Ολυμπιακός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027
Συντονιστής: Captains
- halldor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Εγώ, πάντως, με ΜακΙντάιρ στο 1 - Ρόντεν στο 3 - Μάικ στο 4, είμαι καλυμμένος. Νομίζω πως είναι μεγάλη αναβάθμιση, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω σε όλη την ομάδα. Θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε.
Το μόνο που έχω δίλημμα είναι για τον άσσο, αν θα κρατήσουμε τον Τζόσεφ, ώστε να έχουμε ΜακΙντάιρ-Γουόκαπ-Τζόσεφ (η φτηνή λύση) ή θα αφήσουμε Τζόσεφ και θα πάρουμε Ρόμπινσον με τον Γουόκαπ να περνάει τρίτος άσσος (η ακριβότερη και καλύτερη λύση).
Το μόνο που έχω δίλημμα είναι για τον άσσο, αν θα κρατήσουμε τον Τζόσεφ, ώστε να έχουμε ΜακΙντάιρ-Γουόκαπ-Τζόσεφ (η φτηνή λύση) ή θα αφήσουμε Τζόσεφ και θα πάρουμε Ρόμπινσον με τον Γουόκαπ να περνάει τρίτος άσσος (η ακριβότερη και καλύτερη λύση).
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Είμαι σύμφωνος στο πρώτο σκέλος του σχολίου.halldor έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:16 amΕγώ, πάντως, με ΜακΙντάιρ στο 1 - Ρόντεν στο 3 - Μάικ στο 4, είμαι καλυμμένος. Νομίζω πως είναι μεγάλη αναβάθμιση, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω σε όλη την ομάδα. Θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε.
Για τους άσσους, προσωπικά δε θα με εκπλήξει (ούτε θα με χαλάσει) να πάμε με 4άδα του χρόνου, έχοντας τους CMM-Robinson-Walkup-Joseph. Βάσει προϊστορίας και απόλυτου αριθμού αγώνων, δεν θα είναι και πάρα πολλές οι φορές που θα έχουμε ταυτόχρονα και τους 4 διαθέσιμους.
Φυσικά το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει ότι Τομας και Ιωσήφ θα δεχτούν να παίζουν λίγα λεπτά (ειδικά ο πρώτος αρκετά λιγότερα σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές του σε εμάς), και σε ένα ρόλο μπαλαντέρ.
- reignman

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: delete me
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Θα ηθελα να δω λιγο το rotationsteph.larry έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:54 amΕίμαι σύμφωνος στο πρώτο σκέλος του σχολίου.halldor έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:16 amΕγώ, πάντως, με ΜακΙντάιρ στο 1 - Ρόντεν στο 3 - Μάικ στο 4, είμαι καλυμμένος. Νομίζω πως είναι μεγάλη αναβάθμιση, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω σε όλη την ομάδα. Θα συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε.
Για τους άσσους, προσωπικά δε θα με εκπλήξει (ούτε θα με χαλάσει) να πάμε με 4άδα του χρόνου, έχοντας τους CMM-Robinson-Walkup-Joseph. Βάσει προϊστορίας και απόλυτου αριθμού αγώνων, δεν θα είναι και πάρα πολλές οι φορές που θα έχουμε ταυτόχρονα και τους 4 διαθέσιμους.
Φυσικά το παραπάνω σενάριο προϋποθέτει ότι Τομας και Ιωσήφ θα δεχτούν να παίζουν λίγα λεπτά (ειδικά ο πρώτος αρκετά λιγότερα σε σχέση με όλες τις άλλες χρονιές του σε εμάς), και σε ένα ρόλο μπαλαντέρ.
CMM-Rob-Walkup-Joseph
Dorsey-Fournier
Ward-Rhoden-Παπ
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- halldor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Από τη μεριά μου, πιστεύω πως rotation με 4 άσσους δεν μπορεί να κάνει ούτε ο Ιησούς Χριστός! Αυτό που θα μου άρεσε είναι, ΜακΙντάιρ και Ρόμπινσον να μοιράζονται τη θέση και ανάλογα των αναγκών και της φόρμας τους ο ένας να παίζει λίγο παραπάνω από τον άλλο. Τον Γουόκαπ θα τον έβαζα μόνο στην αρχή της σεζόν, μέχρι να εγκλιματιστούν οι άλλοι δύο, και σταδιακά θα τον περνούσα τρίτο άσσο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται -δηλαδή, να παίζει σε τραυματισμούς ή σε ειδικές καταστάσεις ή όποτε κάποιος από τους άλλους δύο δεν τραβάει).reignman έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:58 amΘα ηθελα να δω λιγο το rotationsteph.larry έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:54 am
Είμαι σύμφωνος στο πρώτο σκέλος του σχολίου.
CMM-Rob-Walkup-Joseph
Dorsey-Fournier
Ward-Rhoden-Παπ
Ντόρσεϊ και Φουρνιέ, όπως και φέτος, αλλά χωρίς ποτέ να συνυπάρχουν ταυτόχρονα στο παρκέ. Λίγο χρόνο παραπάνω στον Ντόρσεϊ και μετά αναλόγως του παιχνιδιού.
Στο 3 ο χρόνος να μοιράζεται στα ίσια σε Γουόρντ και Ρόντεν και μετά αναλόγως απόδοσης και φόρμας. Ο Παπ αναγκαστικά θα περιοριστεί πολύ (κάτι σαν Πρι στα τελευταία του).
Επίσης, σε περιπτώσεις τραυματισμών ή άλλων απουσιών, ο Ρόμπινσον και ο Ρόντεν θα μπορούν να παίξουν και στο 2, ο Φουρνιέ να παίξει και στο 3, ο Παπ να παίξει και στο 4.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
τον λιγουρεύεταιΜπαρτζώκας έγραψε:Για τους παίκτες του Ολυμπιακού στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague: «Κατά βάση είναι επειδή ήμασταν πρώτοι. Συνήθως αποθεώνεται το επιθετικό ταλέντο σε αυτές τις καταστάσεις. Ο Ντιαλό δεν είναι σε καμία πεντάδα. Το θέμα είναι ποιος βάζει τη μπάλα στο καλάθι, κάτι που είναι κόντρα σε αυτό που θέλουν να επιβάλλουν οι προπονητές»
- steph.larry

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, PF
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Όντως μοιάζει άλυτη εξίσωση, με το πιο χτυπήτο φάουλ να είναι πως έχουμε υπερ-αριθμία στα guard, χωρίς όυτε 1 ποιοτικό combo 1-2 (στυλ keenan evans προ τραυματισμών).reignman έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:58 amΘα ηθελα να δω λιγο το rotationsteph.larry έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 11:54 am
Είμαι σύμφωνος στο πρώτο σκέλος του σχολίου.
CMM-Rob-Walkup-Joseph
Dorsey-Fournier
Ward-Rhoden-Παπ
Αλλά ξέροντας λίγο την νοοτροπία της ομάδας και τα δείγματα γραφής της (τα ελλατώματα στον σχεδιασμό κτλ), για αυτό λέω πως δεν μου κάνει εντύπωση αυτό το σενάριο. Και δεν με χαλάει αφου πάμε πάλι να συμπληρώσουμε παζλ και δεν ξεκινάμε χτίσιμο από το 0 (πχ μόνο Dorsey-Walkup-Ward σίγουροι για διαφορετικούς ρόλους), που θα ήταν πιο απλή συνθήκη.
Ακόμα όμως και χωρίς ολική επαναφορά, σε ένα παράλληλο σύμπαν πόσο γαμάτο θα ήταν ένα:
PG/SG: Keenan Evans υγιής ( ή αντίστοιχης ικανότητας combo)
PG: CMM ή Walkup - Joseph (ή Walkup αν πάρεις τον CMM)
SG: Dorsey
SG/SF: Fournier - Rhoden
SF: Ward - Παπ (επικουρικός ρόλος κυριώς, τύπου Πρι την τελευταία του χρονιά)
Αυτό είναι 100% πιο ορθολογικό για να ξεκινήσεις τη σεζόν.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
1
Ειναι καλο potential με χαρακτηριστικα που ειναι απαραιττα πλεον στην ευρωλιγκα. Δεν σκιζω και το βρακι μου αλλα μια χαρα επιλογη ειναι.big_lebowski έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 1:07 pmΔε τον κρίνω με βάση τα νούμερα,δεν έγραψα κάτι για τα νούμερα του
Ο Ward πχ από πέρσι μου φαινόταν εξαιρετική περίπτωση (ψηλο μπασκετικό iq).Περίπου ίδια νούμερα ειχε
O Ροντεν δε μου γεμίζει το μάτι ούτε έχω δει κάτι ιδιαίτερο.
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: VSpan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Απλά είναι μια βελτιωμένη έκδοση prime McKissic, ενώ παράλληλα έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο peak του.big_lebowski έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 1:07 pmΔε τον κρίνω με βάση τα νούμερα,δεν έγραψα κάτι για τα νούμερα του
Ο Ward πχ από πέρσι μου φαινόταν εξαιρετική περίπτωση (ψηλο μπασκετικό iq).Περίπου ίδια νούμερα ειχε
Πλάκα πλάκα σε περίπτωση που πάει ο Walkup τρίτος στην σειρά τον PG, θα μπορεί να παίζει ένα 7-8 λεπτό άκρως ποιοτικά ή και καλύτερα από την σεζόν 22-23 αφού κακά τα ψέμματα τον έχουμε ρέψει 4 χρόνια.
-
Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο ροντεν εχει για με α το πιο ψηλο ποτενσιαλ απο ολα τα 3αρια που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη εκτος Ντιαλο, Μπραιαντ, Οσμαν. Τα εχει ολα.big_lebowski έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 1:07 pmΔε τον κρίνω με βάση τα νούμερα,δεν έγραψα κάτι για τα νούμερα του
Αυτο που δεν εχει εινα η ευρωπαικη εμπειρα που αποκτα φετος ενω δεν ηρθε απο την αρχη της σεζον δηλαδη νακανει προετοιμασια. Ο Γουορντ ειχε 4 χρονια ηδη σε ευρωπαικο στυλ παιχνιδιου μην μπερδευεσαι. Δεν σημαινει οτιβθα πιασεινοπως πχ δεν επιασε ο Σορτς και ο Μαλεντον στην μεταβαση αλλα ειναι εξαιρετικη περιπτωση
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Βρε σεις ειλικρινά περιμένετε ο Θωμάς με κόουτς τον Μπαρτζωκα να περάσει 3ος και να παιζει 5-8λ;
Ήδη το έγραψαν το στόρι. Ο Θωμάς ζήτησε μείωση του χρόνου του ώστε να συντηρηθεί απο του χρόνου, ζητώντας να παιζει 15-18λ. Ε αυτα θα παιζει
Ο Θωμάς λογικά θα ξεκινάει και θα τρέχει ολη τη 1η περίοδο ώστε να φορτώσει καλάθια ο Σασα. Δεν θυσιάζει τέτοιους αυτοματισμους
Τη 2nd unit θα την τρέχει ο όποιος PG έρθει.
Ας υποθέσουμε οτι είναι ο CMM
Στο 2ο ημίχρονο ο Μπαρτζωκας αρχίζει τα μπασταρδεματα ανάλογα με το ποιος θα τελειώνει το ματς.
Αν δείτε πέραν του ενος PG αυτος το πιθανότερο δεν θα φάει χρονο του Γουοκαπ αλλα του Φουρνιε. Εκτός αν πάρουμε επιπέδου Γιουροκαπ που εγώ το στηρίζω 100%.
Επίσης Μπαρτζωκας είναι αυτός. Μην ξαφνιαστείτε, το ξαναγραφω, αν ο 4ος PG του χρόνου μπατζεταριστεί ο Κιναν
Ήδη το έγραψαν το στόρι. Ο Θωμάς ζήτησε μείωση του χρόνου του ώστε να συντηρηθεί απο του χρόνου, ζητώντας να παιζει 15-18λ. Ε αυτα θα παιζει
Ο Θωμάς λογικά θα ξεκινάει και θα τρέχει ολη τη 1η περίοδο ώστε να φορτώσει καλάθια ο Σασα. Δεν θυσιάζει τέτοιους αυτοματισμους
Τη 2nd unit θα την τρέχει ο όποιος PG έρθει.
Ας υποθέσουμε οτι είναι ο CMM
Στο 2ο ημίχρονο ο Μπαρτζωκας αρχίζει τα μπασταρδεματα ανάλογα με το ποιος θα τελειώνει το ματς.
Αν δείτε πέραν του ενος PG αυτος το πιθανότερο δεν θα φάει χρονο του Γουοκαπ αλλα του Φουρνιε. Εκτός αν πάρουμε επιπέδου Γιουροκαπ που εγώ το στηρίζω 100%.
Επίσης Μπαρτζωκας είναι αυτός. Μην ξαφνιαστείτε, το ξαναγραφω, αν ο 4ος PG του χρόνου μπατζεταριστεί ο Κιναν
- EL_Insider

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ιεροσυλία να συγκρίνεις τον Ροντέν με τον μακισικ και όχι μόνο αυτό να τον βγάζεις και βελτιωμένη έκδοση. Τι έχει να επιδείξει ο συγκεκριμένος; Ημαρτον δηλTuTiS έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 2:02 pmΑπλά είναι μια βελτιωμένη έκδοση prime McKissic, ενώ παράλληλα έχει ακόμα δρόμο για να φτάσει στο peak του.big_lebowski έγραψε: ↑Δευ Απρ 27, 2026 1:07 pmΔε τον κρίνω με βάση τα νούμερα,δεν έγραψα κάτι για τα νούμερα του
Πλάκα πλάκα σε περίπτωση που πάει ο Walkup τρίτος στην σειρά τον PG, θα μπορεί να παίζει ένα 7-8 λεπτό άκρως ποιοτικά ή και καλύτερα από την σεζόν 22-23 αφού κακά τα ψέμματα τον έχουμε ρέψει 4 χρόνια.
Επίσης όπως λέει και ο φίλος παραπάνω σταματήστε με τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας ότι ο Θωμάς θα εξαφανιστεί ουσιαστικά από το rotation ιδίως αν ο Μπαρτζώκας συνεχίσει και του χρόνου. Εννοείται θα παίζει κανονικά τα λεπτά του και λογικά θα ξεκινάει και τα ματς. Όπως έχω ξαναπεί 2-3 μεταγραφές λογικά θα κάνουμε και θα εξαρτηθούν και πως θα πάει η χρονιά. Μόνο αν αποτύχουμε παταγωδώς θα δούμε περισσότερες.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο