Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ρόστερ και μεταγραφές 2026-2027
Συντονιστής: Captains
-
fotis vlachopoulos

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι η μοναδικη μεταγραφη αεροδρομιου που χρειαζεται ο παναθηναικος ειναι στη θεση του κοουτς . με ενα τιμιο πενταρι για πρωτοδευτερο αναλογα με την κατασταση του θηριου κι ενα ακομα για τριτο αν δεν καλυπτεται η θεση του τριου με τριποντινο κι εναν αντι Γκραντ (αν τελικα χαιρετησει) ειστε πολυ καλα πιστευω . αντε και κατι στη θεση του σορτς αν κανετε την κινηση να τον αφησετε. ο σλουκας με σωστη διαχειρηση μπορει να παιζει μεχρι τα 40 του ενα τιμιοτατο 15-17 λεπτο και νοικοκυρευει την ομαδα μια χαρα ασε που η εμεπιρια του δεν ειναι κατι που βρισκεις ευκολα . fire power απο Ναν και χεης ντεηβις εχετε να φαν κι οι κοτες . νοικυριο και αυτοματισμους χρειαζεται ο παναθηναικος . καταννοω τις οποιες πιθανες ενστασεις στο κειμενο μου γιατι ο κοσμος του παναθηναικου θελει all star παικτες, αλλα ρε παιδες ,εχετε ηδη ολ σταρ παικτες , καποιον να τους κανει ομαδα θελετε .
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
- Conan1982

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχει αντίπαλο ο Βάλας στην Ευρώπη στο ποστ και στα ριμπάουντ. Ξεχνάνε βέβαια ότι θα τον βγάλουν να μαρκάρει έξω.
Το μόνο θέμα είναι η φυσική του κατάσταση, δεν υπάρχει περίπτωση να μπαίνει να παίζει 30 λεπτά. Δηλαδή θα έχει ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη που θα είναι ξεκάθαρα πρώτος σε άποψη χαρακτηριστικών αλλά δεν νομίζω εφικτό να παίζει πάνω π.χ από 20 λεπτά. Αν ο Λεσόρτ επανέλθει βολεύει εξαιρετικά καθώς δεν είναι ο παίκτης που θα ρίξει τον Λεσόρτ π.χ στο 10-12 λεπτά.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σχεδόν σίγουρα μιλάμε για 2 περιφερειακούς αφού είναι περίπου δεδομένο ότι φεύγουν Σορτς, Γκριγκόνις ενω και ο Σλούκας θα είναι μεγαλύτερος με λογικά μικρότερο ρόλο από φέτος.SbioTech έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 9:10 amΠαιδιά τι εννοείτε οτι δεν θέλει μεταγραφες αεροδρομίου.
Ο Βάλα με τρομαζει και μονο στην ιδέα...
Εγώ επιμένω οτι αν είναι να ψωνίσετε ενα γκαρντ, αυτο δεν πρέπει να είναι ο Μπαντιο αλλα ενας on ball PG. Αν σας αφήσουμε το CMM για μένα είναι 100% φιτ. Ο Μπαμπ είναι επίσης πολυ καλο φιτ.
Αν τώρα ο Μπαντιο έρχεται για να παίξει ταιρι με Σλουκα να τον καλύψει αμυντικά τότε ως δεύτερη προσθηκη γκαρντ είναι μια χαρά.
Δεδομένου Ρογκα που σαν πρότζεκτ αξίζει στήριξη, αν πάτε για 3αρι, ό,τι χαρακτηριστικά και να έχει για μένα δεν χωράει ο Οσμάν, που αν και παικταρας, θα προτιμούσα στη θεση του ενα πιο ευκινητο 2-3αρι (ο Ρογκα καλύπτει την απαίτηση για μακρύ 3&D τριαρι).
Τέλος καταλαβαίνω οτι οι φίλοι του παο εχουν μια τρομερή απογοήτευση με το Μητογλου, αλλα είστε έτοιμοι να τον βγάλετε εκτός 12αδας σταθερά;
Για εμένα θέλετε 1 7footer (Βαλα). Τον Λεσορτ ως mobile ψηλο, και μια χαρά είναι ο Μητογλου για 5ος ψηλος
ΥΓ: η μόνη ένσταση είναι ποια περιμένετε να είναι η κατάσταση του Λεσορτ του χρόνου. Αν λχ δεν περιμένετε πλήρη ανάκαμψη, τότε όντως ενας Ατσιουα ή Μπασει είναι μια ασφάλεια
Αν τυχόν φύγει και Γκραντ ή Οσμάν ίσως σηκώνει ακόμα μια προσθήκη στη περιφέρεια.
Ο Ατσίουα και ο Μπάσει δε θα έλεγα ότι είναι ασφάλεια...
Παίκτες από NBA που δεν έχουν παίξει ποτέ Ευρώπη είναι ρίσκο πάντα. Πόσο μάλλον ο Μπάσει που δεν έχει παίξει ποτέ στη καριέρα του κανονικό μπάσκετ παρά μόνο garbage time.
Ο Ατσίουα δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει τουλάχιστον το καλοκαίρι.
Πέρσι περίμενε το πάλευε με training camps κλπ και τελικά δικαιώθηκε. Έπαιξε 73 παιχνίδια μέσο όρο 24 λεπτά με 10 πόντους και 6,7 ριμπάουντ. Από άποψη στατιστικών και χρόνου συμμετοχής ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας του.
Ο Βάλα στο ποστ δεν έχει αντίπαλο αλλά δε στέκεται πάνω από 15-20 λεπτά.Conan1982 έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 10:10 amΔεν έχει αντίπαλο ο Βάλας στην Ευρώπη στο ποστ και στα ριμπάουντ. Ξεχνάνε βέβαια ότι θα τον βγάλουν να μαρκάρει έξω.
Το μόνο θέμα είναι η φυσική του κατάσταση, δεν υπάρχει περίπτωση να μπαίνει να παίζει 30 λεπτά. Δηλαδή θα έχει ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη που θα είναι ξεκάθαρα πρώτος σε άποψη χαρακτηριστικών αλλά δεν νομίζω εφικτό να παίζει πάνω π.χ από 20 λεπτά. Αν ο Λεσόρτ επανέλθει βολεύει εξαιρετικά καθώς δεν είναι ο παίκτης που θα ρίξει τον Λεσόρτ π.χ στο 10-12 λεπτά.
Έχεις και τον Λεσόρ που δε θα πέφτει κάτω από το 20λεπτο οπότε δε μένει χρόνος για να έχεις και έναν ψηλό με βασικό προσόν την άμυνα, ανάλογα τον αντίπαλο και σε συγκεκριμένα διαστήματα χρειάζεται και τέτοιος.
Ο Βάλα θα ήταν σούπερ αν δεν υπήρχε ο Λεσόρ δηλαδή ένα δίδυμο Βαλα-Χέιζ και βάλε όποιον θες τρίτο.
Τώρα με Λεσόρ δύσκολα ταιριάζει εκτός αν αλλάξει συνολικά το στήσιμο της ομάδας έχοντας πχ Μακιντάιρ, Μπαμπ στο 1 και Ντιαλο στο 3 όπου εκεί επιβιώνεις και χωρίς καλή άμυνα από το 5.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι ο Βαλαντσιούνας χωράει μαζί με τον Λεσόρ, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν παιχνίδια στα οποία κάποιος από τους 2 θα είναι τραυματίας. Αυτό σημαίνει ότι και ο 3ος σέντερ –ο πιο αμυντικογενής– θα μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής.pan24 έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 12:31 pmΣχεδόν σίγουρα μιλάμε για 2 περιφερειακούς αφού είναι περίπου δεδομένο ότι φεύγουν Σορτς, Γκριγκόνις ενω και ο Σλούκας θα είναι μεγαλύτερος με λογικά μικρότερο ρόλο από φέτος.SbioTech έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 9:10 amΠαιδιά τι εννοείτε οτι δεν θέλει μεταγραφες αεροδρομίου.
Ο Βάλα με τρομαζει και μονο στην ιδέα...
Εγώ επιμένω οτι αν είναι να ψωνίσετε ενα γκαρντ, αυτο δεν πρέπει να είναι ο Μπαντιο αλλα ενας on ball PG. Αν σας αφήσουμε το CMM για μένα είναι 100% φιτ. Ο Μπαμπ είναι επίσης πολυ καλο φιτ.
Αν τώρα ο Μπαντιο έρχεται για να παίξει ταιρι με Σλουκα να τον καλύψει αμυντικά τότε ως δεύτερη προσθηκη γκαρντ είναι μια χαρά.
Δεδομένου Ρογκα που σαν πρότζεκτ αξίζει στήριξη, αν πάτε για 3αρι, ό,τι χαρακτηριστικά και να έχει για μένα δεν χωράει ο Οσμάν, που αν και παικταρας, θα προτιμούσα στη θεση του ενα πιο ευκινητο 2-3αρι (ο Ρογκα καλύπτει την απαίτηση για μακρύ 3&D τριαρι).
Τέλος καταλαβαίνω οτι οι φίλοι του παο εχουν μια τρομερή απογοήτευση με το Μητογλου, αλλα είστε έτοιμοι να τον βγάλετε εκτός 12αδας σταθερά;
Για εμένα θέλετε 1 7footer (Βαλα). Τον Λεσορτ ως mobile ψηλο, και μια χαρά είναι ο Μητογλου για 5ος ψηλος
ΥΓ: η μόνη ένσταση είναι ποια περιμένετε να είναι η κατάσταση του Λεσορτ του χρόνου. Αν λχ δεν περιμένετε πλήρη ανάκαμψη, τότε όντως ενας Ατσιουα ή Μπασει είναι μια ασφάλεια
Αν τυχόν φύγει και Γκραντ ή Οσμάν ίσως σηκώνει ακόμα μια προσθήκη στη περιφέρεια.
Παίκτες από NBA που δεν έχουν παίξει ποτέ Ευρώπη είναι ρίσκο πάντα. Πόσο μάλλον ο Μπάσει που δεν έχει παίξει ποτέ στη καριέρα του κανονικό μπάσκετ παρά μόνο garbage time.
Πέρσι περίμενε το πάλευε με training camps κλπ και τελικά δικαιώθηκε. Έπαιξε 73 παιχνίδια μέσο όρο 24 λεπτά με 10 πόντους και 6,7 ριμπάουντ. Από άποψη στατιστικών και χρόνου συμμετοχής ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας του.
Ο Βάλα στο ποστ δεν έχει αντίπαλο αλλά δε στέκεται πάνω από 15-20 λεπτά.Conan1982 έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 10:10 am
Δεν έχει αντίπαλο ο Βάλας στην Ευρώπη στο ποστ και στα ριμπάουντ. Ξεχνάνε βέβαια ότι θα τον βγάλουν να μαρκάρει έξω.
Έχεις και τον Λεσόρ που δε θα πέφτει κάτω από το 20λεπτο οπότε δε μένει χρόνος για να έχεις και έναν ψηλό με βασικό προσόν την άμυνα, ανάλογα τον αντίπαλο και σε συγκεκριμένα διαστήματα χρειάζεται και τέτοιος.
Ο Βάλα θα ήταν σούπερ αν δεν υπήρχε ο Λεσόρ δηλαδή ένα δίδυμο Βαλα-Χέιζ και βάλε όποιον θες τρίτο.
Τώρα με Λεσόρ δύσκολα ταιριάζει εκτός αν αλλάξει συνολικά το στήσιμο της ομάδας έχοντας πχ Μακιντάιρ, Μπαμπ στο 1 και Ντιαλο στο 3 όπου εκεί επιβιώνεις και χωρίς καλή άμυνα από το 5.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Σε αυτό το πρόβλημα είναι ότι ο 3ος αναγκαστικά θα είναι από το πανέρι οπότε εκ των πραγμάτων δύσκολα θα μπορεί να σταθεί αν πχ χρειάζεσαι κάποιον αμυντικογενή σεντερ να παίξει 20 λεπτά στα πλέι οφ.BillyPao έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 1:50 pmΕγώ αντίθετα πιστεύω ότι ο Βαλαντσιούνας χωράει μαζί με τον Λεσόρ, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν παιχνίδια στα οποία κάποιος από τους 2 θα είναι τραυματίας. Αυτό σημαίνει ότι και ο 3ος σέντερ –ο πιο αμυντικογενής– θα μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής.pan24 έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 12:31 pm
Σχεδόν σίγουρα μιλάμε για 2 περιφερειακούς αφού είναι περίπου δεδομένο ότι φεύγουν Σορτς, Γκριγκόνις ενω και ο Σλούκας θα είναι μεγαλύτερος με λογικά μικρότερο ρόλο από φέτος.
Ο Βάλα στο ποστ δεν έχει αντίπαλο αλλά δε στέκεται πάνω από 15-20 λεπτά.
Και επειδή δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον καλό να δεχτεί να έρθει για να παίζει μόνο όταν τραυματιστεί κάποιος από τους άλλους και γιατί δε θα βγαίνουν τα λεφτά για κάτι ακριβό. Με Λεσόρ και Βαλα θα δίνουμε πάνω από 6εκ (ο Λεσόρ κάπου στα 2,5 και πέρσι τουλάχιστον στο Βαλα δίναμε 4) για μια θέση.
Δηλαδή σε αυτό το σενάριο ο 3ος πιθανότατα θα ήταν κάποιος σαν τον Κώστα Αντετοκούνμπο ή τον Μπαλτσερόφσκι.
-
RedEmperor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- Αλέξανδρος Τ.

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Δημήτρης Διαμαντίδης
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Νομίζω ότι αυτό το ξέραμε, ότι δηλαδή θα έχουμε 3 σέντερ συνολικά.Αλέξανδρος Τ. έγραψε: ↑Σάβ Μάιος 30, 2026 3:11 pmΟ Τζιμ του hoopfellas λέει για Βαλαντσιούνας στη Ζαλγκίρις.
Γενικά λέει θα πάμε για 2 πεντάρια + Λεσόρ. Μακάρι.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο