Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2026-2027 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:00 pm

Εφόσον ο Ward είναι ο ορισμός του ρολίστα και ενώ έπαιζε την θέση μόνος του πέρυσι χωρίς να καταφέρει να διεκδικήσει παραπάνω χρόνο, τότε γιατί ο Μπι επέλεγε να ξεγυμνώσει και άλλο την θέση διώχνοντας τον Σακ (και με τον Παπ ένα χρόνο μεγαλύτερο στα όρια του παλαίμαχου) και δεν έφερε έναν ισάξιο όπως λες ή κάποιον μπροστά του;
Γιατί παραγεμίσαμε με γκαρντς και θα βαφτίσουμε το ψάρι κρέας για να "βγουν οι χρόνοι".

Θα δούμε Φουρνιέ στο 3 και 3 άσσους στο παρκέ χωρίς λόγο και αιτία.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:01 pm

καλα οτι θα φερει και αλλο 3-4ρι νομιζω ειναι δεδομενο..απλα περιμενουν να βρεθει παικτης

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:03 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Σεπ 12, 2026 4:26 pm
SbioTech έγραψε:
Σάβ Σεπ 12, 2026 2:48 pm

Βρε συ κάτσε λίγο να το συζητήσουμε σοβαρα για τον Γουορντ. Το έλεγα και στον @TuTiS χθες. Παίκτης στις θέσεις 1-2-3, οχι πολυ ψηλος δλδ ώστε να είναι δύσκολος ο συγχρονισμός σώματος χεριών, που εχει τόσο ατσουμπαλη τεχνική και μηχανικη σουτ χανει σε overall αξιολόγηση.

Και πρόσεξε, δεν μιλάω για το τρίποντο του (που είναι κακιστο. Παίκτης Ευρωλιγκας στη θεση του θα έπρεπε να σουτάρει τουλάχιστον ενα 33% ώστε να μη δέχεται κριτικη. Αλλο 1/3 και αλλο 1/4).

Μιλάω για τις βολές. Η μηχανικη του στις βολές μου θυμίζει παιδιά που προσπαθούν να πετάξουν πέτρα στη θάλασσα να κανει πηδηματακια. 68% πέρυσι και ειλικρινά οπως το ειδα χθες να σουτάρει φοβάμαι μήπως πέσει.

Ξεπερνάμε την αστοχία αλλα δεν παει έτσι. Ναι μαζί σου energy bunny (που χθες ομως εκανε πολυ χαζά φαουλ απο τον ενθουσιασμό να πιεσει). Αλλα πρέπει να δουλέψει και το μπροστά μερος.

Δεν κάνουμε πάντα κριτικη στο Σασα η τον Ντορσει οτι πρέπει να προσφέρουν πιο πολυ στην άμυνα; γιατί δλδ η αντίστροφη κριτική να είναι αθέμιτη
Υπάρχει μια μερίδα φίλων που κριτικάρει τους λεγόμενους «αμπάσκετους» είτε ήταν ο Ουόκαπ με τον Φαλ παλαιότερα, είτε είναι τώρα ο Εντζάι με τον Γιουόρντ.

Εγώ δεν είπα να μην κριτικάρουμε τον Εντζάι για τα μπλούμπερ που θα μας προσφέρει, είπα αυτό να γίνει όσο το δυνατόν με λιγότερο bias. Γιατί και ο Κόρι χτες τα έσπασε από το τρίποντο και γενικά δεν σουτάρει καλά στα πρώτα φιλικά, αλλά επειδή είναι ο συμπαθέστατος Κόρι που αδυνάτισε και που έχει 144944959595 παιχνίδια στο NBA, δεν άνοιξε μύτη. Ταυτόχρονα με το που πιάσει την μπάλα ο Εντζάι γίνεται ο κακός χαμός, και μετά μας πειράζει και η μηχανική του Ward. Ότι ο Φουρνιέ κουτουλούσε τον πρώτο μήνα που ήρθε από Αμερική το έχουμε ξεχάσει, και περιμένουμε από έναν ρολίστα newcomer που ήδη έχει αποδεχτεί έναν ρόλο δύσκολο (να είσαι η αλλαγή του Σάσα) να παίζει τοπ άμυνα και να μην κάνει μπλούπερς στην επίθεση.

Εγώ δεν είπα να μην τους κράξουμε. Ούτε είπα ότι η κριτική είναι αθέμιτη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή μέχρι τα πρώτα επίσημα να δούμε τι έχει ο κόουτς στο μυαλό του και αν ο παίκτης μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Η καραμέλα με τις ασίστ του Σλούκα και του Σίκμα έχει παλαιώσει και για μένα αυτός που το επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο είναι τουλάχιστον γραφικός.

Αναφορικά με τον Ward και την μηχανική του όντως είναι πολύ κακή. Την ίδια μηχανική δεν είχε, όμως, και στην Παρί που τα παστέλωνε από το τρίποντο; Μπορεί να σουτάρει πάλι χάλια φέτος, μπορεί και όχι. Ας κάνουμε λίγο υπομονή και εκεί και βλέπουμε.

Εμείς θέλουμε ο Ward να πετάει σπίθες από τα αυτιά, κεραυνούς από τα μάτια, και να έχει 50% στο τρίποντο. Ή να αλλάξει όνομα και να λέγεται Ντιαλό (που και αυτός τα ίδια χάλια έχει από τα 6.75). Έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχει καλύτερο τριάρι εκεί έξω; Που δεν θα χρειαστεί να το χρυσοπληρώσεις και να του δώσεις όσα παίρνει ο Μπόνγκα, για να φέρεις έναν στο επίπεδο του Μπόνγκα;

Αλήθεια θα προτιμούσε κάποιος τον Μπόνγκα από τον Ward από τους φίλους της ομάδας;

@RedEmperor άμα ο Μπι έψαχνε βασικό τριάρι θα το είχε φέρει από τις αρχές του καλοκαιριού. Είναι 100% εσκεμμένη η απόφαση του να πάει με Ward ως μοναδικό τρία και σχήματα με τρία Γκαρντ.
Για να σου απαντήσω επί της ουσίας. Ωραία θα ηταν να τα παστελωνε αλλα δεν εχω τέτοια απαίτηση. Αν μου πιασει το ποσοστό της Παρι (που δεν τα παστελωνε, come on, αλλα 34-35% το επιανε) τούμπες θα κάνω. Το ίδιο και αν σουταρει ενα 75% στις βολες. Μακαρι να μην έχει αλλαξει κατι ουσιώδες στο σουτ του οπως ο Ζαρκο, και απλώς να είναι θεμα άγχους.

Τωρα αν με ρωτάς αν προτιμούσα τον Μπόνγκα η κρίσιμη ερωτηση σε ποιου τα λεφτά. Στου Γουορντ; Τότε ναι προτιμούσα Μπόνγκα. Στα λεφτά του Μπόνγκα δεν προτιμούσα κανένα οπως είναι στημένο το ροστερ μας. Για μενα είναι υπερεκτιμημενος ο Μπόνγκα αλλα οχι κακος παικτης.

Οπως στο λένε παραπάνω, κανεις δεν νομίζω οτι θέλει να "φαει" τον Γουορντ. Εναν παίκτη δίπλα του θελουμε. Εγω τουλάχιστον Χεζονια δεν θέλω. Εναν 3&d off ball οικονομικό παικτη θέλω. Να μην κάνει πολλά πολλά. Άμυνα και σουτ απο τις γωνίες.

Ο Εντζάι χθες ηταν απογοητευτικος. Εκανε τόσες μαζεμένες γκάφες που δεν το πίστευα. Ωστόσο δεν είμαι έτοιμος να τον κάνω γιατί μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να δώσει. Αν ομως δεν μπορέσει να δωσει αυτα τα 10λ με σοβαρότητα χωρίς να κανει τη μια γκάφα μετα την αλλη, τοτε ο παίκτης που θα πάρουμε πρέπει να πατάει και στο 4 100%...

@Καρβουνιάρης δεν παραβλέπω τίποτα. Πολυ καλος σε αυτα του.

Dimmitz

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:10 pm

:banana:
shaq7 έγραψε:
Σάβ Σεπ 12, 2026 7:01 pm
καλα οτι θα φερει και αλλο 3-4ρι νομιζω ειναι δεδομενο..απλα περιμενουν να βρεθει παικτης
Ναι περιμένουν τέλη Σεπτέμβρη να βρεθεί παίκτης. Ρε τι λέτε ρεεεεεε;;; Δηλαδή όλο το καλοκαίρι θέλαμε τριάρι και πετούσαν χαρταετό; Και ξαφνικά αποφάσισαν ότι θέλουμε τριάρι και ψάχνουν παίκτη;

Μάλλον αυτό επιθυμία των περισσότερων είναι, παρά πραγματικότητα.

Παίκτη θα πάρουμε τα Χριστούγεννα αν δουν ότι δεν βγαίνει το σχήμα με τρία γκάρντ, όχι αν δεν αποδίδει ο Ward.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:13 pm

Knoxville έγραψε:
Εφόσον ο Ward είναι ο ορισμός του ρολίστα και ενώ έπαιζε την θέση μόνος του πέρυσι χωρίς να καταφέρει να διεκδικήσει παραπάνω χρόνο, τότε γιατί ο Μπι επέλεγε να ξεγυμνώσει και άλλο την θέση διώχνοντας τον Σακ (και με τον Παπ ένα χρόνο μεγαλύτερο στα όρια του παλαίμαχου) και δεν έφερε έναν ισάξιο όπως λες ή κάποιον μπροστά του;
Γιατί παραγεμίσαμε με γκαρντς και θα βαφτίσουμε το ψάρι κρέας για να "βγουν οι χρόνοι".

Συμφωνώ σε αυτό, και εγώ μαζί σου είμαι. Μια ζωή με ένα τριάρι ήμασταν (τον Παπ) και βαφτίζαμε τον Μακισικ τρία. Θα αλλάξει τώρα στα γεράματα; Ενώ φαίνεται να είναι και πιο ποιοτικό το σχήμα; Δύσκολο.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:18 pm

Dimmitz έγραψε:
Knoxville έγραψε:

Συμφωνώ σε αυτό, και εγώ μαζί σου είμαι. Μια ζωή με ένα τριάρι ήμασταν (τον Παπ) και βαφτίζαμε τον Μακισικ τρία. Θα αλλάξει τώρα στα γεράματα; Ενώ φαίνεται να είναι και πιο ποιοτικό το σχήμα; Δύσκολο.
Απλως ο subprime αλλα καλος Παπ, και ο prime Σακ ειναι πολυ περισσότερο υλικό στο 3 απο το Γουορντ και τον κανένα. Αρνούμαι να πω τον Φουρνιε 3αρι

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:23 pm

SbioTech έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Απλως ο subprime αλλα καλος Παπ, και ο prime Σακ ειναι πολυ περισσότερο υλικό στο 3 απο το Γουορντ και τον κανένα. Αρνούμαι να πω τον Φουρνιε 3αρι
Ο prime Σακ δυάρι ήταν και παίζαμε με τρία γκάρντ. Θες δεν θες να τον πεις, στο τρία θα παίζει σε αυτά τα σχήματα. Εντάξει δεν είναι μόνο αρνητικά όπως το παρουσιάζετε, έχει και τα θετικά του ένα σχήμα με Μοντερο-CMM-Φουρνιέ.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:25 pm

Dimmitz έγραψε:
SbioTech έγραψε:

Ο prime Σακ δυάρι ήταν και παίζαμε με τρία γκάρντ. Θες δεν θες να τον πεις, στο τρία θα παίζει σε αυτά τα σχήματα. Εντάξει δεν είναι μόνο αρνητικά όπως το παρουσιάζετε, έχει και τα θετικά του ένα σχήμα με Μοντερο-CMM-Φουρνιέ.
Μακάρι. Θα το δούμε. Που και που να θυμόμαστε τι λευκή επιταγή δώσαμε όλοι αν έπαιρνε ΕΛ.

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:31 pm

Και το καλοκαίρι ψάχναμε 3αρι. Κολσον, Ροντέν για παράδειγμα εξετάστηκαν.Αλλα εκεί προέκυψε η επιθυμία του Χεζονια να παίξει για Μπαρτζώκα. Οπότε το πάγωσαμε. Ο Χεζονια έκανε το κομμάτι του για να απεμπλακεί από την Ρεάλ.. πλέον περιμένουμε το κόψιμο του.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:36 pm

RedEmperor έγραψε:
Και το καλοκαίρι ψάχναμε 3αρι. Κολσον, Ροντέν για παράδειγμα εξετάστηκαν.Αλλα εκεί προέκυψε η επιθυμία του Χεζονια να παίξει για Μπαρτζώκα. Οπότε το πάγωσαμε. Ο Χεζονια έκανε το κομμάτι του για να απεμπλακεί από την Ρεάλ.. πλέον περιμένουμε το κόψιμο του.
Αν έρθει ο Χεζόνια θα κάνω μέγιστη κωλοτούμπα και θα αρχίσω να μοιράζω συγγνώμες.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:37 pm

Εγώ ξέρω οτι μόλις δει ο Μπαρτζώκας στην πράξη ότι ο Εντζαι δεν μπορεί, θα κινηθεί για παίκτη, όπως έκανε πέρυσι με τον χολ και τους ντιλικινα Μόρρις.

Τα ίδια γράφατε μερικοί και πέρυσι, ότι δεν χωράει στο 5 άλλος ψηλός ότι μια χαρά είναι ο χολ για 2ος και ότι θέλει χρόνο να αποδώσει ο Μόρρις ο νιλικινα ο σειμπεν λι και δεν ξέρω και γω ποιος άλλος.

Αν κάτι μας δίδαξε η τελευταία χρονιά είναι ότι αν έχεις βάθος και ποιότητα σε κάθε θέση είναι πιο "εύκολο" να φτάσεις μέχρι το τέλος.

Η ομάδα έχει και βάθος και ποιότητα στα γκαρντ και στο 5, της λείπει ένας κατάλληλος παίκτης και στα φόργουορντ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:43 pm

tokalytero3d έγραψε:
Εγώ ξέρω οτι μόλις δει ο Μπαρτζώκας στην πράξη ότι ο Εντζαι δεν μπορεί, θα κινηθεί για παίκτη, όπως έκανε πέρυσι με τον χολ και τους ντιλικινα Μόρρις.
Μα κανείς (ούτε εγώ) δεν λέει το αντίθετο. Αυτό θα γίνει (αν γίνει) σε μερικούς μήνες όμως, όχι τώρα. Και επειδή μάλλον υπονοείς εμένα, ναι ήμουν φανατικός υποστηρικτής του Μόρις γιατί ο παίκτης φαινόταν ότι έχει ποιότητα. Για Χολ και Λι ποτέ δεν είχα πει αυτά που γράφεις.

Το θέμα είναι ότι ξαφνικά εκτός από τεσσάρι στην θέση του Εντζάι, θέλουμε και τριάρι. Εκεί είναι που διαφωνώ καθετα και λέω το εξής απλό: όλο το καλοκαίρι ψάχναμε για τέσσερα, αν θέλαμε και τριάρι θα είχαμε κινηθεί πολύ νωρίτερα.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:47 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Σεπ 12, 2026 7:43 pm
tokalytero3d έγραψε:
Μα κανείς (ούτε εγώ) δεν λέει το αντίθετο. Αυτό θα γίνει (αν γίνει) σε μερικούς μήνες όμως, όχι τώρα. Και επειδή μάλλον υπονοείς εμένα, ναι ήμουν φανατικός υποστηρικτής του Μόρις γιατί ο παίκτης φαινόταν ότι έχει ποιότητα. Για Χολ και Λι ποτέ δεν είχα πει αυτά που γράφεις.

Το θέμα είναι ότι ξαφνικά εκτός από τεσσάρι στην θέση του Εντζάι, θέλουμε και τριάρι. Εκεί είναι που διαφωνώ καθετα και λέω το εξής απλό: όλο το καλοκαίρι ψάχναμε για τέσσερα, αν θέλαμε και τριάρι θα είχαμε κινηθεί πολύ νωρίτερα.
Ούτε εγώ πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τώρα αλλά δεν το βλέπω να αργεί. Μέσα στον Οκτώβριο βαριά αρχές Νοέμβρη.

Αν έρθει παίκτης τύπου οτζελεγιε που μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις είναι το ιδανικό.

Δεν μιλάω μόνο για σένα.

Άβαταρ μέλους
coach blue

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:51 pm

SbioTech έγραψε:
Σάβ Σεπ 12, 2026 7:25 pm
Dimmitz έγραψε:

Μακάρι. Θα το δούμε. Που και που να θυμόμαστε τι λευκή επιταγή δώσαμε όλοι αν έπαιρνε ΕΛ.
Καμια λευκη επιταγη απο εμενα τουλαχιστον αλλα δεν θα κραταω και την αναπνοη μου σαν ενδειξη διαμαρτυριας . Περυσι εκανα την κριτικη μου . Θα μπορουσα να το κανω και φετος αλλα δεν εχει και νοημα πια απο την στιγμη που η ομαδα αποφασισε να συνεχισει με μπαρτζωκα για αλλα τρια χρονια .

Ουτως η αλλως θα γινοταν αφου ο μπαρτζωκας δεν κρινεται οπως οι υπολοιποι προπονητες της ευρωλιγκας αλλα η κατακτηση της του δινει και ενα τεραστιο μαξιλαρι για τουλαχιστον 1-2 χρονια .

Θα βλεπω τα ματσακια χωρις να χαλαω την ζαχαρενια μου αφου πραγματα που δεν μου αρεσαν περυσι απο οτι φανηκε ηδη απο τα πρωτα φιλικα θα συνεχισουν να μου σπανε τα νευρα και φετος αφου δεν υπαρχει διαθεση να αλλαξουν .

Καλο θα ειναι και οι φιλοι που δηλωσαν πως "αν ο μπαρτζωκας παρει την ευρωλιγκα μετα ας κανει οτι πειραμα θελει " να κρατησουν τον λογο τους και να εχουμε ολοι μια χαλαρη μπασκετικη σαιζον .

Σαν να εχουμε πιει απο αυτα τα αμυγδαλοζουμα του χαρταετου :wink:

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Σεπ 12, 2026 7:57 pm

RedEmperor έγραψε:
Που προεκυψε επιθυμια του Χεζονια να παιξει για Μπαρτζωκα? Υπαρχει καποια εγκυρη πηγη για αυτο?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”