Τελικοί GBL, Game 1 : Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός (03/06, 21:00)

Συντονιστής: Captains

RedEmperor

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:12 pm

Heisenberg έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 2:06 pm
Εγω θα πω αυτες τις 3 φασεις που δεν ειναι καν αμφισβητούμενες και αδικησαν τον ολυμπιακο

1. υπαρχει ξεκαθαρο φαουλ του Λεσορ που παει και στηνεται σε μπασιμο του Βενζεκοφ που ξεκιναει απο το χαιποστ και στριβει τον δεξι του ωμο και τον βρισκει ξεκαθαρα χωρις να εχει προλαβει καν να στηθει με τα ποδια του στο παρκε. δεν εδωσαν τιποτα. ηταν καλαθι και φαουλ.

2. ο Χειζ Ντειβις σπρωχνει τον Γουοκαπ σε σκριν στο τριποντο στο κεντρο με το δεξι του χερι και τον πεταει κατω με ολοφανερη κινηση του χεριου του οτι σπρωχνει, ουτε αυτο εδωσαν.

3. Ο Nαν κανει drive αναμεσα απο πητερς και Γουοκαπ περα οτι κανει 3 βηματα στο μπασιμο
του φευγει η μπαλα απο τα χερια την ξαναπαιρνει και συνεχίζει, χωρις να δοθει τιποτα παλι.

κακη η διαιτησια γενικα, δεν αλλοιωσε ομως κανενα αποτελεσμα.
Το 1 που λές και να είχε στηθεί είναι αμυντικό. Αυτό λέει ο Βεζενκοφ μετά ότι ήταν εντός ημικύκλιου και είναι καλάθι και φάουλ.

Υπάρχει φάουλ του Ντέιβις εκεί. Απωθεί τον γουοκαπ.

Τα βήματα του Ναν δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε..δεν υπήρχε καμία επαφή από παίχτη του Ολυμπιακού έκανε τα βήματα του άφησε την μπάλα χωρίς να υπάρχει επαφή με παίχτη του Ολυμπιακού και την ξαναεπιασε.

Καραμπίνατες φάσεις που δεν δόθηκαν.. όπως καραμπίνατη ήταν το φολοου που έκανε ο Ντέιβις και του βρήκε χέρι ήταν καλαθι και φάουλ.. τους ξέφυγαν μερικά σφυρίγματα και από τις 2 μεριές. Αυτό είναι όλο.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:15 pm

Το ότι βάζετε ως απάντηση σε αυτό που λέω περί κριτηρίων φάσεις για φάουλ που ΔΕ δόθηκαν υπέρ του Ολυμπιακού με ξεπερνά :lol:
Ευχαριστώ πάντως αυτό εννοώ ακριβώς.Πως με βάση τα κριτήρια εντός του ίδιου ματς δόθηκε κάτι που επι 39 λεπτά ΔΕ σφυριζοταν

N.I.2022

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:19 pm

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 1:53 pm
Oπως έχουν τονίσει πολλά παιδιά (εκατέρωθεν) το θέμα στο σφύριγμα είναι τα διαφορετικά κριτήρια εντός του ίδιου ματς .Αυτό είναι που κάνει το σφύριγμα αστειο,όχι η μικρή επαφή που υπάρχει.

Άθλημα επαφής είναι, αν θες να βρεις επαφή σε στοπ καρέ τη βρίσκεις πανεύκολα

Πχ

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στα παραπάνω δεν έχει δώσει πουθενά φάουλ ενώ υπάρχει εμφανής επαφή (σε κάποιες φάσεις όπως το φάουλ του Γουορντ στον Ναν Πχ παραπάνω από εμφανής)

Υγ οι φώτο ειναι stop καρέ από πράσινο λογαριασμό ελπίζω να μείνετε κάποιοι σε αυτό που βλέπετε, όχι στο σχόλιο του uploader(δε τα έχω διαβάσει καν)
Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς (αν έχεις παιξει λιγο μπάσκετ) ότι άλλο πράγμα είναι η επαφή στην τρίπλα, άλλο στο ποστ ή στη διείσδυση, και εντελώς διαφορετική είναι η επαφή στον βραχίονα όταν σηκώνεις το δυνατό σου χέρι για σουτ.

Η επαφή στον βραχίονα του Fournier χαλάει ξεκάθαρα τη μηχανική της κίνησης και φαίνεται καθαρά ότι αλλοιώνει την προσπάθεια, παει για σουτ και καταλήγει κατι σαν πασα.

Και εγώ, χθες, από τα ριπλέι που έδειξε η ΕΡΤ (εκανα την παπια :wink: ), αλλα τωρα ειδικά από τη μπροστινή λήψη, είναι ολοφάνερο οτι ειναι επαφη, φάουλ που αλλοιώνει την προσπάθεια.
Ας μην τρελαθούμε κιόλας.

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:24 pm

N.I.2022 έγραψε:
big_lebowski έγραψε:
Oπως έχουν τονίσει πολλά παιδιά (εκατέρωθεν) το θέμα στο σφύριγμα είναι τα διαφορετικά κριτήρια εντός του ίδιου ματς .Αυτό είναι που κάνει το σφύριγμα αστειο,όχι η μικρή επαφή που υπάρχει.

Πχ

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στα παραπάνω δεν έχει δώσει πουθενά φάουλ ενώ υπάρχει εμφανής επαφή (σε κάποιες φάσεις όπως το φάουλ του Γουορντ στον Ναν Πχ παραπάνω από εμφανής)

Υγ οι φώτο ειναι stop καρέ από πράσινο λογαριασμό ελπίζω να μείνετε κάποιοι σε αυτό που βλέπετε, όχι στο σχόλιο του uploader(δε τα έχω διαβάσει καν)
Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς (αν έχεις παιξει λιγο μπάσκετ) ότι άλλο πράγμα είναι η επαφή στην τρίπλα, άλλο στο ποστ ή στη διείσδυση, και εντελώς διαφορετική είναι η επαφή στον βραχίονα όταν σηκώνεις το δυνατό σου χέρι για σουτ.

Η επαφή στον βραχίονα του Fournier χαλάει ξεκάθαρα τη μηχανική της κίνησης και φαίνεται καθαρά ότι αλλοιώνει την προσπάθεια, παει για σουτ και καταλήγει κατι σαν πασα.

Και εγώ, χθες, από τα ριπλέι που έδειξε η ΕΡΤ (εκανα την παπια :wink: ), αλλα τωρα ειδικά από τη μπροστινή λήψη, είναι ολοφάνερο οτι ειναι επαφη, φάουλ που αλλοιώνει την προσπάθεια.
Προφανώς. Για σουτ πήγαινε. Η επαφή τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να πάει για πάσα.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:29 pm

N.I.2022 έγραψε:
big_lebowski έγραψε:

Πχ

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Καλώς τον
Νομίζω η τελευταία σου φορά που ποσταρες ήταν περσι που είχαμε κουβέντα για το αν η μπουνια στη κοιλιά ειναι η όχι αντιαθλητικο

Εν προκειμένω, που έγραψα εγώ ότι όλες οι επαφές είναι ίδιες η επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Όλες μπορεί δυνητικά να χαρακτηριστουν φάουλ οπότε έχουν Σημασία τα κριτήρια εντός του ματς λέω.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:36 pm

Και το κλέψιμο του γουορντ στον ναν που κάρφωσε ο ταρικ δεν είναι φάουλ.. κατα την γνώμη μου η διαιτησία ήταν κακή χτες αλλά όχι για να αλλοιώσει αποτέλεσμα.. εκείνο θα το έκανε το φάουλ στον φουρνιε που το είπαμε οι περισσότεροι.. βέβαια βιαστήκαμε να το πούμε..

Γενικά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να ασχολιόμαστε τόσο με διατησια στο συγκεκριμένο αλλά οκ

Άβαταρ μέλους
Djole77

sophomore
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF

Πέμ Ιουν 04, 2026 2:40 pm

big_lebowski έγραψε:

Πχ

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

διατητικα λαθη υπηρξαν και για τις δυο πλευρες. πχ

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Ιουν 04, 2026 3:45 pm

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 2:29 pm
Καλώς τον
Νομίζω η τελευταία σου φορά που ποσταρες ήταν περσι που είχαμε κουβέντα για το αν η μπουνια στη κοιλιά ειναι η όχι αντιαθλητικο
:lol: :lol: μπασκετικές κουβέντες γενικά

Εικόνα
Christofis

allstar
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 3:48 pm

Εγω νομιζω το κουρασαμε παρα πολυ το θεμα.

1.Εγω ημουν σιγουρος οτι δεν υπηρχε φαουλ. Μετα τις αλλες ληψεις καταλαβαινω γιατι δοθηκε και βαση κανονισμων ειναι φαουλ.

2. Εγω με το πως εχει παιχτει το παιχνιδι δεν θα το εδινα το φαουλ. Ξεκαθαρα ακομη και μετα τις ληψεις γιατι δεν γινεται να εχεις δυο γραμμες στο πως σφυριζεις. Αρα οχι δεν θα το σφυριζα.

3. Υπαρχει ξεκαθαρο φαουλ στον Μιλουτινοφ και αυτο θα επρεπε να είχε δοθει. Ειναι δυο βολες του Μιλουτινοφ αρα ειμαστε στην ιδια κατασταση με αλλον να εκτελει τις βολες και δεν μιλαω για παραλληλα συμπαντα αλλα για αυτο που επρεπε να γινει. Δεν μιλαω για το αν θα σκοραρε ή οχι αλλα για το οτι ο Μητογλου τραβαει ξεκαθαρα την φανελα. Αυτο δεν αναιρει οτι με βαση το πως παικτηκε το παιχνιδι οτι το φαουλ στον Φουρνιε δεν επρεπε να σφυριχτει.

4. Η διατησια ηταν κακη γενικα. Λαθη εναντιον και των δυο ομαδων. Αν επηρέασαν το αποτελεσμα απο οσο ειδα γιατι ειδα το μισο παιχνιδι για μενα οχι κατι εξοφθαλμο. Αν επρεπε να μετρησουμε σπορια οπωσδηποτε τα πηραμε σιγουρα εμεις αλλα εμ μικρη διαφορα. Για μενα το προβλημα ειναι οταν οι διατητες γινονται πρωταγωνιστες και αυτο το ενιωσα χθες ανεξαρτηα απο την συγκεκριμενη φαση.

5. Το θεμα των βολων ειναι και πως παικτηκε το παιχνιδι. Αν ο Παο επαιζε οπως το 24 με τον Λεσορ πραγματικο Ρακετοκατακτητη σιγουρα θα ειχε πολυ περισσοτερες και κοντα στο νουμερο του Οκυμπιακου.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Πέμ Ιουν 04, 2026 4:19 pm

kein έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 9:50 am
O Χέιζ όσο κακώς κι αν ήταν επιθετικά, στην άμυνα ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο και την επιστροφή από το -17. Συγκλονιστικός ώρες ώρες.
αν θελαμε καποιον να παιζει μονο αμυνα και μπροστα να τουβλαρει ειχαμε και τον χουαντσο που παιρνει και τα μισα απο αυτον :welcome:

AO DAFNIS

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 4:45 pm

Νομίζω ότι τελικά όλοι καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα για την συγκεκριμένη φάση:

1. Ήταν φάουλ
2. Με τα κριτήρια που σφύριζαν δεν θα έπρεπε να έχει δόθει.
3. Στην εξέλιξη της φάσης μπορούσε να έχει δοθεί στον Μίλου και δεν θα παραπονιόταν κανείς

Νομίζω δεν έχει νόημα να σταθούμε περαιτέρω σε αυτό αλλά στο ότι το παιχνίδι ήταν τραγικό. Ο Ολυμπιακός με τα διπλάσια ριμπάουντ και χρειάστηκε να πάει το παιχνίδι μέχρι τέλους ενώ αν είχε κάνει τα στοιχειώδη θα μπορούσε σβηστά να κερδίσει με διαφορά 10-15π και ένας Παναθηναικός που ακόμα και όταν γύρισε το παιχνίδι και πέρασε μπροστά δεν έδινε καμιά σιγουριά ότι θα κερδίσει.

Aς ελπίσουμε σε καλύτερο θέαμα στα επόμενα. Ως Ολυμπιακός μετά την χτεσινή νίκη με αυτή την εμφάνιση δεν βλέπω με ποιον τρόπο μπορούμε να χάσουμε την σειρά από αυτό το κάτι σαν ομάδα που παρουσιάζει ο ΠΑΟ στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ίσως έκανε το χειρότερο παιχνίδι του μέσα στην χρονιά - ανάλογο με αυτό του τελικού κυπέλλου. Νομίζω ότι έχει αναφερθεί και νωρίτερα αλλά ο Παο περισσότερο μοιάζει με ομάδα στις αρχές της προετοιμασίας παρά με ομάδα που παίζει τελικό στο τέλος της χρονιάς.

Και μια τελευταία προσωπική άποψη. Το μεγαλύτερο λάθος του φετινού ΠΑΟ δεν είναι ούτε ότι κράτησε τον Αταμάν , ουτε ότι δεν πήρε άλλο Center , ούτε ότι ο NHD έχει εμφανιστεί άλλος πάιχτης , ούτε ότι έκαψε τον Σορτς ούτε τίποτα καθαρά αγωνιστικό αλλά στο ότι αποπροσαναλίζεται η ομάδα καθώς ψάχνουν να βρουν την αιτία σε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό. Από το να κατέβει το banner του Bodiroga , από το πως θα μπει ο DPG στο γήπεδο της Βαλένθια μέχρι τις δηλώσεις Σκαριόλο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AO DAFNIS την Πέμ Ιουν 04, 2026 4:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Ιουν 04, 2026 4:52 pm

Μου αρεσει παντως πως δεν χανεται το μισος.

Μολις συμφωνουν οι μεν για κατι ολα καλα απο τους δε και τι καλα παιδια και επιτελους κοκ.

Μολις δουν την φαση απο αλλη οπτικη και τελικα διαφωνησουν αρχιζει το ξεβρακωμα και ολοι στα οπλα αδερφια.

Ολοι το παιζουμε καθως πρεπει γιατι φοβομαστε τους κανονες... Αλλα τελικα ειμαστε απιστευτα τοξικη κωλοφαρα και μακαρι να παρει το πουλι ο Ολυμπιακος απο το πρωταθλημα μια και καλη.

ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΛΚΣ.

και οι μεν και οι δε ειχαν ολες τις φασεις ετοιμες σε sceenshots, σε tweets στα παντα ολα ... just in case.

και μολις εγινε το case τσουπ ολες οι φασεις στο τραπεζι και δωστου και παμε και παμε και δωστου.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 5:03 pm

reignman έγραψε:
και οι μεν και οι δε ειχαν ολες τις φασεις ετοιμες σε sceenshots, σε tweets στα παντα ολα ... just in case.

και μολις εγινε το case τσουπ ολες οι φασεις στο τραπεζι και δωστου και παμε και παμε και δωστου.
Ασ'τα αυτά, σε θυμάμαι πως μετρούσες φάσεις στους τελικούς του 2007 :D :D Μπορεί να ωρίμασες τώρα :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Ιουν 04, 2026 5:05 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 5:03 pm
reignman έγραψε:

Ασ'τα αυτά, σε θυμάμαι πως μετρούσες φάσεις στους τελικούς του 2007 :D :D Μπορεί να ωρίμασες τώρα :)
Kαι ετρωγα τα foul & τα ban σαν ζεστα ψωμακια.

Ημουν και 18-19 τοτε, οποτε μια η αλλη. Δεν μπορουσα να κρατηθω και να μη γραψω.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος reignman την Πέμ Ιουν 04, 2026 5:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Πέμ Ιουν 04, 2026 5:26 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 04, 2026 5:05 pm
γενικα ψοφαμε και την βρισκουμε με την διατησια :lol: προσωπικα το χτεσινο αφου και η φαση της τσαρουχας φαινεται σωστη δεν βλεπω γιατι εχουμε κολλησει εκει..μαλιστα οι περισσοτερες φασεις που διαμαρτυρονται ειναι καθαρες..Τεσπα ισως αν ημουν παναθηναικος να ελεγα αλλα δεν ξερω.
Έτσι απλά νομίζω λειτουργεί ο άνθρωπος. Είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι πραγματικά αντικειμενικός σε τέτοια πράγματα ακόμα κι αν νομίζεις ότι είσαι. Και δεν είναι μόνο τα πράσινα και τα κόκκινα γυαλιά. Αν το δεις εντελώς "καθημερινα", αυτό που βλέπεις δεν είναι ποτέ κάτι αποστειρωμένο. Βλέπεις (εσύ, εγώ, η κερκίδα, η Τσαρουχά) μία φάση με συγκεκριμένη ορμή, με το μάτι μισο-στραμμένο κάπου αλλού, με τον εκφωνητή να λέει κάτι, με τους πάγκους να διαμαρτύρονται, με το σκορ να είναι κοντά ή blowout, με το τι έχει προηγηθεί κλπ. Δεν παρατηρούμε όλοι το ίδιο πράγμα. Δεν υπάρχει το περίφημο "view from nowhere", ένας τρόπος να παρατηρήσεις κάτι από το πουθενά, όπου μπορείς να βγεις έξω από τον εαυτό σου και να κρίνεις "αντικειμενικά". Είμαστε πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο. Έχουμε την ομάδα που αγαπάμε, μνήμες που κουβαλάμε, εμπειρίες, προηγούμενες αδικίες που θυμόμαστε πολύ έντονα και προηγούμενες έυνοιες που τις ξεχνάμε πολύ εύκολα. Ο φίλος του Παο θα δει μια επαφή ως φάουλ που δεν δόθηκε από τον κακό διαιτητή, ο Ολυμπιακός θα πει "έλα μωρέ αυτά δεν δίνονται στους τελικούς" και το ανάποδο θα γίνει στην επόμενη φάση/παιχνίδι/χρονιά.

Αυτό που προσπαθώ να πω κάθε φορά που κάνουμε κουβέντα για τη διαιτησία είναι δεν έχει νόημα να κολλάμε υπερβολικά στα σφυρίγματα στο τέλος, απλά γιατί αυτά θυμόμαστε περισσότερο. Μια φάση στο 7ο λεπτό μπορεί να είναι εξίσου λάθος και να αλλάζει τη ροή του αγώνα, αλλά δεν την κουβαλάς συναισθηματικά με τον ίδιο τρόπο. Στο τέλος όλα φαίνονται μεγαλύτερα, γιατί μας φαίνεται αμεσότερη η σύνδεση με το αποτέλεσμα. Αν γίνει ένα λάθος στο 39', θα πεις "αυτό έκρινε το ματς". Αν γίνει το ίδιο λάθος στο 5', θα πεις "ε καλά εντάξει, είχε χρόνο να αντιδράσει". Αλλά εμένα αυτό μου φαίνεται περισσότερο ψυχολογικό παρά λογικό.

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”