Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 05, 2026 9:41 pm

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 9:30 pm
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 9:27 pm
Ούτε μέσα στην ομάδα δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα γυρίσει στην αγωνιστική δράση και θα παίξει ξανά σε επίπεδο Ευρωλίγκας ο Έβανς μετά από τρεις τόσο σοβαρούς τραυματισμούς. Το πιο πιθανό είναι ότι το καλοκαίρι θα μας αποχαιρετήσει.
στους δύο τραυματισμούς όχι απλά τον πίστεψαν πάντως αλλά τον προόριζαν και για βασικό.
Η πρώτη φορά δικαιολογείται γιατί δεν ήξεραν -ή δεν ήθελαν να ξέρουν- που έμπλεκαν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. :wink:

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 05, 2026 9:53 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 9:35 pm
Γιατρος δεν ειμαι αλλα ακομα και αν επιστρεψει σε επιπεδο ευρωλιγκας(θα μιλαμε για θαυμα) οι πιθανοτητες οτι θα ξανα τραυματιστει για μενα ειναι υπερβολικα πολλες.Το ιδιο ισχυε και περσι..
Εχει πλέον αλλάξει τα πάντα εκτός από το άλλο γόνατο. Πραγματικά ίσως να μην είναι θέμα τύχης αλλά οργανικό. Το ταλέντο το έχει, το θέμα είναι το κορμί του να μπορεί να ακολουθήσει.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Απρ 05, 2026 10:11 pm

νομιζω οτι απο την στιγμη που εχει σε 2-2.5 χρονια 3 κοψιματα ποια δεν μπορουμε να μιλαμε για τυχη..εκτος και ειναι ο πιο γκαντεμης ανθρωπος στον κοσμο..εντωμεταξυ ο φαλ που ειναι 2.20 150 κιλα γυρισε πιο γρηγορα πισω..το πιθανοτερο ειναι οτι δεν αντεχει το κορμι του αλλο.Κριμα γιατι εκτος απο παικταρας ειναι και μικρος.

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Απρ 05, 2026 11:02 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 9:41 pm
yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 9:30 pm

στους δύο τραυματισμούς όχι απλά τον πίστεψαν πάντως αλλά τον προόριζαν και για βασικό.
Η πρώτη φορά δικαιολογείται γιατί δεν ήξεραν -ή δεν ήθελαν να ξέρουν- που έμπλεκαν. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. :wink:
Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει χαθεί η λογική τελείως εκεί στη ΚΑΕ.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Κυρ Απρ 05, 2026 11:02 pm

reignman έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 8:11 pm
shaq7 έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 4:37 pm
εγω δεν καταλαβαινω ο μακινταιρ τι μας δινει..στην αμυνα ειναι μετριος στην καλυτερη,εχει τεραστιο usage που υποτιθεται γιαυτο δεν θελουμε παικτες οπως ο φρανσισκο..το σουτ του ειναι επιπεδου γουοκαπ ισως και χειροτερο.. Το μονο θετικο ειναι οτι με πολυ ωρα την μπαλα στα χερια του σκοραρει και πασαρει καλυτερα του θωμα.. Κατι το οποιο ομως ετσι που το κανει δεν μας δινει τιποτα εμας..ουτε ειναι παικτης εμπειρος να σε κουβαλησει σε κραντς..ουτε φ4 δεν εχει παει ποτε και φτανει 33.

πολυ κακη επιλογη για διπλα σε γουοκαπ..
μας δινει inefficient volume shooting (11.5 προσπαθειες για 12.5 ποντους) με πολυ κακα ποσοστα της ταξης 57% στο ζωγραφιστο (38th percentile) , 21.8% στα σουτ μεσης αποστασης και 30-33% απο το τριποντο. Κερασακι στην τουρτα κατω απο 70% στις βολες (58% φετος). Με 22-23 USG%.

Βγαζει λιγοτερες assist per minute απο τον Θωμα και ειναι στην καλυτερη μετριος αμυντικος.

ΑΛΛΑ δινει πραγματα που δεν δινει ο Walkup. Δηλαδη... ο Walkup δεν σουταρει αν δεν του το δωσει η αμυνα γιατι ξερει οτι ειναι κακος σουτερ.
Ο Μακινταρης δεν μασαει απο αυτα, ξερει οτι ειναι κακος σουτερ αλλα σουταρει γιατι μπορει και ετσι και αλλιως και αλλιωτικα και ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙΩΤΙΚΑ και ταιριαζει γαντι λοιπον στον Ομπακο των ονειρων μας.
Όχου τώρα και εσύ, δίνει άλλα πράγματα, έχει αλλάξει το μπάσκετ μπες FIFA.com να δεις...Θες να παίξεις motion με άσσο που να μπορεί να είναι πάντα ενεργή απειλή και να δημιουργεί το δικό του χώρο για δράσεις ; Δεν γίνεται αυτό εδώ, new era Γουόκαπ, Ντιλικινά, Φόρεστ,Μακιντάιρ.

Μέχρι φέτος
RedEmperor

a1greece
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 11:52 pm

2 γκαρντ λοιπόν.

Ο ένας μπορεί και να μην είναι τόσο καλός σουτέρ αλλά να έχει mid range, drive και καλή δημιουργία. Οπότε Μακινταιρ η Φόρεστ είναι κομπλέ. Ο άλλος πρέπει να είναι κόμπο γκαρντ ανακατοσουρας, εκρηκτικός φουλ και να απειλεί από παντού να έχει το απρόβλεπτο.. Φραντσίσκο λέγεται. Έτσι και έχουμε γκαρντ μετά διαφορετικών χαρακτηριστικών για όλα τα γούστα. Και είναι όλοι καλοί πασέρ με υψηλό μέσο όρο ασσίστ.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Κυρ Απρ 05, 2026 11:55 pm

επειδη μου πε και ο ριβερς ποιος λεει οτι ειναι καλυτερος ο φρανσισκο του μακινταιρ..
3StepsBasket ratings
φρανσισκο 28χρ μακινταιρ 31
99 overall 93
97 scoring 87
100 teamwork 89
98 handling 100
96 defence 92
34 rebounding 59

16,8 points 12.5
6.5 assists 7.5
2.9 tov 2.7
80% ft 58%!!!
40% 3p 33%!!
58% efg 51
63% ts 52

Team points with the players on the floor
62.8 OFF 67.7
54.2 DEF 65.7
8.5 DIFF 2.1
Time & offensive/defensive possessions
27.1 MINS 30.7
50.2 OFF. P. 57.2
48.9 DEF. P. 57.7
Usage rate
28% USG% 21.9%

Στο μονο πραγμα που ειναι καλυτερος ειναι τα ριμπαουντ,που για ασσο και για ομαδα με μιλου βεζε μεσα ποιος νοιαστηκε..
ακομα και στην αμυνα ειναι καλυτερος ο γαλλος,καλα σε σκορ και σουτ δεν υπαρχει καν συγκριση..

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 06, 2026 12:03 am

RedEmperor έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 11:52 pm
2 γκαρντ λοιπόν.

Ο ένας μπορεί και να μην είναι τόσο καλός σουτέρ αλλά να έχει mid range, drive και καλή δημιουργία. Οπότε Μακινταιρ η Φόρεστ είναι κομπλέ. Ο άλλος πρέπει να είναι κόμπο γκαρντ ανακατοσουρας, εκρηκτικός φουλ και να απειλεί από παντού να έχει το απρόβλεπτο.. Φραντσίσκο λέγεται. Έτσι και έχουμε γκαρντ μετά διαφορετικών χαρακτηριστικών για όλα τα γούστα. Και είναι όλοι καλοί πασέρ με υψηλό μέσο όρο ασσίστ.
εγώ λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν και ο Μακιντάιρ και ο Φρανσίσκο. και να τους θέλουμε εμείς δε θα θέλουν οι ίδιοι. ούτε ο Γουόκαπ παίζει να πάει τρίτος και να παίζει σκόρπια πεντάλεπτα.

το καλύτερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να έρθει βασικός pg και ο Γουόκαπ να πάει δεύτερος και γι' αυτό θα προτιμούσα ο βασικός μας να μην είναι ο Μακιντάιρ, αν και τον εκτιμώ ως παίκτη.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Απρ 06, 2026 12:22 am

τι θα μας εδινε ο μακινταιρ που δεν εχουμε φετος?εκτος του οτι θα επαιζε το 15λ πισω απο τον γουοκαπ και θεωρητικα θα ταν καλυτερος απο αυτους που εχουμε..

θα παιζαν αντερ τον γουοκαπ θα παιζαν και τον μακινταιρ
θα βαραγε μπεκατσες ο γουοκαπ θα βαραγε και ο μακινταιρ
θα κοβαν την δημιουργια στον γουοκαπ θα την κοβαν και στον μακινταιρ
θα μπορουσε ο μακινταιρ να μπουκαρει καλυτερα του γουοκαπ αλλα απλα θα τον στελναν στις βολες που σουταρει σαν τον καλαθη.
θα εχανε λει απ ο γουοκαπ θα τα εχανε και ο μακινταιρ..
αμυνα δεν εχει καλυτερη του θωμα..

προσωπικα δεν βρισκω τι θα προσεφερε που θα αλλαζε την μοιρα μας..

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 06, 2026 12:26 am

shaq7 έγραψε:
Κυρ Απρ 05, 2026 11:55 pm
επειδη μου πε και ο ριβερς ποιος λεει οτι ειναι καλυτερος ο φρανσισκο του μακινταιρ..
3StepsBasket ratings
φρανσισκο 28χρ μακινταιρ 31
99 overall 93
97 scoring 87
100 teamwork 89
98 handling 100
96 defence 92
34 rebounding 59

16,8 points 12.5
6.5 assists 7.5
2.9 tov 2.7
80% ft 58%!!!
40% 3p 33%!!
58% efg 51
63% ts 52

Team points with the players on the floor
62.8 OFF 67.7
54.2 DEF 65.7
8.5 DIFF 2.1
Time & offensive/defensive possessions
27.1 MINS 30.7
50.2 OFF. P. 57.2
48.9 DEF. P. 57.7
Usage rate
28% USG% 21.9%

Στο μονο πραγμα που ειναι καλυτερος ειναι τα ριμπαουντ,που για ασσο και για ομαδα με μιλου βεζε μεσα ποιος νοιαστηκε..
ακομα και στην αμυνα ειναι καλυτερος ο γαλλος,καλα σε σκορ και σουτ δεν υπαρχει καν συγκριση..
Συμφωνούμε ότι γενικά ο Φρανσίσκο είναι καλύτερος παίκτης. Απλά αφενός ο McIntyre παρουσιάζεται σχεδόν σαν να είναι ο Ntilikina, ενώ και τα στατιστικά που παραθέτεις είναι το λιγότερο, πολύ καλά (όχι όσο καλά όσο του Φρανσίσκο). Οι βολές του είναι όντως κακές αν και το 58% δεν είναι ποσοστό καριέρας. Περισσότερο στο και πάλι μετριότατο 70% κινείται περίπου γενικά.

Αφετέρου τίθεται και το θέμα του fit στη συζήτηση. Αν απομονώσουμε τους άσσους εγώ συμφωνώ χίλια τα εκατό δίπλα στο Γουόκαπ, αυστηρά μόνο Φρανσίσκο. Αν το δω όμως με βάση ποιους παίκτες θα πλαισιώσει στην πεντάδα (Ντόρσεϊ, Σάσα, Μίλου) τότε δεν ξέρω αν ένας volume σκόρερ θα ταίριαζε καλύτερα.

Τέλος όσον αφορά το ηλικιακό, εντάξει οι 31χρονοι δεν είναι και για πέταμα μην τρελαθούμε. Ο Μάικ Τζέιμς κοντεύει 36 και δε θα αντέξει ο McIntyre μια διετία-τριετία που βγάζει 35λεπτα για πλάκα;

Ξαναλέω ο Φρανσίσκο είναι καψούρα μου και τον προτιμώ, αλλά δε θεωρώ κακή λύση τον McIntyre. Ειδικά από τη στιγμή που ο Φρανσίσκο ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν θα κυνηγήσει (και αν θα βρει) κάτι στο ΝΒΑ.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Δευ Απρ 06, 2026 12:35 am

δεν εχει βγαλει κανενας το μακινταιρ μαντζαρη..οσους εχω δει εγω τουλαχιστον απλα μιλαμε για κακιστο φιτ στους ασσους μαζι με τον θωμα..

Αν ειχες φρανσισκο μακινταιρ εκει μιλουσαμε..αλλα ο μπαρτζωκας θα χει τον γουοκαπ 20λ βρεξει χιονισει..Ε να βγαινει ο γουοκαπ να μπαινει ο μακινταιρ ειναι προβληματικο...αν θες (εσυ η οποιος αλλος θελει) να μας εξηγησει τι διαφορετικο θα μας δωσει και πως ακριβως θα βοηθησει στο προβλημα οταν μας κοβουν την μοσιον,παιζουν αντερ τον ασσο και τον αφηνουν να παρει αυτος το ματς αν μπορει.

θεωρω ουτοπικο να νομιζουμε οτι θα ερθει και καποιο αλλο γκαρντ στυλ φρανσισκο για να κανει τα ρεπα των αλλων.

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Δευ Απρ 06, 2026 12:42 am

shaq7 έγραψε:
δεν εχει βγαλει κανενας το μακινταιρ μαντζαρη..οσους εχω δει εγω τουλαχιστον απλα μιλαμε για κακιστο φιτ στους ασσους μαζι με τον θωμα..

Αν ειχες φρανσισκο μακινταιρ εκει μιλουσαμε..αλλα ο μπαρτζωκας θα χει τον γουοκαπ 20λ βρεξει χιονισει..Ε να βγαινει ο γουοκαπ να μπαινει ο μακινταιρ ειναι προβληματικο...αν θες (εσυ η οποιος αλλος θελει) να μας εξηγησει τι διαφορετικο θα μας δωσει και πως ακριβως θα βοηθησει στο προβλημα οταν μας κοβουν την μοσιον,παιζουν αντερ τον ασσο και τον αφηνουν να παρει αυτος το ματς αν μπορει.

θεωρω ουτοπικο να νομιζουμε οτι θα ερθει και καποιο αλλο γκαρντ στυλ φρανσισκο για να κανει τα ρεπα των αλλων.
Μα δε τον παίζουν καν ιδιαιτερο under τον McIntyre. Αλλαγές και hedge είναι σχεδόν όλα του τα πνρ.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Απρ 06, 2026 12:52 am

shaq7 έγραψε:

Μα ο Μακιντάιρ έχει δείξει πως έχει στοιχεία που μας λείπουν από τα γκαρντ μας αυτή τη στιγμή: μπορεί να μην έχει αξιόπιστο τρίποντο (αν και πάλι δεν τον αφήνεις ελεύθερο σαν τον Γουόκαπ), όμως μπορεί να κάνει μπάσιμο ή μπορεί να βγάλει άνετα παιχνίδι στους ψηλούς (ειδικά στον Χολ που πηδάει στον Θεό). Έτσι, νομίζω, πως μπορεί να βοηθήσει, κι αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν ούτε ο Μόρις, ούτε ο Τζόζεφ, ούτε ο Νιλικίνα, ούτε ο Γουόκαπ (αυτός μπορεί να βγάλει ασίστ, τουλάχιστον).
Το μακρινό σουτ δεν θα το έχουμε από τον άσσο. Θα το παίρνουμε κυρίως από Ντόρσεϊ, Φουρνιέ, Σάσα (Πίτερς δεν βάζω, γιατί μάλλον μας χαιρετάει).

Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Δευ Απρ 06, 2026 1:11 am

Ωραία όλα αυτά που λέτε, παιδιά, αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι οι προτάσεις μας και τα γούστα μας πρέπει να συμβαδίζουν και με το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του χρόνου (απ' όσο έχω καταλάβει ο Μπαρτζώκας δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό με δική του πρωτοβουλία, οι Αγγελόπουλοι τον θέλουν σαν τρελοί οπότε, εκτός απροόπτου, με αυτόν θα πορευτούμε).

Δεδομένου ότι θα έχουμε Μπαρτζώκα, λοιπόν, οποιεσδήποτε προτάσεις για "κομπολογάτους" άσσους δεν ευσταθούν. Ιστορικά μόνο να το δείτε, το παιχνίδι του Ολυμπιακού, από τότε που αποκτήθηκε ο Γουόκαπ σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Σάσα σε κύριο επιθετικό πόλο, ο ρόλος των PG στον Ολυμπιακό είναι από συμπληρωματικός στην καλύτερη μέχρι και διεκπεραιωτικός, τις περισσότερες φορές. Δείτε, πχ, πώς χρησιμοποιεί τον Μόρις, ο οποίος πασάρει και ακροβολίζεται στη γωνία. Παίκτη τύπου Σλούκα, με πλουραλιστικό παιχνίδι και με την μπαγκέτα της επίθεσης στα χέρια του δεν πρόκειται να δούμε αν δεν αλλάξει κάτι ριζικό στην ομάδα. Θα ζούμε και θα πεθαίνουμε παίρνοντας σκορ από το 2, τον Σάσα, άντε και με τίποτα ξώφαλτσο από τους ψηλούς.

Εξ ου και ο, ορθολογικότατος, με τα δεδομένα αυτής της πολιτικής, Μακιντάιρ.

ΥΓ: αν με ρωτάτε, με Φρανσίσκο, Καρλικ, Γουόκαπ θα πήγαινα του χρόνου – άντε και Ντιλικίνα για καμικάζι.

Άβαταρ μέλους
halldor

senior
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Απρ 06, 2026 1:26 am

yawn.brigade έγραψε:
Δευ Απρ 06, 2026 1:06 am

... η πλειοψηφία των "γκρινιάριδων" εκτιμούν τον Μακιντάιρ ως παίκτη απλά δε τον θέλουν δίπλα στον Γουόκαπ και είναι ελάχιστοι αυτοί που απλά δε τους αρέσει.

προσωπικά τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη και αν τον είχαμε αντί του Μόρις θα ήμασταν πολύ καλύτεροι. είναι όμως αντικειμενικά χαμηλά η μπάρα όταν κάνεις τη σύγκριση με τον Μόρις που δεν έχει προσφέρει σχεδόν τίποτα. όποιον ευρωλιγκάτο παίκτη και να είχαμε στη θέση του Μόρις το πιθανότερο είναι ότι θα είχε προσφέρει περισσότερα σε 4-5 μήνες.

το πραγματικό ερώτημα δεν είναι τι θα έκανε φέτος ο Μακιντάιρ αλλά αν θα είναι το πιο ταιριαστό φιτ του χρόνου δίπλα στον Γουόκαπ και σε αυτό πολλοί έχουμε ενστάσεις.
Όταν λέμε "δίπλα" στον Γουόκαπ, τι εννοούμε; Στην ίδια πεντάδα; Δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για αυτό. Στην ίδια πεντάδα μόνο σε πολύ ειδικές καταστάσεις. Εγώ τον Μακιντάιρ τον έχω όχι δίπλα, ούτε πίσω, αλλά μπροστά από τον Γουόκαπ. Να παίρνει 25-30 λεπτά και τα ρέστα ο Τόμας. Δεν με απασχολεί που δεν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όπως είπα και παραπάνω, το σουτ θα το έχουμε από αλλού.

Πολύ σωστά λες πως όποιον ευρωλιγκάτο παίκτη και να είχαμε στη θέση του Μόρις το πιθανότερο είναι ότι θα είχε προσφέρει περισσότερα. Με δεδομένο, όμως, ότι η ομάδα είναι ήδη στην πρώτη θέση, αυτά τα περισσότερα που θα είχε προσφέρει ο ευρωλιγκάτος (είτε τον λένε Μακιντάιρ, είτε όποιος άλλος πραγματικά καλός άσσος) σίγουρα θα ήταν αρκετά για να έχουμε 4-5 νίκες παραπάνω στη σεζόν. Δες μόνο πόσα παιχνίδια χάσαμε στον πόντο μες από τα χέρια μας και ακούστηκαν δικαιολογημένες κριτικές. Θα ήμασταν πραγματικά άλλη ομάδα (προς το πολύ καλύτερο).

Πιστεύω πως για του χρόνου ο Μακιντάιρ είναι ταιριαστό φιτ μπροστά από τον Γουόκαπ και ιδανικά, για μένα, πρέπει να κινηθούμε και για τον Κάρλικ Τζόουνς και να πάει ο Γουόκαπ τρίτος. Με πρωτοδεύτερους άσσους Μακιντάιρ και Κάρλικ, θα είμαστε μπόμπα. Δεν νομίζω πως ο Μπαρτζώκας θα θέλει τον Γουόκαπ 20 λεπτά ακατέβατα, όταν τα ίδια στοιχεία θα τα βρίσκει στον Μακιντάιρ.
Και να προσέξουμε λίγο τον Νεζήπογλου, γιατί αν εξελιχθεί μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.
Για τον Φρανσίσκο ή για παρόμοιους παίκτες, έχω τους ίδιους προβληματισμούς που έχεις εσύ για τον Μακιντάιρ από την ανάποδη. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να δέσει αρμονικά με την ομάδα ή θα καταστρέψει Ντόρσεϊ και Φουρνιέ (ενδεχομένως και τον εαυτό του). Με φοβίζει το παράδειγμα του Παναθηναϊκού με Μπράουν πέρυσι και Σορτς φέτος.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2026-2027”