Mundial 2026 USA-Canada-Mexico

Συντονιστής: Captains

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:19 am

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 1:18 am
BillyPao έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 1:15 am

Με αφορμή αυτό που έγραψες για την Εθνική, απάντησα για την Εθνική. Δεν έγραψα κάτι εκτός τόπου και χρόνου και συνεπώς οι ειρωνείες νομίζω ότι περισσεύουν.
Έγινε Μπίλυ
Κρίμα, και μου ήσουν συμπαθής.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:20 am

BillyPao έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 1:18 am

Έγινε Μπίλυ
Τώρα σου είμαι αντιπαθής δηλαδή;

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:23 am

kojito έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 12:55 am
Η Αργεντινή έχει την χειρότερη εικόνα φιναλίστ που θυμάμαι από το 2002 και μετά που έχω ανάμνηση των τελικών.
Ως λίγο μεγαλύτερος :P , σε διαβεβαιώ ότι σαν πορεία σε τουρνουά και τελικό ήταν ολόϊδια με την ομάδα του 1990. :)

Τότε - με τη Γερμανία - όπως και τώρα με την Ισπανία δεν είχε καμμία δουλειά η Αργεντινή να βρίσκεται στον τελικό (είχε αποκλείσει με θαύμα τη Βραζιλία και τις αρκετά καλύτερες της Γιουγκοσλαβία & Ιταλία στη συνέχεια), στον τελικό δε είχε μείνει με 9 παίκτες - όχι άδικα - δεν είχε περάσει τη σέντρα ακόμη & όταν έπαιζε με 11, είχαν στοχεύσει/μελετήσει να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι - διότι είχαν τον σπεσιαλιστα σε αυτά Goycochea - και φυσικά σε όλο το παιχνίδι ήταν με το παράπονο στο πρόσωπο. Τότε ο διαιτητής έδωσε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι και η Γερμανία - ευτυχώς για το Mundial - πήρε το τρόπαιο. Α επίσης τότε ήταν και η εν ενεργεία Παγκόσμια πρωταθλήτρια. :wink:

Τα ίδια ακριβώς και τώρα με τη διαφορά ότι τους πήγαν σμπρωχτά :P μέχρι τον ημιτελικό και ότι σήμερα δεν τους αδίκησε κανείς με κάποιο φαλτσοσφυριγμα.

Η Ισπανία κάνει το double αν μπορούμε να πούμε, χωρίς το μεγάλο της αστέρι να κάνει καλό τουρνουά - μικρός είναι θα μάθει - και με έναν προπονητή που πλην της ομάδας ελπίδων της χώρας δεν έχει δουλέψει κάπου αλλού. Ισπανόφιλος δεν είμαι (και ούτε θα γίνω) αλλά το κατέκτησαν απολύτως δίκαια. :bblove:

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:24 am

Ότι καλύτερο :D
IMG_20260720_012258.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
BillyPao

champion
Reactions:

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:24 am

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 1:20 am
BillyPao έγραψε:

Τώρα σου είμαι αντιπαθής δηλαδή;
Απλά ας πούμε ότι δε μου άρεσε η ειρωνεία (το "Τι κάνεις Γιάννη κουκιά σπέρνω"), τέλος πάντων καλό σου βράδυ. :)

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:41 am

Από 1994 που θυμάμαι παγκόσμια κύπελλα δεν θυμάμαι τόσο μονόπλευρο τελικό. Μιλάμε ότι μόνο αν έχεις γεννηθεί στην Αργεντινή μπορείς να στηρίξεις αυτή την ομάδα, χάλι μαύρο. 1000 μπράβο στους Ισπανούς. Τρομερό πρόγραμμα παραγωγής, μακάρι να μπορούσαμε να δανειστούμε καμιά ιδέα.

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:48 am

nikolas_asteri έγραψε:
Μιλάμε ότι μόνο αν έχεις γεννηθεί στην Αργεντινή μπορείς να στηρίξεις αυτή την ομάδα, χάλι μαύρο.
Χάλι μπορεί να ήταν απόψε, αλλά το να γενικεύεις είναι λάθος. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να έχει γεννηθεί στην Αργεντινή για να την υποστηρίζει, άλλωστε ο καθένας έχει τους λόγους του για να αγαπάει ή να στηρίζει κάποια ομάδα.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:53 am

BillyPao έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Μιλάμε ότι μόνο αν έχεις γεννηθεί στην Αργεντινή μπορείς να στηρίξεις αυτή την ομάδα, χάλι μαύρο.
Χάλι μπορεί να ήταν απόψε, αλλά το να γενικεύεις είναι λάθος. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να έχει γεννηθεί στην Αργεντινή για να την υποστηρίζει, άλλωστε ο καθένας έχει τους λόγους του για να αγαπάει ή να στηρίζει κάποια ομάδα.
Έχουν αναφερθεί πολλοί λόγοι για τους οποίους η Αργεντινή είναι ομάδα που γενικά δεν στηρίζω (ηθικοί, όχι αθλητικοί). Κατανοώ ότι είναι συμπαθείς λόγω της ατμόσφαιρας των γηπέδων τους, για το ότι έχουν τον GOAT κλπ αλλά σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα και την εύνοια που είχαν, σήμερα ήταν τραγικοί. Ούτε η Ελλάδα το 2004 τέτοια μπάλα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:56 am

ssoulliss έγραψε:
kojito έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 12:55 am
Η Αργεντινή έχει την χειρότερη εικόνα φιναλίστ που θυμάμαι από το 2002 και μετά που έχω ανάμνηση των τελικών.
Ως λίγο μεγαλύτερος :P , σε διαβεβαιώ ότι σαν πορεία σε τουρνουά και τελικό ήταν ολόϊδια με την ομάδα του 1990. :)

Τα ίδια ακριβώς και τώρα με τη διαφορά ότι τους πήγαν σμπρωχτά :P μέχρι τον ημιτελικό και ότι σήμερα δεν τους αδίκησε κανείς με κάποιο φαλτσοσφυριγμα.

Η Ισπανία κάνει το double αν μπορούμε να πούμε, χωρίς το μεγάλο της αστέρι να κάνει καλό τουρνουά - μικρός είναι θα μάθει - και με έναν προπονητή που πλην της ομάδας ελπίδων της χώρας δεν έχει δουλέψει κάπου αλλού. Ισπανόφιλος δεν είμαι (και ούτε θα γίνω) αλλά το κατέκτησαν απολύτως δίκαια. :bblove:
Εγώ νομίζω ότι η φετινή ομάδα της Αργεντινής ήταν καλύτερη από εκείνη του 1990. Η φετινή ομάδα τουλάχιστον σκόραρε και έκανε μεγάλες ανατροπές, σε αντίθεση με εκείνη που κέρδιζε είτε με μισό-μηδέν είτε στα πέναλτι.

Για τα περί "σπρωξίματος" θεωρώ υπερβολικά τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν νομίζω ότι έχει νόημα στην εποχή του VAR και της τεχνολογίας να γίνεται πλέον τόση κουβέντα για τη διαιτησία.

Σήμερα υπήρχε μία ομάδα μέσα στο γήπεδο, η Ισπανία, η οποία και κατέκτησε δικαιότατα το τρόπαιο. Και με την εικόνα της σε όλο το τουρνουά, το άξιζε σαφώς. Κέρδισε κατά σειρά Ουρουγουάη, Αυστρία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Αργεντινή.

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Δευ Ιούλ 20, 2026 1:57 am

BillyPao

champion
Reactions:

Δευ Ιούλ 20, 2026 2:00 am

nikolas_asteri έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Έχουν αναφερθεί πολλοί λόγοι για τους οποίους η Αργεντινή είναι ομάδα που γενικά δεν στηρίζω (ηθικοί, όχι αθλητικοί). Κατανοώ ότι είναι συμπαθείς λόγω της ατμόσφαιρας των γηπέδων τους, για το ότι έχουν τον GOAT κλπ αλλά σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα και την εύνοια που είχαν, σήμερα ήταν τραγικοί. Ούτε η Ελλάδα το 2004 τέτοια μπάλα.
Και η Ισπανία διαχρονικά έχει εύνοια –και μεγαλύτερη της Αργεντινής– (και αφήνω έξω το συλλογικό επίπεδο, για το οποίο θα μπορούσαν να γραφτούν σελίδες ολόκληρες), αλλά δε βλέπω κανέναν να ενοχλείται. Επίσης η Εθνική του 2004 μπορεί να μην ήταν θελκτική, ήταν όμως κυνική και αποτελεσματική και αυτό είναι που μετράει σε τέτοιες διοργανώσεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BillyPao την Δευ Ιούλ 20, 2026 2:04 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Δευ Ιούλ 20, 2026 2:01 am

nikolas_asteri έγραψε:
Ούτε η Ελλάδα το 2004 τέτοια μπάλα.
Ουπς... Εδώ θα κάνω λίγο τον ηλiθιο που του δείχνουν το φεγγάρι κι αυτός κοιτάζει το δάχτυλο (αφού δεν ήταν αυτό το κύριο στο σχόλιό σου), αλλά η Ελλάδα το 2004 έπαιξε μπαλάρα σε όλα τα παιχνίδια (με εξαίρεση αυτό με τη Ρωσία). Δεν ταμπουρωθήκαμε, και τις ευκαιρίες μας κάναμε, και μπάλα κρατάγαμε. Καμιά σχέση με την αξιοθρήνητη εικόνα της σημερινής Αργεντινής.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Ιούλ 20, 2026 2:05 am

Καρβουνιάρης έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Ούτε η Ελλάδα το 2004 τέτοια μπάλα.
Ουπς... Εδώ θα κάνω λίγο τον ηλiθιο που του δείχνουν το φεγγάρι κι αυτός κοιτάζει το δάχτυλο (αφού δεν ήταν αυτό το κύριο στο σχόλιό σου), αλλά η Ελλάδα το 2004 έπαιξε μπαλάρα σε όλα τα παιχνίδια (με εξαίρεση αυτό με τη Ρωσία). Δεν ταμπουρωθήκαμε, και τις ευκαιρίες μας κάναμε, και μπάλα κρατάγαμε. Καμιά σχέση με την αξιοθρήνητη εικόνα της σημερινής Αργεντινής.
Το «μπαλαρα» δεν στέκει σε καμία περίπτωση, και αυτό μπορείς να το δεις από το πόσο εναντίον μας ήταν όλοι οι ουδέτεροι. Πρέπει να ήμασταν το πρώτο underdog που δεν ήθελε κανένας (υπερβολή αλλά τεσπα, κανένας) να κερδίσει.

Ταμπουρι παίζαμε και βγάζαμε καμιά αντεπίθεση που και που.

Που δεν με νοιάζει να σου πω την αλήθεια, για μένα ο τίτλος μένει, αλλά όχι και «μπαλαρα» :P

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Δευ Ιούλ 20, 2026 2:18 am

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 2:05 am
Καρβουνιάρης έγραψε:

Το «μπαλαρα» δεν στέκει σε καμία περίπτωση, και αυτό μπορείς να το δεις από το πόσο εναντίον μας ήταν όλοι οι ουδέτεροι. Πρέπει να ήμασταν το πρώτο underdog που δεν ήθελε κανένας (υπερβολή αλλά τεσπα, κανένας) να κερδίσει.

Ταμπουρι παίζαμε και βγάζαμε καμιά αντεπίθεση που και που.

Που δεν με νοιάζει να σου πω την αλήθεια, για μένα ο τίτλος μένει, αλλά όχι και «μπαλαρα» :P
Είναι βέβαια οφ τόπικ, αλλά δες και θυμίσου τα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια (με Γαλλία, Τσεχία και Πορτογαλία). Δεν κινδυνέψαμε σοβαρά ποτέ και είχαμε τον έλεγχο (δεν εννοώ εδαφική υπεροχή, αλλά ότι ελέγχαμε το παιχνίδι να είναι στα μέτρα μας, όπως το θέλαμε εμείς). Απλώς παίξαμε έξυπνα, δεν μέναμε ακάλυπτοι, δεν πολιορκούσαμε φυσικά, επιδιώξαμε το γκολ στην κόντρα. Γι' αυτό άλλωστε και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα κόντρα στις 3 καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Για μένα τότε την καλύτερη ομάδα που θαύμασα τον τρόπο που έπαιζε ήταν η Τσεχία, αλλά κι αυτήν την απορρυθμίσαμε. Ωραία χρόνια!!!

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Δευ Ιούλ 20, 2026 2:27 am

GK_23 έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 1:56 am
ssoulliss έγραψε:

Εγώ νομίζω ότι η φετινή ομάδα της Αργεντινής ήταν καλύτερη από εκείνη του 1990. Η φετινή ομάδα τουλάχιστον σκόραρε και έκανε μεγάλες ανατροπές, σε αντίθεση με εκείνη που κέρδιζε είτε με μισό-μηδέν είτε στα πέναλτι.

Για τα περί "σπρωξίματος" θεωρώ υπερβολικά τα όσα λέγονται και γράφονται, δεν νομίζω ότι έχει νόημα στην εποχή του VAR και της τεχνολογίας να γίνεται πλέον τόση κουβέντα για τη διαιτησία.

Σήμερα υπήρχε μία ομάδα μέσα στο γήπεδο, η Ισπανία, η οποία και κατέκτησε δικαιότατα το τρόπαιο. Και με την εικόνα της σε όλο το τουρνουά, το άξιζε σαφώς. Κέρδισε κατά σειρά Ουρουγουάη, Αυστρία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Αργεντινή.
Πράγματι η Αργεντινή του 1990 ήταν πολύ μέτρια, είχε σταματήσει ο Valdano που ήταν ο φορ της, έχασε το βασικό της τερματοφυλάκα στην πρεμιέρα - σε καλό τους βγήκε - ηττήθηκε και από το Καμερουν απέκλεισε όμως πολύ ποιοτικές ομάδες της εποχής σε αντίθεση με τη φετεινή version που στο διάβα της βρήκε: Αυστρία-Αλγερία-Ιορδανία-Πράσινο Ακρωτήριο-Αίγυπτο-Ελβετία και Αγγλία.

Η διαιτησία αγπαητέ φίλε ήταν υπέρ της σε όλα τα παιχνίδια από την πρεμιέρα αρχής γενομένης. Δηλαδή σήμερα πόσες κόκκινες θα έπρεπε να είχε; Το #5 πόσες βρώμικες αγκωνιές έδωσε; Έβγαλαν στατιστικά πριν τον τελικό ότι η Αργεντινή έκανε περίπου 20 φάουλ για να δεχτεί κάρτα όταν οι αντίπαλοι της στο περίπου 10ο-12ο είχαν τουλάχιστον μία. Ναι το VAR βοηθάει και ευτυχώς δηλαδή που το εφάρμοσαν αλλά την Αργεντινή τη βοήθησε λίγο περισσότερο και σε παιχνίδια που ίσως να ήταν περιττό (Αλγερία, Ελβετία, Αίγυπτος).
Καρβουνιάρης έγραψε:
Δευ Ιούλ 20, 2026 2:18 am
Είναι βέβαια οφ τόπικ, αλλά δες και θυμίσου τα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια (με Γαλλία, Τσεχία και Πορτογαλία). Δεν κινδυνέψαμε σοβαρά ποτέ και είχαμε τον έλεγχο (δεν εννοώ εδαφική υπεροχή, αλλά ότι ελέγχαμε το παιχνίδι να είναι στα μέτρα μας, όπως το θέλαμε εμείς). Απλώς παίξαμε έξυπνα, δεν μέναμε ακάλυπτοι, δεν πολιορκούσαμε φυσικά, επιδιώξαμε το γκολ στην κόντρα. Γι' αυτό άλλωστε και φέραμε αυτά τα αποτελέσματα κόντρα στις 3 καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Για μένα τότε την καλύτερη ομάδα που θαύμασα τον τρόπο που έπαιζε ήταν η Τσεχία, αλλά κι αυτήν την απορρυθμίσαμε. Ωραία χρόνια!!!
Με την Τσεχία είχαμε δεινοπαθήσει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Άλλα αθλήματα και Στοίχημα”