Dimmitz έγραψε: ↑Κυρ Ιαν 11, 2026 3:36 pm
Εδώ ο Λι έφυγε, έκανε δύο καλές εμφανίσεις και κάποιοι τον λησμόνησαν. Τι θα γίνει όταν ο Πίτερς πάει αλλού και χτυπάει νούμερα Σάσα;
Νούμερα Σάσα χτυπάει μόνο ο Σάσα.
Ο παίκτης διανύει τον τέταρτο χρόνο του στην ομάδα και γνωρίζουμε όλοι τι μπορεί να προσφέρει. Ακόμη και το '23-'24 που έπαιξε για ένα τετράμηνο μόνος τη θέση και βελτίωσε τα νούμερα του, δεν άγγιξε ποτέ τα επίπεδα αποδοτικότητας του Βεζένκοφ. Σε κάποιο διάστημα μάλιστα, μετά τον Φλεβάρη του έφαγε κατά κάποιο τρόπο τη θέση ο Φιλίπ "σοβαρότης μηδέν" Πετρούσεφ.
Δεν έχω πρόχειρα στατιστικά αλλά έχω την εντύπωση ότι πριν έρθει στον Ολυμπιακό δεν είχε καλύτερα ή εντυπωσιακά καλύτερα νούμερα από αυτά που βλέπουμε να πετυχαίνει την τελευταία τετραετία υπό τις οδηγίες του Μπαρτζώκα.
Αν φύγει το καλοκαίρι (δεν γνωρίζω αν τελειώνει φέτος το συμβόλαιό του) η νοσταλγία για το πρόσωπό του θα εξαρτηθεί από την απόδοση του παίκτη που θα τον αντικαταστήσει. Αν ο αντικαταστάτης, ανεξαρτήτως αγωνιστικού στυλ, προσφέρει στο σύνολο περισσότερα από αυτά που δίνει ο Πίτερς στον συγκεκριμένο ρόλο πίσω από τον Βεζένκοφ, θα αναπολούν όλοι τον Αλέκο για τα ωραία χρόνια που πέρασε στο Λιμάνι, για το περιβόητο «βρωμόχερό» από τα 6,75 του και κάποιοι πιο μερακλήδες για τα νόστιμα κοψίδια που προσέφερε το εστιατόριο-ταβέρνα-καπηλειό ξέρω γω τι έχει ανοίξει στον Πειραιά, αλλά όχι για το γεγονός ότι κάνει παπάδες, που δεν έχει κάνει ποτέ οπουδήποτε μέχρι σήμερα στην καριέρα του, στη νέα του ομάδα.
Πέρα από αυτά, ο παίκτης ηλικιακά είναι στα 30+ και ο μέσος όρος ηλικίας του Ολυμπιακού είναι αρκετά ανεβασμένος σε σχέση με τις ανταγωνίστριες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ευκαιρία με αφορμή μια πιθανή απομάκρυνση του το καλοκαίρι να ξεκινήσει μια διαδικασία ηλικιακής ανανέωσης στην ομάδα για να μην καταλήξει σε επίπεδα ταλαιπωριακού εκεί γύρω στο '27-'28.