Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Οκτ 14, 2025 1:49 am

Ειναι γεγονος πως λειπει ενα επιετικο ταλεντο, ενας ηγετης στον ασσο -μη τουβλαδωρος. Και οσο ειναι εκτος ο Εβανς, το προβλημα θα παραμενει αλυτο.
Και στο 5, ο Χολ δειχνει λιγος για τον Ολυμπιακο ως τωρα.

Αυτα μενει να φανουν και στα αποτελεσματα για να κινητοποιηθει η ομαδα και να κανει μεταγραφες οπως ειπε και ο κοουτς.

Προπερσυ εκανε μεταγραφες ΜΑΤ με Μοουζες Ραιτ και Πετρουσεφ, απο περσυ ομως δε τα βλεπω καλα τα πραγματα. Για την ακριβεια, απο τοτε που δωθηκαν πολλα στον Βεζενκοφ και στον Φουρνιε, οι μεταγραφες που γινονται ειναι μονον υποψηφια λαχεια. Και συνηθως δεν κερδιζουν... Ακομη και ο Γουορντ που ειναι παιχτουρα, σχετικα φτηνος ηταν.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Οκτ 14, 2025 2:58 am

Δεν ισχυει αυτο για τα φτηνα λαχεια..ο λι κοστισε 1.5εκ..ο χολ σχεδον 2εκ..πχ ο σορτς που ταν για μβπ κοστισε 2.3 ειπαν..ο νιλικινα πανω απο εκατομμυριο..δωθηκαν ενα σορο λεφτα σε ρητρες επειδη ο μπαρτζωκας θελει ευρωπαικη εμπειρια.Το μπατζετ σε σχεση με περσι μεγαλωσε + - 5εκ.

assistant

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas

Τρί Οκτ 14, 2025 7:46 am

shaq7 έγραψε:
Δεν ισχυει αυτο για τα φτηνα λαχεια..ο λι κοστισε 1.5εκ..ο χολ σχεδον 2εκ..πχ ο σορτς που ταν για μβπ κοστισε 2.3 ειπαν..ο νιλικινα πανω απο εκατομμυριο..δωθηκαν ενα σορο λεφτα σε ρητρες επειδη ο μπαρτζωκας θελει ευρωπαικη εμπειρια.Το μπατζετ σε σχεση με περσι μεγαλωσε + - 5εκ.
ναι και ο Σικμα κοστισε 800κ........δεν παιζουν τα νουμερα αυτα ο,τι κι αν λενε.....ειναι εκτος αγορας....

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Οκτ 14, 2025 8:49 am

shaq7 έγραψε:
Με ξεπερνάει πάντως ότι δώσαμε σχεδόν 2εκ. για τον Χολ...για έναν παίκτη που είναι μόνο για 3ος ψηλός σε ομάδα που στόχο έχει την Ευρωκούπα, βέβαια όταν βλέπω και τα 2,5εκ. τον χρόνο που δίνει ο Παναθηνικός στον Χολμς νιώθω κάπως καλύτερα!! Βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι δώσαμε αυτά τα λεφτά στον Χολ....

Και ο Λι ακριβά μας στοίχισε...μόνο ο Ντιλικίνα ας πούμε ήρθε με ένα λογικό συμβόλαιο για τα δεδομένα της εποχής.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Τρί Οκτ 14, 2025 9:32 am

Αν και με τον Χολ τρέμει το φυλλοκάρδι μου κάθε φορά που κάνουν ένα ελάχιστα περίπλοκο play απενάντι στην άμυνα μας οι αντίπαλοι, κρατιέμαι ακόμα να τον βαφτίσω ως αποτυχημένη προσθήκη διότι όντως είμαστε νωρίς ακόμα στη σεζόν και δεύτερον θέλω να τον δω και με elite PnR two-way guard στην πεντάδα (τύπου Έβανς). Παρόλαυτα θα αισθανόμουν πολύ πιο ασφαλής με ένα αθλητικό 4-5 που ακολουθεί και δε χάνεται στην άμυνα και δεν είναι και 100% ετερόφωτος στην επίθεση. Κατά συνέπεια καταλήγουμε πως μαλλον ήταν μέτρια η επιλογή του, αλλά ας βρουν τρόπο να τον αξιοποιήσουν στο μέγιστο.

Για τα γκάρντ βλέπω πολλή κουβέντα να γίνεται για τους χρόνους, και θεωρώ πως κακώς εστιάζουμε εκεί τόσο. Η σεζόν είναι μεγάλη και το κάθε παιχνίδι διαφορετικό, θα βγουν σίγουρα και τραυματισμοί, οπότε όλοι οι παίχτες του βασικού τουλάχιστον rotation θα βρουν χώρο να παίξουν. Αν θέλουμε να πάρουμε ευρωλίγκα, δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί κιόλας αν κάποιοι συμπληρωματικοί παίχτες παραγκωνιστούν προς το τέλος της σεζόν, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε ποιοτικό έλλειμα στη θέση του άσσου, κυρίως επιθετικό και οργανωτικό, συν ότι έχουμε πάρει και τρελό gamble με Έβανς, Νιλικίνα και Γουόκαπ λόγω των θεμάτων που έχει ο καθένας με τραυματισμούς. Αν αυτοί οι τρεις ήταν καλά ή γενικότερα είχαν χαμηλό ρίσκο να βγάλουν κάτι δε θα συζητούσαμε καν. Από τη στιγμή όμως που είναι στην καλύτερη πολύ αμφίβολη η επιστροφή Έβανς, υπάρχει μόνο η εξής λογική λύση κατά τη γνώμη μου: Λι out - νέο PnR combo ή PG in, με όσο πιο δυνατόν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Έβανς (score, pull-up κτλ). Αν και όποτε επιστρέψει ο Κίναν, ας προβληματιστούμε τότε με το rotation.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Οκτ 14, 2025 9:54 am

steph.larry έγραψε:
Τρί Οκτ 14, 2025 9:32 am
Αν και με τον Χολ τρέμει το φυλλοκάρδι μου κάθε φορά που κάνουν ένα ελάχιστα περίπλοκο play απενάντι στην άμυνα μας οι αντίπαλοι, κρατιέμαι ακόμα να τον βαφτίσω ως αποτυχημένη προσθήκη διότι όντως είμαστε νωρίς ακόμα στη σεζόν και δεύτερον θέλω να τον δω και με elite PnR two-way guard στην πεντάδα (τύπου Έβανς). Παρόλαυτα θα αισθανόμουν πολύ πιο ασφαλής με ένα αθλητικό 4-5 που ακολουθεί και δε χάνεται στην άμυνα και δεν είναι και 100% ετερόφωτος στην επίθεση. Κατά συνέπεια καταλήγουμε πως μαλλον ήταν μέτρια η επιλογή του, αλλά ας βρουν τρόπο να τον αξιοποιήσουν στο μέγιστο.

Για τα γκάρντ βλέπω πολλή κουβέντα να γίνεται για τους χρόνους, και θεωρώ πως κακώς εστιάζουμε εκεί τόσο. Η σεζόν είναι μεγάλη και το κάθε παιχνίδι διαφορετικό, θα βγουν σίγουρα και τραυματισμοί, οπότε όλοι οι παίχτες του βασικού τουλάχιστον rotation θα βρουν χώρο να παίξουν. Αν θέλουμε να πάρουμε ευρωλίγκα, δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί κιόλας αν κάποιοι συμπληρωματικοί παίχτες παραγκωνιστούν προς το τέλος της σεζόν, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε ποιοτικό έλλειμα στη θέση του άσσου, κυρίως επιθετικό και οργανωτικό, συν ότι έχουμε πάρει και τρελό gamble με Έβανς, Νιλικίνα και Γουόκαπ λόγω των θεμάτων που έχει ο καθένας με τραυματισμούς. Αν αυτοί οι τρεις ήταν καλά ή γενικότερα είχαν χαμηλό ρίσκο να βγάλουν κάτι δε θα συζητούσαμε καν. Από τη στιγμή όμως που είναι στην καλύτερη πολύ αμφίβολη η επιστροφή Έβανς, υπάρχει μόνο η εξής λογική λύση κατά τη γνώμη μου: Λι out - νέο PnR combo ή PG in, με όσο πιο δυνατόν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Έβανς (score, pull-up κτλ). Αν και όποτε επιστρέψει ο Κίναν, ας προβληματιστούμε τότε με το rotation.
Ο Χολ όσο δεν τραυματίζεται ο Μίλου, είναι οκ για να παίζει 12-15 λεπτά, για παραπάνω δεν είναι, και εκει είναι το πρόβλημα, αν χτύπα ξύλο τραυματιστεί ο Μίλου, τι κάνουμε?? Θα τραβάμε τα μαλλιά μας!!

Στα Guard τον Εβανς προσωπικά τον έχω ξεχάσει, αν επιστρέψει και είναι καλός θα είναι μπόνους, απλά δεν τον βάζω στην εξίσωση, μέχρι και ο Μπαρτζώκας τα μάσαγε τα λόγια του για αυτόν στις δηλώσεις, πάει δυστυχώς για καμένο χαρτί, ακόμα και όσο πρόλαβε λίγο να παίξει απλά δεν μπορούσε.....δεν ξέρω καν αν μπορέσει να επανέλθει ποτέ σε καλό επίπεδο μετά από τέτοιο τραυματισμό, οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι...

Ο Ντιλικίνα παρόλο που δεν ήθελα καθόλου να έρθει, μου έκανε καλή σχετικά εντύπωση, χωρίς καν να ξέρει την ομάδα ή τους συμπαίκτες του μπήκε μέσα και προσπάθησε, με το καλημέρα δείχνει σαν πακέτο καλύτερος από τον Λι....δεν είναι κάτι τρομερό σίγουρα και ούτε δημιουργία έχει ούτε σουτ, άλλα φαίνεται συγκεντρωμένος, δυνατός στην άμυνα, κατεβάζει με ασφάλεια την μπάλα, θα μπουκάρει και μέσα στην ρακέτα, θα μαζέψει και κανένα ριμπάουντ, θα βάλει και μερικά καλαθάκια....όχι και άσχημα, είχαμε χαμηλά τον πήχη με αυτόν οπότε τον ξεπέρασε άνετα!

Rice

a1greece
Reactions:

Τρί Οκτ 14, 2025 11:20 am

Ο Νιλικίνα σε ελάχιστο χρόνο έχει προσφέρει περισσότερα από τον Λι που απλά πρέπει να φύγει από την ομάδα.

Εντωμεταξύ το να έχεις τόσους πολλούς παίχτες δεν μας κάνει ελκυστικούς και σε υποψήφιες μεταγραφές, Μπαμπ για παράδειγμα που θεωρώ ότι μας ταίριαζε πολύ για την θέση του άσσου ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι προτίμησε την Εφές από εμάς γιατί έχει μαζευτεί πολύς κόσμος στα γκαρντ.

“Όχι, ήταν αρκετά προχωρημένο. Νομίζω ότι στο τέλος οι δύο επιλογές που είχαν μείνει ήταν ο Ολυμπιακός και η Εφές. Απλώς, η καλύτερη κατάσταση για μένα ήταν εδώ.
Τη στιγμή που υπέγραψα, η Εφές δεν είχε υπογράψει πολλούς γκαρντ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ήδη τον Τόμας (Γουόκαπ), τον Κίναν (Έβανς) που επέστρεφε από τραυματισμό, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον Φουρνιέ… Οπότε είχαν ήδη αρκετούς παίκτες με συμβόλαιο. Τον Σέιμπαν Λι επίσης.
Οπότε υπήρχε ήδη μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση μου όταν φτάσαμε στο τελικό στάδιο”.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Τρί Οκτ 14, 2025 11:35 am

Ενδιαφεροντα πραγματα απο συνεντευξη του Γουαιλερ-Μπαμπ...

Ας πάμε λίγο πίσω στο καλοκαίρι. Είχες συμβόλαιο με την Μπάγερν για άλλη μια σεζόν. Υπήρχε buyout και αρκετές ομάδες που σε ήθελαν. Το όνομά σου είχε συνδεθεί έντονα με τη Μονακό. Νομίζω για πολύ καιρό όλοι πίστευαν ότι πας εκεί. Τι άλλαξε στην πορεία;

“Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις, αλλά ήμουν και σε μια φάση που δεν εστίαζα και πολύ στο τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Ήμουν ακόμα στο τέλος της σεζόν με την Μπάγερν και… απλώς δεν προχώρησε. Όλα χάλασαν στο τέλος”.

Από τη δική σου πλευρά;

“Δεν ξέρω. Οι περισσότερες συζητήσεις έγιναν με τον μάνατζέρ μου και αυτός μου μετέφερε τι γινόταν, τι πίστευε ότι είναι καλύτερο για μένα. Κάναμε πολλές συζητήσεις και ξαφνικά μπήκε στο παιχνίδι και η Εφές, και ο Ολυμπιακός επίσης. Στο φινάλε, η Εφές ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα”.

Αυτή θα ήταν η επόμενή μου ερώτηση, για τον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι προχωρημένο ή ήσασταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο διαπραγματεύσεων; Υπήρξε κάτι που δεν σου άρεσε;

“Όχι, ήταν αρκετά προχωρημένο. Νομίζω ότι στο τέλος οι δύο επιλογές που είχαν μείνει ήταν ο Ολυμπιακός και η Εφές. Απλώς, η καλύτερη κατάσταση για μένα ήταν εδώ.

Τη στιγμή που υπέγραψα, η Εφές δεν είχε υπογράψει πολλούς γκαρντ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ήδη τον Τόμας (Γουόκαπ), τον Κίναν (Έβανς) που επέστρεφε από τραυματισμό, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον Φουρνιέ… Οπότε είχαν ήδη αρκετούς παίκτες με συμβόλαιο. Τον Σέιμπαν Λι επίσης.

Οπότε υπήρχε ήδη μεγάλος ανταγωνισμός στη θέση μου όταν φτάσαμε στο τελικό στάδιο”.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Τρί Οκτ 14, 2025 11:50 am

Και τελικα πηγε στην Εφες που εχει φερει τις λεγεωνες του Σαρουμαν στα γκαρντ. Α ρε νικ, σε επιασε κωτσο ο Μισκο γιατι του θιξαμε τον Πετρουσεφ...

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Οκτ 14, 2025 11:58 am

Rivers15 έγραψε:
Τρί Οκτ 14, 2025 11:35 am
Ενδιαφεροντα πραγματα απο συνεντευξη του Γουαιλερ-Μπαμπ...

Ας πάμε λίγο πίσω στο καλοκαίρι. Είχες συμβόλαιο με την Μπάγερν για άλλη μια σεζόν. Υπήρχε buyout και αρκετές ομάδες που σε ήθελαν. Το όνομά σου είχε συνδεθεί έντονα με τη Μονακό. Νομίζω για πολύ καιρό όλοι πίστευαν ότι πας εκεί. Τι άλλαξε στην πορεία;

“Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις, αλλά ήμουν και σε μια φάση που δεν εστίαζα και πολύ στο τι θα γίνει την επόμενη χρονιά. Ήμουν ακόμα στο τέλος της σεζόν με την Μπάγερν και… απλώς δεν προχώρησε. Όλα χάλασαν στο τέλος”.

Από τη δική σου πλευρά;

“Δεν ξέρω. Οι περισσότερες συζητήσεις έγιναν με τον μάνατζέρ μου και αυτός μου μετέφερε τι γινόταν, τι πίστευε ότι είναι καλύτερο για μένα. Κάναμε πολλές συζητήσεις και ξαφνικά μπήκε στο παιχνίδι και η Εφές, και ο Ολυμπιακός επίσης. Στο φινάλε, η Εφές ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα”.

Αυτή θα ήταν η επόμενή μου ερώτηση, για τον Ολυμπιακό. Ήταν κάτι προχωρημένο ή ήσασταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο διαπραγματεύσεων; Υπήρξε κάτι που δεν σου άρεσε;

Αν όντως ισχύουν αυτά που λέει, που δεν έχει λόγο να πει ψέμματα, κάναμε μεγάλη πατάτα με Λι. Ο Μπαμπ στην θέση του Λι και με τέτοιο Ντόρσει θα μας ταίριαζε γάντι.

Στη φάση που είμαστε τώρα πρέπει να διώξουμε τον Λι και να πάρουμε στη θέση του ένα point guard με έφεση στο πικ ν ρολ, καλή απόφαση και αν μπορεί να σουτάρει και μετά από τρίπλα θα ήταν το τέλειο. Αν ο Ντόρσει συνεχίσει έτσι όπως είναι μου αρκεί η καλή απόφαση και η οργάνωση.
Για τους ψηλούς θα ήθελα ένα 4/5άρι στυλ Καμπόκλο. Ιδανικά τον ίδιο αν δεν ψήνεται να τον κρατήσει η Χάποελ.

Για τον Έβανς δεν έχει νόημα να συζητάμε, ο παίκτης έχει τελειώσει από τον Οσφπ και δυστυχώς γι αυτόν νομίζω έχει τελειώσει απο το υψηλό επίπεδο γενικά. Κρίμα για τον παιδί αλλά προσωπικά αυτή είναι η γνώμη που σχηματίζω από τα λεγόμενα του κόουτς.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Τρί Οκτ 14, 2025 12:18 pm

Αντικειμενικά δε νομίζω ότι μπορούμε να γκρινιάζουμε για Μπαμπ διότι ο άνθρωπος δίκιο έχει. Αν είχαμε περιφέρεια Γουόκαπ, Μπαμπ, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ θα είμασταν χαρούμενοι; Όχι είναι η απάντηση. Σίγουρα πιο χαρούμενοι από ότι τώρα αλλά η γκρίνια θα ήταν γκρίνια. Πάλι θα έλλειπε αυτός ο κλασικός ο κομπολογάτος.

Από την άλλη θα προτιμούσε ο Μπαμπ να έρθει σε μια περιφέρεια με Γουόκαπ, Έβανς (υγιή), Ντόρσεϊ, Φουρνιέ να είναι 5ος γκαρντ; Πάλι όχι. Στην Εφές ουσιαστικά έχει Λάρκιν, Λόιντ, Ντοζίερ και Κορντινιέ να μοιράζονται το 1, το 2 και το 3, καθώς 3άρι η Εφές δεν έχει. 5 παίκτες για 3 θέσεις εκεί. 5 παίκτες για 2 θέσεις εδώ.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Σου λέει στο 1 ο Έβανς βασικός, ο Γουόκαπ πρέπει να παίζει θα είμαι τρίτος στην ιεραρχία. Λογικό είναι σαν σκέψη.

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Οκτ 14, 2025 12:23 pm

Rice έγραψε:
Τρί Οκτ 14, 2025 11:20 am
Ο Νιλικίνα σε ελάχιστο χρόνο έχει προσφέρει περισσότερα από τον Λι που απλά πρέπει να φύγει από την ομάδα.

Εντωμεταξύ το να έχεις τόσους πολλούς παίχτες δεν μας κάνει ελκυστικούς και σε υποψήφιες μεταγραφές, Μπαμπ για παράδειγμα που θεωρώ ότι μας ταίριαζε πολύ για την θέση του άσσου ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι προτίμησε την Εφές από εμάς γιατί έχει μαζευτεί πολύς κόσμος στα γκαρντ.
Παπάτζα είπε.

Στην Εφές υπήρχαν Λάρκιν, Μπουμπουά, Χαζέρ, Κορντινιέ, και Ντόζιερ. Αργότερα έφεραν και τον Λόιντ.

Σε εμας Γουόκαπ, Λι, Ντόρσει, Φουρνιέ, Μακίσικ.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Τρί Οκτ 14, 2025 12:27 pm

Stam Tziant έγραψε:
Αντικειμενικά δε νομίζω ότι μπορούμε να γκρινιάζουμε για Μπαμπ διότι ο άνθρωπος δίκιο έχει. Αν είχαμε περιφέρεια Γουόκαπ, Μπαμπ, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ θα είμασταν χαρούμενοι; Όχι είναι η απάντηση. Σίγουρα πιο χαρούμενοι από ότι τώρα αλλά η γκρίνια θα ήταν γκρίνια. Πάλι θα έλλειπε αυτός ο κλασικός ο κομπολογάτος.

Από την άλλη θα προτιμούσε ο Μπαμπ να έρθει σε μια περιφέρεια με Γουόκαπ, Έβανς (υγιή), Ντόρσεϊ, Φουρνιέ να είναι 5ος γκαρντ; Πάλι όχι. Στην Εφές ουσιαστικά έχει Λάρκιν, Λόιντ, Ντοζίερ και Κορντινιέ να μοιράζονται το 1, το 2 και το 3, καθώς 3άρι η Εφές δεν έχει. 5 παίκτες για 3 θέσεις εκεί. 5 παίκτες για 2 θέσεις εδώ.
Εγω με αυτη την περιφερεια που λες μια χαρα χαρουμενος θα ημουν. Εχεις versatility, two way χαρακτηρα και περιφερειακη εκτελεση. Μια χαρα ειναι η περιφερεια με Μπαπ, Ντορσει, Φουρνιε, Εβανς, Γουοκαπ

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Οκτ 14, 2025 12:29 pm

Που είναι αυτός ο Έβανς που όλοι γράφετε ρε παιδιά? :)

Είναι στο δωμάτιο μαζί μας αυτή τη στιγμή?

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”