Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:12 pm

Rivers15 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:53 pm
tarp7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:38 pm

Τις 2 τελευταίες χρονιές το μπάτζετ της ομάδας ήταν μεγάλο και πήγαμε στο φ4 χάλια χάσαμε με κατεβασμένα χέρια
Γι αυτο θεωρω ειναι παντελως λαθος να γινει επιλογη προπονητη με βαση μονο το F4. Η επιλογη προπονητη (οποια κ αν ειναι αυτη) θα πρεπει να γινει με βαση τη γενικοτερη φιλοσοφια κ στρατηγικη της ομαδας. Τωρα που θα καταληξει αυτο θα φανει στο παρκε.
Ακριβώς αυτό. Η χρονιά κατ' αρχάς για την κάθε ομάδα κρίνεται αποτυχημένη ή πετυχημένη βάσει στόχων. Κάθε χρόνο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Και κάθε χρόνο πιστεύω ότι στόχος είναι να πρωταγωνιστούμε στην Ευρώπη. Στη φιλοσοφία των Αφών, αυτό επιτυγχάνεται όταν είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί σε regular season και playoff.

Να πω και το εξής. Σκεφτείτε λίγο τη δυνατότητα επίδρασης ενός προπονητή σε μια σειρά αγώνων best of 5 με την ίδια μονάδα VS δυο μονών αγώνων εναντίων δυο διαφορετικών ομάδων.

Δεν υπάρχει χρόνος να δουλέψεις τον αντίπαλο όπως στις σειρές αγώνων, που και μια προσέγγιση να έχεις στραβή, ο προπονητής την προσεγγίζει διαφορετικά και έχει επίδραση στο αποτέλεσμα.

Όλοι μας "διψάμε" για την κούπα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι στο επίπεδο της Ευρωλίγκας το να είσαι τόσο καθολικά ανώτερος ώστε να μην έχει ο αντίπαλος πιθανότητα να σε κερδίσει σε μονό παιχνίδι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Ειδικά όταν αγωνίζονται οι 4 καλύτερες ομάδες της χρονιάς.

Δεν ξέρω αν θα κρίνω εγώ προσωπικά τον Μπαρτζώκα επιτυχημένο ή όχι. Κλείνω προς το επιτυχημένο αλλά underachieved γιατί θεωρώ ότι βάσει απόδοσης η ομάδα έπρεπε να έχει κερδίσει την κούπα του 23 την οποία χάσαμε εν μέρει από κακή δική του προσέγγιση στον τελικό (μαζί με πολλά άλλα που έχουμε χιλιοαναλύσει).

Πέρυσι παρόλο το μπάτζετ δεν θεωρώ ότι πήγαμε ως φαβορί, οι ομάδες ήταν πολύ πιο ισορροπημένες και ακόμα και η πρωτιά στην κανονική περίοδο δεν ήταν όσο καθαρή ήταν το '23.

Σε σειρές αγώνων όμως είναι απολύτως επιτυχημένος αν εξαιρέσεις αυτή στο πρωτάθλημα με το 2-0 σε 2-3 το 2024, η οποία πόνεσε, έτσουξε, αλλά σωρευτικά σε Ευρώπη και ΕΛλάδα είανι πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα.

Για να κλείσω, η επιλογή θα γίνει με κριτήρια φετινά θεωρώ. Και δεν θα είναι το κριτήριο αν σήκωσε ή όχι την Ευρωλίγκα.

ΥΓ: Με το ελάχιστο μπάσκετ που καταλαβαίνω και τα γράφω εδώ γιατί δεν έχουμε συστηθεί φορουμιακά, έχοντας παίξει σε όλα τα αναπτυξιακά επίπεδα μέχρι εφηβικό, και παρακολουθώντας από την Εθνική του '89 (το 87 δεν το θυμάμαι), έχω δει ότι κάνει πολλά λάθη στο κοουτσάρισμα σε real time, έχει κολλήμματα, αλλά φίλε, είναι καλός προπονητής έχοντας σοβαρή επίδραση στην ομάδα του.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:12 pm

Το θέμα θεωρείται λυσσάξαν... ουπς, συγγνώμη, λήξαν!
Έχουμε βγει πολύ οφ τόπικ. Φτάνει για σήμερα η Μπαρτζωκιάδα. Αύριο πάλι !!!

