Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:17 pm

Rivers15 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:09 pm
yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:05 pm
για τον Έβανς πλάκα πλάκα από τη στιγμή που έφυγε για Αμερική δεν έχει ακουστεί τίποτα. πώς πάει η αποθεραπεία του, αν υπάρχει η πρόθεση να ξαναπαίξει μπάσκετ κτλ

αν υπήρχε έστω και η παραμικρή σκέψη να μείνει στον Ολυμπιακό πιστεύω όλο και κάποιο update θα είχαμε.
Δεν εχουμε καν εικονα τι συμβολαιο εχουν υπογραψει. Αν δεν εχει option ο Ολυμπιακος να τον αποδεσμευσει ή αν δεν ληγει το συμβολαιο του, προφανως κ θα παραμεινει στην ομαδα διοτι δεν νομιζω να του πληρωσουν ολο το συμβολαιο για να τον αποδεσμευσουν. Τωρα το αν θα υπολογιστει ξανα (εστω ως τεταρτοπεμπτη λυση) ή αν θα ξανα-παιξει μπασκετ είναι αλλη ιστορια.
"ενώ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, που μπορεί να έχει ισχύ μέχρι και το 2027, με την οψιόν ανανέωσης και το καλοκαίρι του 2026 να είναι στο χέρι των ερυθρόλευκων."

στο in.gr το βρήκα που δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά έχει λογική να ισχύει κάτι τέτοιο. νομίζω και όταν τον είχαμε υπογράψει είχε βγει προς τα έξω ότι όλες οι χρονιές είναι με +1

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:22 pm

νομίζω κανέναν μας δε θα χαλούσε το Γουόκαπ, Νιλικίνα, Τζόσεφ, Μόρις να γίνει Φρανσίσκο, Μακιντάιρ, Γουόκαπ + Τζόσεφ (για την παρέα αφού έχει και συμβόλαιο)

προσωπικά το θεωρώ αδύνατο και πιο πιθανό βρίσκω το Μακιντάιρ, Γουόκαπ και ένας κόμπο χαμηλότερου επιπέδου π.χ. Ρόμπινσον.

υ.γ. Χίφι στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα μόνο ως ανέκδοτο

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:27 pm

Rivers15 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:15 pm
shaq7 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:12 pm
πλακα πλακα αν ειναι να παιζουμε με νιλικιναδες και μακινταιρ χιλιες φορες να παμε για το 1/100000000 να ξαναπαιξει ο εβανς..αν ειναι να αποτυχουμε να αποτυχουμε με στυλ.
Παντως ο Μακινταιρ πιο πολλα προσφερει στην ομαδα του απο τον Μισιτς ας πουμε που μας ειχαν γινει ζεμπελιν το καλοκαιρι να του δωσουμε 4 μυρια για να τον φερουμε στον Ολυμπιακο
εισαι σιγουρος για αυτο? πως θες να το μετρησουμε?με το ματι η με τα στατιστικα?Ασχημα θα μασταν με τον μισιτς τωρα..χιλιες φορες που δωσαμε 6-7 στους υπολοιπους και ειμαστε χωρις γκαρντ :roll: στο φ4 ποιον ασσο θα ηθελες?μισιτς? νιλικινα?τζοσεφ?μακινταιρ?

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:29 pm

reignman έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 5:53 pm

το θεμα ειναι πως βγαινουν οι ασιστ..7 ασιστ βγαζει ο τεοντοσιτς και ο καλαθης..7 ασιστ και ο μακινταιρ με τον γουοκαπ..αμα δεις τις ασιστ ομως θα καταλαβεις γιατι οι πρωτοι ειναι τοπ πασερ και οι αλλοι οχι.ο γουοκαπ πχ ουτε πικ εν ρολ δεν παιζει,ο μακινταιρ τις πασες τις σημαδευει στον αστραγαλο..η ειναι ελευθερος στο 3π και την δινει να παιξουν οι αλλοι 1με3...ε αμα το βαλουν μετραει ασιστ :lol:
Court vision και τεχνικη στην πασα περιμενεις να δουν? ολα ειναι νουμερα.
Βεβαια οταν τους λες νουμερα τοτε πανε στο "μαλλον δεν τον εχεις δει τον Χ/Υ να παιζει"
Μονα ζυγα μονοζυγα. Χαλας χρονο χωρις λογο.

Ακομα και στα λαθη... μεγαλυτερο ποσοστο λαθων εχει ο Μακινταρης. 18.3 TOV% εναντι 17.4 TOV% του Φραντζεσκου. Αν βαλεις κατω και το ποσο εχει τη μπαλα στα χερια του ο Φραντζεσκος, ποσες προσπαθειες παιρνει κτλ ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο οτι εχει χαμηλοτερο TOV%.
Ναι οκ και περυσι ο Μακινταιρ ειχε 12.7% TOV και ο Φρανσισκο 14.4%. Και ο Μισιτς φετος εχει 21% TOV αλλα αυτος "φερνει ευρωλιγκες". Οπως το βλεπει ο καθενας......

Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:30 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:15 pm

Παντως ο Μακινταιρ πιο πολλα προσφερει στην ομαδα του απο τον Μισιτς ας πουμε που μας ειχαν γινει ζεμπελιν το καλοκαιρι να του δωσουμε 4 μυρια για να τον φερουμε στον Ολυμπιακο
εισαι σιγουρος για αυτο? πως θες να το μετρησουμε?με το ματι η με τα στατιστικα?Ασχημα θα μασταν με τον μισιτς τωρα..χιλιες φορες που δωσαμε 6-7 στους υπολοιπους και ειμαστε χωρις γκαρντ :roll: στο φ4 ποιον ασσο θα ηθελες?μισιτς? νιλικινα?τζοσεφ?μακινταιρ?
Ειτε το μετρησεις με το ματι ή με τα στατιστικα, αν δεν εισαι biased, στην ιδια αποψη καταληγεις. Οτι ο Μακινταιρ φετος για την ομαδα του ειναι levels ανωτερος κ πιο χρησιμος.

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:31 pm

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:22 pm
νομίζω κανέναν μας δε θα χαλούσε το Γουόκαπ, Νιλικίνα, Τζόσεφ, Μόρις να γίνει Φρανσίσκο, Μακιντάιρ, Γουόκαπ + Τζόσεφ (για την παρέα αφού έχει και συμβόλαιο)

προσωπικά το θεωρώ αδύνατο και πιο πιθανό βρίσκω το Μακιντάιρ, Γουόκαπ και ένας κόμπο χαμηλότερου επιπέδου π.χ. Ρόμπινσον.

υ.γ. Χίφι στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα μόνο ως ανέκδοτο
Για μένα το ιδανικό θα ήταν Φρανσίσκο, ντεβον χολ, γουολκαπ.
Ντορσει Φουρνιέ σε πιο εκτελεστικους ρολους.

Υγ: ξέρω ότι δεν χωραει έτσι όπως είναι τώρα η τριάδα ψηλών, ξέρω ότι πέρασαν τα χρόνια αλλά καημό το έχω να έβλεπα έστω για μια χρονιά τον άρχοντα στον ολυμπιακό.
Για τον βεσελι λέω.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:32 pm

Στα επίσημα στατιστικά της ευρωλίγκας για φέτος έχουμε τα εξής:
ΜακΙντάιρ: 30.04 min / 7.2 ασίστ / 2.7 λάθη
Φρανσίσκο: 26.49 min / 6.4 ασίστ / 2.8 λάθη
Μίσιτς: 24.08 min / 4.4 ασίστ / 2.8 λάθη
Γουόκαπ: 24.52 min / 6.0 ασίστ / 1.5 λάθη

Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:34 pm

Rivers15 έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Ειτε το μετρησεις με το ματι ή με τα στατιστικα, αν δεν εισαι biased, στην ιδια αποψη καταληγεις. Οτι ο Μακινταιρ φετος για την ομαδα του ειναι levels ανωτερος κ πιο χρησιμος.
Στατιστικη συγκριση Μισιτς-Μακινταιρ εδω:

https://3stepsbasket.com/player/vasilij ... eague-2026

Για την οπτικη δυστυχως δεν μπορώ να βοηθησω! :)

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:36 pm

reignman έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 5:53 pm
Βεβαια οταν τους λες νουμερα τοτε πανε στο "μαλλον δεν τον εχεις δει τον Χ/Υ να παιζει"
ξερεις τι θυμηθηκα τωρα?πως λεγοταν ενας που χε φερει ο σφαιροπουλος απο τους χορνετς?ρομπερτς?Ρεκορ ασιστ λεει στο ΝΒΑ με 14 ασιστ..και εβαζες το βιντεακι και οι ασιστ ηταν να την δινει διπλα και να βαζουν 3π,η απλα ηταν στην κεφαλη και σηκωνε μια λομπιτσα να την πιασει ο ψηλος να ποσταρει η σε αεροδιαδρομο εβρισκε τον κενο παιχτη.. ε αυτες οι ασιστ ειναι ιδιες με του τεοντοσιτς και του παπαλουκα που την περνουσαν μεσα σε 4 αντιπαλους απο τ ματι της βελονας :lol:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:40 pm

Rivers15 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

θα ακολουθησω την συμβουλη του φιλου μου του reignman και δεν θα μπω αλλο σε αυτην την διαδικασια..μου εβαλες κιολας τον μισιτς να εχει σχεδον ιδιους αριθμους σε 23λ αντι για 30 και σε μια ομαδα 3 φορες καλυτερη του ερυθρου.γιατι ηδη αφου συνεχιζουμε την ιδια κουβεντα ειναι χασιμο χρονου..αλλα περιμενω να μου απαντησεις..στο φ4 ποιον ασσο θα επαιρνες?τον μισιτς?τον μακινταιρ?τον γουοκαπ?τον νιλικινα?

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Κυρ Μαρ 22, 2026 6:41 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:41 pm

shaq7 έγραψε:
reignman έγραψε:

ξερεις τι θυμηθηκα τωρα?πως λεγοταν ενας που χε φερει ο σφαιροπουλος απο τους χορνετς?ρομπερτς?Ρεκορ ασιστ λεει στο ΝΒΑ με 14 ασιστ..και εβαζες το βιντεακι και οι ασιστ ηταν να την δινει διπλα και να βαζουν 3π,η απλα ηταν στην κεφαλη και σηκωνε μια λομπιτσα να την πιασει ο ψηλος να ποσταρει η σε αεροδιαδρομο εβρισκε τον κενο παιχτη.. ε αυτες οι ασιστ ειναι ιδιες με του τεοντοσιτς και του παπαλουκα που την περνουσαν μεσα σε 4 αντιπαλους απο τ ματι της βελονας :lol:
Ακομα κι ετσι να ειναι, που προφανως δεν ειναι ετσι, εχεις πολλα γκαρτν στο ροστερ να δινουν τετοιες πασες τωρα και σε χαλαει ο Μακινταιρ! Ή ο Φρανσισκο ας πουμε οι ασιστ που δινει ειναι εξεζητημενου μπασκετ οχι πασες στο τριποντο μετα απο drive που τον κλεινουν. Ρε θα μας τρελανετε αληθεια. :lol:

Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:45 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Μαρ 22, 2026 6:40 pm
Rivers15 έγραψε:

θα ακολουθησω την συμβουλη του φιλου μου του reignman και δεν θα μπω αλλο σε αυτην την διαδικασια..γιατι ηδη αφου συνεχιζουμε την ιδια κουβεντα ειναι χασιμο χρονου..αλλα περιμενω να μου απαντησεις..στο φ4 ποιον ασσο θα επαιρνες?τον μισιτς?τον μακινταιρ?τον γουοκαπ?τον νιλικινα?
Με ολο το σεβασμο αλλα η λογικη σου δεν νομιζω πως ευσταθει, διοτι ομαδα δεν φτιαχνεις για το F4. Ομαδα φτιαχνεις για να παιζεις μπασκετ ομορφο ΚΑΙ για να φτασεις στο F4. Ναι πιστεψε το μπορει και να μην φτασεις στο F4!
Και εννοειται πως θα επαιρνα Μακινταιρ το καλοκαιρι. Το καλοκαιρι του 2023 για να αντικαταστησω τον Σλουκα πιθανον να επαιρνα τον Μισιτς, τωρα εννοειται πως οχι.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 6:48 pm

Rivers15 έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Ακομα κι ετσι να ειναι, που προφανως δεν ειναι ετσι, εχεις πολλα γκαρτν στο ροστερ να δινουν τετοιες πασες τωρα και σε χαλαει ο Μακινταιρ! Ή ο Φρανσισκο ας πουμε οι ασιστ που δινει ειναι εξεζητημενου μπασκετ οχι πασες στο τριποντο μετα απο drive που τον κλεινουν. Ρε θα μας τρελανετε αληθεια. :lol:
εχεις τον γουοκαπ θες και αλλον?ειδες ποσο ωραια παει με τον γουοκαπ και οταν κλεινει η μοσιον και δεν υπαρχουν οι ευκολες πασες ποσες βγαζει?Ειστε μπαρτζωκικοι αλλα δεν εχετε καταλαβει καν το μπασκετ του μπαρτζωκα..οχι μονο δεν θελετε να λυσετε τα θεματα της ομαδας αλλα θελετε το ιδιο προβλημα να το πολλαπλασιασετε :lol:

Μου λυνεις βεβαια την απορια με το επομενο μηνυμα σου..ομαδα φτιαχνεις για να πας στο φ4 λες..και εκει δεν σε νοιαζει που αυτο το ροστερ δεν θα μπορει να το παρει..αυτο δεν υπαρχει πουθενα παντως..απο ΝΒΑ μεχρι ευρωπη η ομαδα φτιαχνεται για να παρει το τροπαιο.. οχι να φτιαξεις ενα ροστερ αρκετα καλο να κοροιδεψεις στην ρεγκιουλαρ που δεν καιγονται οι αλλοι να πας φ4 μπας και δεν απολυθεις.

Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 7:10 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

εχεις τον γουοκαπ θες και αλλον?ειδες ποσο ωραια παει με τον γουοκαπ και οταν κλεινει η μοσιον και δεν υπαρχουν οι ευκολες πασες ποσες βγαζει?Ειστε μπαρτζωκικοι αλλα δεν εχετε καταλαβει καν το μπασκετ του μπαρτζωκα..οχι μονο δεν θελετε να λυσετε τα θεματα της ομαδας αλλα θελετε το ιδιο προβλημα να το πολλαπλασιασετε :lol:

Μου λυνεις βεβαια την απορια με το επομενο μηνυμα σου..ομαδα φτιαχνεις για να πας στο φ4 λες..και εκει δεν σε νοιαζει που αυτο το ροστερ δεν θα μπορει να το παρει..αυτο δεν υπαρχει πουθενα παντως..απο ΝΒΑ μεχρι ευρωπη η ομαδα φτιαχνεται για να παρει το τροπαιο.. οχι να φτιαξεις ενα ροστερ αρκετα καλο να κοροιδεψεις στην ρεγκιουλαρ που δεν καιγονται οι αλλοι να πας φ4 μπας και δεν απολυθεις.
Προσωπικα δεν υπηρξα Μπαρτζωκικος (κυριως γιατι δεν μου αρεσει το κοουτσαρισμα του κατα τη διαρκεια των αγωνων) και ουτε θα γινω (μονο Ιωαννιδικος υπηρξα στη ζωη μου και δεν θα βαλω δευτερο διπλα στον ξανθο - καλη του ωρα!), παρ ολα αυτα εχω μαθει πλεον να εκτιμω γενικα τους ανθρωπους που εχουν προσφερει στην ομαδα (παρολο που δεν το εκανα, με οσους δεν μου αρεσαν, οταν ημουν νεοτερος). Τωρα το αν με κανει Μπαρτζωκικο στο μυαλο σου επειδη προτιμω στον παγκο εναν προπονητη με 20 χρονια εμπειριας και πολλες επιτυχιες που διατηρει την ομαδα σταθερα στην κορυφη, απο καποιον μαθητευομενο προπονητη-τζοκερ που θελουν να φερουν καποιοι για να παει η ομαδα απο τη 2η στην πρωτη θεση, so be it.
Οσον αφορα αυτα που μου γραφεις για final4 κλπ δεν σε παρεξηγω, εχεις κακομαθει που πας F4 καθε χρονο κ νομιζεις το real issue ειναι απλα να παρεις την κουπα που μαλλον θεωρεις κατι απλο κ ευκολο αν έχεις 10 παικταραδες. Με τα χρονια και αν παραμεινει το F4 στο υπαρχον φορματ του ειμαι βεβαιος πως θα αναθεωρησεις... Παρομοιες σκεψεις ειχα κι εγω στα 30 μου κ γι αυτο το 2014 "εβριζα" τον Μπαρτζωκα, στα 40+ μου τα βλεπω εντελως διαφορετικα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rivers15 την Κυρ Μαρ 22, 2026 7:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
EL_Insider

junior
Reactions:

Κυρ Μαρ 22, 2026 7:11 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Με κάτι τέτοια ποστ είναι λογικό να σε κατηγορούν για biased posting. Προσπαθείς να αποδομησεις την προσπάθεια της ομάδας που καταφέρνει κάθε χρόνο να ειναι στις κορυφαίες επειδή δεν γουστάρεις Μπαρτζώκα. Το οποίο κατόρθωμα κάποιοι επειδή έχουν καλομαθει νομιζουν θα γίνεται για πάντα λόγω μεγάλο μπατζετ. Οι ομαδες δίνουν μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσουν καλή θέση και εννοείται είναι και πιο δίκαιο το αποτέλεσμα από το φάιναλ φορ όπου σε ένα δύο ματς τα πάντα μπορεί να γίνουν. Κανένας δεν κοροϊδεύει στην κανονική περίοδο. Αυτό είναι μόνο στην φαντασία σου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”