Euroleague Playoffs 2026: Valencia (2) vs Panathinaikos (7)

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Βαλένθια 3-0
3
3%
Βαλένθια 3-1
27
31%
Βαλένθια 3-2
16
18%
Παναθηναϊκός 3-0
5
6%
Παναθηναϊκός 3-1
15
17%
Παναθηναϊκός 3-2
22
25%

Σύνολο ψήφων: 88
Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Απρ 29, 2026 12:19 am

kein έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:07 am
Τελικά ο Αταμαν είχε πλάνο αμυντικό. Όπως τον σταυρώνουμε σε κάθε στραβή να τα λεμε και τα σωστά, γιατί η ομάδα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια. Το παιχνίδι πήγε εκεί που μας βόλευε.
Το πρωί έγραφα ότι έχω ικανό τον αταμαν να αφήσει έξω τον Παναγιώτη και να βάλει τον γκριγκο μέσα και να του δώσει και ρόλο - ερμηνεύοντας απλά τα υπονοούμενα του κομισάριου τις τελευταίες 3 μέρες.
Με απλά λόγια το προπονητικό τιμ μας έβαλε τα γυαλιά και μας υπενθύμισε πόση διαφορά έχει η θεωρία από την πράξη …
Δεν έχει κριθεί τίποτα, θεωρώ ακόμα την βαλενθια κακό ματς απ, όμως η ομάδα αν συνεχίσει έτσι θα βρει τον τρόπο.
Και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι το πήγε λίγο απ’ολα. Όπου έπρεπε ηρεμούσε το ρυθμό, όπου χρειαζόταν ο Σορτς έτρεχε ανελέητα. Δε χρειαζόταν να είναι δηλαδή ‘η ακολουθάμε το στυλ τους ή χαμηλώνουμε τελείως το τέμπο’.

Φαίνεται να βρήκαμε το κουμπί τους, σίγουρα τεράστια νίκη, αλλά σίγουρα δύσκολο να ξανά σουτάρουν τόσο άσχημα. Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι της Πέμπτης δεν είναι must win, οπότε προς όφελος μας.

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Απρ 29, 2026 12:20 am

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:13 am
Coach Periklis έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:06 am
Εγώ όλη τη σεζόν δεν έχω γράψει λέξη σε τοπικ Παναθηναϊκού, αγαπητέ

Νταξει τώρα έχουμε πλέι-οφ, το καλό το πράμα και σχολίασα την εμφάνιση της γηπεδούχου που δεν ήταν αντάξια του 2ου της ρεγκιουλαρ

Δεν σου στερεί την αξία του διπλού ότι ο αντίπαλος κατέβηκε ανυποψίαστος και όχι σαν ομάδα 4δας με πλεονέκτημα. Πρόβλημα τους
Κοίτα, εξαρτάται. Υπάρχει μία τάση γενικά να λέγεται από κάποιους "σιγά η Μακάμπι έχασε τον καλύτερο της παίκτη", "σιγά την Εφές", ε έρχεται και το "πω τους κωλόφαρδούς, τους έκατσαν οι n00bάδες".

Θα μπορούσε κανείς (όχι εγώ φτου) να γράψει "Τέλειο σταύρωμα με ομάδα που παίζει 2 πλέι-ιν, έχει 5.5 να παίζουν και όλοι απλήρωτοι στην πόρτα". Αλλά σε εκείνη τη περίπτωση υπάρχει ο αντίλογος για το πόσο ομαδάρα είναι η Μονακό, πως ο Μπλόσομ είναι ο Σάσα-κίλερ και τέτοια. "Τότε με Φενέρ, τότε με Ρεάλ πωπω πόσο άτυχοι είμαστε".

Κόντρα σε όλους και σε όλα η θρυλάρα ενώ οι δίπλα τα έχουν όλα εύκολα.

Δεν το λέω για σένα απλά σου εξηγώ πως μπορεί ένα σχόλιο να μπει απλά στην πλάτη άλλων που έχουν ακουστεί κατά (πολλούς) καιρούς και δεν ακούγονται και τόσο όμορφα για την προσπάθεια μιας ομάδας.
Εγώ δεν έχω μειώσει καμία ομάδα όμως, για τη Μονακό το πιστεύω όταν λέω ότι θέλει σεβασμό και προσοχή γιατί στην 8αδα δεν μπαίνουν κακές ομάδες ποτέ .

Τα υπόλοιπα δεκτά όλα και καλά έκανα απ' οτι φαίνεται όλη τη χρονιά και γράφω μόνο στα του ΟΣΦΠ

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Απρ 29, 2026 12:24 am

Coach Periklis έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:20 am
nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:13 am

Κοίτα, εξαρτάται. Υπάρχει μία τάση γενικά να λέγεται από κάποιους "σιγά η Μακάμπι έχασε τον καλύτερο της παίκτη", "σιγά την Εφές", ε έρχεται και το "πω τους κωλόφαρδούς, τους έκατσαν οι n00bάδες".

Θα μπορούσε κανείς (όχι εγώ φτου) να γράψει "Τέλειο σταύρωμα με ομάδα που παίζει 2 πλέι-ιν, έχει 5.5 να παίζουν και όλοι απλήρωτοι στην πόρτα". Αλλά σε εκείνη τη περίπτωση υπάρχει ο αντίλογος για το πόσο ομαδάρα είναι η Μονακό, πως ο Μπλόσομ είναι ο Σάσα-κίλερ και τέτοια. "Τότε με Φενέρ, τότε με Ρεάλ πωπω πόσο άτυχοι είμαστε".

Κόντρα σε όλους και σε όλα η θρυλάρα ενώ οι δίπλα τα έχουν όλα εύκολα.

Δεν το λέω για σένα απλά σου εξηγώ πως μπορεί ένα σχόλιο να μπει απλά στην πλάτη άλλων που έχουν ακουστεί κατά (πολλούς) καιρούς και δεν ακούγονται και τόσο όμορφα για την προσπάθεια μιας ομάδας.
Εγώ δεν έχω μειώσει καμία ομάδα όμως, για τη Μονακό το πιστεύω όταν λέω ότι θέλει σεβασμό και προσοχή γιατί στην 8αδα δεν μπαίνουν κακές ομάδες ποτέ .

Τα υπόλοιπα δεκτά όλα και καλά έκανα απ' οτι φαίνεται όλη τη χρονιά και γράφω μόνο στα του ΟΣΦΠ
Ξαναλέω πως δεν το λέω για σένα, και είμαι εντελώς εναντίον των "στεγανών" των τοπικς. Απλά αρκετοί συνφορουμίτες ξεχνάνε ότι μιλάνε με κάποιον συγκεκριμένο και του προσάπτουν ότι θυμούνται που έχουν πει άλλοι από την άλλη μεριά. Δεν συμφωνώ με αυτή την πρακτική, αλλά συμβαίνει. Και όταν κάποιοι μπαίνουν και γράφουν μία φορά το μήνα, είναι δύσκολο να "κοινωνικοποιηθούν" στο φόρουμ :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Απρ 29, 2026 12:25 am

Εγώ σήμερα δεν έμεινα ευχαριστημένος.
Χαμηλή συγκομιδή στην επίθεση, η βαλενθια ήταν άστοχη, είχε περίπου 30% κάτω απ τα στάνταρ της, με 30% θα κέρδιζε σήμερα άνετα με διαφορά 20 πόντων, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα επόμενα ματς, βλέπω 3-1 να χάνουμε τη σειρά

Εικόνα
manos_89

a1greece
Reactions:

Τετ Απρ 29, 2026 12:26 am

Η φάση πάει να γίνει:
1) "Ε με την άπειρη Βαλένθια έπαιζαν, λαχείο τους έκατσε"
2) "Ε με τη γερασμένη Ρεάλ που της έχουν πάρει τον αέρα έπαιξαν, σιγά"
3) "Διώξτε τον Λουζερομπαρτζώκα" ή "Σιγά, στην έδρας τους και με διαιτησία το πήραν"
4) "Ποιός ασχολείται με το μπασκετάκι;"

Πολύ καλή η ομάδα σήμερα. Θα ήταν κρίμα να το κλέψει το παιχνίδι η Βαλένθια. Μπορεί να έγραψα ότι ο Σλούκας δεν είναι τόσο κομβικός παίκτης σε αυτή τη σειρά, αλλά για τα 2 τελευταία λεπτά ίσως τον χρειαζόμασταν. Αν και περισσότερο χρειαζόμασταν τον Σόρτς να μπει νωρίτερα και όχι στο τελευταίο δίλεπτο για να το καθαρίσουμε. Ο τύπος τους πέρναγε σαν σταματημένους.
Πολύ καλή άμυνα, και αλλαγών αλλά και με το κλασσικό hedge που παίζουμε. Οι περιστροφές λειτουργούσαν στην εντέλεια.
Λεσσόρτ πολύ καλός αλλά θέλει κι άλλο για να πιάσει τα παλιά του στάνταρ.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Τετ Απρ 29, 2026 12:30 am

SbioTech έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:09 am
Ευγενές αέριο έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 12:06 am
Ο Γκραντ πάει με ψηλά τα χέρια όπως και ο άλλος. Στο ριπλέι φαίνεται πως σπρώχνει ο Γκραντ αλλά στην κανονική ροή φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να σπρώχνονται και οι δύο. Η μπάλα δεν είχε μπει καν μέσα. Υπερβολικό θα ήταν ένα φάουλ εκεί.

Η μπάλα δεν πήγε ρακέτα γιατί ο Οσμάν παίζει ωραία άμυνα και του κρύβει το πεδίο προς ρακέτα.

Αν και ο Ναν βγήκε πρώτος σκόρερ αξίζει μπράβο η ομάδα για την άμυνα. Μπράβο στον Σορτς! Μπράβο στον Λεσόρ! Μπράβο και στον Γκριγκόνις!

Εξακολουθώ να βλέπω Βαλένθια να περνάει.
Υπερβολικό θα ηταν όντως το σφυρίγματα εκεί. Εγώ λχ δεν θα το έδινα. Ωστόσο οχι γιατί η μπάλα δεν είχε παιχτεί. Αυτο βάσει κανονισμών ειναι αντιαθλητικο... φαουλ πριν παιχτεί η μπάλα με κάτω απο 2λ για τελος
Είτε αντιαθλητικό είτε απλό λίγη σημασία θα είχε στο σημείο εκείνο.
Αυτό που ηθελα να πω είναι ότι το αλληλοσπρώξιμο γίνεται αρκετά πριν μπει η μπάλα μέσα, δηλαδή στα αλληλόμαρκαρίσματα και στις επαφές. Δεν είναι ότι ο άλλος του ξέφυγε για να πάρει την μπάλα και ο Γκραντ τον έσπρωξε. Στο ριπλέι φαίνεται όντως να τον σπρώχνει ο Γκραντ, αλλά είναι το τελείωμα της κοκορομαχίας τη στιγμή που εμφανίζεται στο πλάνο ο Μοντέρο. Τεσπα λεπτομέρειες.

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:

Τετ Απρ 29, 2026 12:59 am

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2026 7:31 pm
qspock έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2026 7:24 pm

Καλειται ο κοουτς Αταμαν να αιχμαλωτισει αμυντικα τη Βαλενθια.
Εικόνα
Ρομπαξ?

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τετ Απρ 29, 2026 1:02 am

qspock έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Δευ Απρ 27, 2026 7:31 pm

Εικόνα
Ρομπαξ?
Έκανε κηδείες σήμερα ο κοουτς σε πολλά επίπεδα. Μοίρασε κόλυβα αβέρτα

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Τετ Απρ 29, 2026 1:53 am

Το σημερινό μου θύμησε το ματς που πήρε ο Αταμάν στο φ4 με της Εφές απέναντι στη Ρεάλ. Κακοποίηση του μπάσκετ, πολύ χαμηλό σκορ, αλλά νίκη.

Συνεχίζω να θεωρώ εφικτό ένα διπλό της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, αλλά καθηστε μην κάνει το 2-0 ο ΠΑΟ μεθαύριο. Πλέον είναι το φαβορί. Επιθετικά βραχυκυκλωσε, αλλά η απειλή του Σορτς με το κάθετο παιχνίδι έκανε τη διαφορά. Δεν είχε βάθος η άμυνα της Βαλένθια

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Τετ Απρ 29, 2026 1:55 am

Erether έγραψε:
Το σημερινό μου θύμησε το ματς που πήρε ο Αταμάν στο φ4 με της Εφές απέναντι στη Ρεάλ. Κακοποίηση του μπάσκετ, πολύ χαμηλό σκορ, αλλά νίκη.
"Ματς κακοποίηση" του μπάσκετ σε play-offs και Final 4 έχουν πάρει κατά καιρούς όλοι οι προπονητές αυτού του επιπέδου, όχι μόνο ο Αταμάν.

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Τετ Απρ 29, 2026 1:58 am

BillyPao έγραψε:
Τετ Απρ 29, 2026 1:55 am
Erether έγραψε:
"Ματς κακοποίηση" του μπάσκετ σε play-offs και Final 4 έχουν πάρει κατά καιρούς όλοι οι προπονητές αυτού του επιπέδου, όχι μόνο ο Αταμάν.
Ναι βρε σίγουρα. Απλά αξίζει ειδικής μέριμνας, επειδη ο Αταμάν στη θεωρία είναι προπονητής που ποντάρει στην επίθεση. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν είναι ελαχιστα τα ματς που κερδίζει έτσι.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Απρ 29, 2026 2:08 am

kein έγραψε:
qspock έγραψε:

Ρομπαξ?
Βέβαια έκλαψα στο γέλιο σε ένα timeout στην τελευταία περίοδο που ανάθεμα αν κατάλαβε παίκτης τι εννοούσε. Ο Γρίγκο προσπαθούσε να μην γελάσει, ο Λεσόρ ενώ ήταν στον πάγκο νόμιζε ότι θα έμπαινε μέσα γιατί του έδινε οδηγίες αλλά εν τέλει δεν μπήκε. Ο Χέιζ κοιτούσε και ξανακοιτούσε. Ήταν η φάση «σπασμένο τηλέφωνο».

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Απρ 29, 2026 2:54 am

σημερα εγινε κατι απιστευτο εχασε η διαγαλαξιακη ομαδαρα

η σημερινη βαλενθια ηταν για 20 ποντους σαν αυτους που εφαγε απτην ρεαλ το σαββατο
ο παο ηταν παρα πολυ κακος στην επιθεση και παραλιγο να χασει ενα δικο του παιχνιδι

παμε για να παρουμε τα 2 στο οακα και να κανουμε το αυτονοητο να προκριθουμε στο φ4

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Απρ 29, 2026 2:55 am

Erether έγραψε:

Συνεχίζω να θεωρώ εφικτό ένα διπλό της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, αλλά καθηστε μην κάνει το 2-0 ο ΠΑΟ μεθαύριο. Πλέον είναι το φαβορί. Επιθετικά βραχυκυκλωσε, αλλά η απειλή του Σορτς με το κάθετο παιχνίδι έκανε τη διαφορά. Δεν είχε βάθος η άμυνα της Βαλένθια
επαιξαν συμπαθητικη αμυνα τι θελουμε να επαιζαν και επιθεση? μην ειμαστε και πλεονεκτες
επιθεση στο οακα

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Απρ 29, 2026 2:56 am

kein έγραψε:
qspock έγραψε:

Ρομπαξ?
σιγα την κηδεια επειδη εκανε τα αυτονοητα και κερδισε την βαλενθια?
κηδεια θα κανει αν παρει την ευρωλιγκα και τοτε θα ειναι πολυ μαγκας
σημερα εκανε απλα το αυτονοητο

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”