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:14 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 7:05 pm
Rivers15 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 7:03 pm

Με βαση αυτο το δημοσιευμα ειχαμε το 9ο υψηλοτερο μπατζετ στην ευρωλιγκα, δεν το λες και τοσο υψηλο. Υπηρχαν δηλαδη αλλοι 5 προπονητες σε ομαδες με υψηλοτερο μπατζετ που δεν εφτασαν καν F4.

https://www.pickandroll.gr/2024/02/29/t ... n-2023-24/
ανεκδοτο αρθρο παμε παρακατω..μονο να δει καποιος τα ροστερ των μακαμπι και μπαγιερν!!! που ειναι απο πανω θα καταλαβει οτι ειναι για πεταμα.
ο παο τοτε ισως ειχε 35 εκατ αλλα με ολα μαζι εφοριες εξοδα ομαδας αναβαθμιση οακα και λοιπα
35 αγωνιστικο μπορει να εχει φετος που ολοι πηραν σχεδον 100%+ αυξηση στα συμβολαια τους

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:16 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 7:10 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:57 pm
Όταν κατηγορείς κάποιον για κάτι λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα, καλό θα είναι να εξηγείς τι είπε που είναι λάθος ή δεν βγάζει νόημα «εσύ που κατέχεις το αντικείμενο».

Και γενικά λέξεις του στυλ «βαθιά άγνοια» και τα σχετικά δεν ευνοούν μια ομαλή συζήτηση.

Με τις γνώσεις που έχω πάνω στο αντικείμενο είναι σωστά αυτά που γράφω.

Θα κάνω μια τελευταία απόπειρα να εξηγής με ένα άλλο παράδειγμα: όταν ένας παίκτης έχει 50% στο τρίποντο, αυτό το στατιστικό στοιχείο βγαίνει από ένα μεγάλο δείγμα. Σε ένα ματς θα έχει 1/10, στο άλλο 9/10 σουτ.

Εάν ο παίκτης αυτός στο ματς που έχει 1/10, πάρει άλλες 5 προσπάθειες, δεν σημαίνει ότι επειδή έχει 1/10 θα έχει 1/15. Πιο πιθανό είναι να ευστοχήσει και στις 5 προσπάθειες.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Αν υποθέσουμε
Έχεις δίκιο ομολογώ. Κανονικά θα σου εξηγούσα που έκανες λάθος και τι είναι το σωστό (όπως γενικά κάνω) αλλά πιστεύω από τον τρόπο που γράφεις γενικά πως δεν είσαι πολύ δεκτικός σε τέτοια συμπεριφορά. Δηλαδή όταν μιλάμε για πιθανότητες/στατιστική σχεδόν λυκείου και μου αναφέρεις ότι έχεις παίξει πόκερ ( :shock: ) για να με ψαρώσεις ( :cry: ) δεν ξέρω τι μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις.

Επίσης σου εξήγησαν άλλοι και επέλεξες να μην ασχοληθείς περαιτέρω. Το σχόλιο του Knoxville είναι παραπάνω από επαρκές εφαλτήριο (και μπράβο του που το έγραψε και πολύ ELI5 αποφεύγοντας φορμαλισμούς) ώστε να βρεις μόνος σου την απάντηση, να την καταλάβεις, και να την κάνεις κτήμα σου ώστε να μην σου τρώει τα λεφτά το Λουτράκι και η Πάρνηθα.
Κοίτα είναι προφανές ότι έχεις τα θέματα σου μαζί μου (κάτι θυμάμαι ότι σου είχα γράψει με τον όχι και τόσο ευγενικό μου τόνο και παρεξηγήθηκες).

Το σχόλιο του Knoxville είναι λάθος και επειδή κακώς δεν εμπιστεύεσαι τις ποκερικές μου γνώσεις, πήρα και τηλέφωνο τον αγαπημένο μου φίλο που είναι και καθηγητής μαθηματικών για να επιβεβαιώσω ότι δεν γράφω μαλακίες.

Από εκεί και πέρα ο τόνος σου και το ύφος σου δεν έχουν καμία σχέση με τα συνολικά σου σχόλια, και επειδή καταλαβαίνω ότι σε κάνω να ρίχνεις το επίπεδο σου (που κατά τα άλλα έχεις και πολύ μάλιστα), δεν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω ξανά.

