Καλύτερος Ευρωπαίος σέντερ όλων των εποχών – Ψηφοφορία

Συντονιστής: Captains

Καλύτερος Ευρωπαίος Σέντερ

Το δημοψήφισμα ισχύει μέχρι την Πέμ Σεπ 03, 2026 11:59 pm, until then all votes are hidden.

Jan Veselý
??
Votes hidden
Nikola Peković
??
Votes hidden
Marc Gasol
??
Votes hidden
Παναγιώτης Φασούλας
??
Votes hidden
Domantas Sabonis
??
Votes hidden
Željko Rebrača
??
Votes hidden
Rik Smits
??
Votes hidden
Nikola Jokić
??
Votes hidden
Stojko Vranković
??
Votes hidden
Jonas Valančiūnas
??
Votes hidden
Dino Rađa
??
Votes hidden
Nikola Vučević
??
Votes hidden
Dejan Tomašević
??
Votes hidden
Vlade Divac
??
Votes hidden
Γιάννης Μπουρούσης
??
Votes hidden
Arvydas Sabonis
??
Votes hidden
Joakim Noah
??
Votes hidden
Žydrūnas Ilgauskas
??
Votes hidden
Pau Gasol
??
Votes hidden
Dino Meneghin
??
Votes hidden
Rudy Gobert
??
Votes hidden
Nikola Vujčić
??
Votes hidden

Σύνολο ψήφων: ??
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Αύγ 27, 2026 1:17 pm

Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος σέντερ όλων των εποχών;
Από τον Άρβιντας Σαμπόνις και τον Νίκολα Γιόκιτς μέχρι τον Πάου Γκασόλ, τον Βλάντε Ντίβατς, τον Ντίνο Ράτζα και τους υπόλοιπους μεγάλους Ευρωπαίους ψηλούς, προσπαθούμε μέσω ψηφοφορίας να καταλήξουμε στους κορυφαίους σέντερ που έβγαλε το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Εγκαινιάζουμε επίσης την νέα μορφή poll.
Στο συγκεκριμένο έχετε, 6 μονάδες, μπορείτε να τις μοιράσετε από έναν έως 3 παίκτες αλλά μπορείτε να βάλετε μέγιστο 3 βαθμούς.
Προσοχή δεν επιλέγετε 1ο, 2ο, 3ο, αν επιλέξετε 3 για τον Χ παίκτη ο Χ παίκτης θα πάρει 3 μονάδες.
Το πολ θα κρατήσει για 7 μέρες και τα αποτελέσματα θα είνα κρυφά ως τότε.
Μέχρι τότε θα έχετε και δικαίωμα να αλλάξετε την ψήφο σας.
Άρα λήξη Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 23:59

Δεν ψηφίζετε αναγκαστικά 3 παίκτες μπορείτε έως 3, ακόμα μπορείτε να βάλετε π.χ 3-3 σε 2 παίκτες, 2-2-2 σε τρεις, 3-1 σε 2 και να αφήσετε την τρίτη επιλογη κενή κ.ο.κ.
Αν υπάρχει απορία εδώ είμαστε.
Σχετικά με το πολ για να μην βγει τεράστιο αφαίρεσα παλιούς παίκτες για τους οποίους δεν έχουμε οι περισσότεροι εικόνα όπως οι Krešimir Ćosić-Alexander Belov-Jiří Zídek Sr.-Željko Jerkov-Atanas Golomeev.
Κάποιοι ίσως θα χωρούσαν στο πολ αλλά θα έβαινε τεράστιο όπως ο Τόμιτς, ο Κρίσιτς.
Άλλοι θα είναι στο πολ για τα 4άρια όπως ο Πορζίνγκις,
Προβληματίστηκα για τον Ράτζα και τον Πάου Γκαζόλ αλλα΄η εικόνα που έχουμε από αυτούς είναι μάλλον ως 5άρια.
Ελπίζω να μην υπάρχει καμία τρανταχτή απουσία

Υποψήφιοι: Jan Veselý
Nikola Peković
Marc Gasol
Παναγιώτης Φασούλας
Domantas Sabonis
Željko Rebrača
Rik Smits
Nikola Jokić
Stojko Vranković
Jonas Valančiūnas
Dino Rađa
Nikola Vučević
Dejan Tomašević
Vlade Divac
Γιάννης Μπουρούσης
Arvydas Sabonis
Joakim Noah
Žydrūnas Ilgauskas
Pau Gasol
Dino Meneghin
Rudy Gobert
Nikola Vujčić

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Πέμ Αύγ 27, 2026 1:44 pm

Προσπάθησα να αποφασίσω ποιον θα έβαζα πρώτο τον Γιόκιτς ή τον Σαμπόνις, Ο Γιόκιτς έχει βγει MVP στο ΝΒΑ και είναι τα τελευταία χρόνια υποψήφιος για καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ, κανονικά του αξίζει η πρώτη θέση, από την άλλη τυγχάνει να ...θυμάμαι τον Σαμπόνις, δεν γράφει τις ασσίστ του Γιόκιτς σε μια άλλη εποχή όμως, δεν σουτάρε (συνήθως) τρίποντα αν και το έκανε και αυτό. Ήταν όμως κυριαρχικός, ήταν ευφυέστατος σε μια εποχή που το παιχνίδι των σέντερ ήταν διαφορετικό, 3 βαθμούς, λοιπόν, από μένα.
2 στον Γιόκιτς, που άξιζε και αυτός να έχει 3 αλλά ήθελα να δώσω και 1 βαθμό στον Πάου Γκαζόλ.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέμ Αύγ 27, 2026 1:47 pm

Γιοκιτς
Π. Γκασολ
Σαμπας

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Πέμ Αύγ 27, 2026 1:57 pm

Ψηφισα πρωτο τον Αρβιντας λογω δυναμης (αμφιταλαντευόμουν με τον Πο Γκασολ). Σαν τριτο εβαλα τον Ντιβατς λογω προσωπικότητας εκτος απο αξίας βέβαια.

Αν ειχα παραπανω ψηφους θα εβαζα και Γιοκιτς, Ρατζα

Πιστευω στις επιλογες θα μπορούσα να μπει και ο μεγάλος και αδικοχαμένος ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΑΡΤΙΝ

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Πέμ Αύγ 27, 2026 2:12 pm

Είναι η γνωστή μεγάλη ιστορία του τι θα μπορούσε να έχει κάνει στην καριέρα του ο Σαμπόνις. Ήταν τέτοιο φυσικά το dominance του και στην Ευρώπη/ΦΙΜΠΑ κλπ που φυσικά θα μπει στην 2η θέση.

Αλλά όσο και να μας θυμίζει σε πολλούς ωραίες παλιές εποχές, πρώτος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιόκιτς. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει 3 βραβεία MVP NBA. Δεν ξέρω αν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Οπότε δεν έχουμε να πούμε πολλά παραπάνω.

Τρίτο προσωπικά έβαλα τον Ντίβατς. Εδώ σίγουρα σηκώνει κουβέντα το θέμα και ίσως επανέλθω.

Για μένα πάντα, ο Γκασόλ (Πάου) και ο Ράτζα είναι περισσότερο 4άρια. Ειδικά ο Ράτζα νομίζω 4άρι έπαιζε στην Γιουγκοπλάστικα, 4άρι έπαιξε στο ΝΒΑ, 4άρι έπαιξε και στην ΕΘνική (με 5 τον Βράνκοβιτς). Καθαρό σέντερ νομίζω έπαιξε μόνο τα 4-5 τελευταία χρόνια της καριέρας του, απλά είναι η εικόνα που έχουμε στην Ελλάδα από Παναθηναικό και Ολυμπιακό.

ΥΓ: Κάποιοι βέβαια έχετε ψηφίσει τον λάθος Σαμπόνις :drunk:

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 27, 2026 2:25 pm

benchwarmer έγραψε:
Πέμ Αύγ 27, 2026 2:12 pm

Για μένα πάντα, ο Γκασόλ (Πάου) και ο Ράτζα είναι περισσότερο 4άρια. Ειδικά ο Ράτζα νομίζω 4άρι έπαιζε στην Γιουγκοπλάστικα, 4άρι έπαιξε στο ΝΒΑ, 4άρι έπαιξε και στην ΕΘνική (με 5 τον Βράνκοβιτς). Καθαρό σέντερ νομίζω έπαιξε μόνο τα 4-5 τελευταία χρόνια της καριέρας του, απλά είναι η εικόνα που έχουμε στην Ελλάδα από Παναθηναικό και Ολυμπιακό.
To σκεφτηκα κι εγω αυτο, απο την άλλη στα 80ς και 90ς συνηθιζόταν οι 2 ψηλοί να είναι σέντερ και οι δυο πχ
η Γιουγκοπλαστικα επαιζε με Σομπιν-Ρατζα
η Τρεισερ με Μενεγκιν-Μακαντου
η Μακάμπι με Μέρσερ - Μαγκί
ο Ολυμπιακος του Ιωαννιδη πολλες φορες επαιζε με Φασούλα-Τάρλατς
η εθνικη Γιουγκοσλαβίας επαιζε το 2002 ειδικα με Ντιβατς-Τομασεβιτς ή Ντίβατς - Κοτουροβιτς

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Giwrgos_AEK έγραψε:
Ψηφισα πρωτο τον Αρβιντας λογω δυναμης (αμφιταλαντευόμουν με τον Πο Γκασολ). Σαν τριτο εβαλα τον Ντιβατς λογω προσωπικότητας εκτος απο αξίας βέβαια.

Πιστευω στις επιλογες θα μπορούσα να μπει και ο μεγάλος και αδικοχαμένος ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΑΡΤΙΝ
Δεν έχω εικόνα του αλλά 4αρι δεν ήταν κυρίως; Για το επόμενο πολ, μόλις τελειώσει αυτο.
Νομίζω θα βάλουμε στο επόμενο 4 επιλογές για να εχουν περισσότεροι αθλητές ψήφους.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Πέμ Αύγ 27, 2026 2:49 pm

Νομίζω η 3αδα Σαμπονις-Γκασολ-Γιοκιτς (χρονική σειρά) είναι σχεδόν αδιαμφισβήτητη

Εγω έδωσα τις 3 μονάδες μου στον Γκασολ. Οχι γιατί πήρε 2 δαχτυλίδια σε σχέση λχ με τον Γιοκιτς.

Αλλα γιατί αντικατέστησε επάξια τον κορυφαίο για μενα σεντερ που ηταν ο Σακ σαν ντουέτο με τον αγαπημένο Κομπι και συνέθεσαν μια εξαιρετική δύναμη η οποία θα έπρεπε να είχε κάνει 3πιτ καθιερωνοντας τον Κομπι στα χαρτιά δίπλα στο ίνδαλμα του. Και βοηθήσει το 2008 να πάρουν το 1ο που δεν πήραν τελικά πάρα τις monster εμφανίσεις του. Γιατί; Γιατί επεσαν πανω σε μια τρομαχτική ομαδα με Πιρς, Άλεν, Γκαρνετ, Ροντο. Μια απο τις 3-4 αγαπημένες μου ομαδες εβερ.

Τον απεχθάνομαι απο τη μια ως μέλος της πιο μισητής Ισπανίας, αλλα έχει τον απεριόριστο μπασκετικο μου σεβασμο.

Ο Γιοκιτς είναι μπασκετικη ιδιοφυΐα, αλλα ειλικρινά δεν ξέρω πως θα έπαιζε απέναντι στους Σακιλ και τους Ντάνκαν αυτού του κόσμου.

Τέλος ο Αρβιντας, μπαίνει στην 3αδα γιατί αυτά που έβλεπες να κάνει, απλώς δεν θα έπρεπε να μπορεί να τα κάνει. Θα έπαιρνε πιθανότατα 3 βαθμούς αν είχε παει ΝΒΑ οταν έπρεπε πριν σακατευτεί.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Πέμ Αύγ 27, 2026 2:50 pm

μπουρουσης
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 27, 2026 2:51 pm

Conan1982 έγραψε:
Giwrgos_AEK έγραψε:

Δεν έχω εικόνα του αλλά 4αρι δεν ήταν κυρίως; Για το επόμενο πολ, μόλις τελειώσει αυτο.
Νομίζω θα βάλουμε στο επόμενο 4 επιλογές για να εχουν περισσότεροι αθλητές ψήφους.
αυτο με το 4-5 ειναι συγκεχυμένο οντως γιατι τις δεκαετιες εκεινες το 4αρι δεν προϋποτίθεται να εχει και το μακρυνο σουτ. Ουσιαστικα επαιζεν 2 ψηλοι τις περισσοτερες φορες με τον κοντυτερο ψηλο να παιζει τον ρολο του 4αριου

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Αύγ 27, 2026 3:06 pm

Jokic
Sabonis
Gasol

Άβαταρ μέλους
coach blue

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 27, 2026 3:53 pm

Απο δυο βαθμους οι τρεις που πιθανοτατα θα ψηφισουν οι περισσοτεροι κι ας τα βρουν μεταξυ τους ποιος ειναι ο καλυτερος .

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Πέμ Αύγ 27, 2026 4:58 pm

Jokic, Sabonis ο πρεσβύτερος

Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Πέμ Αύγ 27, 2026 5:08 pm

Στα δύο πρωταθλήματα πάντως του Πάου στους Λέικερς, βασικό 5άρι ήταν ο Μπάινουμ. Έπαιζε βέβαια σαφώς λιγότερο από τον Πάου και αλλαγή ήταν ο Όντομ, οπότε τότε μετακινούταν ο Πάου στο 5. Το "αρχικό σχήμα" πάντως είχε τον Πάου 4άρι.

Εννοείται και στο Μέμφις παλιότερα που ήταν νεότερος και ελαφρύτερος έπαιζε ακόμα πιο καθαρά 4 και όχι 5. Και στο Σικάγο ακόμα αργότερα, την 1η χρονιά (την καλή του) ξεκινούσε στο 4 με 5 τον Νοά.

Με την Εθνική είναι λίγο περισσότερο προς το 50-50. Σε όποια διοργάνωση ήταν μαζί και ο Μαρκ, ο Πάου ήταν το 4άρι. Υπήρχαν βέβαια και κάποιες που ο Μαρκ δεν ήταν, οπότε αυτόματα ήταν ο Πάου το 5.

Η πρώτη μου αυτόματη απάντηση και στον Πάου και στον Ράτζα θα ήταν "4άρι" πάντως.

Σε κάθε περίπτωση θα είχε λίγο πιο ενδιαφέρον να έχουμε ένα τοπ5 του καθενός, να δούμε τι θα γίνεται εκεί στις τελευταίες θέσεις των 5.

Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions:

Πέμ Αύγ 27, 2026 5:09 pm

3. P. Gasol
2. Jokic
1. Sabonis

Ο λόγος είναι ότι για μενα το ΝΒΑ στα 00ς ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικό και σκληρό από ότι ήταν την εποχή του Sabonis και τώρα του Jokic.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brandon_roy την Πέμ Αύγ 27, 2026 5:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Retro Stories και Αρχείο Eυρωπαϊκών Διοργανώσεων”