Το καλό με το φαστινγκ είναι ότι επειδή είναι μικρό το παράθυρο που τρως ότι πιθανότατα θα φας μικρότερη ποσότητα αποτι αν έτρωγες ένα γεύμα παραπάνω.. αν όμως τα γεύματα σου είναι σαβούρες δεν σε σώζει τίποτα
Τζόγος, Αλκοόλ και άλλοι εθισμοί
Συντονιστής: Captains
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σημασία έχει πόσες θερμίδες καις και τρως την μέρα ..και ο crisasmr (γκουγκλαρετε τον ) λέει ότι τρώει μια φορά την μέρα αλλά αφού τρώει ενα οικογενειακό προφιτερόλ και μια γίγας πίτσα είναι 180 κιλά
Το καλό με το φαστινγκ είναι ότι επειδή είναι μικρό το παράθυρο που τρως ότι πιθανότατα θα φας μικρότερη ποσότητα αποτι αν έτρωγες ένα γεύμα παραπάνω.. αν όμως τα γεύματα σου είναι σαβούρες δεν σε σώζει τίποτα
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ζάχαρη πρέπει να είναι η πιο καρκινογόνα ουσία που έχουμε και υπάρχει σχεδόν στα πάντα .. εντωμεταξύ και τα υποκατάστατα δεν είναι ότι καλύτερο κάτι σουκραλοζες και ασπαρταμες..
Αλλά δεν κόβεται εύκολα εκτός και κόψεις σχεδόν όλες τις απολαύσεις του φαγητού και τρως σκέτο σαλάτα και κρέας.. μετά αν δεν πας στον ψυχίατρο καλά είσαι
Αλλά δεν κόβεται εύκολα εκτός και κόψεις σχεδόν όλες τις απολαύσεις του φαγητού και τρως σκέτο σαλάτα και κρέας.. μετά αν δεν πας στον ψυχίατρο καλά είσαι
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Καλά, μπορείς να κόψεις την επεξεργασμενη ζάχαρη κόβοντας κατά το δυνατόν οτιδήποτε συσκευασμένο. Λχ τεράστια ποσότητα σε ψωμί και δημητριακά. Και χρησιμοποιώντας μελακι απο μελισσουλες.shaq7 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 3:59 pmΖάχαρη πρέπει να είναι η πιο καρκινογόνα ουσία που έχουμε και υπάρχει σχεδόν στα πάντα .. εντωμεταξύ και τα υποκατάστατα δεν είναι ότι καλύτερο κάτι σουκραλοζες και ασπαρταμες..
Δεν είναι τραγικό να φτιάχνεις δικά σου χρησιμοποιώντας αλεύρι και βρώμη. Όχι οτι τα προηγούμενα δεν ενοχοποιουνται ως ρπεξεργασμενα.
Κόκκινο κρέας (και λευκό αν ξέρουμε με τι τρεφεται), όσπρια, αβγά ελευθέρας βοσκός, πατάτα, γλυκοπατάτες, σαλατικά, φρούτα, βούτυρο, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί , γιαουρτι-τυρι, μέλι να είναι η βάση
Αν στο 90% της πρόσληψης μας τρώμε whole foods (μη επεξεργαστές τροφη), η μία παρασκήνια εδώ κι εκεί δεν θα μας βγάλει εκτός υγείας.
Ε ρε το φόρουμ πήρε άλλη τροπή
- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: A.I
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Και εγώ μικρότερος σε παρόμοια φάση με τον Σακ ήμουν, πρόσληψη καφεϊνης χωρίς λόγο, καφέδες-ενεργειακά κτλ. Πλέον μόνο καφέδες (2 τη μέρα) και πολύ σπάνια ενεργειακά ποτά τύπου 1 φορά το δίμηνο. Κάνω και εγώ το κολπάκι με την αποχή στον καφέ για μια εβδομάδα 3 φορές τον χρόνο και προσυπογράφω οτι ο πονοκέφαλος των πρώτων 4 ημερών (στη δική μου περίπτωση ) είναι αρκετά ενοχλητικός. Γενικά έχω μπει την τελευταία 5ετία στη νοοτροπία να προσεγγίζω τον καφέ ως εργαλείο και όχι ως απλό ρόφημα.
Κάνω και την αφαγία για 72 ωρών 2 φορές τον χρόνο. Απλά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το ψάξει και να το δοκιμάσει, βασικές προϋποθέσεις να είναι υγιής, να συμβουλευτεί τον γιατρό του και να να διαβάσει πώς θα σπάσει τη νηστεία μετά την αφαγία, δηλαδή ποιες τροφές θα φάει στην αρχή και σε τι ποσότητες. Καλό είναι επίσης το διάστημα που θα αποφασίσει να το κάνει, να μην έχει πολλές υποχρεώσεις ή να μην χρειάζεται να κάνει πράγματα που απαιτούν αρκετή σωματική κόπωση. Ανεβάζει αρκετά τα επίπεδα συγκέντρωσης, άρα αν κάποιος θέλει να διαβάσει το κεφάλαιο του Μαρξ ή τη Γκέμμα του Λιαντίνη, είναι καλή στιγμή
Το fasting επίσης είναι καλή ιδέα για κάποιον που δυσκολεύεται με τη διατροφή, ωστόσο δεν είναι για όλους. Δεν θα το συνιστούσα για κάποιον ας πούμε με βαριά πρωινή χειρωνακτική εργασία. Κάποιος όμως με εργασία γραφείου θα δει μεγάλη αλλαγή στα επίπεδα συγκέντρωσης του.
Το έχω κάνει στο παρελθόν αλλά προσωπικά προτιμώ τα πέντε γεύματα, πλούσιο πρωινό - ένα μικρό δεκατιανό -πλούσιο μεσημεριανό - μικρό απογευματινό σνακ -ελαφρύ βραδινό. Αυτό όμως έχει να κάνει με το τι βολεύει τον κάθε άνθρωπο.Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον τύπο της διατροφής που κάποιος ακολουθεί. Για παράδειγμα εγώ είμαι λάτρης της μεσογειακής διατροφής ωστόσο θεωρώ οτι είναι σχεδιασμένη για τους ανθρώπους που ζουν στη μεσόγειο και δεν θα βολέψει το ίδιο έναν άνθρωπο που ζει για παράδειγμα στην Σκανδιναβία.
Κάνω και την αφαγία για 72 ωρών 2 φορές τον χρόνο. Απλά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το ψάξει και να το δοκιμάσει, βασικές προϋποθέσεις να είναι υγιής, να συμβουλευτεί τον γιατρό του και να να διαβάσει πώς θα σπάσει τη νηστεία μετά την αφαγία, δηλαδή ποιες τροφές θα φάει στην αρχή και σε τι ποσότητες. Καλό είναι επίσης το διάστημα που θα αποφασίσει να το κάνει, να μην έχει πολλές υποχρεώσεις ή να μην χρειάζεται να κάνει πράγματα που απαιτούν αρκετή σωματική κόπωση. Ανεβάζει αρκετά τα επίπεδα συγκέντρωσης, άρα αν κάποιος θέλει να διαβάσει το κεφάλαιο του Μαρξ ή τη Γκέμμα του Λιαντίνη, είναι καλή στιγμή
Το fasting επίσης είναι καλή ιδέα για κάποιον που δυσκολεύεται με τη διατροφή, ωστόσο δεν είναι για όλους. Δεν θα το συνιστούσα για κάποιον ας πούμε με βαριά πρωινή χειρωνακτική εργασία. Κάποιος όμως με εργασία γραφείου θα δει μεγάλη αλλαγή στα επίπεδα συγκέντρωσης του.
Το έχω κάνει στο παρελθόν αλλά προσωπικά προτιμώ τα πέντε γεύματα, πλούσιο πρωινό - ένα μικρό δεκατιανό -πλούσιο μεσημεριανό - μικρό απογευματινό σνακ -ελαφρύ βραδινό. Αυτό όμως έχει να κάνει με το τι βολεύει τον κάθε άνθρωπο.Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον τύπο της διατροφής που κάποιος ακολουθεί. Για παράδειγμα εγώ είμαι λάτρης της μεσογειακής διατροφής ωστόσο θεωρώ οτι είναι σχεδιασμένη για τους ανθρώπους που ζουν στη μεσόγειο και δεν θα βολέψει το ίδιο έναν άνθρωπο που ζει για παράδειγμα στην Σκανδιναβία.
Μέχρι φέτος
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αν κάποιος θέλει να κάνει φαστινγκ αλλά δεν μπορεί χωρίς πρωινό ή δουλεύει οικοδομή ξέρω γώ μπορεί να κόψει το βραδινό το ίδιο πράγμα είναι.
Αυτό το να κόψεις τις επεξεργασμένες τροφές εκτός και είσαι συνταξιούχος ή έχεις μάγειρα και επίσης δεν έχεις κοινωνική ζωή ώστε να μην βγαίνεις έξω για φαγητό δεν γίνεται ..
Αυτό το να κόψεις τις επεξεργασμένες τροφές εκτός και είσαι συνταξιούχος ή έχεις μάγειρα και επίσης δεν έχεις κοινωνική ζωή ώστε να μην βγαίνεις έξω για φαγητό δεν γίνεται ..
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Εγώ τις έχω κόψει πάντως (η τουλάχιστον στο βαθμό που λέει ο Sbio).Ζάχαρη μαχαίρι,λευκά άλευρα επίσης, ο,τι έχει το μαύρο γερμανικού τυπου ψωμί κ τα ζυμαρικά ολικής μονο.Τα είχα κόψει κι αυτά όταν έκανα μια διατροφή για μείωση φλεγμονής λόγω ενός δερματικου αλλά τα έχω ξαναβάλει τώρα κυρίως λόγω crossfit κ απαιτήσεων σε γλυκόγονο (ξερεις)
Για υδατάνθρακες Πατάτες,βρωμη,ρυζακι μαύρο κ για γλυκό μέλι κ βασιλικοι χουρμάδες.Ειδικα με τους τελευταίους φτιάχνεις εκπληκτικά γλυκά κ δε καταλαβαίνεις ότι είναι χωρίς ζαχαρη
Για υδατάνθρακες Πατάτες,βρωμη,ρυζακι μαύρο κ για γλυκό μέλι κ βασιλικοι χουρμάδες.Ειδικα με τους τελευταίους φτιάχνεις εκπληκτικά γλυκά κ δε καταλαβαίνεις ότι είναι χωρίς ζαχαρη
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Για το εξω ρε φίλε είπαμε. 90% του χρόνου μας whole foods ώστε να μην πειράζει το 10%shaq7 έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 5:46 pmΑν κάποιος θέλει να κάνει φαστινγκ αλλά δεν μπορεί χωρίς πρωινό ή δουλεύει οικοδομή ξέρω γώ μπορεί να κόψει το βραδινό το ίδιο πράγμα είναι.
Το να φτιάξω δυο καρβέλια ψωμί μια φορά την εβδομάδα παίρνει μισή ώρα ασχολία και 1 ωρα στο φούρνο. Αντίστοιχα το πρωινό μου δεν εχει kellogs και τέτοια, αλλα λιναροσπορο chia και βρώμη.
Ειλικρινά, το ψωμί και οι σφολιατες είναι συνήθως το δύσκολο εκτός αν τρως πατατάκια, μπισκότα και αλλα τέτοια ωραία. Για σνακ εχω ξηρούς καρπούς, σφολιατες και αλλαντικα δεν αγγίζω, φτιάχνω το ψωμί μου, αποφεύγω μακαρόνια προτιμώ πατάτα ή γλυκοπατάτες.
Ουτε μάγειρα εχω φίλε, εχω οικογένεια, δουλεύω κι εγώ και η σύζυγος φουλ. Απλως είναι μια απόφαση που εχω παρει να θυσιάσω κάποια πράγματα για κάποια αλλα. Ναι είναι θελκτικο στις 11:30 να χτυπήσω ζαμπονοτυροπιτα αλλα την αντικαθιστώ με ενα μήλο ή ενα γιαουρτι
Ουτε μαγκιά είναι ούτε τίποτα. Επιλογή είναι.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ντινκελ αλεύρι ftw!!!big_lebowski έγραψε: ↑Τετ Μάιος 13, 2026 5:58 pmΕγώ τις έχω κόψει πάντως (η τουλάχιστον στο βαθμό που λέει ο Sbio).Ζάχαρη μαχαίρι,λευκά άλευρα επίσης, ο,τι έχει το μαύρο γερμανικού τυπου ψωμί κ τα ζυμαρικά ολικής μονο.Τα είχα κόψει κι αυτά όταν έκανα μια διατροφή για μείωση φλεγμονής λόγω ενός δερματικου αλλά τα έχω ξαναβάλει τώρα κυρίως λόγω crossfit κ απαιτήσεων σε γλυκόγονο (ξερεις)
Επίσης προσυπογράφω για χουρμάδες

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο