Euroleague Playoffs 2026: Olympiacos (1) vs Μonaco (8)

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Ολυμπιακός 3-0
27
36%
Ολυμπιακός 3-1
32
42%
Ολυμπιακός 3-2
9
12%
Μονακό 3-0
1
1%
Μονακό 3-1
4
5%
Μονακό 3-2
3
4%

Σύνολο ψήφων: 76
Stam Tziant

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 01, 2026 10:25 pm

coach blue έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 9:57 pm
Stam Tziant έγραψε:
Παρ Μάιος 01, 2026 8:31 pm

Τώρα σε απάντηση και στον coach blue. Δε βρίσκω το λόγο που πρέπει να εντοπίσει κανείς αυτό το ΕΝΑ φαβορί και να περιμένει ΜΟΝΟ την κούπα από αυτό. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι πως να το κάνουμε. Δε μπορεί δηλαδή να έχει σημαντικές πιθανότητες κατάκτησης και ο Παναθηναϊκός και η Φενέρ και ο Ολυμπιακός; Βάζω πιο πίσω τις υπόλοιπες (τη Ρεάλ κυρίως λόγω απώλειας Ταβάρες, αλλιώς θα την είχα κι αυτή μέσα). Πρέπει ντε και καλά να το παίξουμε ιστορία χωρίς θα, μα και μου και όταν. Είναι μπάσκετ.
Ωπα .

Σε καθε φαιναλ φορ 1-2 ειναι τα φαβορι . Δεν ειναι περισσοτερα . Δεν εχουν ολοι απο 25% . Να ξερουμε τι λεμε .

Θεωρω λοιπον την φενερ φαβορι στον δικο μας ημιτελικο και τον παναθηναικο στον αλλο .
Αν ο ολυμπιακος καταφερει και το παρει θα ειναι μια ευχαριστη εκπληξη .

Ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει την δικη του αξιολογηση .

Ο γιατρος για παραδειγμα μου λεει : Ειμαστε η καλυτερη ομαδα και θα το σηκωσουμε. Τελεια και παυλα .
Αυτο δειχνει σιγουρια οτι ο ολυμπιακος θα το παρει .

Οπως σιγουρια υπηρχε και περυσι οτι θα δουμε Ελληνικο τελικο .
Οπως σιγουρια υπαρχει και φετος στις διαφορες μπασκετικες εκπομπες οτι θα δουμε Ελληνικο τελικο .

Αν δεν γινει ομως να παραδεχτουμε οτι ο αντιπαλος ηταν καλυτερος και οτι μαλλον εμεις υπερεκτιμησαμε καποια πραγματα .

Οχι ειμασταν ατυχοι , ηταν ενα κακο παιχνιδι , ειχαμε τραυματιες κλπ κλπ .

Δεν μπορω να γραψω πιο απλα αυτο που θελω να πω .

Δεν επανερχομαι σε αυτο . Κουρασαμε τους υπολοιπους .
Το ότι σε κάθε φάιναλ φορ υπάρχουν 1-2 φαβορί, είναι μια παραδοχή η οποία δεν έχει κάποια λογική αφετηρία. Θα μπορούσε να υπάρξει φάιναλ φορ πχ με ένα ξεκάθαρο φαβορί, με δύο, με τρία, με κανένα. Αυτό είναι αυταπόδεικτο σχεδόν. Φτιάξε μια τετράδα με ισοδύναμες ομάδες και έχεις αυτόματα ένα Φ4 χωρίς φαβορί. Αντίστοιχα με 3 ισοδύναμες κτλ.

Τώρα πράγματι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τη δική του αξιολόγηση των "φαβορί". Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε όλοι στο ποιο/ποια είναι. Δεν είναι ωστόσο υποχρεωτικό να βγάλει και κάποιος ένα φαβορί και να περιμένει από αυτό την κούπα.

Εγώ συμφωνώ ότι αν χάσεις παραδέχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου και πας παρακάτω. Αλλά αυτό δεν σχετίζεται με την κουβέντα για τα φαβορί ούτε στο ελάχιστο.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Μάιος 01, 2026 11:03 pm

αν υποθεσουμε οτι θα πανε ολυ παο φενερ ρεαλ ισως ειναι η μονη χρονια που λες και οι 4 μπορουνε να το παρουνε.Ο ολυμπιακος μπορει να εχει δειξει οτι ειναι η καλυτερη ομαδα μεχρι τωρα αλλα το χει κανει και αλλες φορες χωρις επιτυχια..επισης και η ρεαλ που θεωρητικα ειναι η πιο αδυναμη δεν νομιζω να προκαλεσει σε κανεναν εντυπωση αν το παρει..

ιδανικες συνθηκες αυτες για ολυμπιακο μιας και δεν μπορει να διαχειριστει την πιεση του φαβορι..ας κατεβουν ηρεμοι να δουμε τι μπορουν να κανουν

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:34 am

shaq7 έγραψε:
αν υποθεσουμε οτι θα πανε ολυ παο φενερ ρεαλ ισως ειναι η μονη χρονια που λες και οι 4 μπορουνε να το παρουνε.Ο ολυμπιακος μπορει να εχει δειξει οτι ειναι η καλυτερη ομαδα μεχρι τωρα αλλα το χει κανει και αλλες φορες χωρις επιτυχια..επισης και η ρεαλ που θεωρητικα ειναι η πιο αδυναμη δεν νομιζω να προκαλεσει σε κανεναν εντυπωση αν το παρει..

ιδανικες συνθηκες αυτες για ολυμπιακο μιας και δεν μπορει να διαχειριστει την πιεση του φαβορι..ας κατεβουν ηρεμοι να δουμε τι μπορουν να κανουν
Ιδανική χρονιά για να μας εκπλήξει η ομάδα με έναν καινούριο τρόπο αποτυχίας. Η φάση είναι «για να δούμε φέτος με ποιον τρόπο θα το χάσουμε». Ξέρω ότι ακούγεται πεσιμιστική η θέση μου αλλά η πρόσφατη ιστορία δε μ αφήνει περιθώρια.
Εχω γράψει πολλές φορές ότι ο κοουτς αρνείται να συμβαδίσει με την εποχή και παρουσιάζει ξανά μια καλή μεν ομάδα, φτωχή όμως στο iso. Είμαστε από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας στο iso και σίγουρα η χειρότερη από τις 4 που θα πάνε. Μαντέψτε τι μπάσκετ θα παιχτεί στο φ4.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:43 am

golitog7 έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Ιδανική χρονιά για να μας εκπλήξει η ομάδα με έναν καινούριο τρόπο αποτυχίας. Η φάση είναι «για να δούμε φέτος με ποιον τρόπο θα το χάσουμε». Ξέρω ότι ακούγεται πεσιμιστική η θέση μου αλλά η πρόσφατη ιστορία δε μ αφήνει περιθώρια.
Εχω γράψει πολλές φορές ότι ο κοουτς αρνείται να συμβαδίσει με την εποχή και παρουσιάζει ξανά μια καλή μεν ομάδα, φτωχή όμως στο iso. Είμαστε από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας στο iso και σίγουρα η χειρότερη από τις 4 που θα πάνε. Μαντέψτε τι μπάσκετ θα παιχτεί στο φ4.
Θα συμφωνήσω στο θέμα του iso, είναι κάτι που σας έχει στοιχίσει, αρκετές φορές μάλιστα. Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο κόουτς φέτος έχει καταφέρει να δέσει το σύνολο καλύτερα από κάθε άλλη χρόνια. Αν βάλουμε στην συνάρτηση και το το γεγονός πως δεν είσαστε το απολυτό φαβορί (λόγω ΟΑΚΑ, όχι με αγωνιστικά κριτήρια) τότε ίσως φέτος να είναι διαφορετική η εικόνα σας. Η φετινή λίγκα έδειξε ότι οι ομάδες είναι πολύ κοντά, και όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Έχουμε 3 εβδομάδες μπροστά μας, πολλά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:44 am

golitog7 έγραψε:

Είναι η πρώτη χρονιά πάντως που στηριζόμαστε τόσο πολύ σε ατομικές φάσεις παικτών είτε είναι του Ντόρσεϊ, είτε του Μιλού στο ποστ. Δεν νομίζω να έχει παρουσιάσει ξανά τόσο επιθετική ποικιλία η ομάδα μετά που γύρισε ο Μπαρτζώκας.
Δεν βλέπω και από που προκύπτει ότι θα έχουμε επιθετικό πρόβλημα, η τελευταία φορά που η ομάδα σκόραρε κάτω από 80 πόντους ήταν στις 22 Ιανουαρίου με την Εφές και η αμέσως προηγούμενη στις 31 Οκτωβρίου!
Αν χάσουμε θα χάσουμε πιθανότατα επειδή δεν παίξαμε καλή άμυνα και όχι επίθεση.

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 12:12 pm

Conan1982 έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 11:44 am
golitog7 έγραψε:

Είναι η πρώτη χρονιά πάντως που στηριζόμαστε τόσο πολύ σε ατομικές φάσεις παικτών είτε είναι του Ντόρσεϊ, είτε του Μιλού στο ποστ. Δεν νομίζω να έχει παρουσιάσει ξανά τόσο επιθετική ποικιλία η ομάδα μετά που γύρισε ο Μπαρτζώκας.
Δεν βλέπω και από που προκύπτει ότι θα έχουμε επιθετικό πρόβλημα, η τελευταία φορά που η ομάδα σκόραρε κάτω από 80 πόντους ήταν στις 22 Ιανουαρίου με την Εφές και η αμέσως προηγούμενη στις 31 Οκτωβρίου!
Αν χάσουμε θα χάσουμε πιθανότατα επειδή δεν παίξαμε καλή άμυνα και όχι επίθεση.
Με προλαβες.

Ρε παιδι μου δεχτω οτι οι περασμενες αποτυχιες δεν μπορουν να αφησουν τους Ολυμπιακους να χαρουν την φετινη ομαδα. Αλλα τι σχεση εχει η ομαδα η φετινη ειδικα μετα τις γιορτες των Χριστουγενων με τις προηγουμενες εκδοσεις.

Η ομαδα του 2022 επαιζε ομαδικα αλλα της ελειπ η εμπειρια και το βαθος. Το 2023 επαιξε εκπληκτικο μπατζετ αλλανο 12ος παικτης ηταν ο Λουντζης και στο βασικο ροτεισιον τον Λαρεντζακη.
Το 2024 ειχαμε χασει τους δυο καυτερους μας παικτες και η ομαδα ειχε περιορισμενο επιθετικο ταλεντο. Η ομαδα του 2025 ειχε τρομερη ελλειψη αθλητικοτητας και λογω τραυματισμων και αλλων προβληματω ποτε δεν καταφερε να δειξει το ταλεντο της.

Η φετινη βερσιον εχει iso, pnr , αθλητικοτητα, σκληρασα προσωπικοτητες και πανω απο ολα υγεια. Και το πιο σημαντιξο εναλλακτικο πλανο για καθε περισταση

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 12:30 pm

golitog7 έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Eντωμεταξύ πέρσι έπαιξαν στον τελικό Φενέρ και Μονακό. Μια Φενέρ που έπαιζε ένα read and react παιχνίδι, κυκλοφορόντας τη μπάλα από πλευρά σε πλευρά, inside out δημιουργία κτλ. Iso μηδέν (πέρα από κάποια post-up actions σε miss match). Από την άλλη η Μονακό βασίστηκε στο iso παιχνίδι του ελίτ σε αυτό James και παρόλα αυτά ο Αμερικανός προοδευτικά στο ματς κλάταρε, συμπαρασύροντας μαζί του και όλη την επίθεση της Μονακό. Μάντεψε ποιος κέρδισε.

Δε λέω ότι το ένα είναι κακό το άλλο καλό ή ανάποδα. Λέω ότι δεν κρίνεται ο νικητής από το στυλ επίθεσης που επιλέγει. Κάθε επίθεση έχει θετικά και αρνητικά. Στο τέλος της ημέρας το final four κρίνεται στο ποιος έχει την πνευματική και σωματική ετοιμότητα. Ποιος θα σκυλιάσει περισσότερο, ποιος θα πάρει έξτρα κατοχές, ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τα αρνητικά διαστήματα. Αν ήταν τόσο απλό θα έπαιζαν όλοι iso και θα τελείωνε η δουλειά.

Άλλο το βασίζομαι στο iso, το οποίο αν έχεις κάποιον ελίτ παίκτη σε αυτό είναι μια χαρά (αλλά δε σου εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση νίκη), και άλλο το έχω παίκτες που μπορούν όταν μια επίθεση κολλήσει να πάρουν ένα σουτ από προσωπική προσπάθεια. Ντόρσεϊ και Φουρνιέ το έχουν αυτό. Ο δεύτερος έβαλε 30 στον ημιτελικό πέρσι, δε νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν η απουσία του heroball. Δες τον περσινό ημιτελικό και μετά δες και τον περσινό τελικό. Δες τι έκανε καλά η Φενέρ και τι δεν έκανε καλά ο Ολυμπιακός. Αν καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα ήταν η έλλειψη iso, πάσο.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 02, 2026 12:59 pm

Ποιες απο τις ομαδες που θα πανε φ4 στηριζονται στο iso? O Παο μονο. Η ρεαλ και η Φενερ απο ποτε ειναι κλασικες iso ομαδες?

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Σάβ Μάιος 02, 2026 1:54 pm

Τελευταία φορά που είχε η ομάδα πλουραλισμό στην επίθεση της ήταν το 2012. Μια χαρά πλουραλισμό έχει η ομάδα, motion, PnR, iso. Αμυντικά για εμένα πρέπει να ανεβάσει ένταση και να προσθέσει «ξύλο». Αν ανεβάσει την ένταση στην άμυνα θα το σηκώσει η ομάδα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 2:12 pm

Η ομάδα έχει τα πάντα αυτή την στιγμή από θέμα αγωνιστικό..εμένα με ανησυχεί μόνο με το ξύλο της φενερ πως θα αντιδράσουμε ψυχολογικά κυρίως … αν πάλι δεν σταυρώνουμε βολή και έχουμε 10% τρ καλά κρασιά.

Τον παο πάντως που λογικά θα πετύχουμε στον τελικό έχει αποδείξει η ομάδα ότι μπορεί να τον κερδίσει..και το σκέτο ισο που παίζει ξέρει ο μπαρτζωκας να το αντιμετωπίζει

Με ντορσει μπορούμε να παίζουμε δυο ώρες ισο
Ο μιλου από κάτω μπορεί να κάνει το ίδιο
Ο φουρνιε εκτός από ισο παίζει και ωραίο πικ εν ρολ

Φέτος η ομάδα έχει τις λύσεις

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 2:25 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 2:12 pm
Η ομάδα έχει τα πάντα αυτή την στιγμή από θέμα αγωνιστικό..εμένα με ανησυχεί μόνο με το ξύλο της φενερ πως θα αντιδράσουμε ψυχολογικά κυρίως … αν πάλι δεν σταυρώνουμε βολή και έχουμε 10% τρ καλά κρασιά.

Τον παο πάντως που λογικά θα πετύχουμε στον τελικό έχει αποδείξει η ομάδα ότι μπορεί να τον κερδίσει..και το σκέτο ισο που παίζει ξέρει ο μπαρτζωκας να το αντιμετωπίζει

Δεν εχει αυτη η Φενερ τη δυνατοτητα να παιξει το περσινο ξυλο. Ειδικα οταν δεν ειναι στο παρκε ο Μελι ποιος θα παιξει ξυλο ο Γιαντουνεν, ο Μπιμπεροβιτς ή ο Κολσον στα φοργουορντς. Καλα για το 5 δεν το συζητω καν. Στα γκαρντ οσο ξυλο ριξουν αλλο τοσο θαφανε.

Και εγω θεωρω οτι θα ειναι το δυσκολο παιχνιδι με την Φενερ καθως στο τελικο αλλος θα εχει το αγχος.

Παντως η μονη ομαδα που θα μπορουσε ναμας παιξει πραγματικο ξυλο λογω μεγεθους ειναι η Ρεαλ αν και εκεινης το βασιμο της μειονεκτημα ειναι ο προπονητης

Stam Tziant

euroleague
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 2:39 pm

Θα είναι ωραίο το Φ4. Η Φενέρ ίσως έχει χάσει σε σκληράδα λίγο συγκριτικά με πέρσι, αλλά θεωρώ παραμένει σκληρή ομάδα ειδικά σε καταστάσεις Φ4. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις στο αμυντικό κομμάτι αν θέλει να διεκδικήσει σοβαρά την κούπα. Το ότι θα σου εμποδίσουν το παιχνίδι είναι δεδομένο. Το ότι μπορεί να σουτάρεις κάτω από τους μέσους όρους σου πολύ πιθανό επίσης. Το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ για να καταστρέψεις το παιχνίδι του αντιπάλου σου. Πως θα περιορίσεις παίκτες όπως ο Baldwin κι ο THT χωρίς να αφήσεις τον Biberovic (και δευτερευόντως τον Colson) να σε τιμωρήσει από το 3ποντο. Πάντα κάτι θα δώσεις. Το θέμα είναι να πάρεις σωστά ρίσκα. Σίγουρα και η μέρα θα παίξει ρόλο, αλλά θα πρέπει να έχεις πλάνο (παραπάνω από ένα) και να προσαρμόζεσαι μέσα στον αγώνα ανάλογα με την εξέλιξη.

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 2:47 pm

Θα τους πάρει τις ταυτότητες στο φάιναλ φορ ο Σκαριολο και θα γελάει το σύμπαν

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 02, 2026 2:56 pm

Η Φενερ οσο ο Χολ, ο Μελι και ο Μπολντουιν ειναι μεσα μπορει να παιξει ξυλο στον Θεο, οσο λειπουν αυτοι οι 3 ειδαμε πως ειναι τον τελευταιο μηνα που δεν σταυρωνε νικη. Τα προηγουμενα παιχνιδια με Παο δεν μου λενε κατι αν παμε τελικο ευρωλιγκας. Εκει μεσα στο ΟΑΚΑ δεν υπαρχει προιστορια, θα ειμαστε σε εχθρικο εδαφος.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 3:09 pm

Μην κοιτάτε μόνο τα πρόσωπα στην φενερ .. ο σάρας θα την στήσει έτσι ώστε να παίρνουν τα σουτ αυτοί που δεν θέλουμε .. θα χτυπήσει όλες τις αδυναμίες μας , θα κλείσει όλους τους χώρους και θα μας βάλει να παίζουμε ισο για να τον κερδίσουμε

Επιθετικά η φενερ αν της σταματατησουμε τον τακερ θα τα βρει πολύ σκούρα .. το θέμα είναι ποιος σταματάει το μουγκρι.. μόνο ο φουρνιε μπορεί να αντέξει στην δύναμη και ο τζοσεφ.. ίσως η λύση είναι να βάλουμε τον ταρικ πάνω του

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Σάβ Μάιος 02, 2026 3:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”