Euroleague Playoffs 2026: Valencia (2) vs Panathinaikos (7)

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Βαλένθια 3-0
3
3%
Βαλένθια 3-1
27
31%
Βαλένθια 3-2
16
18%
Παναθηναϊκός 3-0
5
6%
Παναθηναϊκός 3-1
15
17%
Παναθηναϊκός 3-2
22
25%

Σύνολο ψήφων: 88
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 02, 2026 4:47 pm

kein έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 4:12 pm
Stam Tziant έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 3:56 pm

Bρε συ ποια τοξικότητα :D . Μια επισήμανση έκανα περί στατιστικής απλά, δε θεώρησα ότι θα φανώ τοξικός. Απλά επειδή ο Κοχ έχει ένα παρελθόν (και ένα παρόν) με τη στατιστική και επειδή σε δικό του σχόλιο είχες απαντήσει, έκανα μια αναφορά σε αυτόν. Δεν είχε κάποιο εγώ ή κάποια οπαδική χροιά το σχόλιο μου, μόνο μια "στατιστική" διόρθωση.
Σου είπα φεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα.λ αλλά γενικά. Αν ψάχνουμε (βάζω κι εμένα μέσα) πως θα την πούνε στον άλλον η γενική ατμόσφαιρα γίνεται πιο εχθρική. Ας αφήσουμε (βάζω κι εμένα μέσα πάλι) καμία κουβέντα να πέσει χάμω … :peace:
Με βρίσκει σύμφωνο το σχόλιο που κάνεις έδω. Θέλω να επισημάνω όμως ότι αυτό που περιγράφεις θα πρέπει ιδανικά να έχει καθολική ισχύ.

Όταν πχ 4-5 σελίδες πίσω στο αντίστοιχο PO topic του ΟΣΦΠ διατυπώνεται το ερώτημα/παράπονο (όπως θες πες το) για το αν είναι άδικο το να κρίνεται δυνητικά η κούπα σε μονό ματς μεταξύ των αιωνίων ένω ο ένας έχει παρουσιαστεί ως καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν βγαίνοντας πρώτος στη regular, μετάξυ των πολλών απαντήσεων που εισπράττει είναι το ερώτημα για το που ήταν αυτή η καλύτερη ομάδα στον τελικό του κυπέλλου, εκεί δεν ισχύει το να αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω;

Δεν προσπαθώ να παραστήσω τον δικηγόρο κανενός ούτε είναι πρόθεση μου η αντιπαράθεση, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είτε θα τα βαφτίσουμε όλα ως καλώς εννοούμενη κ@υλάντα μεταξύ (θέλω να πιστεύω) ενηλίκων, η δε θα απαντάμε σε τίποτα. Θα βάζει κάποιος όση προϊστορία και στατιστικά γουσταρεί και θα λέει ο άλλος για το τι θεωρεί δίκαιο/αδικό απέναντι στην ομάδα του που τη θεωρεί καλύτερη, χωρίς υπόνοιες ειρωνίας. Μόνο το ένα χωρίς το άλλο πάντως δεν γίνεται να ισχύουν.

Τώρα δε το γράφω αυτό προφανώς για εσένα, αλλά αφου το έθιξες ως ευρύτερο θέμα στο φόρουμ, το θεώρησα ως καλή ευκαιρία να συμπληρώσω λίγο την εικόνα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 4:49 pm

kite26 έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 1:39 pm
Δεν είπα ότι έχει κακή φροντλάιν ο ΠΑΟ. Είπα ότι αν χτυπιέται κάπου είναι εκεί. Ο Ολυμπιακός με τους εξαιρετικούς σέντερ του θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στο 5. Εάν φορτωθεί με φάουλ ο Λεσόρ ο Φαρίντ δεν μπορεί κάνει πολλά. Όσο φορτώνονται με ματς αυξάνεται και ο κίνδυνος να βγάλουν κάποιο τράβηγμα. Το λέω γιατί η επιβάρυνση είναι μεγάλη με 2+1 στο 5.

Επίσης, όσο και αν βελτιώθηκε ο Λεσόρ με Ταϊρίκ και Χολ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Είναι θηρία. Αναγκαστικά θα ψαξει τρίποντο ο ΠΑΟ και αν δεν είναι σε μέρα καλή, θα δυσκολέψει πολύ το πράγμα...
υπολογιζεις χωρις τον τριποντινο ομως :welcome: :welcome:

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 4:52 pm

j-kidd13 έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 3:25 pm
Θελει απολυτη προσοχη και απολυτη συγκεντρωση το παιχνιδι της Τεταρτης. Να γινει το 3-0 , να ξεμπερδευουμε, να ξεκουραστει η ομαδα,σωματικα και πνευματικά και να προετοιμαστει για το φ4.
Η Βαλενθια παραμένει η ίδια ομάδα,για την οποία πολλοί φίλοι,και των 2 ομάδων, έγραφαν στις προβλέψεις οτι ειναι δύσκολος αντιπαλος,δεν ταιριάζει στον Παναθηναικο,τον εχει κερδίσει δις,παιζει με ρυθμό που δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος κλπ κλπ,και ψήφησαν ως πιθανότερο σκορ το 3-1 υπερ των Ισπανων.Δεν πρέπει να θεωρήσουμε οτι η δουλειά έγινε,γιατι αν γίνει το 2-1 τότε όλα αλλάζουν.

σιγουρα θελει προσοχη αλλα η συνθηκη ειναι πιο ιδανικη απο ποτε
δηλαδη μιλαμε για μια νικη σε δυο παιχνιδια στην εδρας μας
αν δεν τα καταφερουν θα ειναι το μεγαλυτερο καζο στα πλειοφ στην ιστορια μας
δεν νομιζω οτι εκαναν τοσο κοπο και γιανα το λουσουν τωρα

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 4:55 pm

MichaelKoch έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 12:15 pm

Πέρα απ αυτό.

Ο παναθηναϊκός τρέχει 4 σερί νίκες αν κάνει άλλες 3 ως τον τίτλο θα έχει ένα σερί 7 νικών.

Ο οσφπ τρέχει 6 νίκες αν κάνει άλλες 3 στη σειρά θα πάει στις 9.

Σπάνια ομάδες κανουν τόσο μεγάλα σερί νικών χωρίς κάποια ήττα.

Προτιμότερο να γίνει τώρα .

4 στη σειρά τρέχει και η Ρεάλ
3 η Φενέρ
δεν εχει υπολογισει και τα παιχνιδια για τα ελληνικα πλει οφ που θα γινουν μετα τις σειρες τις ευρωλιγκας και πριν το φ4

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 4:59 pm

steph.larry έγραψε:
kein έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 4:12 pm

Σου είπα φεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα.λ αλλά γενικά. Αν ψάχνουμε (βάζω κι εμένα μέσα) πως θα την πούνε στον άλλον η γενική ατμόσφαιρα γίνεται πιο εχθρική. Ας αφήσουμε (βάζω κι εμένα μέσα πάλι) καμία κουβέντα να πέσει χάμω … :peace:
Με βρίσκει σύμφωνο το σχόλιο που κάνεις έδω. Θέλω να επισημάνω όμως ότι αυτό που περιγράφεις θα πρέπει ιδανικά να έχει καθολική ισχύ.

Όταν πχ 4-5 σελίδες πίσω στο αντίστοιχο PO topic του ΟΣΦΠ διατυπώνεται το ερώτημα/παράπονο (όπως θες πες το) για το αν είναι άδικο το να κρίνεται δυνητικά η κούπα σε μονό ματς μεταξύ των αιωνίων ένω ο ένας έχει παρουσιαστεί ως καλύτερη ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν βγαίνοντας πρώτος στη regular, μετάξυ των πολλών απαντήσεων που εισπράττει είναι το ερώτημα για το που ήταν αυτή η καλύτερη ομάδα στον τελικό του κυπέλλου, εκεί δεν ισχύει το να αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω;

Δεν προσπαθώ να παραστήσω τον δικηγόρο κανενός ούτε είναι πρόθεση μου η αντιπαράθεση, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είτε θα τα βαφτίσουμε όλα ως καλώς εννοούμενη κ@υλάντα μεταξύ (θέλω να πιστεύω) ενηλίκων, η δε θα απαντάμε σε τίποτα. Θα βάζει κάποιος όση προϊστορία και στατιστικά γουσταρεί και θα λέει ο άλλος για το τι θεωρεί δίκαιο/αδικό απέναντι στην ομάδα του που τη θεωρεί καλύτερη, χωρίς υπόνοιες ειρωνίας. Μόνο το ένα χωρίς το άλλο πάντως δεν γίνεται να ισχύουν.

Τώρα δε το γράφω αυτό προφανώς για εσένα, αλλά αφου το έθιξες ως ευρύτερο θέμα στο φόρουμ, το θεώρησα ως καλή ευκαιρία να συμπληρώσω λίγο την εικόνα.
Προφανώς και εκεί ισχύει το "να αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω ("χάμω" έγραψα για να είναι πιο φολκλόρ), δεν κάνω διάκριση σε πράσινους και κόκκινους, αν δεις τα ποστ μου, έχω έρθει σε αντιπαράθεση περισσότερες φορές με πράσινους πάρα με κόκκινους. Επίσης οταν κανω πλάκα σε κάποιον την κανω συνήθως σε άτομα που ξέρω ότι δεν θα παρεξηγήσουν και καταλαβαίνουν το χιούμορ ή το "ευγενές τρολαρισμα" που το λέω εγώ. Πχ μπορεί να πειραζω τον τουλού και κανα δύο από τους "δικούς" μου αλλά συνήθως κάνω χαβαλέ με κόκκινους και δεν έχουμε ποτέ παρεξηγηθεί (ενδεικτικά : με Shaq, με kite, με Berry κλπ). Τώρα για το ποστ που αναφέρει, δεν θυμάμαι αν έχω γράψει εγώ κάτι που θεωρείς "επιλήψιμο"ή αν εννοείς ότι δεν το έθιξα, γιατί δεν θυμαμαι καθόλου το ποστ είναι η αλήθεια. Γενικά όμως αν δω κατι τέτοιο δεν το προσπερνάω, αν έχω το χρόνο να γράψω.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 5:01 pm

τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 4:49 pm
kite26 έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 1:39 pm
Δεν είπα ότι έχει κακή φροντλάιν ο ΠΑΟ. Είπα ότι αν χτυπιέται κάπου είναι εκεί. Ο Ολυμπιακός με τους εξαιρετικούς σέντερ του θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά στο 5. Εάν φορτωθεί με φάουλ ο Λεσόρ ο Φαρίντ δεν μπορεί κάνει πολλά. Όσο φορτώνονται με ματς αυξάνεται και ο κίνδυνος να βγάλουν κάποιο τράβηγμα. Το λέω γιατί η επιβάρυνση είναι μεγάλη με 2+1 στο 5.

Επίσης, όσο και αν βελτιώθηκε ο Λεσόρ με Ταϊρίκ και Χολ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Είναι θηρία. Αναγκαστικά θα ψαξει τρίποντο ο ΠΑΟ και αν δεν είναι σε μέρα καλή, θα δυσκολέψει πολύ το πράγμα...
υπολογιζεις χωρις τον τριποντινο ομως :welcome: :welcome:
Σατανά μου έβγαλες τον καφέ από την μύτη ... :hammer: (κυρ χωροφύλαξ, καλά ήμασταν χωρίς τον τουλου. ρίξτου άλλες 6 ώρες :mrgreen: για επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία ποστ )

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 5:03 pm

kein έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 5:01 pm

Σατανά μου έβγαλες τον καφέ από την μύτη ... :hammer: (κυρ χωροφύλαξ, καλά ήμασταν χωρίς τον τουλου. ρίξτου άλλες 6 ώρες :mrgreen: για επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία ποστ )
τι τους ετοιμαζει παλι...

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 6:02 pm

kein έγραψε:
steph.larry έγραψε:

Προφανώς και εκεί ισχύει το "να αφήσουμε και κάτι να πέσει κάτω ("χάμω" έγραψα για να είναι πιο φολκλόρ), δεν κάνω διάκριση σε πράσινους και κόκκινους, αν δεις τα ποστ μου, έχω έρθει σε αντιπαράθεση περισσότερες φορές με πράσινους πάρα με κόκκινους. Επίσης οταν κανω πλάκα σε κάποιον την κανω συνήθως σε άτομα που ξέρω ότι δεν θα παρεξηγήσουν και καταλαβαίνουν το χιούμορ ή το "ευγενές τρολαρισμα" που το λέω εγώ. Πχ μπορεί να πειραζω τον τουλού και κανα δύο από τους "δικούς" μου αλλά συνήθως κάνω χαβαλέ με κόκκινους και δεν έχουμε ποτέ παρεξηγηθεί (ενδεικτικά : με Shaq, με kite, με Berry κλπ). Τώρα για το ποστ που αναφέρει, δεν θυμάμαι αν έχω γράψει εγώ κάτι που θεωρείς "επιλήψιμο"ή αν εννοείς ότι δεν το έθιξα, γιατί δεν θυμαμαι καθόλου το ποστ είναι η αλήθεια. Γενικά όμως αν δω κατι τέτοιο δεν το προσπερνάω, αν έχω το χρόνο να γράψω.
Γνωρίζω γενικά το ύφος των γραφόμενων σου και για αυτό δεν έγραψα το ποστ ως απάντηση σε εσένα προσωπικά. Απλώς έδωσες καλή πάσα θίγοντας το ως θέμα, και ήταν κατάλληλη ευκαιρία να προσθέσω ότι όντως το φαινόμενο χαβαλέ ή όχι σε απαντήσεις (εξαρτάται πάντα ποιος και πως γράφει) δεν περιορίζεται ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει κάποιος. Συμφωνούμε δηλαδή, απλώς επειδή ισχύει το scripta manent, έδωσα τα πρόσφατα παραδείγματα ως επιβεβαίωση ουσιαστικά στο αρχικό επιχείρημα σου.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 02, 2026 6:05 pm

steph.larry έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 6:02 pm
kein έγραψε:

Γνωρίζω γενικά το ύφος των γραφόμενων σου και για αυτό δεν έγραψα το ποστ ως απάντηση σε εσένα προσωπικά. Απλώς έδωσες καλή πάσα θίγοντας το ως θέμα, και ήταν κατάλληλη ευκαιρία να προσθέσω ότι όντως το φαινόμενο χαβαλέ ή όχι σε απαντήσεις (εξαρτάται πάντα ποιος και πως γράφει) δεν περιορίζεται ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει κάποιος. Συμφωνούμε δηλαδή, απλώς επειδή ισχύει το scripta manent, έδωσα τα πρόσφατα παραδείγματα ως επιβεβαίωση ουσιαστικά στο αρχικό επιχείρημα σου.
Άρα δεν διαφωνούμε σε κάτι.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Μάιος 02, 2026 10:51 pm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:00 pm

τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 4:55 pm
MichaelKoch έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 12:15 pm
δεν εχει υπολογισει και τα παιχνιδια για τα ελληνικα πλει οφ που θα γινουν μετα τις σειρες τις ευρωλιγκας και πριν το φ4
Ε αυτά είναι άλλη διοργάνωση , λιολιο league

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:05 pm

Rivers15 έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 3:50 pm
MichaelKoch έγραψε:
Σάβ Μάιος 02, 2026 2:13 pm
Ακόμα και στατιστική να δούμε:
Βρήκα τα εξής:

Από τότε που ξεκίνησε το νέο format της EuroLeague (2016-17), όλοι οι πρωταθλητές πήγαν στην κούπα με σερί νικών:

2017 Φενέρ: 6 σερί
2018 Ρεάλ: 5 σερί
2019 CSKA: 4 σερί
2020: δεν έγινε λόγω COVID
2021 Εφές: 3 σερί
2022 Εφές: 4 σερί
2023 Ρεάλ: 5 σερί
2024 Παναθηναϊκός: 4 σερί
2025 Φενέρ: 6 σερί

Καμμία ομάδα πάνω από 6 σερί νίκες.
Η Φενέρ 2 φορές με 6 σερί νίκες
Η Ρεάλ 2 φορές με 5 σερί νίκες.

Καμμία με 7 και 9 θα είναι νέο ρεκόρ αν γίνει ..
Οποτε ο Ολυμπιακος αν κανει το 3-0 με τη Μονακο φετος θα σπασει δυο ρεκορ; :wave:
Αν κάνει, ναι.
Αν υποθέσουμε ότι θα βρεθούν οι εξής 4:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Ομάδα          | Final Four | Κούπες | Ποσοστό
Ρεάλ           | 30         | 11     | 36,7%
Παναθηναϊκός   | 13         | 7      | 53,8%
Ολυμπιακός     | 14         | 3      | 21,4%
Φενέρ          | 7          | 2      | 28,6%
Ο ολυμπιακός έχει ιστορικά το χειρότερο ρεκόρ συμμετοχών-κατακτήσεων απ τους 4.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:40 pm

Αρα και του παο το 53% ειναι στατιστικη ανωμαλια και γιαυτο απο αυτο κιολας το φ4 θα αρχισει να διορθωνει ενω του ολυμπιακου να ανεβαινει..

Παντως οποτε ακουω το ΄΄τριποντινος΄΄ γελαω,μακραν το καλυτερο παρατσουκλι που χει βγαλει ο βαγγελας.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Σάβ Μάιος 02, 2026 11:58 pm

shaq7 έγραψε:

Παντως οποτε ακουω το ΄΄τριποντινος΄΄ γελαω,μακραν το καλυτερο παρατσουκλι που χει βγαλει ο βαγγελας.
καλα γελα εσυ αλλα οταν ο τριποντινος θα τα βαζει ασαλιωτα μπροστα στον μιλουτινοφ τα ξεναλεμε :mrgreen:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Mood:

Κυρ Μάιος 03, 2026 12:53 am

shaq7 έγραψε:
Αρα και του παο το 53% ειναι στατιστικη ανωμαλια και γιαυτο απο αυτο κιολας το φ4 θα αρχισει να διορθωνει ενω του ολυμπιακου να ανεβαινει..
Μόνο ο θεός γνωρίζει

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”