Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

RedEmperor

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 09, 2026 1:09 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 12:57 pm
Δεν με νοιάζει τι κάνει ο ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ κατά την γνώμη μου θα έχει σοβαρό πρόβλημα με τους χρόνους - ρόλους, αλλά από του παραχρόνου. Φέτος είναι νέα ομάδα, έκανε rebuilding και δεν θα γκρινιάξει κανείς στην αρχή λόγω Ζοτς.

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Τα χρήματα απλά είναι ένα δείγμα του ρόλου που θα έχει ο παίκτης. Δεν γίνεται να παίρνει ο Ναν πχ και να παίζει 20 λεπτά και να μοιράζεται την θέση με Φρανσίσκο πχ.

Ε το ίδιο ισχύει και σε εμάς. Ο Ντόρσει του χρόνου θα έχει ρόλο 25+ λεπτών. Είναι στο ίδιο status το Σάσα και του Φουρνιέ. Μόνο ο Φουρνιέ δικαιολογείται να παίζει λιγότερο στην αρχή λόγω ηλικίας και κινήτρου.

Εμείς δεν φτιάχνουμε ομάδα υπέρ ατού να έχουμε δύο ισάξιους σε κάθε θέση και να παίζουν 20 λεπτά. Στην ομάδα υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, οι πρωταγωνιστές και οι ρολίστες.

Αν είχαν σκοπό να περιορίσουν τον Παπ μόνο σε Α1 δεν θα του έδιναν τόσο μεγάλο συμβόλαιο κατά την άποψη μου.
2 ισάξιους σε κάθε θέση θές. Η αν όχι ισάξιους να είναι κοντά.

Μακινταιρ - Μοντέρο
Φούρνιε - Ντόρσεϊ
Γουόρντ - μεταγραφή
Σάσα - μεταγραφή
Μιλου - Ταρίκ

Έτσι μόνο βγάζεις σεζόν με τόσα παιχνίδια και παίρνεις κουπες. Τέτοιο ρόστερ χρειάζεται το σύγχρονο απαιτητικό μπάσκετ. Και ευτυχώς στην ομάδα το ξέρουν και δεν θα καταστρέψουν τον φουρνιε βαφτίζοντας τον 3αρι

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 09, 2026 1:10 pm

Dimmitz έγραψε:
Δεν με νοιάζει τι κάνει ο ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ κατά την γνώμη μου θα έχει σοβαρό πρόβλημα με τους χρόνους - ρόλους, αλλά από του παραχρόνου. Φέτος είναι νέα ομάδα, έκανε rebuilding και δεν θα γκρινιάξει κανείς στην αρχή λόγω Ζοτς.

Δεν είναι θέμα χρημάτων. Τα χρήματα απλά είναι ένα δείγμα του ρόλου που θα έχει ο παίκτης. Δεν γίνεται να παίρνει ο Ναν πχ και να παίζει 20 λεπτά και να μοιράζεται την θέση με Φρανσίσκο πχ.
Αυτά τα προβλήματα μόνο ο Ολυμπιακός τα έχει :P

Φέτος έλεγα ότι αν πάρουμε Ευρωλίγκα θα ηρεμήσει η ψυχούλα μου και δεν θα γκρινιάζω.... Το τηρώ απαρέγκλιτα και δεν ασχολούμαι λεπτό με τα μεταγραφικά

Ας κάνουν ο, τι νομίζουν . Έχω ένα ήρεμο χαλαρό καλοκαιράκι

Ρεαλιστικά εγώ βλέπω θέλουμε ένα 3ρι και ένα 4ρι. Κατά τα λοιπά είμαστε μια χαρά

Ο,τι κρίνουν οι αρμόδιοι από κει και πέρα

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 1:14 pm

RedEmperor έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Ε το ίδιο ισχύει και σε εμάς. Ο Ντόρσει του χρόνου θα έχει ρόλο 25+ λεπτών. Είναι στο ίδιο status το Σάσα και του Φουρνιέ. Μόνο ο Φουρνιέ δικαιολογείται να παίζει λιγότερο στην αρχή λόγω ηλικίας και κινήτρου.

