Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 28, 2026 9:36 am

fotis vlachopoulos έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 9:30 am
αν ερχοταν η ντουμπαι δηλαδη και ζηταγε τον γκραντ με μπαι αουτ 600 σε δυο δοσεις μια φετος μια του χρονου τι θα κανατε εσεις ?
θα έλεγαν "αν θέλει ο παίκτης να φύγει δε πρέπει να σταθεί εμπόδιο η ομάδα κι ας χρειαστεί να ψάξει 2 γκαρντς αυγουστιάτικα"

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 9:37 am

GreenLantern έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2026 9:19 pm
Θα βαλω και μια αλλη διασταση, οτι εκτος του unfair για μενα του Ολυμπαικου στο χειρισμο, την αντιμετωπιζετε τη κατασταση αλαζονικα οντως ακομα επηρασμενοι απο την επιτυχια της Ευρωλιγκας.

Οταν η ομαδα κερδιζει, ο Ολυμπιακός κερδιζει με τη φανελα του, και του Γουοκαπ του κανουμε χαρη, αλλα οταν χανει, ο Γουοκαπ ο ασουτος φταιει.

Η μεγαλη εικονα ειναι οτι καπελωσατε τους παιχτες που σας εφεραν την Ευρωλιγκα με δυο καλοπληρωμενους παιχταραδες.

Κρατηστε τον οπως λετε με τιμωρητικη διαθεση, αλλα αισθηση μου οτι θα το βρειτε μπροστα σας.
ο ιδιος ο Θωμας σε παλιοτερη συνεντευξη του ειπε οτι ηθελε λιγοτερο χρονο . Αλλα ακομα κια ν δεν το ελεγε κι ηθελε να παιζει 35λεπτα η μεση του πιθανοτατα ειχε διαφορετικη αποψη. η λογικη λεει οτι αν υπαρχει παικταρας ελευθερος σε θεση που η ομαδα "ποναει" και θελει να ερθει , πας και τον παιρνεις. και προπερσυ το σχημα με πετρουσεφ και αλεκο μια χαρα πηγαινε αλλα μολις επεστρεψε ο Σασα , τον υπογραψαμε παλι . φετος η ευρωλιγκα θα ειναι περισσοτερο ανταγωνιστικη και αν θελουμε να υπερσπιστουμε τον τιτλο μας δεν μπορουμε να βασιστουμε αποκλειστικα στον θωμα και ολιγη απο τζοζεφ. και στα σεντερ εχουμε τρεις πολυ καλους αλλα οπως φανηκε κανενας δεν καπελωσε κανεναν , ισα ισα που ορισμενες φορες λογω συγκυριων παιξαμε με πενταρι τον Αλεκο . η σαιζον ειναι μεγαλη και τα ταξιδια πολλα αν δεν εχεις βαθυ και παιζουμενο ροστερ δεν πας πουθενα.

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 9:39 am

yawn.brigade έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 9:36 am
fotis vlachopoulos έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 9:30 am
αν ερχοταν η ντουμπαι δηλαδη και ζηταγε τον γκραντ με μπαι αουτ 600 σε δυο δοσεις μια φετος μια του χρονου τι θα κανατε εσεις ?
θα έλεγαν "αν θέλει ο παίκτης να φύγει δε πρέπει να σταθεί εμπόδιο η ομάδα κι ας χρειαστεί να ψάξει 2 γκαρντς αυγουστιάτικα"
δεν ειπα τυχαια για τον γκραντ γιατι καπου επεσε το ματι μου οτι ο ζοτς εριξε ακυρο νομιζω στη χαποελ (μπορει και να θυμαμαι λαθος)

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Τρί Ιούλ 28, 2026 9:55 am

Rivers15 έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 1:27 am

Η ουσια ειναι πως ο Γουοκαπ αμειβεται με μισθο Ντιλικινα ή Μορις και η ομαδα για να τον πουλησει ζηταει buyout Σασα Βεζενκοφ. Δεν ξερω τι αλλο να πουμε για να περιγραψει με περισσοτερη γλαφυροτητα την κατασταση... :lol:
Αφού ο ίδιος πιστεύει πως αξίζει συμβολαιο Βεζένκοφ(για το συμβόλαιο της Ντουμπάι λέω που δεν ξέρω πόσο το έχουμε δει) πόσο θα τον κοστολογίσουμε;
Αν πιστεύει ότι αξίζει 800χιλιάδες και ένα κουτι σοκολατάκια σε 48 δόσεις που δίνει η Ντουμπάι(που με τόσα θέλει να φύγει) τότε γιατί έχει θέμα με τον τωρινό μισθό του που είναι μεγαλύτερος;
Δηλαδή μονά-ζυγά δικά του;
Ναι αξίζει 3Μ εκατομύρια και θέλει να φύγει γιατί τόσα πιστεύει οτί αξιζει αλλά για την ομάδα που βρίσκεται τώρα αξίζει κατω του ενός;
Τέλοσπαντων αν θέλει τόσο μπορεί να πιέσει την Ντουμπάι και όχι την ομάδα που τον ανέδειξε και τον στήριξε τόσα χρόνια για να δώσει ένα σοβαρό μπάι αουτ, να πληρώσει και αυτός ένα μικρό ποσό αν δεν φτάνει και να φύγει.
Αλλά και πάλι μιλάμε για ένα συμβόλαιο 9Μ για 3 που δεν ξέρω πόσο το έχουμε δει ενώ βλέπω την Ντουμπάι να δίνει ψίχουλα για να τον πάρει και κάτι αρχίζει να μου βρωμάει στην όλη υπόθεση.

Sokin100

Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:15 am

Εντωμεταξύ τι ξηρασία ειναι αυτη ρε παιδια. Δεν ακουγεται όνομα ουτε για δείγμα

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:19 am

Rivers15 έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 1:27 am
RedEmperor έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2026 11:51 pm
Αγωνιστικά ο γουοκαπ στηρίχτηκε όσο κανείς άλλος από τον Μπαρτζώκα. Στο κομμάτι αυτό δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο και μας στέρησε και τίτλους λόγω της αδυναμίας του επιθετικά.

Πλέον στα 34 του η ομάδα για να κάνει το backtoback ήταν υποχρεωμένη να βάλει σκορ από την θέση 1 μπροστά του και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας Μοντέρο και Μακινταιρ.

Δεν υπάρχει κανένα φάουλ από τον Ολυμπιακό στην περίπτωση αυτή. Ο παίχτης αν δεν καταβάλει το buy out που επιθυμεί η ομάδα υπολογίζεται κανονικά αγωνιστικά για φέτος και θα πληρωθεί μέχρι τελευταία σεντ το συμβόλαιο του. Του χρόνου το καλοκαίρι είναι ελεύθερος να πάει σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Απλά πράγματα δεν ξέρω γιατί το αναλύουμε τόσο. 1+1 =2.

Τα συμβόλαια σε οποιαδήποτε δουλειά η σε άλλο τομέα είναι για να προστατεύουν τον υπάλληλο και τον εργοδότη. Δεν είναι υπέρ μόνο του ενός.

Και σε ένα σπίτι που νοικιάζεις το συμβόλαιο είναι για την προστασία και των 2. Πριν λήξει δεν γίνεται να σου πει ο ιδιοκτήτης θέλω από 300 ευρώ ενοίκιο να μου δώσεις 600 γιατί ένας ενδιαφερόμενος που δίνει 600 για το σπίτι αυτό..θα περιμένει να τελειώσει το συμβόλαιο και μετά να το νοικιάσει 600.
Η ουσια ειναι πως ο Γουοκαπ αμειβεται με μισθο Ντιλικινα ή Μορις και η ομαδα για να τον πουλησει ζηταει buyout Σασα Βεζενκοφ. Δεν ξερω τι αλλο να πουμε για να περιγραψει με περισσοτερη γλαφυροτητα την κατασταση... :lol:
Δεν έχει καμία σημασία ο μισθός. Όταν υπέγραψε το συμβόλαιο του ο γουοκαπ ήταν υψηλό τότε και εξασφαλίστηκε. Και ο τολιοπουλος με φιστίκια αμοίβοταν. Εμπόδισε αυτό τον παο να ζητάει 1.200.000? Για παίχτη που ουσιαστικά και αγωνιστικά ήταν να παίζει Ελλάδα κάνα 5 λεπτό. Δεν είχε το status του γουοκαπ.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:20 am

Η κουβέντα μερικές σελίδες τώρα πάντως είναι στα όρια του σουρεαλισμου
"Ο Γουοκαπ αφού του δίνουν 3 εκ ζητάμε ίδιο buy out αλλά δεν αξίζει τόσα και σιγά μη δίνει τόσα η Ντουμπάι αλλά πάλι ζητάμε αυτό το buy out" :roulette:

Και γενικά η τάση είναι σαφώς εκδικητική διότι τόλμησε ο ταπεινός Θωμάς (που φυσικά χρωστάει στην ομάδα διότι που θα σουν ρε κατακαημενε Θωμά χωρίς εμας) να σηκώσει κεφάλι

Επίσης (το χω ξαναγραψει) η τιμή αγοράς ενός αθλητη ουδεμία σχέση έχει με το συμβόλαιο του.Στο ποδόσφαιρο (που οι μεταγραφες είναι πιο κοινες) πάμπολλοι 33-34 ετών μεγάλης αξίας μένουν ελεύθεροι κ κάνουν μεγάλα συμβόλαια και νεότεροι κοστίζουν περισσότερο στην αγορά και το συμβόλαιο τους είναι μικρότερο.Η αξία στην αγορά είναι συνάρτηση άλλων πραγμάτων

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:26 am

big_lebowski έγραψε:
Επίσης (το χω ξαναγραψει) η τιμή αγοράς ενός αθλητη ουδεμία σχέση έχει με το συμβόλαιο του.Στο ποδόσφαιρο (που οι μεταγραφες είναι πιο κοινες) πάμπολλοι 33-34 ετών μεγάλης αξίας μένουν ελεύθεροι κ κάνουν μεγάλα συμβόλαια και νεότεροι κοστίζουν περισσότερο στην αγορά και το συμβόλαιο τους είναι μικρότερο.Η αξία στην αγορά είναι συνάρτηση άλλων πραγμάτων
ποια θα ήταν μια δίκαιη τιμή πώλησης ενός pg (που είναι δυσεύρετοι) που τον υπολογίζει ο προπονητής και που έχει και ελληνικό διαβατήριο (ακόμα πιο δυσεύρετο);

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:27 am

big_lebowski έγραψε:
"Ο Γουοκαπ αφού του δίνουν 3 εκ ζητάμε ίδιο buy out αλλά δεν αξίζει τόσα και σιγά μη δίνει τόσα η Ντουμπάι αλλά πάλι ζητάμε αυτό το buy out" :roulette:

Και γενικά η τάση είναι σαφώς εκδικητική διότι τόλμησε ο ταπεινός Θωμάς (που φυσικά χρωστάει στην ομάδα διότι που θα σουν ρε κατακαημενε Θωμά χωρίς εμας) να σηκώσει κεφάλι

δηλαδη δεν σεβομαστε εμεις το γουοκαπ που του προτειναν αυξηση 70% απο οτι ακουσα (απο 1,1 σε 1,8) και τον σεβεται η ντουμπαι που δινει μπαι αουτ τρια σακια ηλιοσπορο . Αναρωτιεμαι αν θα λεγατε τα ιδια για δικο σας παικτη .

Άβαταρ μέλους
tsoureki

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:37 am

big_lebowski έγραψε:

Ωραία ας φέρει 2εκατομμυρια. Ας φέρει 1,8 και ας συμπληρώσει αυτός τα 200. Ή ας φέρει ένας σεβαστό ποσό και ας σταματήσει να κάνει παιχνίδια στην πλάτη της ομάδας που πληρώνεται με σιγοντάρισμα άλλης ανταγωνιστικής ομάδας.
Δηλαδή ο Ολυμπιακός πρέπει να κάτσει κορόιδο όταν βλέπει ότι η άλλη ομάδα δίνει 3Μ για τον παίκτη και για να σπάσει το συμβόλαιο δίνει μόνο 600.000-800.000 και αυτα σε δόσεις;
Κατανοώ ότι η τιμή αγοράς δεν έχει σχέση με το συμβόλαιο. Αν είχε δεν θα γινόταν προσφορά 3Μ, εμείς δεν θα του δίναμε όσα παιρνει ήδη, δεν θα του προτιναμε αύξηση και δεν φυσικά θα αξιώναμε τόσα λεφτά για το μπάιουτ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως ποιος καθορίζει την αξία του Γουοκαπ;

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Ιούλ 28, 2026 10:41 am

@yawn.brigade 1 με 1,5 Μαξ

@fotis vlachopoulos Αν ο παίκτης δεν ήθελε να μείνει, τα ίδια ακριβώς θα ελεγΑ(δε ξέρω για ποιους άλλους λες με το πρώτο πληθυντικό)
Και δε ξέρω τι άκουσες,εγώ ποσα δε ξέρω, έχω ξαναπεί πως ο,τι ακούγεται γράφεται είναι υποθέσεις.Το μόνο που φαίνεται είναι πως ο Γουοκαπ θέλει να φύγει

Τώρα παιδιά γενικά αυτό με τα 3 σακιά ηλιοσπορους για το 1 εκ ευρώ οκ...αν είναι να κάνουμε σοβαρή κουβέντα

Υγ εγώ αυτό που λέω είναι πως ο Ολυμπιακός δε (φαινεται να) δημιουργεί μια βάση διαπραγμάτευσης για παίκτη που φαίνεται να θέλει να φύγει.
Αυτό.
Αν γινόταν αυτό είτε με 1,3 είτε με 1,7 ,μικρή διαφορά θα είχε θα βρισκόταν λύση
Εδώ φαίνεται άλλο πράγμα, αυτό λεω

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Ιούλ 28, 2026 11:31 am

GreenLantern έγραψε:
Δευ Ιούλ 27, 2026 9:19 pm
Θα βαλω και μια αλλη διασταση, οτι εκτος του unfair για μενα του Ολυμπαικου στο χειρισμο, την αντιμετωπιζετε τη κατασταση αλαζονικα οντως ακομα επηρασμενοι απο την επιτυχια της Ευρωλιγκας.

Οταν η ομαδα κερδιζει, ο Ολυμπιακός κερδιζει με τη φανελα του, και του Γουοκαπ του κανουμε χαρη, αλλα οταν χανει, ο Γουοκαπ ο ασουτος φταιει.

Η μεγαλη εικονα ειναι οτι καπελωσατε τους παιχτες που σας εφεραν την Ευρωλιγκα με δυο καλοπληρωμενους παιχταραδες.

Κρατηστε τον οπως λετε με τιμωρητικη διαθεση, αλλα αισθηση μου οτι θα το βρειτε μπροστα σας.
Στο τσακ σας προλάβαμε φίλτατε πριν καπελώσετε τον ηγέτη και τον Γκραντ...

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 28, 2026 11:31 am

big_lebowski έγραψε:

Θα συμφωνήσω μαζί σου.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Τρί Ιούλ 28, 2026 11:33 am

big_lebowski έγραψε:
Τρί Ιούλ 28, 2026 10:41 am
@yawn.brigade 1 με 1,5 Μαξ

@fotis vlachopoulos Αν ο παίκτης δεν ήθελε να μείνει, τα ίδια ακριβώς θα ελεγΑ(δε ξέρω για ποιους άλλους λες με το πρώτο πληθυντικό)
Και δε ξέρω τι άκουσες,εγώ ποσα δε ξέρω, έχω ξαναπεί πως ο,τι ακούγεται γράφεται είναι υποθέσεις.Το μόνο που φαίνεται είναι πως ο Γουοκαπ θέλει να φύγει

Τώρα παιδιά γενικά αυτό με τα 3 σακιά ηλιοσπορους για το 1 εκ ευρώ οκ...αν είναι να κάνουμε σοβαρή κουβέντα

Υγ εγώ αυτό που λέω είναι πως ο Ολυμπιακός δε (φαινεται να) δημιουργεί μια βάση διαπραγμάτευσης για παίκτη που φαίνεται να θέλει να φύγει.
Αυτό.
Αν γινόταν αυτό είτε με 1,3 είτε με 1,7 ,μικρή διαφορά θα είχε θα βρισκόταν λύση
Εδώ φαίνεται άλλο πράγμα, αυτό λεω
Πέραν όσων εχουν ειπωθεί, ο Ολυμπιακός οφείλει να θέσει ενα precedent για μελλοντικές περιπτώσεις παικτών, αλλιώς τα συμβόλαια θα γίνουν κουρελόχαρτα.

