Αγωνιζεται σε θέσεις όπου οι ομάδα δεν έχει ανάγκη αλλά μήπως υπό όρους θα ήταν μια καλή πρόταση?
Σε καμία περίπτωση δεν χωράει άλλος γκαρντ.

0
todorris

senior

Σορτς Ναν 3αρι αμυντικογενες Χουαντσο Λεσορ
Σλουκας Γκραντ Οσμαν Παρκερ 5αρι Μάπ
Μια χαρα two way,πιστεύω το σκεφτονται για 9 ξένους,προτεραιότητα η Ευρωλίγκα
Μητο Σαμο Καλαιτζάκης Τολιόπολος 10-14
Με Αταμάν δεν υπάρχουν εξελάκια,όποιος δεν τραβάει κάνει ποδήλατο...

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2551
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιουν 20, 2025 9:03 pm

todorris έγραψε:
Καλό και κυρίως σταθερό σποτ σούτερ χρειαζόμαστε γιατί και ο Χουάντσο που έχει καλά ποσοστά είναι ασταθής, το ίδιο και ο Μήτογλου.

Το πρόβλημα είναι οτι ο Τζαμπάρι δεν είναι σποτ σούτερ. Θέλει την μπάλα στα χέρια για να κάνει πράγματα, δεν είναι πχ στο στυλ του Πίτερς. Βρίσκει ρυθμό έχοντας την μπάλα να κάνει τα δικά του. Αν τον πάρεις θα πρέπει να του δίνεις και την μπάλα στα χέρια να παίξει.
Όπως αντίστοιχα και ο Ναν για παράδειγμα, επειδή έχει καλό σουτ δεν σημαίνει ότι είναι σποτ σούτερ.

Και με ένα σετάρισμα σαν της Μπαρτσελόνα όπου έχει ένα σκορέρ γκάρντ μπορείς να του δώσεις την μπάλα για να είναι ο επιθετικός πόλος στους ψηλούς. Εδώ έχουμε τον Ναν για σκόρερ κοντό, τον Λεσόρ για επιθετικό πόλο στους ψηλούς και πήραμε και τον Σόρτς ως άλλον έναν σκόρερ κοντό. Έχουμε και τον Οσμάν που επίσης θέλει τη μπάλα για να κάνει τις μπούκες του, αυτό είναι το κύριο όπλο του. Με πόσες μπάλες θα παίζουμε;
Airman έγραψε:
Παρ Ιουν 20, 2025 8:45 pm
Το θέμα που δομείται με πιθανή έλευση Πάρκερ είναι ο σέντερ για τον οποίον θα κινηθείς μετά. Το πλάνο εξαρχής είχα γράψει ότι έχει δύο επιλογές. Η πρώτη εξ' αυτών είναι να πας για βαρβάτο PF όπως ο Πάρκερ, από τον οποίο μπορείς να πάρεις σκορ και να μετατοπίσεις τον Ντίνο στο 5, υπογράφοντας παράλληλα και ένα ακόμα 5άρι με rim protection κυρίως και καλά αμυντικά φίλτρα. Το δεύτερο μονοπάτι είναι να αφήσεις τα 4άρια σου ως έχει δοκιμάζοντας ανά περιπτώσεις και τον Οσμάν εκεί και βάζοντας στην εξίσωση και τον Σάμο, υπογράφοντας σε αυτήν την περίπτωση έναν σέντερ ολικής, παρόμοιας δηλαδή κλάσης με τον Ματίας. Το σενάριο να πάρουμε 4άρι τύπου Πάρκερ και 5άρι κλάσης Λεσόρ, προσωπικά το βρίσκω δύσκολο και δύσκολα διαχειρίσιμο αν θέλετε, καθότι μετά μαζεύεται πολύ star quality στην ομάδα, αρκετή ανάγκη για μπάλες και κατοχές από πολύ κόσμο, γεγονός που θα έθετε στον κόουτς τη δύσκολη εξίσωση να βρει λειτουργικές 5άδες με γενικό two-way χαρακτήρα.
Και το πρώτο σενάριο είναι προβληματικό από άποψη σχημάτων αν το βαρβάτο 4αρι δεν είναι διπλοθεσίτης 3-4 ή 4-5 γιατί ποια σχήματα θα έβγαζες.

Έστω ότι πας με 1η 5αδα Σορτς, Ναν, Οσμάν, Πάρκερ, Λεσόρ και δεύτερη Σλούκα, Γκράντ, Ρογκαβόπουλο, Χουάντσο και 5αρι.
Στην πρώτη 5αδα δεν έχεις άμυνα και θες 3-4 μπάλες. Αν έλεγες να βάλεις τον Γκράντ στην πρώτη 5αδα για να έχεις κάποιον off ball με καλή άμυνα και τον Οσμάν στην δεύτερη τότε στη δεύτερη δεν έχεις χειριστή πέραν του Σλούκα.

Το να πεις ότι στους ψηλούς τα δίδυμα θα είναι Χουάντσο-Λεσόρ και ο Πάρκερ με έναν Γκάμπριελ βγάζει νόημα αγωνιστικά μόνο που έτσι θα βρισκόταν ο Πάρκερ σε ρόλο 15λεπτου.
BillyPao έγραψε:
Παρ Ιουν 20, 2025 5:23 pm
Ας υποθέσουμε ότι η μεταγραφή του Ρογκαβόπουλου θα ολοκληρωθεί και ότι θα αποχωρήσει ο Παπαπέτρου.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, είναι αρκετά πιθανό το παρακάτω σενάριο.

PG: Σορτς - Σλούκας
SG: Ναν - Γκραντ - Τολιόπουλος
SF: Οσμάν - Ρογκαβόπουλος - Καλαϊτζάκης
PF: Χουάντσο - Μήτογλου - Σαμοντούροφ
C: Λεσόρ - Χ - Χ

Εναλλακτικά, ο Μήτογλου πηγαίνει ως 3ο 5άρι και έρχεται 4άρι για να μοιράζεται τη θέση με τον Χουάντσο. Δηλαδή όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου:

PF: Χουάντσο - Χ - Σαμοντούροφ
C: Λεσόρ - Χ - Μήτογλου
Θα μπορούσε αλλά για να βγαίνουν οι χρόνοι ο ένας από τους 2 Χ θα πρέπει να είναι επιπέδου Γκάμπριελ/Ράιτ δηλαδή κάποιος που να μπορεί να παίξει μεν αλλά να μην γκρινιάζει κιόλας αν είναι dnp ή στο 5λεπτο.

Προσωπικά ας φαντάζεται ο καθένας ομάδες με 10 σταρ, εγώ αν γινόταν το σενάριο σου και οι 2 Χ ήταν ο Μπούκερ και...ο Γκάμπριελ θα ήμουν φουλ ικανοποιημένος.
Αν δεν έρθει ο Ρογκαβόπουλος εκεί αλλάζει και αντι για 4-5 πρέπει ψιλοαναγκαστικά να πας για κάποιον που παίζει και 3.

0
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 894
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Παρ Ιουν 20, 2025 9:03 pm

JohnnyPao έγραψε:
todorris έγραψε:
Spot up shooter δεν διαφωνεί κανείς πως θέλουμε, ο Jabari βέβαια δεν είναι ακριβώς αυτό. Είναι ένας ultra scorer που μπορεί να βάλει την μπάλα στο διχτάκι με πάμπολλους τρόπους, όμως είναι on ball παίχτης και οχι από αυτούς που περιμένουν στη γωνία να πάρουν τη πάσα από τα γκαρντ και να γράψουν τρίποντο. Επίσης δεν ξέρω γιατί το ξεχνάτε, αλλά πέρα από σουτερ, θέλουμε και καλό ΑΜΥΝΤΙΚΟ.
Είναι on ball παίχτης ναι, αλλά μπορεί να παίξει και χωρίς μπάλα. Εχει καλά cuts, τρέχει το transition, έχει πλήρες επιθετικό πακέτο. Αμυντικά δεν είναι τόσο κακός όσο πιστεύεις. Σαφέστατη αναβάθμιση το δίδυμο Χουάντσο-Πάρκερ σε σχέση με το Χουάντσο-Ντίνος, ακόμα και στο αμυντικό κομμάτι.

0
JohnnyPao

champion

Παρ Ιουν 20, 2025 9:04 pm

todorris έγραψε:
Σορτς Ναν 3αρι αμυντικογενες Χουαντσο Λεσορ
Σλουκας Γκραντ Οσμαν Παρκερ 5αρι Μάπ
Μια χαρα two way,πιστεύω το σκεφτονται για 9 ξένους,προτεραιότητα η Ευρωλίγκα
Μητο Σαμο Καλαιτζάκης Τολιόπολος 10-14
Με Αταμάν δεν υπάρχουν εξελάκια,όποιος δεν τραβάει κάνει ποδήλατο...
9 ξένοι είναι ΠΑΡΑ πολλοί. Τη πάτησε ο οσφπ με αυτό το σχεδιασμό πέρσι. Επίσης δεν έχουμε σκοπό να πάρουμε Ρογκα? Άρα που θα χωρέσει και αμυντικογενες 3αρι?

Θες να μας βγάλεις και τους χρόνους σε αυτή τη 12αδα?

0
todorris

senior

Παρ Ιουν 20, 2025 9:05 pm

JohnnyPao έγραψε:
todorris έγραψε:
ναι όπως και ο Βεζενκοβ πχ αλλά δεν τον αφήνεις μόνο του στο τριπ ,τον Μήτο κ Χουάντσο τους αφήνεις

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”