Εμείς δεν φτιάχνουμε ομάδα υπέρ ατού να έχουμε δύο ισάξιους σε κάθε θέση και να παίζουν 20 λεπτά. Στην ομάδα υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, οι πρωταγωνιστές και οι ρολίστες.

Αν είχαν σκοπό να περιορίσουν τον Παπ μόνο σε Α1 δεν θα του έδιναν τόσο μεγάλο συμβόλαιο κατά την άποψη μου.

Μακινταιρ - Μοντέρο
Φούρνιε - Ντόρσεϊ
Γουόρντ - μεταγραφή
Σάσα - μεταγραφή
Μιλου - Ταρίκ

Έτσι μόνο βγάζεις σεζόν με τόσα παιχνίδια και παίρνεις κουπες. Τέτοιο ρόστερ χρειάζεται το σύγχρονο απαιτητικό μπάσκετ. Και ευτυχώς στην ομάδα το ξέρουν και δεν θα καταστρέψουν τον φουρνιε βαφτίζοντας τον 3αρι
Το τι ξέρουν στην ομάδα θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Θέλω να δω τι θα γράφεις όταν βάζει ο Μπι τον Φουρνιέ στο τρία :roofl: :roofl:

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Κυρ Αύγ 09, 2026 1:22 pm

Δεν ξέρω από που προκύπτει πως ο Ντόρσεϊ θα παίζει του χρόνου πάνω από 25 λεπτά. Εικασία είναι που όμως δε στηρίζεται σε κάτι πέραν των χρημάτων που ζητάει, τα οποία όμως σχετίζονται και με το ελληνικό διαβατήριο (όπως και στα χρήματα του Παπ μετράνε κι άλλοι παράγοντες).

Πιθανότατα θα συμβεί στη regular να παίζει 25+ ο Τάιλερ, μιας και ο Εβάν δεν πολυψήνεται όπως έχει δηλώσει με αυτά τα παιχνίδια, αλλά, πιστεύω, θα μειωθούν οι μ.ο. του στα πλει οφς.

Επίσης, προσωπικά, συμφωνώ με @Christofis πως ξεχνάνε πολλοί στους υπολογισμούς τους τα λεπτά που πήραν μέσα στη σεζόν Κώστας Αντέτο και Λι, το ότι ο Παπ μεγαλώνει και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παιχνιδιών της GBL. Με όλα αυτά θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση να πάει η ομάδα μέχρι Γενάρη με 11 παίκτες ΕΛ (Θωμάς πιστεύω θα φύγει) συν τον Παπ.

Τώρα οι 2 forwards θα είναι 2 παίκτες καλοί ή ένας πιο σταρ και ένας πχ από gleague, δε γνωρίζω.

Υποθέσεις κάνω κι εγώ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 1:37 pm

@FabrizioOberto όλοι υποθέσεις και εικασίες κάνουμε. Δεν έχω κάποια προσωπική σχέση με τον Μπι γι να ξέρω τι έχει στο μυαλό του.

Εντωμεταξύ λες ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι θα παίζει ο Ντόρσει 25 λεπτά και μετά γράφεις πάνω κάτω το ίδιο (ότι θα παίζει 25 λεπτά στην ρέγκουλαρ).

Αν φύγει ο Θωμάς μπορεί να αποκτηθεί παίκτης στο 2-3 τύπου Τζόουνς Γκαρσία αλλά πιο μέσα στην σεζόν.

Θεωρώ πως ο Παπ θα είναι ο 12ος παίκτης 100% είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αποκλείεται να του δώσαν τόσα λεφτά και διετές για να πάρει τον ρόλο που είχε ο Μακίσικ πέρυσι. Στην 12αδα θα είναι, τώρα αν θα παίζει ή όχι αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Κυρ Αύγ 09, 2026 1:54 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 1:37 pm
@FabrizioOberto όλοι υποθέσεις και εικασίες κάνουμε. Δεν έχω κάποια προσωπική σχέση με τον Μπι γι να ξέρω τι έχει στο μυαλό του.

Εντωμεταξύ λες ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι θα παίζει ο Ντόρσει 25 λεπτά και μετά γράφεις πάνω κάτω το ίδιο (ότι θα παίζει 25 λεπτά στην ρέγκουλαρ).

Αν φύγει ο Θωμάς μπορεί να αποκτηθεί παίκτης στο 2-3 τύπου Τζόουνς Γκαρσία αλλά πιο μέσα στην σεζόν.

Θεωρώ πως ο Παπ θα είναι ο 12ος παίκτης 100% είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αποκλείεται να του δώσαν τόσα λεφτά και διετές για να πάρει τον ρόλο που είχε ο Μακίσικ πέρυσι. Στην 12αδα θα είναι, τώρα αν θα παίζει ή όχι αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
Κοιτάζω τα περσινά λεπτά συμμετοχής του Τάιλερ και όντως (έχεις δίκιο εδώ) είναι 25+ που σημαίνει πως ο Εβάν έπαιξε και πέρσι αρκετά λεπτά στο 3. Παράλληλα όμως βρέθηκε χρόνος και για Γουόρντ, Παπ και Σακ στο 3.

Αυτό που λέω είναι πως τα λεπτά συμμετοχής δεν είναι γραμμένα σε πέτρα. Μπορεί φέτος ο Εβάν να θέλει να παίξει 2 λεπτά λιγότερα στη regular (δηλαδή να ξεκουραστεί σε κάποια ταξίδια σε διαβολοεβδομάδες).

Το τι θα αποφασίσει η ομάδα θα το μάθουμε φαντάζομαι πριν τα Χριστούγεννα. Προσωπικά δεν πιστεύω πως βγαίνει σεζόν με τον Παπ να παίζει 10+ λεπτά Ευρωλίγκα.

Υγ. Το περσινό άθροισμα λεπτών Γουορντ, Παπ και Σακ είναι κάτι σε στιλ 45 στην Ευρωλίγκα. Προφανώς αυτό γίνεται γιατί δεν μετράνε τα λεπτά στα ματς που κάποιος λείπει. Έτσι βγαίνουν μια χαρά οι χρόνοι να έχεις 13 και 14 παίκτες με λεπτά συμμετοχής στη διοργάνωση. Πάντα θα υπάρχουν τραυματίες, αποθεραπείες κλπ

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:13 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 1:14 pm
RedEmperor έγραψε:

Μακινταιρ - Μοντέρο
Φούρνιε - Ντόρσεϊ
Γουόρντ - μεταγραφή
Σάσα - μεταγραφή
Μιλου - Ταρίκ

Το τι ξέρουν στην ομάδα θα το μάθουμε πολύ σύντομα. Θέλω να δω τι θα γράφεις όταν βάζει ο Μπι τον Φουρνιέ στο τρία :roofl: :roofl:
Κι εγω πιστευω ο Φουρνιε θα παρει αρκετο χρονο στο 3. Τουλαχιστον νομιζω αυτο ειναι το αρχικο πλανο κ γι αυτο δεν βλεπεις κανεναν να καιγεται για forward. Αν ο Μοντερο υπολογιζοταν κυριως για το ενα και βλεπουμε 1+ μυριο buyout για το θωμα θα του ειχαμε βαλει κορδελα ηδη. Αδυνατω να πιστεψω πως ο Γουοκαπ εινσι τριτο pg στο φανταστικο rotation που εχει στο μυαλο του ο B. Φυσικα αποψη μας λεμε, μπορει να πεσουμε κ εξω εν τελει. Κοντος ψαλμος αλληλουια.

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:31 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 9:54 am
shaq7 έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 2:17 am

ο τζοσεφ ηρθε γιατι δεν εκανε ο μορις..ο μορις ηρθε επειδη ο νιλικινα τραυματιζοταν και στον υπνο του.ο ταρικ επειδη ο χολ δεν βλεποταν μεχρι να ρθει..Δεν ηταν στον σχεδιασμο ολοι αυτοι αλλα αποκτηθηκαν στην πορεια επειδη χρειαστηκε..Μεσα στην σεζον προφανως και καποιος θα ρθει,καθε χρονο ερχονται 1-2 μινιμουμ.
Ακριβώς! Δεν είναι σωστή η αναλογία, ο Μακισικ έχει ήδη θεωρητικά αντικαταστήσει στο υπάρχον ρόστερ.

@TuTiS από που προκύπτει ότι θα πάμε για δύο παίκτες;
Γιατί εκτός από την πληροφορία που μου έχουν πει, ποσοτικά και ποιοτικά να το δεις, θες βασικό 3άρι γιατί κακά τα ψέματα ο Ward είναι παίκτης περιορισμένων δυνατοτήτων επιθετικά, και 4αρι που να καλύπτει τον χρόνο πίσω από τον Σασα. Μην υπολογίζεται τον Παπ για την Euroleague αφού κακά τα ψέματα πλέον είναι αρκετά πιο αργός και από το replay. Ο λόγος που έμεινε με τέτοιο συμβόλαιο ήταν καθαρά λόγω τις μεγάλης πρότασης που είχε στα χέρια του από τον Άρη ο οποίος ήθελε να μαζέψει διαβατήρια. Πάντως στο 4, δεν θα με χαλούσε ο Moneke.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:46 pm

Πέρσι δεν πρπει να υπήρξε ένα ματς που και ο ντορσει και ο φουρνιε να ήταν καλός .. ή που ήταν ο ένας είτε ο άλλος ..

Στα πλέι οφ έπρεπε να τραυματιστεί ο ντορσει για να βγει μπροστά ο γάλλος.. μόνο με την φενερ μπορείς να πεις ότι βοήθησαν και οι 2.

Λέτε να μην παίζει ο φουρνιε στο 3 και δεν παίρνουμε το 100% και μετά το νταξει ο φουρνιε στην ρεγκιουλαρ θα παίζει 15λ γιατί βαριέται .. άρα έτσι παίρνουμε το 100%;!
Από την ανάποδη αν δώσεις την μπάλα στον φουρνιε ο ντορσει θα ναι πολύ μέτριος..δεν είναι όλα τόσο απλά ..

Από τις κινήσεις της ομάδας είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι να παίζει αρκετά στο 3,τώρα αν αποτύχει αυτό προφανώς θα πάρουν παίκτη

Ο μονεκε δεν έρχεται αλλαγή του σασα αποτι έχει πει ο ίδιος

Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:48 pm

TuTiS έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 2:31 pm
Dimmitz έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 9:54 am

Ακριβώς! Δεν είναι σωστή η αναλογία, ο Μακισικ έχει ήδη θεωρητικά αντικαταστήσει στο υπάρχον ρόστερ.

@TuTiS από που προκύπτει ότι θα πάμε για δύο παίκτες;
Γιατί εκτός από την πληροφορία που μου έχουν πει, ποσοτικά και ποιοτικά να το δεις, θες βασικό 3άρι γιατί κακά τα ψέματα ο Ward είναι παίκτης περιορισμένων δυνατοτήτων επιθετικά, και 4αρι που να καλύπτει τον χρόνο πίσω από τον Σασα. Μην υπολογίζεται τον Παπ για την Euroleague αφού κακά τα ψέματα πλέον είναι αρκετά πιο αργός και από το replay. Ο λόγος που έμεινε με τέτοιο συμβόλαιο ήταν καθαρά λόγω τις μεγάλης πρότασης που είχε στα χέρια του από τον Άρη ο οποίος ήθελε να μαζέψει διαβατήρια. Πάντως στο 4, δεν θα με χαλούσε ο Moneke.
Ο Ward δεν ειναι περιορισμενων δυνατοτητων επιθετικα, ειναι ισως καπως εκτελεστικσ. Με τον Ward στο παρκε ο Ολυμπιακος ειχε επιθετικα 127 ποντους ανα 100 κατοχες υψηλοτερο απο φουρνε, σασα, ντορσει.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:55 pm

Αυτό με τον γουορντ μέσα στο παρκέ ότι είχαμε περισσότερους πόντους πιο πολύ τυχαίο μοιάζει παρά κάτι συγκεκριμένο γιατί τις επιθετικές του ικανότητες.. πχ ο ντορσει και ο σασα παίζαν με τον Παπανικολάου και τον γουοκαπ που δεν σκοράρουν ούτε με αίτηση ..ο φουρνιε πάλι υποθέτω ότι ευθύνεται για τους περισσότερους πόντους που πιστώνονται στον γουορντ..

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:57 pm

Ο Μονέκε να κάτσει εκεί που κάθεται, κατά τα άλλα σε τόσο μεγάλη σεζόν δεν έχει τόσο νόημα να κοιτάς τους μ.ο. όσο την σεζόν σε κομμάτια. Δεν θα βγάλει ένας παίχτης 25'+ μια θέση μόνος του όλο τον χρόνο, ο Σάσα είναι η εξαίρεση που ζήτημα αν έχει μία τέτοια κάθε ομάδα. Μια τόσο καλά δουλεμενη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, θα προσπαθήσει να βάλει όσα περισσότερα μυαλά μπορεί στο παιχνίδι του. Αν δεν τα καταφέρει ναι, στο τέλος θα παίξει πχ ο Ντόρσεϊ 30' σε πλέι οφφ και Φ4.

Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 2:59 pm

Για τα τριαρια που λετε :

Αν δεν ηταν ηρεμος και ο Μπαρτζωκας και οι δημοσιογραφοι το φετινο καλοκαιρι την εβλεπα να ερχεται τη δηλωση:

Δημοσιογραφος: "Αληθευουν τα ονοματα που ακουγονται?"

Μπι: "Γραφονται διαφορα, ο καθενας γραφει ο,τι θελει στα σοσιαλ μιντια, ακουμε παιχτες που, ουτε εχουν σχεση, και δεν παζουν και στη θεση που ψαχνουμε"....
Ακουω για παιχτες στη θεση 3 ενω εκει εχουμε Γουορντ, Παπ, Φουρνιε ενω υπαρχει και ο Λαρετζακης" (ακομα)...

Αμα παρει και παιχτη 4ρι που να μπορει και στο 3 (Οτζελεγιε) τοτε ακομα ενας.
Α, ξεχασα, δεν υπαρχει θεμα Οτζελεγιε.

Rivers15

nba
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 3:02 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Αύγ 09, 2026 2:55 pm
Αυτό με τον γουορντ μέσα στο παρκέ ότι είχαμε περισσότερους πόντους πιο πολύ τυχαίο μοιάζει παρά κάτι συγκεκριμένο γιατί τις επιθετικές του ικανότητες.. πχ ο ντορσει και ο σασα παίζαν με τον Παπανικολάου και τον γουοκαπ που δεν σκοράρουν ούτε με αίτηση ..ο φουρνιε πάλι υποθέτω ότι ευθύνεται για τους περισσότερους πόντους που πιστώνονται στον γουορντ..
Καθολου τυχαιο, ηταν ολοφανερο πως ο Γουορντ αλλαζε ολο το επιθετικο παιχνιδι της ομαδας προς το καλυτερο. Επισης δεν γινονται και τοσο τυχαια αυτα οταν μιλαμε για δειγμα 30+ αγωνων. Απλα ηταν πολυ κακο το μακρινο του σουτ αλλα ηταν κ αρκετα χειροτερο απο το μεσο ορο καριερας του οποτε λογικα μονο καλυτερος μπορει να ειναι του χρονου.

ΥΓ: με τον Πιτερς που επαιζε κι αυτος στη δευτερη 5αδα η ομαδα ειχε 122 ποντους στις 100 κατοχες..

ΥΓ2: Επισης η ομαδα ειχε +3.7 ποντους οταν ηταν ο Γουορντ μεσα συγκριτικα με οταν ηταν εκτος. Το αντιστοιχο του Σασα +3.1 ποντους κ του Φουρνιε μολις +1.50...

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Κυρ Αύγ 09, 2026 3:12 pm

εμενα αυτο μου δειχνει απλα οτι η δευτερη 5δα ειχε καλυτερο σκορ..φαινοταν και με το ματι..ρολαρε καλυτερα με τον τζοσεφ ασσο και τον φουρνιε να παιζει πικ εν ρολ..ο πιτερς εχει μερικους ποντους λιγοτερους γιατι επαιζε λιγοτερο..

ο γουορντ δεν ειχε αντιπαλο στην θεση του παρολα αυτα δεν ειχε την εμπιστοσυνη του μπαρτζωκα..ας ελπισουμε οτι τωρα την 2ρη χρονια θα ειναι καλυτερος..το 20-25% 3π που ειχε πρεπει να παει στο 35% αν θελει να χει μεγαλυτερο ρολο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”