Τον Ολυμπιακό δεν τον ποναει να μείνει δυσαρεστημενος ο παικτης με 1.2εκ για ενα χρονο.

Τον πονάει ομως το να μην μπορεί να είναι ήσυχος για τον κορμό του αν σε οποιαδήποτε φαση ο οποιοσδήποτε προσεγγίζει παικτες του, τάζει λαγούς και πετραχείλια (ή χρησιμοποιείται απο τον εκάστοτε μανατζερ ως μοχλός πίεσης για να καταστεί void το συμβόλαιο επειδή δεν αρέσει στον παικτη του).

Δεν πρόκειται για επι προσωπικού τιμωρητικη διάθεση αλλα για απόπειρα διατήρησης κεκτημενων και προστασία του μελλοντικού σχεδιασμού της ομαδας.

Το ολο σκηνικό είτε το δέχεστε είτε οχι (φαίνεται οτι κυρίως οι φιλοι του παο είναι με το δίκαιο του εργατη) είναι εξόχως σοβαρό ως προς τα θεμέλια σχεδιασμού μιας ομαδας, την αξία των συμβολαίων κοκ.

Διαφορετικά θα καταντήσουμε να κάνουμε μονο ετήσια συμβόλαια, οι παίκτες θα γυρίζουν τις ομαδες σαν τους πλασιέ, κορμούς δεν θα βλέπουμε γιατί ενας πετυχημένος κορμός θα είναι οικονομικά μη βιωσιμος, οι ομαδες δεν θα επενδύουν σε παικτες με προοπτική ανάπτυξης και το μπασκετ οπως το ξέρουμε θα αλλάξει εντελώς.

Όχι. Εγω προτιμώ αν δεν ματώσει η Ντουμπάι, οχι τιμωρητικα στον Γουοκαπ, αλλα ως επίδειξη ισχύος, να μείνει ο Θωμας 4ος για το πρωτάθλημα, και οσο παιξει.

ΥΓ: Πείτε μου με ποια λογική θα παει μια οποιαδήποτε ομαδα να παρει έναν παίκτη 24-25 χρόνων που σήμερα αμοιβεται με ψίχουλα λχ 100χιλ σε BCL, και επειδή τον πιστεύει θα του δώσει 4ετες με 500χιλ πχ οταν ξέρει οτι θα της φάει ενα χρονο να προσαρμοστεί στην Ευρωλιγκα, να μάθει συστήματα, κοκ αν στο 2ο χρονο ερθει η Χ Ντουμπάι που είδε ψήγματα ταλεντου και πει οκ σου δίνω 1εκ και στην ομαδα δίνω 150χιλ. Πίεσε τους να φύγεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SbioTech την Τρί Ιούλ 28, 2026 11:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
RedEmperor

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 28, 2026 11:38 am

Κάποιοι δεν μπορούν να δούνε πέρα από την μύτη τους.

Αν υποπέσεις στις πιέσεις του γουοκαπ για αυτό το ευτελές buy out που δίνει η Ντουμπάι δημιουργείς τετελεσμένα οπότε αύριο μεθαύριο θα στο κάνει και κάποιος άλλος.

Όταν όμως σαν τεράστιο κλαμπ λες θέλω τόσα και θέτεις ψηλά τον πήχη σε ομάδες που τάζουν λαγούς με πετραχειλια σε παίχτες που έχουν συμβόλαιο στο μέλλον αν μια ομάδα θέλει κάποιον παίχτη σου θα ξέρει ότι στον Ολυμπιακό δεν παίζουν και πρέπει να πληρώσουν αδρά.. Ο Ολυμπιακός οικονομικά δεν έχει κανένα θέμα να πληρώσει το συμβόλαιο του Γουοκαπ και να τον έχει να κάθεται..Η αγορά παίρνει το μήνυμα.

Και ο Ολυμπιακός έχει φάει άκυρα στο παρελθόν όταν προσπάθησε να πάρει παίχτη από Eurocup μεσούσης της σεζόν δίνοντας 500-700.000 buy out λέγοντας η ομάδα του ότι δεν πουλάει. Ο παίχτης ήθελε σαν τρελός να κάνει το άλμα Ευρωλίγκα αλλά όταν έχεις συμβόλαιο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η ομάδα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”