Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Christofis

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 05, 2026 3:43 pm

coach blue έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 3:27 pm
Christofis έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 3:19 pm
Θα απο κτηθουν 2 γκαρντ και θα μεινει ενας απο Τζοσεφ, Νιλικινια, Εβανς. Ισως και 2 αν αποφασιστει ο Νιλικινια να εχει ρολο αμυντικου εξολοθρευτη στην περιφερια κα αποφασιστειννεινει και ο Εβανς.

Γουοκαπ, Μακινταιαρ +1 μεταγραφη θαεινα το βασικο ροτεισιον

Δεν θα ειναι μονο Μακινταιαρ Γουοκαπ . Μην τρελενεστε
Μμμμμ , ετσι οπως τα λες χωραει και ενας φορεστ :D
Αναθαρρησα :D
Ρε σταματα και ειμαστε και σε ηλικια εμφραγματος!!

Αν δεν ειναι ο Φρανσισκο ή ο Καρλικ εναν ρομπινσον εστω θα τον παρουμε. Τουλαχιστον και εμενα ετσι μου λενε. Να μου το λενε απλα επειδη ειμαι σε κρισιμη ηλικια;

Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 05, 2026 4:25 pm

Christofis έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 3:43 pm
coach blue έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 3:27 pm

Μμμμμ , ετσι οπως τα λες χωραει και ενας φορεστ :D
Αναθαρρησα :D
Ρε σταματα και ειμαστε και σε ηλικια εμφραγματος!!

Αν δεν ειναι ο Φρανσισκο ή ο Καρλικ εναν ρομπινσον εστω θα τον παρουμε. Τουλαχιστον και εμενα ετσι μου λενε. Να μου το λενε απλα επειδη ειμαι σε κρισιμη ηλικια;
Να σου κανεις τσεκ απ . Εσενα και τον βλαχοπουλο θα σας χρειαστουμε την επομενη σαιζον . Κανας οφθαλμιατρος πουθενα ;

Μην πεσουμε στα χερια και τα ματζουνια του χαρταετου :oops:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Απρ 05, 2026 4:37 pm

εγω δεν καταλαβαινω ο μακινταιρ τι μας δινει..στην αμυνα ειναι μετριος στην καλυτερη,εχει τεραστιο usage που υποτιθεται γιαυτο δεν θελουμε παικτες οπως ο φρανσισκο..το σουτ του ειναι επιπεδου γουοκαπ ισως και χειροτερο.. Το μονο θετικο ειναι οτι με πολυ ωρα την μπαλα στα χερια του σκοραρει και πασαρει καλυτερα του θωμα.. Κατι το οποιο ομως ετσι που το κανει δεν μας δινει τιποτα εμας..ουτε ειναι παικτης εμπειρος να σε κουβαλησει σε κραντς..ουτε φ4 δεν εχει παει ποτε και φτανει 33.

πολυ κακη επιλογη για διπλα σε γουοκαπ..

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Κυρ Απρ 05, 2026 4:48 pm

shaq7 έγραψε:
εγω δεν καταλαβαινω ο μακινταιρ τι μας δινει..στην αμυνα ειναι μετριος στην καλυτερη,εχει τεραστιο usage που υποτιθεται γιαυτο δεν θελουμε παικτες οπως ο φρανσισκο..το σουτ του ειναι επιπεδου γουοκαπ ισως και χειροτερο.. Το μονο θετικο ειναι οτι με πολυ ωρα την μπαλα στα χερια του σκοραρει και πασαρει καλυτερα του θωμα.. Κατι το οποιο ομως ετσι που το κανει δεν μας δινει τιποτα εμας..ουτε ειναι παικτης εμπειρος να σε κουβαλησει σε κραντς..ουτε φ4 δεν εχει παει ποτε και φτανει 33.

Συμφωνώ, έναν στον στυλ του Φρανσίσκο, έναν στο στυλ του Βάιλερ Μπαμπ και ο Γουόκαπ, αυτή πρέπει να είναι η 3άδα στον άσσο του χρόνου. Τώρα αν θέλει να κρατήσει έναν εκ των Ντιλι,Τζοσεφ, Εβανator ως 4ο κανένα θέμα.

Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
coach blue

nba
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 4:54 pm

shaq7 έγραψε:

Μπαρτζώκας"Ευχομαι να είμαι προπονητής με το νέο ΣΕΦ, έστω μία μέρα".

Αφου τελειωσε η οποια συζητηση για προπονητη ατσαλωσου μαι φρεντ :D

Μακινταιρ ; Μακινταιρ .
Φαλ ; Φαλ .
Εβανς ; Εβανς .

Τωρα αν τυχει και ερθει κανας αποκλινων ωστε να δουμε κατι διαφορετικο θα ειναι ευτυχες γεγονος κυρ στεφανε :D

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 05, 2026 5:01 pm

Δεν τρελαίνομαι κιόλας με τον Μακιντάιρ, αλλά μια ερώτηση σε όσους δεν θέλουν ούτε καν συζήτηση να γίνεται:
Στη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, ακριβώς όπως είναι τώρα, αν αντί για τον Μόρις π.χ. είχαμε τον Μακιντάιρ, θα ήμασταν ή όχι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούπα;
Το ίδιο ισχύει και για τον Φρανσίσκο ή οποιονδήποτε άλλον pg καλύτερον από αυτούς που έχουμε τώρα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος halldor την Κυρ Απρ 05, 2026 5:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Απρ 05, 2026 5:03 pm

shaq7 έγραψε:

Καταρχην δεν θα παρεις Μακινταιρ για να παιζει διπλα στον Γουοκαπ. Θα μοιραζεται τη θεση μαζι με το Γουοκαπ. Δευτερον ο Μακινταιρ εχει 21.9% usage. Ο Φρανσισκο 28%, o Justin Robinson...34%. Ο αγαπημενος σου Φουρνιε 25.7%. Αλλα βλεπεις τον Μακινταιρ με υψηλο usage.. Οκ!
ΥΓ: Στα 32 παει οχι 33.. Και ναι δεν εχει παει F4 οπως δεν το εχουν κανει και οι αλλοι που ειναι διαθεσιμοι για τη θεση εκτος του Τζειμς (δεν ξερω αν μου διαφευγει κανας αλλος).

Christofis

allstar
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 5:12 pm

Ο μακινταιρ ειναι ελιτ παικτης. Δεν ξερω τι λετε. Σπυταρει καλα, σουταρει κλατς ακομη θυμαμαι τα ασαλιωτα που εβαλε εναντιον μας και με παο προπερσι. Οκ δεν ειναι σταθερος στο τριποντο αλλα ειναι σιγουρα καλυτερος απο Θωμα καθως τα μισα ειναι μετα απο ντριπλα. Αν ειναι να ερθει μονο αυτος ουτε εγω θα τρελενομουνα οταν στην αγορα θα υπαρχει Φρανσισκο Καρλικ. Αλλα αν ερθει μαζι με εναν scoring first playmakers οπως ο Ρομπινσον, ο Φρανισκο, ο Καρλικ, ο Εβανς στα καλα του. Οχι απλα θα χαρω θα ενθουσιαστω.

Τωρα ειπαμε Φρανσισκο, Καρλικ, Γουοκαπ, Νιλικινια θα ηταν η δικη μου ονειροξη. Αλλα οχι οτι θα κλαψω αν παω του χρονου με

Μακινταιαρ, Ρομπινσον, Γουοκαπ, Νιλικινια/Τζοσεφ
Ντορσει, Μακινταιαρ
Γουορνυ, Ροντεν

Να ερθει μονος του θα ειναι φτωχο. Οχι για φετος καθως δετος δεν βλεπω και μεγαλο ανταγωνισμο αλλα απο του χρονου πιστευω ομαδες οπως η Χαποελ, η Μακαμπι, η Εφες θα ειναι πολυ πιο ορθολογικες και παραδοσιακες δυναμεις οπως Ρεαλ, Μπαρτσελονα, Φενερ, Παο θα αναβαθμιστουν πραγματικα και οχι για τις εντυπωσεις οπως τις προηγουμενες χρονιες

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 5:24 pm

coach blue έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 4:54 pm
shaq7 έγραψε:

Μπαρτζώκας"Ευχομαι να είμαι προπονητής με το νέο ΣΕΦ, έστω μία μέρα".

Αφου τελειωσε η οποια συζητηση για προπονητη ατσαλωσου μαι φρεντ :D

Μακινταιρ ; Μακινταιρ .
Φαλ ; Φαλ .
Εβανς ; Εβανς .

Τωρα αν τυχει και ερθει κανας αποκλινων ωστε να δουμε κατι διαφορετικο θα ειναι ευτυχες γεγονος κυρ στεφανε :D
Όσο είναι ο Μπαρτζώκας προπονητής τα τελευταία σουτ θα τα παίρνει ο Φουρνιέ (Ντορσει) και όχι ο άσος.

Άρα τι θέλουμε από τον άσο που δεν έχουμε φέτος; Να πηγαίνει κάθετα προς το καλάθι, να μπορεί να περάσει στα πόδια τον προσωπικό του αντίπαλο. Το κάνει αυτό ο Μάκινταιρ; Check.

Έχει τις πιο πολλές ασίστ στην λίγκα ενώ παίζει σε ομάδα που δεν υπάρχει σύστημα; Check.

Θα κάνουν πάρτυ τα πεντάρια μας - Ταιρίκ/Χολ - με τις alley oop πάσες που θα τους στέλνει; Check.

Είναι αθλητικός, μαύρος, μπρατσωμένος; Check.

Θα του τα κόψει τα τρίποντα ο Μπαρτζώκας; Check.

Όσο έχουμε προπονητή τον Μπι μην ονειρεύεστε Γκαρντ τύπου Φρανσίσκο στον Ολυμπιακό. Στην καλύτερη να αναστηθεί ο Έβανς σαν άλλος Λάζαρος και να πάρει του χρόνου την θέση του τρίτου γκάρντ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 5:30 pm

Α και κάτι άλλο. Όσο ο Μπαρτζώκας βγάζει τον Ολυμπιακό πρώτο στην ρέγκουλαρ, το μοντέλο για τους Αγγελόπουλους θα είναι επιτυχημένο.

Στην τελική, δεν αξίζει να μην είναι στο νέο ΣΕΦ όταν έχει την ομάδα στον αφρό και ας είναι άκουπη.

Ο Μπαρτζωκας δεν θα αλλάξει ριζικά την ταυτότητα της ομάδας. Αντε να κάνει μερικές βελτιώσεις (αθλητικότητα στο τέσσερα/καλυτερο pg από αυτά που έχουμε που θα είναι όμως facilitator, 2-3 Ρόντεν για αντί Μακισικ)
edit: χαρακτηρισμοί

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Κυρ Απρ 05, 2026 5:32 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 5:30 pm
Α και κάτι άλλο. Όσο ο Μπαρτζώκας βγάζει τον Ολυμπιακό πρώτο στην ρέγκουλαρ, το μοντέλο για τους Αγγελόπουλους θα είναι επιτυχημένο.

νομιζω οτι το κριτηριο ειναι το πρωταθλημα στην ελλαδα και οχι τοσο αν βγαινει η ομαδα πρωτοδευτερη στην κανονικη περιοδο της ευρωλιγκας

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Rivers15 έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Καταρχην δεν θα παρεις Μακινταιρ για να παιζει διπλα στον Γουοκαπ. Θα μοιραζεται τη θεση μαζι με το Γουοκαπ. Δευτερον ο Μακινταιρ εχει 21.9% usage. Ο Φρανσισκο 28%, o Justin Robinson...34%. Ο αγαπημενος σου Φουρνιε 25.7%. Αλλα βλεπεις τον Μακινταιρ με υψηλο usage.. Οκ!
ΥΓ: Στα 32 παει οχι 33.. Και ναι δεν εχει παει F4 οπως δεν το εχουν κανει και οι αλλοι που ειναι διαθεσιμοι για τη θεση εκτος του Τζειμς (δεν ξερω αν μου διαφευγει κανας αλλος).
ο γουοκαπ εχει 12% usage..σχεδον το μισο του μακινταιρ..λογικα οι υπολοιποι ασσοι μας ειναι διακοσμητικοι δεν αξιζει καν να τους ψαξω.εχει διαφορα το 22 με 28 τοση ωστε να παρεις εναν παικτη 2 επιπεδα κατω? Τι κανει καλυτερα απο τον φρανσισκο ο μακινταιρ που ειναι και μικροτερος?εγω δεν εχω προβλημα να ρθει ασσος με ψηλο usage, αλλα αυτα που κανει στο παρκε να το δικαιολογουν και να βοηθανε την ομαδα.Θα παρεις τωρα την μπαλα απο τον φουρνιε να την δωσεις στον μακινταιρ? :roofl:

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Απρ 05, 2026 5:44 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

ο γουοκαπ εχει 12% usage..σχεδον το μισο του μακινταιρ..λογικα οι υπολοιποι ασσοι μας ειναι διακοσμητικοι δεν αξιζει καν να τους ψαξω.εχει διαφορα το 22 με 28 τοση ωστε να παρεις εναν παικτη 2 επιπεδα κατω? Τι κανει καλυτερα απο τον φρανσισκο ο μακινταιρ που ειναι και μικροτερος?εγω δεν εχω προβλημα να ρθει ασσος με ψηλο usage, αλλα αυτα που κανει στο παρκε να το δικαιολογουν και να βοηθανε την ομαδα.Θα παρεις τωρα την μπαλα απο τον φουρνιε να την δωσεις στον μακινταιρ? :roofl:
Δεν ξερω το πως βλεπεις το μπασκετ και τις πεποιθησεις σου γυρω απο αυτο αλλα καλα θα κανεις να σκεφτεις πως δεν υπαρχει αντικειμενικη αποψη (αυτο που εσυ βλεπεις δυο επιπεδα κατω πιθανον αλλοι το βλεπουν δυο επιπεδα πανω.. αν εχεις να μας εξηγησεις γιατι ο φρανσισκο ειναι δυο επιπεδα πανω καντο με συγκεκριμενη αναλυση για να καταλαβουμε καλυτερα) και, απο την αλλη, το να παρεις τους 10 καλυτερους παικτες δεν σημαινει πως θα φτιαξεις ομαδα που θα κερδιζει τα παντα. Αν ηταν τοσο ευκολο θα γινομασταν ολοι προπονητες κ θα ξεραμε καθε χρονο ποιος θα τα σαρωσει ολα - αυτος που εχει μαζεψει τους καλυτερους παικτες. Αυτο προφανως κ δεν ισχυει. :sorry:
Επειτα δεν ξερω γιατι εχεις φαει σκαλωμα το οτι πρεπει το pg να παρει ντε και καλα την τελευταια επιθεση. Δεν χρειαζεται να το κανει κ ουτε σημαινει πως ειναι σοβαρο να ψαχνεις pg με βαση το αν ειναι καταλληλος να παρει το τελευταιο σουτ. Παρ ολα αυτα ο Μακινταιρ εχει κερδισει με τελευταιο σουτ αρκετα παιχνιδια αναμεσα τους κ με Ολυμπιακο και με Παναθηναικο.
Τωρα το οτι καποιοι εχουν φαει σκαλωμα με τον Μπαρτζωκα και θεωρουν πως η ομαδα θα σαρωσει τα παντα αμα γεμισει με 10 φρανσισκους ΟΚ το ακουω και το προσπερνω :Amen:

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 7:22 pm

shaq7 έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Θα παρεις τωρα την μπαλα απο τον φουρνιε να την δωσεις στον μακινταιρ? :roofl:
Εδώ νομίζω ότι είναι το λάθος που κάνεις εσύ και οι περισσότεροι. Νομίζετε ότι θα έρθει ο άσος και θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας για να προσαρμόσουμε το παιχνίδι πάνω του.

Πάλι ο Φουρνιέ θα έχει την μπάλα..πάλι ο Μάκινταιρ θα κατεβάζει και θα την δίνει στον Φουρνιέ και θα πηγαίνει στις γωνίες..Απλά όταν την ξαναπάρει (τις λίγες φορές που δεν θα έχει τελειώσει ο Φουρνιέ) θα έχουμε την δυνατότητα είτε να πάει προς το καλάθι, είτε να δώσει alley oop στους ψηλούς. Δυνατότητες που ο άσος μας τώρα δεν έχει.

Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την λογική, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Μπαρτζωκας θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Εδώ δεν το έκανε ο Άταμαν που πήρε τον εν δυνάμει καλύτερο pg και δεν έχει και ιδιαίτερα συστήματα.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 7:27 pm

Καταρχάς από αυτά που διαβάζω στις τελευταίες σελίδες νιώθω ότι ο McIntyre τρώει ένα αρκετά μεγάλο disrespect. Ναι, δεν είναι ο πιο φαντεζί παίκτης, από αυτούς τους "κομπολογάτους" για τους οποίους μεγάλη μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού έχει μία μανία (δικαιολογημένα σε κάποιο βαθμό).

Δεν παύει όμως να είναι ένας παίκτης με πάρα πολλά θετικά. Πρώτο και σημαντικότερο ότι δε χάνει παιχνίδι, χτυπώντας μάλιστα 30λεπτα για πλάκα (ενίοτε και 38-39 λεπτά). Δεύτερον είναι ένα γκαρντ με μέγεθος κάτι που στο σύγχρονο μπάσκετ είναι τεράστιο πλεονέκτημα (η Φενέρ πήρε Ευρωλίγκα πέρσι σε μεγάλο βαθμό χάρη στο μέγεθός της). Τρίτον είναι ένας παίκτης που δεν έχει χτυπητές αδυναμίες (πέραν ίσως των βολών). Ναι, ούτε το σουτ του είναι όσο τραγικό παρουσιάζεται. Περισσότερο streaky θα το έλεγα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας πολύ καλός δημιουργός (κυρίως μέσω PnR), μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ και σε clutch καταστάσεις, τίμιος αμυντικά και όπως προείπα "the best ability is availability".

Προσωπικά λατρεύω Φρανσίσκο και θα τον ήθελα με τα χίλια, αλλά από το να ρισκάρεις τα ΝΒΑ, τις Μπαρτσελόνες, τις Φενέρ κτλ, και τον Ιούλιο να μείνεις με τον Νιλικίνα στο χέρι... χίλιες φορές CMM από νωρίς να χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”