Off topic NBA

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Φεβ 21, 2026 9:26 am

reignman έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 9:51 pm
ggr έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 8:51 pm

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μου αρέσει τόσο το ΝΒΑ πλέον. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι μεγάλωσα βλέποντας ψηλούς με εξαιρετικό post up παιχνίδι, όπως οι Olajuwon, Duncan κτλ. Ακόμη και ο αγαπημένος μου Garnett είχε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Καταλαβαίνω βέβαια αυτά που λέτε και ξέρω ότι ο σημερινός τρόπος παιχνιδιού δεν το ευνοεί. Άλλωστε κι εγώ επιμένω πολύ στο σουτ και στο πικ εν ρολ στα παιδιά που έχω στην ακαδημία. Αλλά μου λείπει από το παιχνίδι,δεν θέλω να πω ψέματα.
Στον βωμο του efficiency εχει γινει πολυ πιο βαρετο το παιχνιδι. Εχει χαθει η ποικιλια, σιγα σιγα πεθαινει και το mid range.
Καποτε το παιχνιδι παιζοταν απο baseline σε baseline τωρα βασικα ειναι απο τη γραμμη του τριποντου στη γραμμη του τριποντου.
Δυστυχώς δεν βρίσκω το βιντεάκι που είχε την στατιστική αναφορά ότι από πέρσι και φέτος οι προσπάθειες σε δίποντο ξεπέρασαν αυτές του τριποντου στο ΝΒΑ και στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε μια δεκαετία που ήταν πρώτο το τρίποντο και τώρα άλλαξε.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Σάβ Φεβ 21, 2026 10:45 am

SteveNashidis έγραψε:

Δυστυχώς δεν βρίσκω το βιντεάκι που είχε την στατιστική αναφορά ότι από πέρσι και φέτος οι προσπάθειες σε δίποντο ξεπέρασαν αυτές του τριποντου στο ΝΒΑ και στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε μια δεκαετία που ήταν πρώτο το τρίποντο και τώρα άλλαξε.
Μήπως θέλεις να πεις το αντίθετο; Σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει.
Τα δίποντα ήταν πάντα περισσότερα από το τρίποντο και δεν έχει αλλέξει αυτό. Αυτό που αλλάζει είναι η αναλογία υπέρ του τριπόντου.

πριν 10 χρόνια στο ΝΒΑ (θα χρησιμοποιήσω την regular αλλά δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο) επί του συνόλου των προσπαθειών του τριπόντου ήταν 28,5% ή 1 τρίποντο ανά 2,5 δίποντα
πέρυσι ήταν 42,1% ή 1 τρίποντο ανά 1,37 δίποντα.
φέτος περίπου το ίδιο, λίγο χαμηλότερο 41,5% ή 1 τρίποντο ανά 1,41 δίποντα
Για να έχουμε και μια εικόνα της τάσης το 2019-2020 ήταν 38,4% ή ένα τρίποντο ανά 1,61 δίποντα.
Ίσως έρχεται ένα όριο εκεί γύρω στο 42-43% που θα σταθεροποιηθεί.
Φέτος όμως για πρώτη φορά (απ' ότι μπόρεσα να βρω) μια ομάδα οι Warriors έχουν εκτελέσει περισσότερα τρίποντα από διποντα!

Στην Ευρωλίγκα επίσης δεν ισχύει η ομάδα με τα λιγότερα δίποντα έχει εκτελέσει περισσότερα δίποντα απ' ότι τρίποντα η ομάδα με τα περισσότερα τρίποντα και το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και τα προηγούμενα χρόνια.
Η Μπάγερν πέρυσι ήταν η εξαίρεση καθώς εκτελούσε τα λιγότερα δίποντα στην διοργάνωση και ήταν λιγότερα από τα τρίποντα που είχε εκτελέσει η ομάδα με τα περισσότερα τρίποντα στην διοργάνωση που τυγχάνει να ήταν η ίδια η Μπάγερν!

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Σάβ Φεβ 21, 2026 12:00 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 5:50 pm
ssoulliss έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 3:57 pm

- Τέλος, δε θυμάμαι άλλοτε τη λίγκα να είναι τόσο άδεια σε ψηλούς (δε θέλω να σας "ξύσω" πληγές για τον Jokic :P :mrgreen: ). Οι καλές εποχές του πρωταθλήματος είχαν σταθερά τουλάχιστον 3 μεγάλους ψηλούς, τώρα τους ψάχνουμε με το κυάλι.
Είναι πλέον πολύ δύσκολο, στην επίθεση το ποστ παιχνίδι δεν θεωρείται αποδοτικό και είναι η τελευταία επιλογή.
Στην άμυνα με τους πάντες να σουτάρουν τρίποντα και μάλιστα pull up και να τους στοχεύουν στα pnr αναγκάζοντας τους να βγαίνουν έξω συν τα τρία αμυντικά δευτερόλεπτά επίσης απαιτούν διαφορετικού είδους σέντερ απ' ότι είχαμε συνηθίσει.
Εντάξει υπάρχει ο Γιόκιτς αλλα΄είναι η εξαίρεση.
Πως να μάθεις post κινήσεις όταν δεν κάθεσαι παραπάνω από 1 χρόνο στο κολλέγιο; Εκεί γίνεται η ζύμωση των παικτών και οι περισσότεροι την αντιμετωπίζουν όπως εμείς τη στρατιωτική θητεία. Και κάπως έτσι χάνουν τα παιδιά και την έννοια της ομάδας του δεσίματος κλπ. π.χ. ο Draymond πάει και παρακολουθεί παιχνίδια των Spartans διότι έχει δέσιμο με τη σχολή του, έχεις δει καποιον από τους "one and done" φοιτητές να κάνει κάτι αντίστοιχο; Συν ότι οι επαγγελματικές ομάδες σε αντιμετωπίζουν ως έτοιμο παίκτη και δεν μπαίνουν στη λογική να σου αλλάξουν το παιχνίδι (πλην εξαιρέσεων). Ότι λέει το scouting report σου στα 18 σου αυτό είσαι και με αυτό μπαίνεις στη λίγκα.

Για τα 3 δευτερόλεπτα διαφωνώ. Άλλαξαν οι αποστάσεις στην άμυνα και κυρίως τα κάποτε 3άρια έγιναν πλέον 4άρια επομένως όποιος στοιχειωδώς φτάνει 2 μέτρα από το καλάθι η άμυνα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι.

reignman έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 9:51 pm
ggr έγραψε:
Παρ Φεβ 20, 2026 8:51 pm

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μου αρέσει τόσο το ΝΒΑ πλέον. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι μεγάλωσα βλέποντας ψηλούς με εξαιρετικό post up παιχνίδι, όπως οι Olajuwon, Duncan κτλ. Ακόμη και ο αγαπημένος μου Garnett είχε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Καταλαβαίνω βέβαια αυτά που λέτε και ξέρω ότι ο σημερινός τρόπος παιχνιδιού δεν το ευνοεί. Άλλωστε κι εγώ επιμένω πολύ στο σουτ και στο πικ εν ρολ στα παιδιά που έχω στην ακαδημία. Αλλά μου λείπει από το παιχνίδι,δεν θέλω να πω ψέματα.
Στον βωμο του efficiency εχει γινει πολυ πιο βαρετο το παιχνιδι. Εχει χαθει η ποικιλια, σιγα σιγα πεθαινει και το mid range.
Καποτε το παιχνιδι παιζοταν απο baseline σε baseline τωρα βασικα ειναι απο τη γραμμη του τριποντου στη γραμμη του τριποντου.
Όταν βλέπεις παίκτες σαν τον Walker Kessler να ξεκινάν τη σεζόν με Μ.Ο. 2 τρίποντα στο παιχνίδι - άντε ρε αγόρι μου μέσα να καρφώσεις- τότε καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Ένας λόγος που μου αρέσουν φέτος δύο ομάδες (εμείς και οι Rockets) είναι ότι το τρίποντο δεν είναι η πρώτη μας επιλογή στην επίθεση, βέβαια αυτό μπορεί να μας στοιχήσει στα play-offs αλλά προσωπικά το προτιμώ.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Φεβ 21, 2026 12:18 pm

ssoulliss έγραψε:

Όταν βλέπεις παίκτες σαν τον Walker Kessler να ξεκινάν τη σεζόν με Μ.Ο. 2 τρίποντα στο παιχνίδι - άντε ρε αγόρι μου μέσα να καρφώσεις- τότε καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Ένας λόγος που μου αρέσουν φέτος δύο ομάδες (εμείς και οι Rockets) είναι ότι το τρίποντο δεν είναι η πρώτη μας επιλογή στην επίθεση, βέβαια αυτό μπορεί να μας στοιχήσει στα play-offs αλλά προσωπικά το προτιμώ.
https://www.youtube.com/shorts/z0PFcPcrzYE

Αυτο το short με τον Buzelis να λεει ποια ηταν η "welcome to the nba" moment του ειναι οσα ακριβως χρειαζεται να ξερουμε τοσο για την λιγκα σημερα οσο και για το ποιον του τσαρλατανου Billy Donovan.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Φεβ 21, 2026 12:25 pm

reignman έγραψε:
Σάβ Φεβ 21, 2026 12:18 pm
ssoulliss έγραψε:

https://www.youtube.com/shorts/z0PFcPcrzYE

Αυτο το short με τον Buzelis να λεει ποια ηταν η "welcome to the nba" moment του ειναι οσα ακριβως χρειαζεται να ξερουμε τοσο για την λιγκα σημερα οσο και για το ποιον του τσαρλατανου Billy Donovan.
Καλά τα λέει ο μικρός!! Έχετε τα δικαια σας και εσείς οι Bulls... σας έχουν κάνει παρία της λίγκας, εκ των έσω.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:

Σάβ Φεβ 21, 2026 1:56 pm

Conan1982 έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:

Τα δίποντα ήταν πάντα περισσότερα από το τρίποντο και δεν έχει αλλέξει αυτό. Αυτό που αλλάζει είναι η αναλογία υπέρ του τριπόντου.

πριν 10 χρόνια στο ΝΒΑ (θα χρησιμοποιήσω την regular αλλά δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο) επί του συνόλου των προσπαθειών του τριπόντου ήταν 28,5% ή 1 τρίποντο ανά 2,5 δίποντα
Για να έχουμε και μια εικόνα της τάσης το 2019-2020 ήταν 38,4% ή ένα τρίποντο ανά 1,61 δίποντα.
Φέτος όμως για πρώτη φορά (απ' ότι μπόρεσα να βρω) μια ομάδα οι Warriors έχουν εκτελέσει περισσότερα τρίποντα από διποντα!

Στην Ευρωλίγκα επίσης δεν ισχύει η ομάδα με τα λιγότερα δίποντα έχει εκτελέσει περισσότερα δίποντα απ' ότι τρίποντα η ομάδα με τα περισσότερα τρίποντα και το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και τα προηγούμενα χρόνια.
Η Μπάγερν πέρυσι ήταν η εξαίρεση καθώς εκτελούσε τα λιγότερα δίποντα στην διοργάνωση και ήταν λιγότερα από τα τρίποντα που είχε εκτελέσει η ομάδα με τα περισσότερα τρίποντα στην διοργάνωση που τυγχάνει να ήταν η ίδια η Μπάγερν!
H έρευνα αφορούσε Points Per Shot.
Την προηγούμενη δεκαετία οι ομάδες σκόραραν περισσότερο από το τρίποντο.
Bρήκα πίνακα μόνο μέχρι το 2021 που δείχνει τι γινόταν στην προηγούμενη 10ετια.
Year Points Per Shot on 2s (adj for FTs) Points Per Shot on 3s (adj for FTs)
2021 1.10 1.12
2020 1.09 1.10
2019 1.08 1.08
2018 1.06 1.11
2017 1.05 1.10
2016 1.03 1.08
2015 1.01 1.07
2014 1.02 1.10
2013 1.01 1.09
2012 1.00 1.06
2011 1.02 1.09
2010 1.03 1.08
2009 1.02 1.11
2008 1.02 1.10
2007 1.02 1.08
2006 1.00 1.08
2005 0.99 1.08
2004 0.97 1.05
2003 0.97 1.05
2002 0.98 1.05
2001 0.97 1.07
Η διαφορά φέτος πήγε στατιστικώς υπέρ του δίποντου αλλά στην ουσία είναι ισορροπημένα.

2P% ≈ 54.1% (δηλαδή ευστοχεί στα 2άποντα 0.541 φορές)

3P% ≈ 36.0% (ευστοχεί στα 3άποντα 0.360 φορές)

Τότε:

PPS(2s) ≈ 2 × 0.541 = 1.082

PPS(3s) ≈ 3 × 0.360 = 1.080
Δυστυχώς έχει εξαφανιστεί το βιντεάκι με το γράφημα και την ανάλυση και έψαξα πηγές από έρευνες.
Αλλάζει το μπάσκετ σιγά σιγά. Δεν είναι μόνο τρίποντο! Οι αμυντικοί έχουν γίνει καλύτεροι πλέον στο τρίποντο και αφήνουν κενούς χώρους πίσω.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Φεβ 21, 2026 3:02 pm

SteveNashidis έγραψε:
Σάβ Φεβ 21, 2026 1:56 pm
Conan1982 έγραψε:

H έρευνα αφορούσε Points Per Shot.
Την προηγούμενη δεκαετία οι ομάδες σκόραραν περισσότερο από το τρίποντο.
Bρήκα πίνακα μόνο μέχρι το 2021 που δείχνει τι γινόταν στην προηγούμενη 10ετια.
Year Points Per Shot on 2s (adj for FTs) Points Per Shot on 3s (adj for FTs)
2021 1.10 1.12
2020 1.09 1.10
2019 1.08 1.08
2018 1.06 1.11
2017 1.05 1.10
2016 1.03 1.08
2015 1.01 1.07
2014 1.02 1.10
2013 1.01 1.09
2012 1.00 1.06
2011 1.02 1.09
2010 1.03 1.08
2009 1.02 1.11
2008 1.02 1.10
2007 1.02 1.08
2006 1.00 1.08
2005 0.99 1.08
2004 0.97 1.05
2003 0.97 1.05
2002 0.98 1.05
2001 0.97 1.07
Η διαφορά φέτος πήγε στατιστικώς υπέρ του δίποντου αλλά στην ουσία είναι ισορροπημένα.

2P% ≈ 54.1% (δηλαδή ευστοχεί στα 2άποντα 0.541 φορές)

3P% ≈ 36.0% (ευστοχεί στα 3άποντα 0.360 φορές)

Τότε:

PPS(2s) ≈ 2 × 0.541 = 1.082

PPS(3s) ≈ 3 × 0.360 = 1.080
Δυστυχώς έχει εξαφανιστεί το βιντεάκι με το γράφημα και την ανάλυση και έψαξα πηγές από έρευνες.
Αλλάζει το μπάσκετ σιγά σιγά. Δεν είναι μόνο τρίποντο! Οι αμυντικοί έχουν γίνει καλύτεροι πλέον στο τρίποντο και αφήνουν κενούς χώρους πίσω.
layup/dunks & 3pointers το αν ειναι 4-5% πανω το ενα απο το αλλο δεν αλλαζει το γεγονος οτι εδω και μια 10ετια (μπορει και λιγο παραπανω) εκει εχει παει το παιχνιδι. 0/3ft απο την ρακετα και τριποντο.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Φεβ 21, 2026 3:21 pm

SteveNashidis έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Οκτ 29, 2024 10:10 pm
Επί αυτού, έχω να δείξω αυτό το πολύ ενδιαφέρον γράφημα:

Εικόνα

που σημαίνει ότι πλεον οι ομάδες έχουν βρει το shooting profile ώστε να παίρνουν τα ίδια από δίποντο/τρίποντο. Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (όπως η ευστοχία πχ) τότε η αύξηση δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Σάβ Φεβ 21, 2026 5:43 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Φεβ 21, 2026 3:21 pm
SteveNashidis έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Οκτ 29, 2024 10:10 pm
Επί αυτού, έχω να δείξω αυτό το πολύ ενδιαφέρον γράφημα:

Εικόνα

που σημαίνει ότι πλεον οι ομάδες έχουν βρει το shooting profile ώστε να παίρνουν τα ίδια από δίποντο/τρίποντο. Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (όπως η ευστοχία πχ) τότε η αύξηση δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Που εκεί που έχει πάει το παιχνίδι με τα analytics είναι το αναμενόμενο, οι άμυνες προσαρμόζονται, οι επιθέσεις προσαρμόζονται και έρχεται μια ισορροπία και πάλι καλά που οι άμυνες προσπαθούν να οδηγήσουν σε πιο κακές επιλογές τις επιθέσεις.
ssoulliss έγραψε:

Για τα 3 δευτερόλεπτα διαφωνώ. Άλλαξαν οι αποστάσεις στην άμυνα και κυρίως τα κάποτε 3άρια έγιναν πλέον 4άρια επομένως όποιος στοιχειωδώς φτάνει 2 μέτρα από το καλάθι η άμυνα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι.
Ακριβώς αυτό λέω για την άμυνα αναφέρομαι όχι για την επίθεση, ή άμυνα είναι πλέον διαφορετική, δεν μπορεί πλέον ο σέντερ να κάθεται μέσα στην ρακέτα (εντάξει το πλεόν αναφέρεται σε μια αλλαγή που ισχύει καμιά 20αριά χρόνια) και με το spacing που προκαλούν τα μακρινά σουτ χρειάζονται σέντερ που να μπορούν να παιζουν τελειώς διαφορετική άμυνα απ' ο΄τι παλιά εντείνοντας το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Φεβ 21, 2026 6:34 pm

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Πέμ Φεβ 26, 2026 4:54 pm

Έχουν μείνει περίπου 20 παιχνίδια, από εδώ και μπρος μετρουν όλα (πρόγραμμα, φόρμα, τραυματισμοί, συνοχή). Για τον πάτο της βαθμολογίας θα πω μόνο πως αυτό που συμβαίνει είναι σχεδόν πρωτόγνωρο με 8 ομάδες να προσπαθήσουν να τανκάρουν ώστε να πάρουν καλύτερο μπαλάκι στην τελική κληρωτίδα του επόμενου draft - το οποίο αρκετοί θεωρούν ότι θα είναι ιστορικό από πλευράς συσσώρευσης ταλέντου. Ένατη ομάδα είναι οι Bulls που δεν ξέρουν τι κάνουν γενικά και δέκατοι οι Bucks που έχουν ψιλοζωντανέψει - χωρίς τον Γιάννη - και έχουν βάσιμες ελπίδες (π.χ. βατό πρόγραμμα) για παραπάνω.

Στη Δύση η δεκάδα είναι γνωστή, η πεντάδα είναι γνωστή και μένει μια θέση - η 6η - να κριθεί ανάμεσα σε Lakers και Suns. Οι τελευταίοι είναι ως τώρα overachievers όμως έχουν μαζεμένους τραυματισμούς κάτι που πιθανόν να τους ρίξει πιο χαμηλά. Οι Lakers είναι καφενείο-μπυραρία, με καμμία σκληράδα και με αρκετούς αποδιοπομπαίους τράγους σε περίπτωση στραβής. Το καλύτερο ματσάρισμα για αυτούς είναι οι Spurs, και αυτό μόνο λόγω απειρίας τους στα play-offs. Αν συνεχίσουν 6οι ή ανεβούν πιο πάνω - κακό του κεφαλιού τους - θα είναι η χαρά του αντιπάλου ή όπως έλεγε και μια ψυχή παλαιότερα ¨Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 4-0" :P Καλύτερα επίσης να παίξουν με μειονέκτημα έδρας μπας και...

Οι Warriors αν και όταν επιστρέψει ο Curry ίσως κάνουν το πολύ μία έκπληξη, αλλιώς και αυτοί θα πάνε άκλαφτοι. Ένα πόντο θα δώσω στους Clippers που τους έκραξα πολύ άσχημα την προηγούμενη φορά, όμως έκαναν μεγάλο σερί το οποίο αν συνεχιστεί μπορεί να τους πάει και λίγο ψηλότερα (στο 8). Θα δούμε ωραία play-offs πάντως και μένει να δούμε που μπορουν να φτάσουν οι διώχτες των Thunder. Εξακολουθώ να πιστεύω πως μόνο οι Rockets μπορούν να τους κάνουν ζημιά και υπό προϋποθέσεις οι Timberwolves. Οι Nuggets φέτος βγάζουν τραυματισμούς - είναι ξεζουμισμένη ομάδα - και αν συνεχίσει τα προβλήματα ο Gordon, δεν τους έχω για πολύ ψηλά (μπορούν όμως).

Στην Ανατολή είναι πολύ ανοικτά τα πράγματα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, έχουμε καπαρώσει το #1, όμως έχουμε θέμα στο σουτ. Όπως έχω αναφέρει παλαιότερα. θέλαμε/θέλουμε τον Middleton, δεν μας "άφησαν" να επανεντάξουμε τον Beasley και φοβάμαι ότι στο δεύτερο γύρο των play-offs - ε νισάφι, άμα δεν περάσουμε τον πρώτο :P - θα μας βγουν στη φόρα τα αγωνιστικά μας κουσούρια. Ίδωμεν.

Ο Harden πήγε σε ομάδα που θα κουβαλά την μπάλα άλλος περισσότερο από εκείνον :P και αυτό μπορεί να αποβεί σε καλό ώστε οι Cavs να ξορκίσουν την περυσινή γκαντεμιά και να φτάσουν μέχρι το τέλος. Οι Knicks από την άλλη, φέτος χάνουν παιχνίδια με διαφορές, παίζουν λίγο πιο χαλαρά και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι που το επεδιώκε ο Brown ώστε να έχει πιο φρέσκια την ομάδα στο τέλος. Ο κατσούφης, παραμένει κατσούφης πάντως! :P

Οι Celtics είναι καλοί, πήραν και τον Vucevic λογικά λοιπόν θα επιστρέψουν στις εργοστασιακές ρυθμίσεις - τρίποντο όλοι από παντού, πλην του Brown. Μια παρατήρηση καλοπροαίρετη: τους είδα κάμποσες φορές φέτος και τα κοράκια τους αφήνουν τα αμυντικά 3" ασφύριχτα. Στα δε μεταξύ μας παιχνίδια μέτρησα μέσο όρο 4-5 φορές που χάσα,ε την μπάλα και στο καπάκι φάγαμε αιφνιδιασμό. Τους βλέπω μέχρι τα ημιτελικά με πολύ ζόρι όμως.

Οι υπόλοιπες ομάδες είναι καλές μεν αλλά. Καλοί οι Raptors, καλός ο Quickley. Καλοί οι 76ers, γουστάρω Edgecombe αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Embiid - θα το κόψει το σπορ; - και τι θα γίνει με τον μύστη :P Georg. Παίζουν και αυτά το ρόλο τους στις ομάδες. Περίμενα περισσότερα από τους Magic, περιμένω να δω τι κλείσιμο σεζόν θα κάνουν οι Hawks με τον Kuminga - ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι προχθές.

Πρόβλεψη: Pistons (μακάρι ωρέ) -Cavs στην Ανατολή και Thunder-Rockets στη Δύση.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμ Φεβ 26, 2026 5:39 pm

Αυτοι που λες αλλά ισως γινει κανα μεγαλο μπαμ απο Σπερς φετος.Τους Θαντερ τους εχουν στην ρεγκιουλαρ παντως.

Ελπιζω σε Knicks σε αλλο mode στα playoff αλλά δεν ειμαι και πολυ σιγουρος για κατι τετοιο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Πέμ Φεβ 26, 2026 5:45 pm

berry έγραψε:
Αυτοι που λες αλλά ισως γινει κανα μεγαλο μπαμ απο Σπερς φετος.Τους Θαντερ τους εχουν στην ρεγκιουλαρ παντως.

Ελπιζω σε Knicks σε αλλο mode στα playoff αλλά δεν ειμαι και πολυ σιγουρος για κατι τετοιο.
Δεν το αποκλείω έχουν και φανέλα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά θα ποντάρω στην απειρία τους (Spurs). Για τους Knicks αν φέτος δεν παίξουν Τελικούς, είμαι περίεργος να δω ποιον θα κατηγορήσουν. :roll:

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Πέμ Φεβ 26, 2026 8:50 pm

ssoulliss έγραψε:
berry έγραψε:

Δεν το αποκλείω έχουν και φανέλα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά θα ποντάρω στην απειρία τους (Spurs). Για τους Knicks αν φέτος δεν παίξουν Τελικούς, είμαι περίεργος να δω ποιον θα κατηγορήσουν. :roll:
Πιστεύω ότι μπορούμε να δούμε τελικό Ανατολής Ντιτρόιτ - Νέα Υόρκη. Φοβάμαι την απειρία μας περισσότερο από το σουτ. Όσο για το Ορλάντο, αν είναι υγιές στα πλέι οφ, είναι ικανό για ζημιές.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:

Πέμ Φεβ 26, 2026 9:25 pm

ssoulliss έγραψε:
berry έγραψε:

Oι Ρόκετς θα εξελιχθούν όπως οι Σανς με Ντουραντ. Χωρίς σοβαρό ηγετικό PG θα ξεκινήσει ο KD να νευριάζει με διάφορες φάσεις τύπου πασάρετε σε εμένα, εγώ είμαι το αφεντικό και μιας και δεν μπορεί να ηγηθεί ο ίδιος μιας ομάδας θα καταρρεύσουν στην πρώτη σκληρή ομάδα στα οφς.
Πολύ κοντά στους OKC φαίνονται να είναι οι Σπερς.

Στην Ανατολή θα πόνταρα για εκπλήξεις. Οι Πίστονς θεωρώ ότι κάτι τους λείπει όπως περιέγραψες και οι Σέλτικς είναι μανούλα στο να εκμεταλλεύονται αδυναμίες αντιπάλων. Οι Μπακς μπορούν αν γυρίσει ορεξάτος ο Γιάννης να κάνουν ζημιές στο play in tournament. Και Καβς-Νικς κρατάνε κρυφά χαρτιά για τα πλειοφς ως προς το gaming style τους κάτι το οποίο δεν μπορούν κατά τη γνώμη μου να κάνουν οι Πίστονς. Και το Ορλάντο με το Miami μπορουν να δώσουν upsets.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “NBA Γενικά”