Έτσι και αλλιώς οι εξυπνάδες και οι γνώσεις ανωτερότητας που δήθεν κατέχεις δεν περνάνε εδώ.

glenrice90

senior
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:17 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:55 pm
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:51 pm

και αυτο βεβαια ισχυει οπως αρεσει σε μερικους γιατι λενε για 4 σερι φ4 αλλα δεν λενε οτι σε αυτα τα 4 η ομαδα πηγε μονο στο 1 στον τελικο
και οτι στα 2 απο αυτα πηγε για τουριστικους λογους αφου ειχε χασει απτο πρωτο δεκαλεπτο
εντωμεταξυ γιατι και στο πρωταθλημα δεν μετραει η πορεια,ποιος βγηκε πρωτος στην ρεγκιουλαρ αλλα μετραει ποιος το πηρε?πχ με την ιδια λογικη ο παο περσι μας ρημαξε στο πρωταθλημα,επαιξε καλυτερο μπασκετ,βρεθηκε στον τελικο και ειχε μια κακη στιγμη (οπως λενε οι δικοι μας για τον ματς με την μονακο) και εχασε.

οποτε στο πρωταθλημα που μας συμφερει μετραμε την κουπα,στην ευρωλιγκα οτι βγηκαμε πρωτοι στην ρεγκιουλαρ..win win
Γιατί πάντα μια σειρά αγώνων θα είναι πιο δίκαιη στο ερώτημα "ποια ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος" από ένα F4. Πρόσεξε δε λέω ότι το ένα είναι καλύτερο σύστημα από το άλλο, απλά το F4 απαντάει κυρίως στο ερώτημα "ποιος ήταν καλύτερος εκείνο το ΣΚ". Οπότε το ερώτημα είναι εσύ σε ποιο ερώτημα θες να δίνετε η έμφαση. Αν ήταν ανάποδα , πιθανώς να είχαμε τη κούπα του 23, αλλά όχι του 12 κλπ

Αν το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν F4, θα ήταν αλλου παππα

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:20 pm

Dimmitz έγραψε:

Το σχόλιο του Knoxville είναι λάθος και επειδή κακώς δεν εμπιστεύεσαι τις ποκερικές μου γνώσεις, πήρα και τηλέφωνο τον αγαπημένο μου φίλο που είναι και καθηγητής μαθηματικών για να επιβεβαιώσω ότι δεν γράφω μαλακίες.

μηπως ειδες προσφατα την ταινια 21 ? :mrgreen:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:23 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:57 pm
Όταν κατηγορείς κάποιον για κάτι λέγοντας ότι δεν έχει ιδέα, καλό θα είναι να εξηγείς τι είπε που είναι λάθος ή δεν βγάζει νόημα «εσύ που κατέχεις το αντικείμενο».

Και γενικά λέξεις του στυλ «βαθιά άγνοια» και τα σχετικά δεν ευνοούν μια ομαλή συζήτηση.

Με τις γνώσεις που έχω πάνω στο αντικείμενο είναι σωστά αυτά που γράφω.

Θα κάνω μια τελευταία απόπειρα να εξηγής με ένα άλλο παράδειγμα: όταν ένας παίκτης έχει 50% στο τρίποντο, αυτό το στατιστικό στοιχείο βγαίνει από ένα μεγάλο δείγμα. Σε ένα ματς θα έχει 1/10, στο άλλο 9/10 σουτ.

Εάν ο παίκτης αυτός στο ματς που έχει 1/10, πάρει άλλες 5 προσπάθειες, δεν σημαίνει ότι επειδή έχει 1/10 θα έχει 1/15. Πιο πιθανό είναι να ευστοχήσει και στις 5 προσπάθειες.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Αν υποθέσουμε
Έχεις δίκιο ομολογώ. Κανονικά θα σου εξηγούσα που έκανες λάθος και τι είναι το σωστό (όπως γενικά κάνω) αλλά πιστεύω από τον τρόπο που γράφεις γενικά πως δεν είσαι πολύ δεκτικός σε τέτοια συμπεριφορά. Δηλαδή όταν μιλάμε για πιθανότητες/στατιστική σχεδόν λυκείου και μου αναφέρεις ότι έχεις παίξει πόκερ ( :shock: ) για να με ψαρώσεις ( :cry: ) δεν ξέρω τι μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις.

