76ers-Celtics 100-108 1(1-2)
Το πλεονέκτημα έδρας επιστρέφει στους Celtics, με πολύ δύσκολο τρόπο. Δε θα γράψω κάτι παραπάνω για το παιχνίδι από ότι έχει γραφτεί, ήταν πολύ δυνατό (πολύ σκληρό), καμμία ομάδα δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά, οι Celtics ζουν και αναπνέουν από το τρίποντο - περισσότερο από πέρυσι - ασχέτως τι κάνει ο Brown.
* O Tatum έχει για πρώτη φορά τόσο μεγάλα κενά στην απόδοση του. Στο τέλος βέβαια καθάρισε την μπουγάδα και παίρνει δικαίως όλα τα μπράβο.
* Ο Nurse έπαιξε με την ίδια τετράδα σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο - μόνο ο ψηλός άλλαζε και αυτό διότι ο Drummond δεν αντέχει - με τον Maxey να γράφει 24 ολόκληρα λεπτά. Μου θύμισε το "αν χάσουμε σήμερα, χανόμαστε", κάτι που πιστεύω ότι μάλλον θα συμβεί ασχέτως αν επιστρέψει αύριο ο Embiid.
* Στην τρίτη περίοδο η μια ομάδα έπαιζε με 8 έτσι;

Για να μην ξεχνιόμαστε και το προσπερνάμε.
Rockets-Lakers 112-108 (0-3)
Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό 20λεπτο από τους Lakers - μέχρι το 59-44 - με σχεδόν όλα τα καλάθια να προέρχονται από ασσίστ. Οι LeBron και Smart ήταν εξαιρετικοί, απολαυστικοί αλλά ήταν προφανές ότι θα υπήρξε αντίδραση. Από εκεί και ύστερα και μέχρι την τελευταία φάση που ισοφαρίζεται το παιχνίδι για να είμαστε έντιμοι

, ο LeBron κάνει χειρότερο αγώνα από το δεύτερο ημίχρονο του Durant προχθές. Η διαφορά έγκειται στο ότι τελικά οι Lakers κέρδισαν και δεν ασχολείται ουδείς.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Rockets ήταν επίσης φοβεροί και προηγήθηκαν με 101-95 με τον Sengun να εμφανίζεται επιτέλους στη σειρά. Σε αυτό το σημείο ο Jabari Smith - ο οποίος ήταν ο σταθερά καλός τον Rockets εώς εκεί - πουλάει την μπάλα και ο Smart παίρνει φάουλ στο τρίποντο από το Tate που μόλις είχε μπει

(γιατί ρε Udoka;). Ο Smart ευστοχεί και στην επόμενη φάση ο Sheppard πουλάει την μπάλα όπου καταλήγει στον LeBron που φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.
* Οι Rockets έπαθαν Αυστραλία, στο Ελλάδα-Αυστραλία το 2006 και ουσιαστικά κατέρρευσαν στην παράταση.
* Δεν ξέρω τι λένε στο Αμέρικα ή τι είπε ο Udoka αργότερα αλλά ο Durant θα μπορούσε να βρίσκεται στον πάγκο με πολιτικά. Εγώ λέω - την αποψάρα μου - ότι μετά το 2-0 έγιναν κ

ος στα αποδυτήρια και δεν τίθεται θέμα τραυματισμού.
* Μεθαύριο ενδεχομένως να παίξει ο Reaves.
* Θα είναι έγκλημα από τον podcasterα να γυρίσουν οι τραυματίες και να αρχίσουν το σολάρισμα στην επίθεση και ταυτόχρονα να παραγκωνιστεί ο Smart, να περιοριστεί ο ρόλος του ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της σειράς. Εδώ θα είμαστε όμως να το σχολιάσουμε όταν γίνει.
Blazers-Spurs 108-120 (1-2)
Ματς με μεγάλες μεταπτώσεις και μια δίκαιη νίκη των φιλοξενούμενων με απόντα τον Wenbanyama. Οι Blazers κυριάρχησαν με vintage Jrue ώντας μπροστα με +15 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι Spurs χαμήλωσαν το σχήμα - το είχαν κάνει και στο δεύτερο παιχνίδι αλλά δεν τους βγήκε - και με ηγέτη τον rookie Dylan Harper ο οποίος οργίασε μέχρι το τέλος κέρδισαν άνετα. Σκεφτείτε ότι έκαναν ένα +30 περίπου σε κάτι λιγότερο από 12 λεπτά.
* Γράφετε ότι ο Lillard μπορεί να επιστρέψει. Δεν το πιστεύω, τουλάχιστον σε αυτό τον γύρο. Αν περάσουν στα ημιτελικά τότε ίσως αλλά και πάλι το θεωρώ αρκετά δύσκολο.