αυτά που γράφεις, ειδικά το "Δεν με απασχολεί που δεν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά" είναι μια προσέγγιση που έχει λογική και που πιθανότατα την ασπάζεται και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας ή που έστω μπορεί να ζήσει και με αυτή.halldor έγραψε: ↑Δευ Απρ 06, 2026 1:26 amΌταν λέμε "δίπλα" στον Γουόκαπ, τι εννοούμε; Στην ίδια πεντάδα; Δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για αυτό. Στην ίδια πεντάδα μόνο σε πολύ ειδικές καταστάσεις. Εγώ τον Μακιντάιρ τον έχω όχι δίπλα, ούτε πίσω, αλλά μπροστά από τον Γουόκαπ. Να παίρνει 25-30 λεπτά και τα ρέστα ο Τόμας. Δεν με απασχολεί που δεν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Όπως είπα και παραπάνω, το σουτ θα το έχουμε από αλλού.yawn.brigade έγραψε: ↑Δευ Απρ 06, 2026 1:06 am
... η πλειοψηφία των "γκρινιάριδων" εκτιμούν τον Μακιντάιρ ως παίκτη απλά δε τον θέλουν δίπλα στον Γουόκαπ και είναι ελάχιστοι αυτοί που απλά δε τους αρέσει.
προσωπικά τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη και αν τον είχαμε αντί του Μόρις θα ήμασταν πολύ καλύτεροι. είναι όμως αντικειμενικά χαμηλά η μπάρα όταν κάνεις τη σύγκριση με τον Μόρις που δεν έχει προσφέρει σχεδόν τίποτα. όποιον ευρωλιγκάτο παίκτη και να είχαμε στη θέση του Μόρις το πιθανότερο είναι ότι θα είχε προσφέρει περισσότερα σε 4-5 μήνες.
το πραγματικό ερώτημα δεν είναι τι θα έκανε φέτος ο Μακιντάιρ αλλά αν θα είναι το πιο ταιριαστό φιτ του χρόνου δίπλα στον Γουόκαπ και σε αυτό πολλοί έχουμε ενστάσεις.
Πολύ σωστά λες πως όποιον ευρωλιγκάτο παίκτη και να είχαμε στη θέση του Μόρις το πιθανότερο είναι ότι θα είχε προσφέρει περισσότερα. Με δεδομένο, όμως, ότι η ομάδα είναι ήδη στην πρώτη θέση, αυτά τα περισσότερα που θα είχε προσφέρει ο ευρωλιγκάτος (είτε τον λένε Μακιντάιρ, είτε όποιος άλλος πραγματικά καλός άσσος) σίγουρα θα ήταν αρκετά για να έχουμε 4-5 νίκες παραπάνω στη σεζόν. Δες μόνο πόσα παιχνίδια χάσαμε στον πόντο μες από τα χέρια μας και ακούστηκαν δικαιολογημένες κριτικές. Θα ήμασταν πραγματικά άλλη ομάδα (προς το πολύ καλύτερο).
Πιστεύω πως για του χρόνου ο Μακιντάιρ είναι ταιριαστό φιτ μπροστά από τον Γουόκαπ και ιδανικά, για μένα, πρέπει να κινηθούμε για έναν ακόμα όχι ψημένο παίκτη, αλλά μικρό και με προοπτική να πάει αυτός για δεύτερος και ο Γουόκαπ τρίτος. Και να προσέξουμε λίγο τον Νεζήπογλου, γιατί αν εξελιχθεί μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.
Για τον Φρανσίσκο ή για παρόμοιους παίκτες, έχω τους ίδιους προβληματισμούς που έχεις εσύ για τον Μακιντάιρ από την ανάποδη. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να δέσει αρμονικά με την ομάδα ή θα καταστρέψει Ντόρσεϊ και Φουρνιέ (ενδεχομένως και τον εαυτό του). Με φοβίζει το παράδειγμα του Παναθηναϊκού με Μπράουν πέρυσι και Σορτς φέτος.
κατά καιρούς έχει κάνει απόπειρες να την αλλάξει (Έβανς) αλλά νομίζω είναι οκ με το να έχει μόνιμα κάποιον παίκτη στην πεντάδα που να κάνει αυτά που κάνει ο Γουόκαπ σε καλό ή και καλύτερο επίπεδο.
το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και με το Σάσα - Πίτερς.
προσωπικά διαφωνώ και θα ήθελα περισσότερο versatility γιατί έχουμε δει επανειλημμένα ότι στα φάιναλ 4 η συγκεκριμένη προσέγγιση δε λειτουργεί.
και για τον Φρανσίσκο έχω εκφράσει τις αμφιβολίες μου και φοβάμαι ότι θα μας μπερδέψει γιατί είναι πρώτα απ' όλα σκόρερ και εμείς δε χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. αλλά θα τον ήθελα στην ομάδα με την ελπίδα να μπορέσει ο Μπαρτζώκας να βρει την ισορροπία γιατί έχει σε τοπ επίπεδο κάποια χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε και που δεν έχουν άλλοι.
έβαλα το απόγευμα το βίντεο με τα χάιλαϊτς του Κίναν Έβανς από το ένα παιχνίδι που έπαιξε (ολόκληρο) γιατί συνοψίζουν αυτό ακριβώς που πιστεύω ότι μας λείπει : ένας παίκτης με court vision, διάθεση για πάσα αλλά αν αυτή δε βγει να μπορεί είτε να δημιουργήσει και να μπουμπουνήσει τρίποντο είτε να μπουκάρει προς τα μέσα. η πρώτη πρώτη φάση είναι πολύ χαρακτηριστική.
ο Μακιντάιρ δε μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό όταν κολλάει η μπάλα. το τρίποντο του είναι αναξιόπιστο στην καλύτερη ενώ όταν μπουκάρει θα μπορούν εύκολα οι αντίπαλοι να τον σταματήσουν με φάουλ, προτιμώντας το 50-60-70% των βολών του.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο