ΑΕΚ - Αγωνιστικά 2025-2026 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Pat Riley

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Wade
Αγαπημένη ομάδα: Miami-Heat
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 18, 2026 11:46 am

Άρης - ΑΕΚ 90 - 81

Δυστυχώς και χτες όπως και στο β' γύρο χάσαμε στο Αλεξάνδρειο με αντίστοιχο τρόπο, ισοφαρίσαμε/περάσαμε μπροστά στα μέσα της 4ης αλλά μέχρι εκει και στο τέλος το ματς έφυγε.
Έτσι η προημιτελική σειρά θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι - την επόμενη Δευτέρα στα Λιόσια (πάει τόσο πίσω γιατί το Σ-Κ έχει το Final Four των πιτσιρικάδων της ευρωκλίκας στο γήπεδο).
Με τόσο κακό Frank και τέτοιο James δεν μπορούσαμε να έχουμε τύχη παρά τη ματσάρα του ΒΧ (ειδικά στο πρώτο) αλλά και του Greg (παρά τις βολές του).
Βοήθησε σίγουρα και η επιλογή να μην τους έχουμε μαζί στο τέλος αλλά και να παίξουμε τόσο διάστημα χωρίς pg στο παρκέ.
Η διαιτησία της πολυαγαπημένης κας Βάσως ασχολίαστη - εδώ είδαμε φάση με τον Mitrou-Long να ξαπλώνει με αγκωνιά "άθελά του" τον ΒΧ κάτω, αλλά οι γκρι "άθελά τους" δεν έδωσαν τίποτα.
Εχει μια βδομάδα και κάτι να δείξει η ομάδα αν θέλει να πάει διακοπές από τον Μάϊο ή όχι.
Φλιώνης φορτώθηκε με φάουλ και χρησιμοποιήθηκε κάτω από 12'. Νομίζω έπρεπε να τον ξαναβάλει τουλάχιστον στο τέλος.
Bartley το χειρότερό του παιχνίδι φέτος, δεν τα έσπασε απλά, έχτισε οικοδομή ενώ και βολές έχασε και πολλές κακές επιλογές είχε. Και φυσικά παρά την αρνητική παρουσία πάνω από 30' κι αυτός.
Χαραλαμπόπουλος το καλύτερο του παιχνίδι επιθετικά ειδικά στο α' που ήταν ασταμάτητος - αλλά και πάλι 30π-7ρ δεν μπορείς να απαιτήσεις πολλά περισσότερα (στο τέλος έσκασε κι αυτός με το 30λεπτο).
Ο Gray συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις, αλλά τουλάχιστον χτες έκανε και δυο ατομικές ενέργειες και δεν ήταν άστοχος. Φυσικά πάλι άνω του 30λεπτου μέσα.
Feazell δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που έχει 'κόφτη' στην παρουσία στο παρκέ. Για ποιον λόγο δεν τον έβαλε περισσότερο να πάρει καμιά ανάσα ο Gray κ ο ΒΧ;
Lekavicius προσπάθησε αλλά όταν ζόρισε το ματς τον κλείσανε και δεν... κακώς για μένα δεν είδαμε σχήμα μαζί με Φλιώνη που έχει δείξει πως τσουλάει.
Nunnally κακός κι αυτός χωρίς πρωτοβουλίες και διάθεση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είναι σε τέτοια κατάσταση οι βασικοί μας.
Ο Brown ήταν εξαιρετικός σε κοψίματα και κινήσεις προς τη ρακέτα, βοήθησε γενικά στη ρακέτα, να έβαζε και καμιά βολή στο 40-50% ας πουμε, δεν ζητάμε πολλά.
Σκορδίλης μπήκε για λίγο στο α', στάθηκε. Θα μπορούσε να ξαναδοκιμαστεί στο β' αντίστοιχα.
Αρσενόπουλος δεν έπαιζε ποτέ στο νορμάλ, αναμενόμενο να μην μπει που ήταν με υποψία ίωσης.
Pecarski φυσικά και χτες θεατής. Δεν είμαι fan του αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας χαλάει να δώσει σκόρπια δίλεπτα ξεκουράζοντας βασικούς που δεν είναι καλά.
Κατσίβελης σίγουρα έλλειψε χτες - θα είχαμε καλύτερες αλλαγές.

NBA Champions 2006, 2012, 2013...
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 18, 2026 11:55 am

Ο Μπράουν ενώ είναι αθλητικός παίκτης με καλή επαφή με το καλάθι για να καρφώσει την μπάλα αν την πάρει στο κατάλληλο σημείο, έχει αυτή την αδυναμία στις βολές. Κρίμα είναι, αν βελτιώσει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του θα ανέβει επίπεδο.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Δευ Μάιος 25, 2026 9:33 pm

Nίκη στο τελος απέναντι στον Άρη με 102-99

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:

Δευ Μάιος 25, 2026 9:46 pm

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Μάιος 25, 2026 10:00 pm

Μπράβο στην ΑΕΚ που κατάφερε να συνέλθει από το ψυχολογικό στραπάτσο της άδικης απώλειας του ευρωπαϊκού μέσα από τα χέρια της.

BillyPao

champion
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 25, 2026 10:03 pm

Χορταστική ματσάρα, μπράβο στον Άρη για την προσπάθεια μέχρι το τέλος και στην ΑΕΚ για τη νίκη στις λεπτομέρειες. :)

Άβαταρ μέλους
Pat Riley

Honorary
Reactions:

Τρί Μάιος 26, 2026 1:09 pm

ΑΕΚ - Άρης 102 - 99

Έστω και αγχωτικά η ομάδα κατάφερε να αποφύγει τη γκέλα κάνοντας το bare minimum για τη σαιζόν στην Α1 που είναι η πρόκριση στα ημιτελικά (που εξασφαλίζει και παρουσία στο supercup το φθινόπωρο).
Είναι σαφές πως δεν έχει ξεπεραστεί ο τελικός της Badalona και παίζοντας με σφιχτό rotation που γίνεται ακόμα πιο σφιχτό με τα προβλήματα, τους τραυματισμούς (και τις επιλογές) είναι δύσκολο να το ξεπεράσει αυτή την περίοδο.
Θετικό πως πήραμε τη νίκη, ο κόσμος που ψιλογέμισε (για μέρα/ενδιαφέρον) το γήπεδο έφυγε ευχαριστημένος και θα έχουμε τουλάχιστον ένα ακόμα εντός έδρας για φέτος.
Η ομάδα επιθετικά δεν ήταν κακή - το πρόβλημα ήταν στην άμυνα που δεν είχε καμιά σχέση με την εικόνα που έδειξε πχ στο BCL (μέχρι το 30' του τελικού) αλλά και στην Α1 .
(Τα 20 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν στη ρακέτα μας οι αντίπαλοι αλλά και τα κάμποσα ανενόχλητα 3π που έκαναν αυτό δείχνουν).
Ο Φλιωνης ξεκίνησε αρκετά καλά, και γενικά ήταν αρκετά θετικός τόσο εκτελεστικά όσο και οργανωτικά - φορτώθηκε με φάουλ και δεν έπαιξε πολύ στο β.
Bartley ήταν σε mood διακοπών στην αρχή, γκάζωσε στο 3ο αλλά φορτώθηκε κι αυτός με φάουλ στο 4ο βγαίνοντας με 5. Αν είχε μείνει μέσα θα ήταν πιο εύκολα.
Χαραλαμπόπουλος ουσιαστικός, έβαλε κρίσιμα σουτ, μοίρασε παιχνίδι από μέσα και ήταν σίγουρα θετικός.
Gray μάλλον τα έχει παίξει με τα σερί 35ο40λεπτα και έχει κρεμάσει στο τέλος της σεζόν. Τουλάχιστον έβγαλε κάνα δυο φάσεις και δεν έχασε πάρα πολλές βολές στο τέλος.
Feazell μεγάλος άτυχος. Μπήκε δυνατά και έκανε τη διαφορά, αλλά βγήκε με πρόβλημα στη διεκδίκηση της μπάλας και δεν ξαναμπήκε. Να δούμε πόσο σοβαρό θα είναι.
Lekavicius έβγαλε κάποια σουτ, και τον είδαμε και δίπλα με Φλιωνη σε κάποια σημεία (κάτι που δεν είδαμε ποτέ στην Καταλωνία).
Κατσίβελης βοήθησε σε κυκλοφορία στο διάστημα που ήταν μέσα. Πρέπει να παίζει με θέμα και απ'εξω το σουτ ειναι άστα να πάνε αλλά παίζοντας με μυαλό έδωσε λύσεις.
Ο Nunnally ήταν σβηστά διψήφιος (κι αυτός δεν δείχνει απόλυτα οκ, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει το κάνει - Μακάρι να παραμείνει.
Brown θετικός (γενικά έχει κάνει καλή σειρά στα προημιτελικά) και από κάτω και πίσω (κατά βάση) και στις βολές που είναι το αδύνατο σημείο. Να μην τούβλαρε ασύστολα και από τη γωνία για 3π θα ήταν σούπερ.
Σκορδίλης μπήκε για μια κατοχή. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί λίγο περισσοτερο δίνοντας ανάσες. (Αν και ήταν ψιλομόνιμα στο ποδήλατο άρα μάλλον όχι απόλυτα έτοιμος).
Pecarski και τώρα απλή συμμετοχή στο φύλλο αγώνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να δίνει καποια λεπτά ανάσας/ξεκούρασης στους βασικούς. Οι εποχές που οι ομάδες βγάζανε σαιζον με 7-8 παίκτες είναι παρελθόν.
(Αρσενόπουλος εκτός αποστολής λογικά με ίωση. Δεν θα έπρεπε να μπει όμως κάποιος από το εφηβικό στη θέση του;

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Τρί Μάιος 26, 2026 2:41 pm

Ειλικρινης ερωτηση, δεν εχω αλλωστε ουδεμια εικονα για μπασκετικη ΑΕΚ.

Για ποιο λογο καποια κιτρινομαυρα site βγαζουν χολη προς την κατακτηση του Ολυμπιακου και αν δεν ηξερες σε ποιο site εισαι, θα πιστευες οτι ειναι ιδιοκτησιας DPG;

Μετα βιας υπαρχει αντιπαλοτητα στο μπασκετ, ο Ολυμπιακος και η ΑΕΚ εχουν να βρισκονται σε ιδιους στοχους περιπου 25 χρονια. Κανενας Ολυμπιακος στο μπασκετ δεν ασχολειται ιδιαιτερως με το αν η ΑΕΚ πηρε ή δεν πηρε το BCL ή αν ειναι πανω ή κατω απ τον ΠΑΟΚ ή δεν ξερω και εγω τι αλλο.

Για ποιο λογο τα site δειχνουν να συντασσονται σε ρητορικη DPG;

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Μάιος 26, 2026 6:33 pm

Reaper έγραψε:

Για ποιο λογο καποια κιτρινομαυρα site βγαζουν χολη προς την κατακτηση του Ολυμπιακου και αν δεν ηξερες σε ποιο site εισαι, θα πιστευες οτι ειναι ιδιοκτησιας DPG;

Μετα βιας υπαρχει αντιπαλοτητα στο μπασκετ, ο Ολυμπιακος και η ΑΕΚ εχουν να βρισκονται σε ιδιους στοχους περιπου 25 χρονια. Κανενας Ολυμπιακος στο μπασκετ δεν ασχολειται ιδιαιτερως με το αν η ΑΕΚ πηρε ή δεν πηρε το BCL ή αν ειναι πανω ή κατω απ τον ΠΑΟΚ ή δεν ξερω και εγω τι αλλο.

Δεν είναι μόνο τα κιτρινόμαυρα μέσα που βγάζουν χολή. Είναι και ισπανικά και τουρκικά και και από Λιθουανία μεριά και πολλοί μεμονωμένοι άνθρωποι του αθλήματος όπως ο Μονεκε, ο μακολουμ ή ο ουορικ που δεν έχουν αντί ολυμπιακά αισθήματα αλλά κάτι είδαν που το επικοινωνήσαν στον ελεύθερο γενικά τύπο. Τώρα στην Ελλάδα που βγαίνει τελευταία στην ελευθερία τύπου από τότε που ήρθε στην κυβέρνηση η νέα δημοκρατία , μην περιμένεις από τα «αντικειμενικά» τύπου γκαζετα και σπορ24 να αναφερθούν σε όλα όσα γράφονται στας Ευρώπας γιατί … αφού νουδου !! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:

Τρί Μάιος 26, 2026 6:41 pm

Reaper έγραψε:

Είναι απλο. Στην Ελλάδα υπάρχουν 5 εκατ. ολυμπιακοί και άλλα 5 εκατ. αντι-ολυμπιακοι. :D

Άβαταρ μέλους
AEK BASKETS

Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nunnally
Αγαπημένη ομάδα: AEK
Mood:

Τετ Μάιος 27, 2026 4:49 am

Καλησπέρα σε όλους.
Πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο αλλά εμένα η καψούρα μου είναι το μπάσκετ.
Θέλω λοιπόν κάπου να τα λέω για το λατρεμένο μου τμήμα.
Στο θέμα μου..
Ζούμε μια μπασκετική επανάσταση τον τελευταίο καιρό. Οι ελληνικές ομάδες πέραν των δύο πλουσίων ανεβαίνουν , βρίσκουν σιγά σιγά επενδυτές και γενικότερα η κατάσταση δείχνει να αλλάζει.
Μπαμ μπαμ ο Άρης και ο πάοκ θα ανεβάσουν κατακόρυφα το μπάτζετ της νέας σεζόν. Οι πληροφορίες μου λένε πάοκ κοντά δεκαρικο και Άρης γύρω στα 6+.
Η ΑΕΚ ακούγεται για 5.5 - 6.
Με γνώμονα ότι οι δύο αυτές ομάδες Άρης και πάοκ θα συμμετάσχουν στο Eurocup με φόντο την Ευρωλίγκα, γίνεται αντιληπτό ότι το επίπεδο τους ανεβαίνει.
Στα του οίκου μας, το βάρος πέφτει στη διοίκηση. Πόσο θα αντέξει με το BCL? Άπαντες περιμένουν να μας λυτρώσει το NBA Europe. Για το οποίο έχω ακούσει έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόταση για μόνιμο license.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Τετ Μάιος 27, 2026 9:42 am

AEK BASKETS έγραψε:
Τετ Μάιος 27, 2026 4:49 am
Καλησπέρα σε όλους.
Πρωταθλητής στο ποδόσφαιρο αλλά εμένα η καψούρα μου είναι το μπάσκετ.
Θέλω λοιπόν κάπου να τα λέω για το λατρεμένο μου τμήμα.
<3

Άβαταρ μέλους
AEK BASKETS

Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nunnally
Αγαπημένη ομάδα: AEK
Mood:

Παρ Μάιος 29, 2026 12:12 am

Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ.
ΟΚ αναμενόμενο αλλά με τον ΟΣΦΠ σε mood εορτασμών περίμενες κάτι πιο αξιοπρεπές.
Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ ήταν περισσότερο σε διακοπές από τον ΟΣΦΠ.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Μάιος 29, 2026 7:51 am

AEK BASKETS έγραψε:
Παρ Μάιος 29, 2026 12:12 am
Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ.
ΟΚ αναμενόμενο αλλά με τον ΟΣΦΠ σε mood εορτασμών περίμενες κάτι πιο αξιοπρεπές.
Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ ήταν περισσότερο σε διακοπές από τον ΟΣΦΠ.
Αυτό είναι παθογένεια του Ελληνικού πρωταθλήματος, πόσα παιχνίδια εχουν δώσει οι ομάδες το τελευταίο διαστημα πλην Παναθηναϊκού και Ολυμπιακου; Δεν είναι και εύκολο να κρατηθούν σε ανταγωνιστικό ρυθμο.

Άβαταρ μέλους
Pat Riley

Honorary
Reactions:

Παρ Μάιος 29, 2026 9:28 am

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 94 - 77

Εύκολη ήττα στο ΣΕΦ για την ομάδα από τους ερυθρόλευκους. Που ναι ειναι σαφέστατα πιο πλήρεις αλλά ήταν και ουσιαστικά απροπόνητοι μετά το Φ4 και σε mood μπουζουκιών.
Αλλά για να μπορέσεις να διεκδικήσεις κάτι θα πρέπει να βλέπουν σοβαρά το παιχνίδι όλοι στον οργανισμό. Κάτι που δεν είδαμε για άλλη μια φορά...
Πέρα από τον Gray που ήταν επιτέλους μετά από καιρό ενεργός σε ματς κι άντε και λίγο Γάϊο στην αρχή ή Leka κατά βάση οι υπόλοιποι σκέφτονται παραλίες και διακοπές.
Και φυσικά και σήμερα είδαμε πόσο λάθος ήταν να μην κινηθουμε για παίκτη (σε οποιαδήποτε θέση) το τελευταίο τριμηνο. Αυτή η επιλογή μάλλον μας στοίχισε μια κούπα.
Άλλες ομάδες θα δουλεύανε από σημερα το βράδυ μέχρι Σαββατο ώστε να ετοιμαστούν για την ισοφάριση και να στείλουν τη σειρά σε 3ο παιχνίδι. Σε μας δεν νομίζω να σκέφτεται κάτι τέτοιο κάποιος με ρόλο στον οργανισμό.
Ακόμα κι έτσι πάντως υπάρχουν πράγματα που βγάζουν μάτια.
Ο Φλιώνης μπήκε ψιλοκαλά όπως και όλη η ομάδα, μας συμμάζεψε στο τελος του ημιχρόνου, ψιλοκόλλησε στο βου και είδε από τον πάγκο το τελευταίο 15λεπτο που δεν είχαμε και την καλύτερη αγωνιστική νοοτροπία.
Πολύ κακός ο Bartley, με κακές επιλογές - από τα χειρότερα παιχνίδια του, τουλάχιστον βοήθησε σε ασιστ.
Κακή βραδιά και για τον Χαραλαμπόπουλο που τα έσπασε και από κοντά και από μακριά. Ειδικά τα ελευθερα έπρεπε να τα βάλει.
Gray εμφανίστηκε ουσιαστικά στο παρκέ για πρώτη φορά μετά τον ημιτελικό με Unicaja. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης μας απόψε.
Σκορδίλης ξεκίνησε βασικός, έδωσε κάποιες λύσεις όσο είχε δυνάμεις / δεν μπορώ να τον κατηγορήσω για κάτι (σίγουρα όμως θυμάμαι πως δεν επιλέχθηκε να πατήσει δευτερόλεπτο με Rytas που θα μπορούσε να δώσει χρήσιμες ανάσες).
Lekavicius αναλογικά ήταν άνω του μέσου όρου. Και τα περισσότερα σουτ έβαλε και κάπως κράτησε ρυθμό.
Κατσίβελης πολύ κακός, ξεκίνησε με τρεις συνεχόμενες κακές επιλογές, εχασε ακόμα και ελεύθερο layup από κάτω, τουλάχιστον έβαλε ένα σουτ στο τέλος.
Nunnally και αυτός στο ημιασόβαρο κλίμα της ομάδας ειδικά σε κάτι πάσες κλπ.
Kuzminskas πάτησε παρκέ μετά από 2+ μήνες και μάλλον είδαμε γιατί δεν σκεφτόταν καν να τον βάλει στα ευρωπαϊκά αυτό το διάστημα. Αυτό όμως δείχνει ακόμα περισσότερο πόσο λάθος ήταν να μη φέρουμε παίκτη.
Pecarski έπαιξε κι αυτός κάνα πενταλεπτο, παίρνοντας ένα σουτ. Επιμένω να πιστεύω πως θα μπορούσε να έπαιζε περισσότερο δίνοντας ανάσες στον Gray.
Brown αγόρι μου όλο το καλοκαίρι πρέπει να κάνεις εντατικές προπονήσεις στις βολές, καταντάει αηδία. Διάθεση είχε, προσπαθησε να τελειώσει φάσεις (αλλά αυτή την αηδία να τον βγάζουμε ελεύθερο για 3π στη γωνία πότε θα την σταματήσουμε; αφού δεν το έχει το σουτ).
Μπιλιώνης μπήκε 12άδα στη θέση του Αρσενόπουλου .

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΑΕΚ”