ssoulliss έγραψε: ↑Δευ Σεπ 07, 2026 1:22 pm
Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 07, 2026 9:02 am
Καλημέρα, πάμε να δουλέψουμε σιγά, σιγά την λίστα. Προσπάθησα να συγκεντρώσω τα ονόματα που έχουν αναφερθεί σε μια αρχική λίστα για να αρχίσουμε τις αφαιρέσεις και τις προσθήκες με όσους έχω/ουμε ξεχάσει:
1. Παλιοί
Vladimir Grbović
2. Νεότεροι – μη εν ενεργεία
Dejan Bodiroga
Marco Belinelli
Arvydas Macijauskas
3. Εν ενεργεία ή χωρίς επίσημη αποχώρηση
Deni Avdija
Kostas Papanikolaou
Κάποιοι επιπλέον ίσως:
Carlos Jiménez –Κορυφαίο αμυντικό τριάρι, μεγάλη διεθνής καριέρα με την Ισπανία.
Fernando San Emeterio – EuroLeague, ACB, εθνική Ισπανίας και μεγάλη διάρκεια.
Nikola Kalinić
Μπράβο για τη διάθεση που δείχνεις.
-- Ο Grbović ήταν ο αρχηγός και πολύ μεγάλος παίκτης της εκκολαπτόμενης μεγάλης Γιουγκοσλαβίας επί Cosic, μέχρι που ανέλεβε την εθνική ο Ivkovic και έγιναν μαλλιά κουβάρια

. Νομίζω ότι έκοψε και το μπάσκετ λίγο αργότερα.
-- Ο Belinelli νομίζω ότι είναι 2.
-- Τι θα λέγατε να έμπαινε ο Bodiroga στο PG;
-- Ο Macijauskas είχε πολύ σύντομη καριέρα, δεν ξέρω αν θα τον έβαζα.
-- Ο Deni Avdija μάλλον είναι ακόμη μικρός.
-- Ο Παπανικολάου όχι. Το ίδιο και ο Kalinic.
-- Υπάρχουν καλύτερες επιλογές για να κλείσει η λίστα από τους 2 Ισπανούς παίκτες Jiménez & San Emeterio αν και ο δεύτερος ήταν πολύ πιο ποιοτικός παίκτης και θα μπορούσε να μπει.
Ως διαπίστωση, καλό είναι όσοι παίκτες είχαν οριακά ή και κάτω από διψήφιο μέσο όρο πόντων να μην μπαίνουν στη λίστα. Δεν είναι το ίδιο να έχεις κάποια μεγάλα ματς με το να είσαι μόνιμα απειλη για το αντίπαλο καλάθι.
+1
- Τον Γκρμποβιτς δεν τον ανεφερα στη δικη μου λιστα για δεν επαιξε πολυ στην εθνικη (αυτη των επιτυχιών ειδικα) ενω πιο μπροστα απο αυτον ειναι μακράν οι Κουκοτς και Πασπαλι στο 3 .
- o Μπελινέλι σίγορα 2
- Μποντιρογκα επαιζε απο το 1 εως το 3, παικτης ορχηστρα κι αυτος αλλα εγω θα τον κράταγα στο 3 . Μη ξεχναμε οτι στο 1 θα μπουν παρα πολλοι καλοι και θα δυσκολευτουμε κι εκει για τους 5
- Μασιγιαουσκας οντως, σταματησε νωρις τη καριερα του, καλυτερα ισως να μην μπει
1. Παλιοί
Emiliano Rodríguez
Modestas Paulauskas
Dražen Dalipagić
Anatoly Myshkin
Giorgos Kolokythas
Kostas Petropoulos
Aναφορα σε αυτους τιμητικά αλλα οπως και στις αλλες θεσεις εχουμε βαλει οσους εχουμε δει απο το 1985 καπου και μετα
2. Νεότεροι – μη εν ενεργεία
Luol Deng
Αυτος νομιζω ειναι νατουραλιζε. Ζητησε ασυλο στη βρετανια λογω του εμφυλιου που γινοταν στο σουδαν. Υπηρετησε μαλιστα και στην ομοσπονδια μπασκετ του Ν.Σουδαν μετα την αποσυρση του.
Κάποιοι επιπλέον ίσως:
Carlos Jiménez –Κορυφαίο αμυντικό τριάρι, μεγάλη διεθνής καριέρα με την Ισπανία.
Fernando San Emeterio – EuroLeague, ACB, εθνική Ισπανίας και μεγάλη διάρκεια.
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
Cedi Osman – πολυετής καριέρα NBA και βασικός παίκτης της Τουρκίας.
- Carlos Himenez και San Emeterio καλοι παικτες, ο πρωτος πιο πολυ εργατης για να κανει τη βρωμικη δουλεια. Εγω δεν θα τους εβαζα γιατι υπαρχουν πολυ καλυτεροι
- Lucic, Καλινιτς, Παπ οχι
- Osman επαιξε στο ΝΒΑ αλλα στις 2 φορες που η ομαδα του μπηκε στα πλειοφς επαιξε απο ελάχιστα ως πολυ λιγο
Κάποιοι εξ' αυτών στην θέση 2 ίσως;
Predrag Danilović
Marco Belinelli
Arvydas Macijauskas
Juan Antonio San Epifanio
Doron Jamchi — 2/3
Kostas Petropoulos — 2/3
Arijan Komazec — 2/3
Artūras Karnišovas — 2/3
Ramūnas Šiškauskas — 2/3
Mickaël Piétrus — 2/3
Alberto Herreros — 2/3
Milan Gurović — 2/3
Ντανιλοβιτς, Μπελινελι σιγουρα στο 2, οπως αναφερονται και στο ΝΒΑ
https://www.nba.com/stats/player/390
https://www.nba.com/stats/player/201158/career
Πετρόπουλος πολυ παλιος, πριν το 1985
Κομαζετς στο 3 πιο πολυ μου κάνει, και στην Ελλαδα και στις 3 ομαδες στο "3" επαιξε
Καρνισόβας σιγουρα 3, στη Λιθουανια μαλιστα επαιζε και ως ελαφρύ 4αρι
Pietrus στο 3
https://www.nba.com/stats/player/2554/career
Juan Antonio San Epifanio - Στη Μπαρτσελονα επαιζε στο 2 με τους Σιμπιλιο και Χιμενεθ που κατεβαινε στο 3, στην εθνικη επαιζε και 2 και 3
Alberto Herreros - κι αυτος επαιζε στο 2-3, στην Ισπανια επαιζε 2 πιο πολυ με τον Σμιθ και τους Ντελα φουεντε και Καρλος Χιμενεθ πιο μετα στο 3
Ηταν και οι 2 κλασικοι σουτερ αλλα στην εποχη τους αναφερονταν ως φοργουορντ γιατι βγαινανε στη γωνια κυριως που θεωρουνταν η κλασικη θεση 3 (τοτε τουλαχιστον). Ας πουν και οι αλλοι φιλοι
Doron Jamchi στο 2 σαν κλασικος σουτερ
Ramūnas Šiškauskas - στο 3 πιο πολυ, στον Παναθηναικο επαιζαν Διαμαντιδης-Χατζηβρεττας στο 1/2 και στη ΤΣΣΚΑ Λανγκντον/Χολντεν στο 1/2
https://www.euroleaguebasketball.net/en ... uskas/jmm/
Milan Gurović - Λόγ υψους 2.07 θα τον τοποθετούσα στο 3 πιο πολυ