Υπάρχει μια μερίδα φίλων που κριτικάρει τους λεγόμενους «αμπάσκετους» είτε ήταν ο Ουόκαπ με τον Φαλ παλαιότερα, είτε είναι τώρα ο Εντζάι με τον Γιουόρντ.SbioTech έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 12, 2026 2:48 pmΒρε συ κάτσε λίγο να το συζητήσουμε σοβαρα για τον Γουορντ. Το έλεγα και στον @TuTiS χθες. Παίκτης στις θέσεις 1-2-3, οχι πολυ ψηλος δλδ ώστε να είναι δύσκολος ο συγχρονισμός σώματος χεριών, που εχει τόσο ατσουμπαλη τεχνική και μηχανικη σουτ χανει σε overall αξιολόγηση.Dimmitz έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 12, 2026 11:42 amΘέλεις κάποιον να παίζει άμυνα και έφερες έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας. Οχι μόνο ακατανόητη δεν είναι η επιλογή, αλλά βγάζει πολύ νόημα. Το επτάλεπτο που ξεκούραζε ο Άταμαν τον Λεσορ έβαζε μέσα τον Κωστακούμπο και άλλαζε η ροή με τις άμυνες, την ενέργεια και το rim protection. Ε αυτό ακριβώς θα κάνει ο Εντζάι το δεκάλεπτο που ξεκουράζεται ο Σάσα. Καλύτερα να εστιάσουμε στην ανυπαρξία του Σάσα αμυντικά και πως διορθώνεται αυτό χωρίς Ουόκαπ.
Όσον αφορά τον Ward, επειδή είδα δύο τρεις να τον λέτε ρολίστα και ότι μάλιστα θέλουμε και τριάρι μπροστά του (![]()
![]()
). Να φέρουμε να βάλουμε τον Χεζόνια στο τρία και να παίζουμε με Μοντέρο, Φουρνιέ, Χεζόνια, Σάσα, Μιλου. Να τρώμε περισσότερους από τους 50 πόντους που έτρωγε ο ΠΑΟ στο ημίχρονο τις δύο τελευταίες χρονιές. Ποια ομάδα δεν θέλει ρολίστες όταν έχει τόσους σταρ;
Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει ο Ward για να σας αρέσει; Να πηδάει και να καρφώνει από τις βολές αλλά space jumb, να παίζει άμυνα για πέντε (που το κάνει ήδη) και να έχει 50% τρίποντο;
Αν ο Ward πέσει κάτω από 22 λεπτά μ.ο, φέτος ειλικρινά ορκίζομαι να μην ξανακάνω σχόλιο και απλά να σας βλέπω και να σας χαίρομαι.
Και πρόσεξε, δεν μιλάω για το τρίποντο του (που είναι κακιστο. Παίκτης Ευρωλιγκας στη θεση του θα έπρεπε να σουτάρει τουλάχιστον ενα 33% ώστε να μη δέχεται κριτικη. Αλλο 1/3 και αλλο 1/4).
Μιλάω για τις βολές. Η μηχανικη του στις βολές μου θυμίζει παιδιά που προσπαθούν να πετάξουν πέτρα στη θάλασσα να κανει πηδηματακια. 68% πέρυσι και ειλικρινά οπως το ειδα χθες να σουτάρει φοβάμαι μήπως πέσει.
Ξεπερνάμε την αστοχία αλλα δεν παει έτσι. Ναι μαζί σου energy bunny (που χθες ομως εκανε πολυ χαζά φαουλ απο τον ενθουσιασμό να πιεσει). Αλλα πρέπει να δουλέψει και το μπροστά μερος.
Δεν κάνουμε πάντα κριτικη στο Σασα η τον Ντορσει οτι πρέπει να προσφέρουν πιο πολυ στην άμυνα; γιατί δλδ η αντίστροφη κριτική να είναι αθέμιτη
Εγώ δεν είπα να μην κριτικάρουμε τον Εντζάι για τα μπλούμπερ που θα μας προσφέρει, είπα αυτό να γίνει όσο το δυνατόν με λιγότερο bias. Γιατί και ο Κόρι χτες τα έσπασε από το τρίποντο και γενικά δεν σουτάρει καλά στα πρώτα φιλικά, αλλά επειδή είναι ο συμπαθέστατος Κόρι που αδυνάτισε και που έχει 144944959595 παιχνίδια στο NBA, δεν άνοιξε μύτη. Ταυτόχρονα με το που πιάσει την μπάλα ο Εντζάι γίνεται ο κακός χαμός, και μετά μας πειράζει και η μηχανική του Ward. Ότι ο Φουρνιέ κουτουλούσε τον πρώτο μήνα που ήρθε από Αμερική το έχουμε ξεχάσει, και περιμένουμε από έναν ρολίστα newcomer που ήδη έχει αποδεχτεί έναν ρόλο δύσκολο (να είσαι η αλλαγή του Σάσα) να παίζει τοπ άμυνα και να μην κάνει μπλούπερς στην επίθεση.
Εγώ δεν είπα να μην τους κράξουμε. Ούτε είπα ότι η κριτική είναι αθέμιτη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι τα πρώτα επίσημα να δούμε τι έχει ο κόουτς στο μυαλό του και αν ο παίκτης μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Η καραμέλα με τις ασίστ του Σλούκα και του Σίκμα έχει παλαιώσει και για μένα αυτός που το επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο είναι τουλάχιστον γραφικός.
Αναφορικά με τον Ward και την μηχανική του όντως είναι πολύ κακή. Την ίδια μηχανική δεν είχε, όμως, και στην Παρί που τα παστέλωνε από το τρίποντο; Μπορεί να σουτάρει πάλι χάλια φέτος, μπορεί και όχι. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και εκεί και βλέπουμε.
Εμείς θέλουμε ο Ward να πετάει σπίθες από τα αυτιά, κεραυνούς από τα μάτια, και να έχει 50% στο τρίποντο. Ή να αλλάξει όνομα και να λέγεται Ντιαλό (που και αυτός τα ίδια χάλια έχει από τα 6.75). Έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει καλύτερο τριάρι εκεί έξω; Που δεν θα χρειαστεί να το χρυσοπληρώσεις και να του δώσεις όσα παίρνει ο Μπόνγκα, για να φέρεις έναν στο επίπεδο του Μπόνγκα;
Αλήθεια θα προτιμούσε κάποιος τον Μπόνγκα από τον Ward από τους φίλους της ομάδας;
@RedEmperor άμα ο Μπι έψαχνε βασικό τριάρι θα το είχε φέρει από τις αρχές του καλοκαιριού. Είναι 100% εσκεμμένη η απόφαση του να πάει με Ward ως μοναδικό τρία και σχήματα με τρία Γκαρντ.













BasketForum – Ιστορικό Αρχείο