Επίσης σου εξήγησαν άλλοι και επέλεξες να μην ασχοληθείς περαιτέρω. Το σχόλιο του Knoxville είναι παραπάνω από επαρκές εφαλτήριο (και μπράβο του που το έγραψε και πολύ ELI5 αποφεύγοντας φορμαλισμούς) ώστε να βρεις μόνος σου την απάντηση, να την καταλάβεις, και να την κάνεις κτήμα σου ώστε να μην σου τρώει τα λεφτά το Λουτράκι και η Πάρνηθα.
Πάντως, αυτό το "έχεις δίκιο, ομολογώ" δεν βλέπω να επαληθεύεται από το πνεύμα της υπόλοιπης ανάρτησής σου, η οποία είναι ο ορισμός του condescending (όπως λένε στο δικό μου χωριό).

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:25 pm

Dimmitz έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Κοίτα είναι προφανές ότι έχεις τα θέματα σου μαζί μου (κάτι θυμάμαι ότι σου είχα γράψει με τον όχι και τόσο ευγενικό μου τόνο και παρεξηγήθηκες).

Από εκεί και πέρα ο τόνος σου και το ύφος σου δεν έχουν καμία σχέση με τα συνολικά σου σχόλια, και επειδή καταλαβαίνω ότι σε κάνω να ρίχνεις το επίπεδο σου (που κατά τα άλλα έχεις και πολύ μάλιστα), δεν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω ξανά.

Έτσι και αλλιώς οι εξυπνάδες και οι γνώσεις ανωτερότητας που δήθεν κατέχεις δεν περνάνε εδώ.
Είμαι αρκετά χρόνια στο ιντερνετ ώστε να μην παρεξηγούμαι από αυτά που γράφουν άγνωστοι σε έναν φόρουμ. Απλά κι εγώ έχω δικαίωμα να μην απαντάω όταν δεν θέλω ή όταν πιστεύω ότι δεν αξίζει ο χρόνος μου. Αυτό αλλάζει ανάλογα την εποχή του χρόνου. Αυτό το ΣΚ είναι ξεκάθαρο πως κωλοβαράω πχ :)

Αν ο φίλος σου είναι καθηγητής μαθηματικών, του μετέφερες αυτούσια την κουβέντα που είχαμε εδώ, και σου είπε ότι έχεις δίκιο τότε ίσως και να μην είναι και πολύ καλός στη δουλειά του. Συμβαίνει. Υπάρχουν σε κάθε δουλειά.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον στο επίπεδο μου αλλά δεν πιστεύω ότι γράφω κάπως διαφορετικά. Τώρα οι "γνώσεις ανωτερότητας" δεν ξέρω τι σημαίνουν, ίσως εννοούσες "ανώτερες γνώσεις"; Κουράδες γνώσεις έχω απλά από σπόντα ξέρω 5-10 μαθηματικά. Αυτό με βοηθάει να μπορώ να παραδεχτώ τα λάθη μου btw και να μην παριστάνω το ξερόλα όταν μου δείχνουν στοιχεία για το αντίθετο από αυτό που είπα.

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:25 pm

Leon Man έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 7:23 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Πάντως, αυτό το "έχεις δίκιο, ομολογώ" δεν βλέπω να επαληθεύεται από το πνεύμα της υπόλοιπης ανάρτησής σου, η οποία είναι ο ορισμός του condescending (όπως λένε στο δικό μου χωριό).
Στην ειρωνία είμαστε όλοι expert εδώ μέσα φίλτατε.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:28 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 7:03 pm

Με βαση αυτο το δημοσιευμα ειχαμε το 9ο υψηλοτερο μπατζετ στην ευρωλιγκα, δεν το λες και τοσο υψηλο. Υπηρχαν δηλαδη αλλοι 5 προπονητες σε ομαδες με υψηλοτερο μπατζετ που δεν εφτασαν καν F4.

https://www.pickandroll.gr/2024/02/29/t ... n-2023-24/
ανεκδοτο αρθρο παμε παρακατω..μονο να δει καποιος τα ροστερ των μακαμπι και μπαγιερν!!! που ειναι απο πανω θα καταλαβει οτι ειναι για πεταμα.
Ναι οκ εσυ πιστευεις ας πουμε οτι ο μπαρτζωκας διαχειριζοταν ενα απο τα τοπ 4 budgets της ευρωλιγκα.
Στο αρθρο φαινεται το συνολικο budget με φορους κ εξοδα που σε καποιες χωρες ειναι υψηλοτερα απο αλλες. Και στο παρακατω αρθρο που βρηκα και στο οποιο φαινεται το αγωνιστικο μπατζετ παλι στην 9η θεση ειμαστε, αντε να παμε στην 8η θεση αν προσθεσεις κ τα 2-3 συμβολαια που ηρθαν μετα τον Οκτωβρη 2023? Αν υπαρχει καποιο αλλο αρθρο που να λεει πως ειχαμε ενα απο τα τοπ-5 budget βαλτε το να το δουμε κ να το αξιολογησουμε.

https://cyprusbasket.net/portal/2023/10 ... ti-dekada/

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:38 pm

Rivers15 έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Ναι οκ εσυ πιστευεις ας πουμε οτι ο μπαρτζωκας διαχειριζοταν ενα απο τα τοπ 4 budgets της ευρωλιγκα.
Στο αρθρο φαινεται το συνολικο budget με φορους κ εξοδα που σε καποιες χωρες ειναι υψηλοτερα απο αλλες. Και στο παρακατω αρθρο που βρηκα και στο οποιο φαινεται το αγωνιστικο μπατζετ παλι στην 9η θεση ειμαστε, αντε να παμε στην 8η θεση αν προσθεσεις κ τα 2-3 συμβολαια που ηρθαν μετα τον Οκτωβρη 2023? Αν υπαρχει καποιο αλλο αρθρο που να λεει πως ειχαμε ενα απο τα τοπ-5 budget βαλτε το να το δουμε κ να το αξιολογησουμε.

δεν υπαρχει λογος να ψαξω καποιο λινγκ ειδικα αν ειναι και απο ραντομ σαιτ που δεν τα ξερει η μανα τους..οχι βεβαια οτι και τα γκαζετα ξερουν τι λενε..

ο ολυμπιακος τοτε ειναι πανω κατω 15εκ.. ο παο ειχε πανω κατω 18.. καλυτερα ροστερ απο μας ειχε ο παο και η ρεαλ σιγουρα..την μπαρτσελονα που την παιξαμε δεν ειχαμε πολλες διαφορες στην ποιοτητα αλλα αντε να θεωρησουμε οτι και αυτοι ειχαν μεγαλυτερο/ποιοτικοτερο ροστερ.να βαλουμε και οτι η φενερ ειναι ακριβοτερο ροστερ? Ε καπου εκει τελειωνουν οι ομαδες..Αν εξαιρεσουμε την ρεαλ που πραγματικα ειχε τεραστιο μπατζετ σε σχεση με τις υπολοιπες εμεις παιζαμε μεσα στην 5δα με τις υπολοιπες χωρις καποια χαοτικη διαφορα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:45 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

δεν υπαρχει λογος να ψαξω καποιο λινγκ ειδικα αν ειναι και απο ραντομ σαιτ που δεν τα ξερει η μανα τους..οχι βεβαια οτι και τα γκαζετα ξερουν τι λενε..

ο ολυμπιακος τοτε ειναι πανω κατω 15εκ.. ο παο ειχε πανω κατω 18.. καλυτερα ροστερ απο μας ειχε ο παο και η ρεαλ σιγουρα..την μπαρτσελονα που την παιξαμε δεν ειχαμε πολλες διαφορες στην ποιοτητα αλλα αντε να θεωρησουμε οτι και αυτοι ειχαν μεγαλυτερο/ποιοτικοτερο ροστερ.να βαλουμε και οτι η φενερ ειναι ακριβοτερο ροστερ? Ε καπου εκει τελειωνουν οι ομαδες..Αν εξαιρεσουμε την ρεαλ που πραγματικα ειχε τεραστιο μπατζετ σε σχεση με τις υπολοιπες εμεις παιζαμε μεσα στην 5δα με τις υπολοιπες χωρις καποια χαοτικη διαφορα.
εκεινη την χρονια ο παο ειχε το 4ο-5ο μπατζετ και ο ολυμπιακος το 6ο-7ο
το να λεμε οτι 2 ομαδες με 2-3 εκατ διαφορα εχουν διαφορετικο μπατζετ ειναι αστειο
εκεινη την χρονια η μοναδικη ομαδα που πραγματικα εκανε την διαφορα στο μπατζετ ηταν η ρεαλ

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 6:55 pm
εντωμεταξυ γιατι και στο πρωταθλημα δεν μετραει η πορεια,ποιος βγηκε πρωτος στην ρεγκιουλαρ αλλα μετραει ποιος το πηρε?πχ με την ιδια λογικη ο παο περσι μας ρημαξε στο πρωταθλημα,επαιξε καλυτερο μπασκετ,βρεθηκε στον τελικο και ειχε μια κακη στιγμη (οπως λενε οι δικοι μας για τον ματς με την μονακο) και εχασε.

οποτε στο πρωταθλημα που μας συμφερει μετραμε την κουπα,στην ευρωλιγκα οτι βγηκαμε πρωτοι στην ρεγκιουλαρ..win win
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ανταγωνισμός είναι ελάχιστος πέρα από τα δύο ντέρμπι των αιωνίων, παρόλα αυτά ο τίτλος κρίνεται σε σειρά best of 5 και ως εκ τούτου νικάει συνήθως η καλύτερη ομάδα ή αυτή που θα βγάλει με συνέπεια την αγωνιστική της ανωτερότητα, τα τελευταία χρόνια ανεξαρτήτως πλεονεκτήματος έδρας.

Στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί συμμετέχουν περισσότερες καλές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και δυνατά ρόστερ. Ο τρόπος που κρίνεται ο τίτλος σε ένα ματς στον τελικό του ΦΦ ουσιαστικά καταργεί οτιδήποτε έχει γίνει μέχρι τα πλέι-οφ. Σε ένα ματς μπορεί να κοιμηθεί ο θεός, σε μια σειρά στις έδρες των αντιπάλων είναι δύσκολο έως απίθανο, στο τέλος θα κερδίσει ο καλύτερος. :wink:

Το επίπεδο του ανταγωνισμού, η δυναμικότητα του αντιπάλου και ο τρόπος της επιτυχίας είναι τα κριτήρια που καθορίζουν το μέγεθος του κατορθώματος, όχι ότι μας έρχεται στο κεφάλι ανάλογα με τη στιγμή για να χρησιμοποιήσουμε και την αντίστοιχη δικαιολογία.

Εν τω μεταξύ, κακή στιγμή στους περσινούς τελικούς δεν επικαλέστηκε ούτε ο ίδιος Παναθηναϊκός (οπότε αυτό που λες είναι εντελώς άκυρο), ίσα ίσα που ξεκίνησε τη σειρά με επιβλητική νίκη στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Το γεγονός ότι μετά από τέτοια ευνοϊκή αφετηρία γι' αυτόν γύρισε το σκορ από 1-0 σε ένα 1-3 δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έκανε στη σειρά ο Μπαρτζώκας μην επιτρέποντας στην ομάδα του να καταρρεύσει και να κάνει την αντεπίθεση που οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:49 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Ρεαλ, Μπαρτσελονα, Φενερ, Παναθηναικος, Μονακο κ η Αρμανι ειχαν σαφως υψηλοτερο μπατζετ. Εφες κ Βιρτους δεν θυμαμαι κ βαριεμαι να ψαξω. Η μη διαφορα στην ποιοτητα με τη Μπαρτσελονα ηταν εργο μπαρτζωκα κ οχι ατομικης ποιοτητας στο ροστερ που προηλθε απο το μπατζετ

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Ιαν 25, 2026 7:50 pm

τουλουμπα έγραψε:
shaq7 έγραψε:

εκεινη την χρονια ο παο ειχε το 4ο-5ο μπατζετ και ο ολυμπιακος το 6ο-7ο
το να λεμε οτι 2 ομαδες με 2-3 εκατ διαφορα εχουν διαφορετικο μπατζετ ειναι αστειο
εκεινη την χρονια η μοναδικη ομαδα που πραγματικα εκανε την διαφορα στο μπατζετ ηταν η ρεαλ
Δεν παίζουν τα μπάτζετ μπάσκετ. Εμείς τότε είχαμε φανερή έλλειψη ταλέντου και γενικά δεν βλεπόμασταν.

Ότι περάσαμε την Μπάρτσα ήταν θαύμα.

Η Ρεάλ ήταν το μεγάλο φαβορί, μετά εσείς με Φενέρ, και τελευταίοι ερχόμασταν εμείς.

Είναι σαν να λέμε ότι ο περνάει ο ΠΑΟ φ4 με την τωρινή εικόνα ένα πράγμα. Ε 4ος στην σειρά δυναμικότητας θα μπει με την εικόνα που έχει.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”